Saç Uzatma Yöntemleri Benimle saç uzatmaya başlayacak arkadaşlar arıyorum:) saç uzatmak isteyenler buraya

kızlar bende burdayım iki gün önce sinemakili kürümün 2.sini uyguladım
fakat sinemakili kür saçlarıımı çok kurutuyor zaten saçlarım çok kuru aşama aşama anlatayım bilmeyenler için :)

bir tutam sinemaki, bir bemixs ampül,tatlı badem yağının kapağı ile bir kapak badem yağı

bir tutam sinemakiyi yarım çaybardağı su ile bir taşım kaynatıyoruz sonra süzüp suyunu alıyoruz
biraz soğutuyoruz ılıyınca içine bemixs ampülü kırıyoruz ve tatlı badem yağını katıyoruz
sonrada saçlarımızın dibine sürüyoruz iki saat kadar bekletiyoruz

ben saçlarımı yıkarken küçük bir şampuan kutusuna normal şampuanımdan biraz böldüm
içine de iki tane de sarımsak ezdim attım bir gün sonra muhteşem sarımsak kokulu şampuanım oldu
önce bu sarımsaklı şampuanımla yıkıyorum sonrada mis kokulu şampuanımla yıkıyorum sarımsak kokusu kalmıyor

yağ bakımlarına gelince benim tavsiyem kendiniz aktarlardan alarak karıştırın derim
çünkü benim aldığım bu yağ içinde 10 tane yağ karışımı var fakat kendi hazırladığınız gibi olmayabiliyor
yağ ama saçımı çok kuruttuğunu düşünüyorum bunun yerine evde tatlı badem yağı ve zeytinyağını karıştırark yapacağınız bakım bile
bundan kat kat saçınızı parlak yapacaktır

yağ bakımını ise
tatlı badem yağının şişesinin yarısına kadar tatlı badem yağı üzerini de zeytinyağıyla tamamladım
bunu saçıma sürüp bi saat kadar bekletip yıkıyoruz

şampuana gelince de gliss serisini kullanıyorum çok yumuşacık yapıor saçlarımı
yalnız şu saç bakım maskesini almadım diğer üç ürünü kullanıyorum

Son düzenleme:

ben saç diplerime sürmek istemiyorum bu sinameki kürünü sadece boy kısmına sürsem etkisini göremezmiyim?

bence bu kür saç diplerine fayda ediyor bende diğer kısımlarda saçlarım çok kuru bu defada saçına zarar verme hazır uzatayım derken

kızlar ben hafta da iki bakım falan yapmaya çalışıyorum daha fazla bakım yapıpda saçları yormayayım
bir sinemakili kür bu bakım benim saçımı kurutuyor onun için
bir de yağ bakımı yapıyorum saçlarımı çok yormamaya çalışıyorum bakalım ne kadar sürede toparlanacak saçlarım

Kızlar herkes bir şeyler demiş ben genel anlamda neler yaptığımı kendimde nelerin işe yaradığını söyleyeyim

Ben saç uzatmaya çalışalı bir 8 ay falan oldu sanırım. Saçlarım kulağımın biraz altındaydı. Bu zamana kadar 2 kere kesildi ( Toplamda 4 cm kesilmiştir) . Şu an saçlarım omzumun aşağısından bir 5 cm aşağıya kadar uzamış. Yani toplamda bir 10-15 cm uzama var (tam da emin değilim tahminim bu aralıklarda). Saçlarım bir ara boyalıydı o zaman diplerden ölçebiliyordum ayda 2 cm kadar uzama oluyordu. Bu 8 ay içerisinde belki 3 ay hiç bakım yapmadım. Nedenleriyle falan anlatacağım şimdi :)

İlk saç bakımına zeytinyağı+bademyağı+ yumurta sarısı+ bepanthene ampül+ evigen ampul ile başladım. Bu bakım daha çok besleme amaçlı uzatmak için değil. Sonra sinameki kürüne başladım. Sinameki kürünü 3 kere yaptım bana hiç ama hiç yaramadı. Saçlarım o kadar çok döküldü ki anlatamam. Ben de bir iki ay kadar bakımlara ara verdim. Sonra bakımlara yine başladım. Bu sefer şampuanıma sarımsak kattım. Ayrıca karışık bir yağ aldım aktardan onu da uyguladım. Sarımsaklı şampuan bitince şampuanıma çam terebentin falan kattım. Baktım saçlarım yine çok dökülüyor bütün bakımları bırakıp tam bir ay ara verdim. Tek yaptığım şey o aralar biotin takviyesine başlamıştım onu içmek ve dökülme engellemek için karanfilli bir su var onu uygulamak oldu. Bir ay geçince yine bakımlara başladım. Haftada bir falan ısıtılmış zeytinyağı ya da barcelino aldım onları uyguladım. Biotine devam ettim. Demir eksikliğim çıktı demir hapı kullanmaya başladım. (Demir eksikliği çok saç dökermiş son dökülmelerimin sebebini çam terebentin sanmıştım o değilmiş) Hala da devam ediyorum hatta kafamda bir sürü yağ var yine

Uzun lafın kısası benim memnun kaldığım şeylerden birincisi kesinlikle biotin. Özellikle şu son 3 ayda saçım 6 cm hatta daha fazla uzamıştır. 3 aydır biotin kullandığımdan özellikle ona bağlıyorum. Biotin kullandığınız ilk hafta bile saçlar pırıl pırıl parlamaya başlıyor farkı hissediyorsunuz. Barcelinodan da çok memnun kaldım. Isıtılmış zeytinyağı da saçı yumuşacık yapıyor ama uzatmaya etkisini bilemiyorum. Zeytinyağı+bademyağı+ yumurta sarısı+ bepanthene ampül+ evigen ampul dediğim bakım da saçı çok güzel yapıyor tavsiye ederim.

Saç ne kadar beslenirse o kadar uzar. İçten ve dıştan beslemeye çalışın. Ben maşa ve düzleştirici çok az kullanıyorum. Ayrıca aldığım kararla boyayı da bıraktım artık. Kullandığım şampuan down under naturals nude diye bir şampuan %98 doğal olduğu yazıyor üstünde. Saçınızı olabildiğince az yıpratın dışarıdan yapılan işlemlerle, mümkün olduğunca doğal şeyler kullanın, beslenmenize dikkat edin, tercih ederseniz biotin gibi takviyeler kullanabilirsiniz. Son olarak da umudunuzu yitirmeyin. Her şey çok güzel olacak saçlarınız upuzun olacak öyle olacağına inanın. Kendinize uygun saç bakımlarını bulun. Saçınızı çok döküyorsa bir bakım bence size uygun değildir. Kel kalmaya değmez .

NOT:O kadar bakım yapıyor, neden sonuç alamıyoruz..işte cevabı.. konusundaki saç bakım tarihlerine hep uymaya çalıştım hala uyuyorum. Aycangul arkadaşımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

İyi uzamalar

Kızlar saçlarımın kırıklarını aldırdım kestirdim birazcıcık:)) şimdi artık pazartesi günü olarak başlayabilirim tüm uzatma işlemlerine:)) sizden ne var ne yooookk:))

bi kuaför bu sitede konu olarak şu tarifi vermiş : 1 tutam sinamekiyi bir çay bardağı suda kaynatın
üstüne 1 tatlı kaşığı badem yağı,
1 ampul bemix kırın demiş.
ben buna bir de evigen ampul katıp yaptım saçımda şuanda ve iyi geleceğini düşünüyorum
.....
bu arada benim sadece 3 gün öncesine kadar aşırı bir dökülmem vardı, mevsimsel ve streste bağlı diye düşünüyorum. 100lerce tel dökülüyodu. bi de saçım çok uzun 1,5 yıldır uzun kullanıyorum bundan dolayı zayıfladı kışın bakım yapmayınca. evigen ampul sadece1 tane şampuanıma kırdım (elseve 650) ve banyodan çıkınca sadece 7-8 tel döküldü. taradım taradım dökülmedi. gerçekten öneririm

kızlaar merhaba ben bugün bepanthen ve evigen ampüllerinden aldım bir de yılan yağını aldığım bu ampülleri şampuanıma mı kırmalıyım yoksa karıştırıp saçta bekletmelimiyim bilen biri lütfen yardım etsin

ampülleri şampuanına kır canım yılan yağınıda saçına sür 2-3 saat beklet yıka

Ben lise dönemlerimde zeytinyağı ve bemiks ampul karışımı yapıp haftada bir maske yapardım.Bemiks ampulü eczanelerden bulabilirsin.Gerçekten de çok yardımcı oldu saçlarımın uzamasına.
Şu an saçlarım hala uzun ama daha fazla uzatmak istiyorum.Maske yapacak zamanım yok, bu aralar da bebek şampuanı kullanmaya başladım.Onun da saçların uzamasına yardımcı oldugunu duymustum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…