benimsenemeyen evlat

kımse cocuguna boyle seyler hıssetmek ya da hıcbısey hıssetmemek ıstemez. bence de psikolog size yardımcı olacaktır. cocuklar hereyı hısseder. cocugunuz da sızın ıcınızdekı bu duyguları hıssedıyor olabılır. en kısa zamanda cozersınız umarım.

benim bu konuya inanasım gelmedi. umarım birileri bizi trollüyordur.
ama ola ki gerçekse hiçbir şekilde psikolojiye falan fistan bağlamıyorum ben konuyu... her halti psikolojiye bağlamak moda oldu artık. yapmayın ya şunu bari psikolojiye bağlamayın.kaldı ki 2 seneden söz ediyor konu sahibi. bunları hissettiği an gitseymiş ya psikologa.demekki çok da sorun etmiyormuş bu zamana kadar bekleyebilmiş.
Analık iç güdüsel birşey.. bir video izlemiştim bir fil doğum yapıyor hareketsiz yatan yavrusunu alıp yerlere vuruyor sonunda canlandırıyordu yavrusunu.. o dahi biliyordu analığın ne demek oldugunu.. ben evladını doğumdan 1 gün sonra kaybeden bir insan olarak annenin evladına olan sevgisizliğini hiç bir şekilde kabul etmiyorum.sonra yine bebeğim oldu, ama ben 9 yıl sonra bile hala yaşasa şu yaşta olurdu diye ağlıyorum. evlat ayırma nedir ya !!!
bu konuyu açarken bile kızınıza KIZIM derken,oğlunuza OĞLAN diye hitap ediyorsunuz ya.ileride OĞLAN beni arayıp sormuyor,OĞLAN bana bakmıyor beni sevmiyor diye yakınmayın hiç.yansıtmıyorum olayınıda geçin, o bebe her türlü hissediyor sizin sevgisizliğinizi.yazık acıdım yavruya üzüldüm çok.

Bak benim de öyle, bu yaşında anladım evlendim çocuğum oldu ancak anladım. Bnm de annem beni sevmezmis de ben kardeşimi daha çok seviyor ya da ben öyle sanıyorum diye düşünüyordum, değil anneannem annemi hiç sevmezdi onun yansimasiymis , ben de artık işim düşse bile aramamaya çalışıyorum konu sahibinden farkı hep bana sevdiğini söyler.

Son düzenleyen: Moderatör:
benim anlamadığım olay şu eğer içinizde bir his eksikliği yaşıyorsanız oğlunuza nasıl ilgi gösterebiliyorsunuz yalancıktan mı öpüp sarılıyorsunuz gözünün içine bakarken sahte mi gülümsüyorsunuz ben anlamadım yani sizin ilgiden kastınız yemeğini yedirmek altını değiştirmek oyununu oynatmak emzirmek uyutmaksa okey ama bunları içine sevgi katmadan nasıl yapıyorsunuz ağzınızdan yavrum evladım oğlum diye kelimeler çıkmıyor mu hiç çocuk gayet de anlayabilecek kadar büyümüş neden beklediniz yaa neden yani hiç mi sızlamadı vicdanınız o çocuk anlamıyor mu kardeşine daha fazla sevgi duyduğunuzu bir de çocuğun karakteri o diyorsunuz ama belki de o karakterin sebebi de sizsiniz bir tek size yapması gerekmez takdirinizi kazanma dürtüsünden dolayı da karakteri bu yönde şekillenmiş olabilir ne bileyim yaa yani gerçekten üzgün bir anne bu kadar zaman beklemezdi bunu fark ettiği an giderdi yardım alırdı en azından neden diye araştırırdı ama iki yıl boyunca bi halt yapmamışsınız sonra kocanız laf söyleyince ay kkda konu açayım kusura bakmayın hanımefendi ama durumdan o kadar rahatsızsanız bunca zaman geçtikten sonra burada işiniz ne yani saçma saçma hareketler ne bileyim bazı insanlar gerçekten anne olmamalı ben psikolojik ya da bilinçaltı sıkıntılarınız olduğunu inkar etmiyorum bu sözlerimin hepsi ihmalkar olup bu zamana kadar hiçbir şey yapmadan evlat kayırmayı sürdürmüş olmanıza

bu bahsettiginiz his yada hissizlik nasil bisey? tarif edebilirmisiniz biraz? gerçekten merak ettiğim için soruyorum...

mesela cani yandiginda üzülmüyormusunuz yada hasta olduğunda endiselenmiyormusunuz?
geleceğiyle ilgili hayaller kurmuyormusunuz?
ona sarildiginizda yada o size birden gelip sarildiginda varsa sikintinizi derdinizi bir kac saniyeliginede olsa unutmuyormusunuz? nedir yani bu hissizlik? bir tarifi varmi?
yani ac acik birakmiyorsunuzdur eminim ama aceba karni doysun üstü basi temiz olsun millet bana laf söylemesin ama bir kösede oynasin mi diyorsunuz ?
vede en önemlisi olmasada olurdu diye geçiyormuş bazen aklinizdan?

Eline toz bezi alip size yardim etmeye calismasindan da anlasildigi uzere oda bunun farkinda ve size kendini sevdirmeye calisiyor.

Cocugunuzun icinde derin yaralar acmayin lutfen bu onun butun hayatini olumsuz etkileyebilir.

Bahsederken bile kizim ve oglan diye bahsetmissiniz oglum dememissiniz.

Bunun bilinc altinizda bir sebebi olmali. Ailenizden gelen birsey olabilir. Aileniz boyle bir ayrim yapiyorsa bu bilinc altiniza yansimis olabilir. Ama ne olur tedavi olun. Yazik degil mi ufacik yavruya?

Bakin biz onun annesi olmadigimiz halde bu kadar merhamet edip uzulduk oglunuz icin. Siz onun annesisiniz merhamet edin yavrunuza. O size muhtacken ona karsi hissiz kalmayin. Kendi basiniza asamiyorsaniz ne olur tedavi olun. Oglunuzun hayatini mahfetmeyin.

insanlar annelerini babalarını çok eleştirir, onlar gibi asla olmak istemezler ve öyle olmayacaklarından emindirler.ama anne baba olduklarında farkında olmadan aynen kendi anne babaları gibi davranırlar bunu farkettiklerinde çok şaşırır ve anne babalarına hak verirler.
bence annenize tepki olarak böyle hissetmiyosunuz anneniz gibi hissediyosunuz.bu hiç istemediğiniz bişey olduğu için onun gibi davranmamaya çalışıyorsunuz ama onun gibi hissediyosunuz.mesela o çocuk size benzediği için ve belkide davranışlarıda sizin gibi olduğu için sevgiyi anneliği hakketmiyo gibi içten içe annenizi haklı buluyosunuz belkide.
ne kadar korkunç bir yorum olduğunun farkındayım.umarım probleminiz çözülür ama eminim Allah korusun oğlunun başına bişey gelse çok çok acı çekeceksin ne kadar iyi davranırsan davran ona hiç annelik yapamadığını düşüneceksin.

Çok çok çok ağır bir psikolojik probleminiz olsa gerek. Destek alın. Okudukça üzüldüm, gerildim, sinirlendim, çıldırdım...

... şaka gibi....fake mi konu....
Fake mi değil mi bilemem ama ben bu annede bir nebze bile duygu kırıntısı göremedim. Vicdanı sızlamıyor hiç sadece eşiyle arasının bozulması dert onun için. Yoksa 2 yaşındaki bebeği umru değil.

Bu durum o kadar olağan disi ki insanin aklina tek sey geliyor Kesin psikolojisi bozuk diyor insan.
Su konunun taa en başında söyledim bu zamana kadar psikologa gitmemen hata diye, ama burdaki bazi arkadaslarin da dediği gibi 2 yılın sonunda sirf kocani kaybetmemek icin bir panik haliyse su yaşadığın ve yine sirf kocan için bak ben elimden geleni yapiyorum paravan modu ise sana soyleyebilecegim tek sey yazıklar olsun olur.

"Doğurduğum çocuk kendini bana sevdirmek icin kirk takla da atsa onu sevemiyorum. Psikolojik bir problemim var galiba geçmişten kaynaklanan o yüzden doktora gidip tedavi olucam." Bu ne yahu bu ne şaka mı bu. Kimse kusura bakmasin ben anlayış gösterip "ayy canım psikiyatriste git sen hallolur. Doktor seninle konuşur şıp diye yavrunu sevmeye başlarsın" diyemeyecegim. Herseyin bahanesi bozuk psikolojilerimiz dimi artik. Yoksa neyin arkasina sığınacaktık dimi. İçten gelmeli hanımefendi içten. Siz o yavruyu haketmemessiniz. Gece gece içimi cıız cıız sızlattınız ve geçecek gibi de değil.

Ömer baran yel ismindeki çocuğa rastladıniz mi bayan siz sosyal medyada? Hadi bi arat da bak bakalim ne acılar çeken ve yavrusunun bir sesine dünyaları verecek ana babalar var.

ya benim çok asabim bozuldu ya. Hiç kıyamıyorum bu dünyaya gelme tercihlerinin onların elinde olmadığı halde dunyaya gelir gelmez adaletsizliklerle karsilasan yavrulara. Bu masum bebek de işte dünyadaki ilk haksızlığına ne yazıkki onu doğuran kadın tarafından uğramış.

Allah onun bahtini açık eder inşallah. Allah onu tüm kötülüklerden ve kötülerden korur inşallah. .

Fake mi değil mi bilemem ama ben bu annede bir nebze bile duygu kırıntısı göremedim. Vicdanı sızlamıyor hiç sadece eşiyle arasının bozulması dert onun için. Yoksa 2 yaşındaki bebeği umru değil.
Evet bence de öyle. 2 Yıldır tedaviye gitmemiş ama eşim artık benden soğuyacak diye tedaviye gidiyor.

Bu gece yine uyku haram bana. Çok kafama takıyorum böyle Konuları. İçim parçalanıyor

Çocuğunuzu çocuk esirgeme kurumuna verin bence.

yalnızca bana değil babasına da son derece yardımcı olan bir çocuk. kişiliği o. yaranma meselesi değil. babasını da dizine alıp şarkı söyleyerek uyutuyor. benim onlara yaptığım gibi
Kimi bulamaz kimi bilemez hesabı ne kadar çok anne olmak isteyen kadınlar var biliyomusunuz siz bu yaptığınız bellncillik gerçekten çok kızdım insan öz evladini sevmezmi ya lütfen biran önce kendinizi düzeltin yardım alın yoksa o çocuk büyüdüğünde sizi sevmez aynı sizin annenizin size yaptığını yapıyo gibisiniz ona bi bebek gözüyle bakın daha 2 yaşında o sevilmez mi

Lütfen su durumu ama kadının psikolojisi diye aklamaya çalışmayın. Iki yıldan bahsediliyor. Bebek bu ya zaten hayatının ilk üç yılı anneyle güvenli baglanma dönemi. Bebeklerde aynalama denen bisey var ne demek ona belli etmiyorum. Yeni doğduğu dönemde bile annesinin gözüne bakip değer görüp görmediğini anlıyorlar bunlar gercek. Bu hisleri su an yaşasa bu hanım ve çözüm istese anlarım üzülürüm kendisine. Ama iki yil bununla yaşamış o yavruyu buna mahkum etmis. Ne diyeyim allah insaf versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…