- Konu Sahibi doksanaltmisdoksan
-
Ama o 1 yılda ben ona iyice bağlanmış olacağım ve sonrasında ayrılması daha da zor olacak..
Kimse sana 9 sene onla beraber ol demiyor. Ama zamanla evlilik dusuncesi onda da olusurdu. Bir insanda karsisindaki insnla evlilik hissiyati gelistirmesi icin evlenecegi kisinin buna degmesi gerekir. Evlilik karari zart diye alincak bir karar degildir. Zamanla aklina yatardi veya aradigim kiz bu degil der ikinizin de fazlaca vaktini almadan iliskiyi sonlandirirdi.Yanlis yapiyorsun guzelim boyle devam edersen ya pat diye evlenir aci cekersin tanimadigin bir insanla yada erkek arkadaslarini kacirirsin.
Iki ay gercekten cok erken canim aylar gecsin madem baktim degisme yok yolver gitsin. Zamanla seni esi olma kriterlerinde bir bayan olacagina ikna eder kendini seni begenir oturmani kalkmani , ne bileyim huylarini zamanla evet bu kizla evlenilir derdi. Birde ne bicim kizlar var heryerde insan iyi bir kiz mi kotu bir kizmi bilemiyor erkekler de evlenicek kiz bulup evlenmekte korkar oldu.Seni arastirmasi etrafa sorup sorusturmasi tanimasi ogrenmesi lazim ancak oyle evlilik karari verilir. Fikirler her zaman degisir bunu unutma ben gelinlik deyince tiksinen bir insadim. Sonra bak asik oldum kosa kosa gittim evlenmeye.Herseyde bir risk vardir fazla uzatmadan o riski denemen lazim. ANLIYORUM ciddi olsun istiyorsun ama her ciddiyet hayra alamet degil. Sen kendi sinirlarin icinde belli bir sure denersin.Ama o 1 yılda ben ona iyice bağlanmış olacağım ve sonrasında ayrılması daha da zor olacak..
Evlilik düşüncesi onda oluşmaz, çünkü annesini takıntı yapıyor. Belli ki annesi, onun orada okuyup doktor çıkıp İrana dönmesini istiyor. İranlı bir kızla da evlendirir. Bütün olay bunlar değil, öncesini bilmiyorsunuz tabi.. Uzun hikaye ama şöyle söyleyeyim annesi gönül eğlendirmesine evet diyor, ciddi bir şey olduğunda ise kızıyor.
Iki ay gercekten cok erken canim aylar gecsin madem baktim degisme yok yolver gitsin. Zamanla seni esi olma kriterlerinde bir bayan olacagina ikna eder kendini seni begenir oturmani kalkmani , ne bileyim huylarini zamanla evet bu kizla evlenilir derdi. Birde ne bicim kizlar var heryerde insan iyi bir kiz mi kotu bir kizmi bilemiyor erkekler de evlenicek kiz bulup evlenmekte korkar oldu.Seni arastirmasi etrafa sorup sorusturmasi tanimasi ogrenmesi lazim ancak oyle evlilik karari verilir. Fikirler her zaman degisir bunu unutma ben gelinlik deyince tiksinen bir insadim. Sonra bak asik oldum kosa kosa gittim evlenmeye.Herseyde bir risk vardir fazla uzatmadan o riski denemen lazim. ANLIYORUM ciddi olsun istiyorsun ama her ciddiyet hayra alamet degil. Sen kendi sinirlarin icinde belli bir sure denersin.
Eğer düşüncelerinin değişeceğini bilseydim şöyle yapardım, 1 hafta beklerdimki, düşünsün taşınsın. Mutlaka sonrasında bir şekile bu konu yine açılır, o zaman söylerdim biraz daha devam edelim diye.
Ama onun asla evlilik gibi bir fikri yok, o yzden fikir değişmez
Canim diyorum ki bende benimde hic aklimda yoktu evlenmiycem ben asla derdim hatta ilerde cocuk evlad edinirim belli yastan sonra diyordum. Dedigim gibi cok asik oldum fikrim degisti.O YUZDEN bilemiyecegim. Fikirler degisiyor bazen, bazende degismiyor acikcasi bilemezsin.
kimseyi zorla nikah masasina oturtamassin
kültür bakimindan, annesinin düsünceleri, onun annesine bagliligi
evlenince pisman olmana bisürü neden
ayrilmakla iyi yapmissin
yoksa iranda tanimadigin bir aileye hizmetci mi gitmek istiyorsun
iranli erkekler macho olur kadinlarin söz sahibi olmalairini onaylamazlar, nekadar yüksek lisans yapsada kafa degismez
senin ex bunlari gördügü icin, seninle evlenmek istemiyor, sende gözlerini acsana:105:
Buna benzer bı ılıskıye 4 yılımı verdım.Hayatımın en guzel eglencelı yıllarını kaybettıgımemı yanayım nısan arıfesınde aıleme dumur oldugumamı...Sonuc evlenmek ıcın hıc bı caba sarf etmeyen bı erkek arada harap olan ben ve yıtıp gıden 4 yıl...
Elbette herkes aynı olmaz belkı yıllar sonra bu gunlere gulerek bakarsınız beraber ama bı erkek benı 10 yıl bekle dıosada o erkege guvenmek konusunda bı durur dusunurum :18:
Evet, tabiki zorla oturtamam, o yüzden ayroldım bende.. Evet haklısın, kültür farkı var.. Bu konuya tamamen katılıyorum:)
senin ex dürüstce "ben anneme hizmetci istiyorum, bunlari senin yapamiyacagini bildigim icin seninle evlenmek istemiyorum" diyemiyor da yok iste planlarim sunlarim bla bla bla
kesin annesi demistir sakin bana yapanci gelin getirme diye, hatta müstakbel gelini hazir vaziyette bekliyordur bile
ayni almanyadaki türk gencleri gibi , alman kizlarla gezip tozarlar, evlenmeye gelince tr den annesi bir kiz secer getirir buyur oglum evlen:123:
bir film izlemiştim. amerikalı bir bayanın iranlı yada o taraflarlı bir adama aşık olup evlenmesi ve yıllar sonra kızlarıyla beraber kocasının ülkesine gidip orada yaşarlarken aşık olduğu adamın kendi ülkesinde ve ailesinin yanında değişen tavırları ve kızın oraya adapte olamayıp ayrılmak istediğinde karşılaştığı hukuksal sorunlarla falan ilgiliydi. oranın yasalarına göre kızı bile sadece babasına aitti. ve o kızcağız yasal olmayan yolları bile deneyip zorlu yollarla kızını kaçırabilmişti vs vs vs ırkı ülkesi yasaları gelenek görenekleri yaşam tarzları çok farklı insanlarla evlilik kararı alırken geleceğimizi bilemediğimiz bir süreçte çok iyi düşünmek lazım ben sana çok yönlü düşün derim...
kimisi konu sahibinin anlattığı dışında çok farklı anlamlar yüklemiş konuya acele etmişsin evlilik konusunu açmakla diye yahu adam zaten kararını çoktan vermiş yani doksanaltmışdoksan'ı çok sevdiğini fakat kriterlerinin neler olduğunu dile getirmiş bunu 10 sene sonra dile getirse konu sahibi arkadaşımız için daha mı iyi olacaktı adamın kriterlerini değiştirmeye hiç ama hiç niyeti yok belli ki açık açıkta söylemiş herşeyi ... daha zamandan bahsediyor çoğunuzkonu sahibini tebrik ediyorum10 sene sonu olmayacak bir ilişkiyi ''evlilik konusu açmada keşke erken davranmasaydın'' diyenlerin kabul edip bekleyeceğinide hiç düşünmüyorum ayrıca ben laf söylemek kolay oluyo ....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?