Benimle evlenmek istemiyor ! Lütfen akıl verin

doksanaltmisdoksan

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2011
894
0
0
İstanbul
Kızlar, erkek arkadaşım İranlı ve burada tıp okuyor.

2 aydır beraberiz.

Her zaman mezun olduğunda İranda mı yaşayacağı, Türkiyede mi yaşayacağı tartışma konusu oldu aramızda.

En son, 8-9 sene burada uzmanlık yapacağı için Türkiye'de kalacağını, sonrasında nerede yaşayacağını bilmediğini söyledi.

Sizce beni yeterince sevseydi burada yaşamak istemez miydi? Bu birincisi...

Bunun haricinde, dün evlilik konusu açıldı, ve bana aynen şöyle söyledi;

"İrana gitmem veya gitmemem belli değil, birde yakin bisey değil seneler sonra.. 8-9 sene sonra belli olacak şey icin niye simdiden karar veresin ki ? Benim okuduğum bölüm sabit, yarını belli olan bir bölüm değil, daha sonra ne olacağını şimdiden bilemem. Planları sabit olan şeyler için yapabilirsin. Lütfen ayrılık kelimelerini bu kadar rahat kullanma, bittiğini düşünemiyorum. En iyi durumda 32 - 33 yasina kadar hic bi sekilde evlilik icin gereken minimal seyleri elde edemicem. Kendi yasadiklarimi cocugum veya esime hayatta yasatmak istemem. Tıp yolu cok uzun yapilacak hicbirsey yok." dedi

Ardından ben de ona, tıp yolunda başarılar dileyip, hoşçakal dedim.

Bir ilişkinin amacı nedir diye sormuştum. "Evlilik mi?" diye cevap verdi. mi? diye soruyor inanabiliyor musunuz... Peki başka nedir evlilik değilse dedim, "Hayatını partnerinle yaşamak, güzel anlar geçirmek" dedi. Ben bu güzel anları arkadaşlarımla da geçiririm zaten.

Sonra telefon mesajlaşmalarımız var;

"Ben seni kandırdım mı? Bunları sevgili olduğumuz gün bilmiyor muydun? Benim yerimde olsaydın aileni napardın? Bu davranışı hakedecek naptım ben ? Zaten ortalıkta net birşey yok, sen olsaydın nasıl karar alırdın?" dedi

Ben de, "Söylenecek çok şey var, ama sana diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Ben olsaydımı, sen olsaydını yok bunun, bir insan bir şeyi istiyorsa istiyordur, istemiyorsa istemiyordur. Gerisi boş. Bir daha sesini bile duymak istemiyorum." dedim

O da şu şekilde cevap verdi" Seni istiyorum bundan eminim ama ailem de var onları napiyim. Cevap vermedin bunları ilk günden bilmiyormuydun hemde ben sana aileni benim için tek kutsal şey olduğunu söylemiştim, Sen aileni silebilirmisin verdiğin kararlarda?, Şimdiden 8 sene sonra için karar verebilmem için ailemi ekarte etmem gerekir, Seni ne kadar sevdiğimi hiç mi anlamıyorsun? Keşke anlasam sana naptığımı, gerçekleri gizleyip seni kandırsaydım şimdi dünyanın en iyi insanıydım dimi?Sen haklısın benim geleceğim belli olmadığı için hiç bir şey söyleyemem ama bunların benden tiksinmen için neden olurmu? Geleceğimiz hakkında senden herhangi bir şey gizledim mi? Seni kandırdım mı? ben insanım seni seviyorum özlüyorum kaybetmek benim için çok üzücü düşünmek bile istemiyorum artık buna inan nolur napiyim seni kaybetmek istemiyorum. Unutmak istemiyorum, taşla bile beraber olsan o da bağlanır, ben insanım taş değilim robot değilim. Seni seviyorum heryer senin hatıran, hayatım olmuşsun. Seni başka biri ile görmeyi kaldıramam.

Ben de bunların üzerine;

Aynı seninki gibi ben de ailemi ekarte edemem, senin düşüncelerini anlatsam anneme, kızar bana, bu yaştan sonra ilişkin ciddi bir ilişki değilse amacın ne der, müsade etmez görüşmeme seninle. Bak işte, o yüzden ikimizinde birbiriyle çakışan engelleri var, artık ilişkinin yürümesi olanaksız. Hayatınla ilgili kararlarını etkileyecek kadar hayatın olamamıışım demekki.

dedim....

"Ben sana mantıksız bir şey söylüyorsun demedim ki, Hiç bir zaman kendimi bu kadar çaresiz hissetmemiştim senin olmamana kendimi ikna edemiyorum daha öncede denedim olmıuyor. Seni unutamam" dedi

Peki ben geleceğim belli değilse, aklında evlilik gibi bir şey yoksa neden onunla çıkmaya devam edeyimki? Var mı böyle bir saçmalık!!!!!
Tabiki hayatta hiçbir şey belli değildir, ama insanlar bunları belirlemek için planlar yaparlar.. Bir insan 13-15 yaşında değilse, 20 yaşını geçtikten sonra yaşanılan ilişkinin amacı evlilik olmalıdır, yanılıyor muyum?

Annesi resmen onu robot gibi programlamış, okulunu bitirip ailesinin yanına dönsün, İran'dan annesine hizmet edecek bir kız bulup evlendirme peşinde belli ki...

Sizce ne yapmalıyım, lütfen akıl verin

burnuma hoş kokular gelmedi
bunlar geleceğim belli değil şu anımı renklendir ey sevgili ayaklarııı

seni ömrüne sığdıramayan birinden uzak durmalısın canım
planları arasında sen yoksan senin planlarında da o olmamalı

ne yani onunki kariyerde senin ki boru mu

anlamıyorum bu şekilde düşünüp birde seviyorum diyenleri
bunlara kananlarada hiç acımam canım kusura bakma

Zatn niyetini bu cümlelerde anlatmış.
Amacı Turkıyedeyken yalnız kalmamak , sevgıyı ve hayatı akısında yasayabılcegı bır kız arkadaş edinmek..
Evlenmek planları arasında yok bu belli zaten ama sizinle evlenmek hiç yok..
Size ustune basa basa '' baştan bılmıyormuydun , senı kandırdım mı sana senınle evlenıcem demedım '' demeye getırıyor ..
Tabir-i caizse : evlenıcek deıl eglenıcek bır partner ıstıyor : üzgünüm ama bu tablodan olumlu bır sonuc cıkmıyor..
Ben olsaydım : ayrılırdım ( evlenmıyor dıye değil ( hayatındaki planlarında benı hesaba katmadıgı ve benı planlarının arasına almadıgı içiin )

Öncelikle erkek arkadaşına karşı, duruşunu çok beğendim :) Benimde daha önce aynı sorunları yaşadığım bi sevgilim vardı. O da mezhep farkımız olduğu için bir de maddi imkansızlıklar nedeniyle evlenmeyi erteliyordu. Biz ayrıldık başkası girdi hayatıma. Şimdi deli divane yeter ki dön hemen evlenelim diyor. Ne oldu imkansızlıklara? Kısacası arkadaşım eğer bir adam seviyorsa imkansızlık yoktur. Şartlar elverdiği ilk zamanda evlenmek ister. Ben bunu bilir bunu söylerim. Yerinde olsa aynen senin gibi davranırdım ve asla taviz vermezdim. Arası yok ya hayatı olurum ya da hiç

normalde erkek arkadas konularina pek yorum yapmamayi tercih ederim ama konunu okumus bulundum.

canim daha cok yeni birlikteliginiz 2 ay nedirki
ayrica bi erkek her zaman evlilikten kacar ki erkek arkadasinin kactiginida düsünmüyorum sadece dereyi görmeden pacalari sivamak istemiyor umarim anlatabilmisimdir
daha okul okuyor.
kendi ailesinin yaninda yasamak istemesi kadar dogal bisi yok herkes kendi ailesinin yaninda kendi memleketinde ülkesinde yasamak ister.

Ben her zaman gelecek planları kurmayı seven bir kişiliğe sahibim. Sizde bu konuyu bu kadar taktığınza göre böyle bir yapınız olduğu anlaşılıyor. Eğer yerinizde olsaydım benim hayatım boyunca önümü göremiycem, 8-9 yıl sonra ne olucak acaba? ondan sonrası ne olucak? diye sürekli düşünceler içinde olucam bi ilişki istemezdim.. Acı çekerdim evet ama eğer karşımdaki benim için fedakarlık yapamıyorsa,beni sadece hoş vakit geçirebileceği bir partner olarak görüyorsa prensiplerimden ödün vermeden o 8-9 yıl içinde kendime gelecek için yepyeni planlar yapmaya başlardım.

Kendini ezdirmemen cok hosuma gitti canim bende kariyer icin ugrasicam bu sene 4. senem ama sevgilimdende önemli oldugunu düsünmüyorum esittir yani benim icin..zaten irk ayrimi yapmam ama iranli sonucta kültür farki diyim sadece:)aslinda biraz irk ayrimi yaparm hehe:)unutma o kariyerini ön planda tutuyosa sanada erkek mi yok bence en iyi sevgiye laiksindir sen canim her sey gönlünce olsun her sey kader öpüldünn:)

sevgilerle..

Çok teşekkür ederim, kesinlikle ben de size katılıyorum. Zaten ayrıldım ben, son noktayı koydum ama o beni geri kazanmak için uğraşacak, biliyorum. Benim düşüncelerimi değiştirmeye çalışacak ama asla değişmem.

Kelimesi kelimesine aynı şekilde düşünüyorum, okumaya vakit ayırdığınız için teşekkür ederim, değerli yorumunuz için de..

Yorumunuz için teşekkür ederim lamia. İnsan zaten çok seviyorsa ne aile dinler ne ülke, herşeyi göze alıp evlenmeye hazır olur.. En azından niyeti evlenmek olur şu an evlenmese bile.

Ben ona Türkiye'de yaşa diye baskı yapmadım asla, insanın niyeti evlenmek olsa, kariyeri bahane etmez, 2 sene sonra okulu bitiyor, uzmanlığa başlayacak. Okulu bittiğinde evlenmemesi için hiçbir neden yok, uzmanlık onun evlenmesine mani değil.

Benimde bu sene son senem okulda, mezun oluyorum ve ben de uzmanlığa başlayacağım, ama ben uzmanlığı biriyle evlenmek için engel olarak görmüyorum. Çocuk ta yaparım kariyer de Senin de hayırlı olsun :)
Yorumun için teşekkür ederim:)

cok yeni iliskiniz
belki seni tanidikca düsünceleri degisecek belki seninle evlenmek icin okulunun bitmesini 4 gözle bekleyecek.
su anda bunlari düsünmen icin cok erken

Son düzenleme:
bnce cıdden sewse ewlenmek ıcın can atardı
okulunu bıtırıp gıtme planı var ,,, ozamana kadarda senle.
sende ewlenelım dıye soleme dahha fazla ayıp olur kadından teklıf gelmez

Son düzenleyen: Moderatör:
cok yeni iliskiniz
belki seni tanidikca düsünceleri degisecek belki seninle evlenmek icin okulunun bitmesini 4 gözle bekleyecek.
su anda bunlari düsünmen icin cok erken

Sence bu kadar kesin konuşan birisi düşüncelerini değiştirir mi? Ben hiç sanmıyorum değiştireceğini. Niyeti evlenmek değilki, kendi ağzıyla söylüyor, partnerimle güzel vakit geçirmek diye..

bnce cıdden sewse ewlenmek ıcın can atardı
okulunu bıtırıp gıtme planı var ,,, ozamana kadarda senle.
sende ewlenelım dıye soleme dahha fazla ayıp olur kadından teklıf gelmez

Bence de cidden sevse evlenmek için can atardı.. Yok ben dün gece ayrıldım zaten, bitti dedim. Bu şekilde yürüyemez zaten dedim... Benim tek isteğim en azından niyetinin evlenmek olmasıydı, hemen gelsin evlensin demedim hiçbir zaman..

Canim kusura bakma ama kendini evlenmek icin koca arayan bir bayan gibi empoze etmissin. Insan biriyle cikinca iliskiye baslayinca hemen evlenmek dusunmez , her ciktigin gorustugun insanla kesin evlilik yoluna girmek zorunda degilsin. Bu isler ismarlamayla olmaz. Senin niyetin karsindaki insanla birseyler paylasmak guzel bir iliskiye baslmaka tanisip kendini tanitmaktan cok evlenmek olmus. Sen evliligin kendisini istiyorsun bazi bayanlar vardir niyese illaki hemencecik evlenmek isterler kimle evlendiklerinin bile nerdeyse onemi yoktur . Boyle olma sende. Eger illa evlenicem diyorsan etrafindaki insanlara evlenmek istiyorum adaylarla bulusturun dersin.

Bir insan 2 ayda nasil evlilik dusunebilir o da hayret dogrusu o insani tanimiyorsun bile, ustelik karsindaki insan nasil 2 ay tanidigi bir kiz icin hayatini planlayabilir veya olan planlarini degistirir. Sence adil mi o insanin hayati icin? Hersey zamanla olur. Emeklemeden kosmaya calisma! HER ILISKININ amaci evlilik degilidr.Zamanla evlilik dusunursun o insani tanidikca begendikce uyumunuzu gordukce...

Sence bu kadar kesin konuşan birisi düşüncelerini değiştirir mi? Ben hiç sanmıyorum değiştireceğini. Niyeti evlenmek değilki, kendi ağzıyla söylüyor, partnerimle güzel vakit geçirmek diye..

Niye 2 ay tanidigi biriyle evlensin ki! Adam cok hakli. Adam seni taniycak zaman gecirecek uyumunuza bakacak, iyi bir es ev kadini olup olamayacagini tarticak, zamanla sevecek ve oyle evlilik dusunecek. Sipsevdi gibi 1-2 ayda evlilik dusunup erkenden evlensin mi... Sonra bu yuzden bosanmalar oluyor iste.Neden cunku insanlar birbirini tanimiyor. Ayrica daha ilk aylardan evlilik lafi eden bir bayan kendini yamamaya calisan kurtarmaya calisan bir kadin gibi gozukur erkekere. Herseyin ortasi karar.

Canım kızma ama ben sevgiline hak veriyorum sanki. :26:
Yani henüz 2 aydır berabersiniz. Bu konulara girmeye ne gerek var ki? Hatta bu konu yüzünden ilişkiyi bitirmeye ne gerek var? Bende yarınımı planlamayı severim ama yarınımı planlarken, işleyiş hoşuma gitmiyorsa bugünümü kökten değiştirmem. Erkekler evlilik lafından bile korkuyor, böyle yuvarlak cevaplar vermesini mantıklı buldum. Konuşmanız biraz da oldu bittiye gelmiş sanki. -Evlenecek miyiz? +Bilmiyorum, zor. -Hmm o zaman ayrılalım. gibi bir şey olmuş. Evlenme meraklısı kız imajını çizmişsindir onun gözünde de. Hatta bu konuyu neden yüzyüze konuşmak yerine mesajlaştığınızı da çözemedim.

Gerçekten kızma ama iki aylık sevgilim gelse bana evlilik konusu açsa, döner ona "sakin ol şampiyon ne bu hız?" derim.

Sevgilim de sevgilinle aynı kafada bu arada. İlişkimizin 6. ayından sonra tesadüfen bu konu açılınca "Ben hiç evlenmeyeceğim, düğüne harcayacağım parayla tekne alıp dünyayı gezeceğim, hadi kazara evlendik diyelim hayatta çocuk yapmam, zır zır çekemem onu ben valla." demişti. Bende "ben sanki seninle evlenmeye çok meraklıyım" tarzı bir cevap vermiştim. Ki sevgilim 26 yaşında. İstese evlenemeyecek yaşta değil. Sonra ne oldu biliyor musun? Biz 4 tane evcil hayvan aldık. Hepsini onun başına yıktım. Babaları oldu miniklerimizin. Şimdi ise "bi' an önce askere gitsem de dönsem, zaten evim var eşyaları yeniler hemen evleniriz. ilk fırsatta çocuk da yaparız süper olur bence, miniklere babalık yapmak bile çok zevkliymiş çocuğum olsa kesin çok severim onu ben, ısıra ısıra severim hemde" diyen ev erkeğine dönüştü. Yani demek istediğim, isteğini direk söylemenden dolayı da ters tepmiş olabilir. Keşke mesajı alttan alttan verseydin. İstediğini alman daha kolay olurdu.

yazdiginiz mesajlarda sanki sevgilinizi tamam seninle evlenicem demeye mecbur birakmis gibisiniz,
oyle yazmamissin ama hani ya evleniriz yada biter gibi...
daha yeni bir iliski ilerde ne olacagi belli olmaz sana simdiden söz vermiyor demekki hayallerini yikmak istemiyor,
simdi evlenelim dese hayal kursaniz olmasa o zamanda beni evlilik vaadiyle kandirdi diyeceksin...
bence sevgilini anlamaya ve tanimaya calis evlilik icin acele etme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…