benimsenemeyen evlat

Konu sahibi,

Oğlunuzu (sizin deyiminizle oğlanı) iki yıl sahte sevgiye mahkum ettikten sonra aniden gelen bu psikolog aşkı ve vicdan numaraları eşinizle aranız bozulmasın diye mi, yoksa gerçekten ama gerçekten oğlunuza üzüldüğünüz için mi?

Yani eşim umurumda değil, o kızdığı ve beni vicdansı gördüğü için değil gerçekten oğlum (yani oğlan) için tedavi olmak istiyorum diyebiliyor musunuz ?

Çocuklar 2 yaşında. bu zamana kadar herşeyin gayet farkında olan bu arkadaş, kocasını dinlememişte şimdi bizim doktora git dememizi mi bekliyor!!!

Ben de oğlanı üvey sandım. Hatta kaçırdım mı bir yerde diye bir iki kez gözden geçirdim.
Yaşamadan bilinmez ama nasıl bir ruh durumu anlayamıyorum.

Bir de bebek bakmak demek altını değiştirmek, yemek yedirmek demek değildir.
Siz kıza ne alıyorsam ona da alıyorum, kızıma bir saat ayırıyorsan oğlana da bir saat ayırıyorum demişsiniz.
Peki bu kadar eşit davranıyorsanız eşiniz nasıl fark etti oğlanı sevmediğinizi ?
Tutup ben oğlanı sevmiyorum dememişsiniZdir heralde
Demek ki davrnaışlarınızda oğlunuzunda anlayabileceği bir farklılık var ki siz onu sevin diye bir taraflarını yırtıyor.
Annem bana yaptı bende o yüzden yapıyorum demek yerine ben annem gibi olmayacağım demeyi deneseniz ?
Siz anneniz için neler hissediyorsanız oğlunuz da sizin için onları hissedecek, bunu göze alabiliyor musunuz?
Gelişim teorilerine göre çoçuğun çevreye güven duyması gereken yani güven duygusunun gelişeceği evre çoktan çekmiş. Belki de sİzin yüzünüzden güven yerinw güvensizlik geliştirecek. Bu ilk evre olduğu için bundan sonraki evreleri de olumsuz etkileyecek bir süreç başlattınız, hayırlı olsun.
Bu durum kızınızı da etkiler. Ya o da kardeşine kötü davranır, ya da size hareketlerinden dolayı kızar ve size kötü davranıp kardeşini korur.

Hala be olursa olsun neden iki yıl psikoloğa gitmediğinizi anlamıyorum. Neden kocanızdan tepki görünce gitmeye karar verdiniz ?

kızınız cadıymış oğlunuzda akıllı uslu size yardımcı oluyormuş ya ondan sevmiyorsunuzdur oğlunuzu. zaten hayatta böyle değil mi?? deveye diken hesabı.

Agapi ben konu sahibinin oğlunu sevmediğini vs..düşünmüyorum.bence eşinin dikkatini çekmek için bunu yapıyor.hani çocuklar anne-babaları onlarla ilgilenmeyince dikkat çekmek için iyi ya da kötü bir çok davranış yapar bu da onun gibi.ben konu sahibinin anne olarak değil de eş olarak ciddi bir bunalım yaşadığını düşünüyorum.sadece eşinin dikkatini çekmek ve belki de onu cezalandırmak için bunu yapıyor.

2 yıldır anne olan,yazdıklarından kurduğu cümlelerden,kendisini ifade ediş tarzından cahil olmadığı açıkça belli olan bir kadın kk ya konu açıp 5-10 sayfa yazışıp e tamam o zaman psikoloğa gideyim demez.

zaten aklı olan her insan bunun iki yıla varmadan halledilmesi gereken bir konu olduğunu bilir.

Oğlunuzu bana verebilirsiniz seve seve alırım :) günahsız çocuğun ne suçu var ne yaptıki size diğer kardeşinden ayırıyorsunuz? Ne güzel akıllı güzel huylu çocukmuş maşallah, belki de hissediyor sizin ona sevgisiz olduğunuzu. Lütfen artık daha fazla beklemeden psikolojik destek alın!!!! 2 yıl beklemeniz hataaaaa !

Yani bakın ben 4-5 gündür kuzenimde kalıyorum. 11 aylık bebeği var. Şimdi evden çıkarken uyuduğu için öpemeden çıktım ve aklım fikrim herşeyim şu an onda. İlk defa gördüğüm bir bebeğe deli gibi bağlandım. Bir de bu kendi evladı. Yani sizin de yorumunuzda dediğini gibi nasıl bir ruh hali bende anlamıyorum.

Bence eşinin dikkatini çekmek için yapmıyor. Çünkü böyle yaparak eşinin dikkatini olumsuz olarak çekiyor. İlk mesajında da eşim artık kızıyor napmam lazım demiş yani eşi kızmasa ben gerçekten eminim ki psikoloğa gitmeyecekti. Bu ilk mesajında bariz belli. Derdi bana göre eşinin ona vicdansız demesi. Yoksa yazış tarzı bize oğlan oğlan. Kızıma ne alırsam oğlana da alıyorum. Hani bunu genelde üvey anneler kurar.

Anlayamadım bem o yüzden konu sahibini.
Yine de yaşamayan bilemez.
Hani işin içine eşini hiç katmasaydı, annem bana böyle yaptı bende o yüzden oğlumu sevwmiyorum napayım deseydi kimse tepki göstermezdi. Tepki gösterenlerin çoğu konu sahibinin eşi için doktora gitmek istediğini düşünmüş.
Eşi tepki verene dek bir kez bile çözüm aramamış olması beni rahatsz eden

yazmak istediğim hiç bir şeyi yazmayacam.. yazamam anneyim.. iki evladım var üçüncü yolda.. birinden birine az sarılırmıyım korkusu yakıyor içimi.. şimdi evladım diye bahsedemediğiniz yavruyu sırf eşinizle aranız bozuluyor diye benimsemeye çalışıyorsunuz..
ama siz eşittiniz demi.. çok eşitmişsinizki yazık ya çocuk farkında azıcık sevgi göreyim diye kardeşine bile annelik yapmaya çalışıyor..
tamam belki ciddi bir sıkıntınız var belki psikolojik ama neden 2 yıl bekleyip o çocuğa travma yaşattınız neden... neden üvey evlat muamelesi yapıyorsunuz.. hemde erkek evlat anneye aşık.. anne sevgisine muhtaç...
keşke okumasaydım keşke.. ben oğluma kıyıp memeden kesemedim ya aylardır yürümeye takatim yok 3 can besleyecem diye.. bilmiorum kınamıyorum.. susmak istiyorum

tamam işte olumsuz da olsa dikkat çekiyor bak.eşi ağlamış psikoloğa git demiş onunla konuşmuş bir nevi ilgilenmiş.
bak sen de diyorsun eşi için doktora gidiyor.

tamam işte olumsuz da olsa dikkat çekiyor bak.eşi ağlamış psikoloğa git demiş onunla konuşmuş bir nevi ilgilenmiş.
bak sen de diyorsun eşi için doktora gidiyor.

Evet işte bu yüzden tam da bu sebeple vicdansız olduğunu düşünüyorum kadesa :)
Eşi için
"Oğlan" için değil...

Bütün yorumları okudum.Ne diyeyim inşallah yokluğu ile sınanmazsınız konu sahibi arkadaşım çünkü evlat acısı bu dünyada yaşanabilecek acıların en büyüğü keşke oğlumm yaşasaydı da bugün bu acıyla ve hergün bu acıyla yanmasaydım Herşey ama herşey sizin kendi elinizde en ünlü psikologa gitseniz olay sizde bitiyor.

psikologa acil git yazık o bebege ya nasıl bu zamana kadar bekledin gitmedin.. allahım aklım almıyor.. hemen git.. travma yasıosun ve bunu bebeginden cıkarıosun yazık cok yazık.. psikolojisi bozulmadan cocugun hemen kendin tedavi ol

öncelikle geçmiş olsun, inşallah en ksıa zamanda çözülür sorununuz. ama bi şeyi çok merak ettim, soğukluk hissediyorsunuz, bunu eşinize de söylüyor musunuz, ya da nasıl davranıyorsunuz ki o mu anlıyor? neye kızıyor yani size? siz açık açık söylediniz mi o mu halinizden davranışlarınızdan anladı?

O çocuğun suçu ne? Dünyaya getirirken ona mı sordunuz? Sevgisiz, ilgisiz, şefkatsiz büyüyor. Çok üzüldüm. herkesin şefkate ihtiyacı vardır.

Konu sahibi; sen şimdi bu meleğe, bu duygularını gözünün içine baka baka hiç yüreğin sızlamadan 2 yıl boyunca besledin mi ? Kendi kendime yapma dur o da farkın da diyorum ama yok.. sen gerçekten eşini kaybetmemek için tedaviye karar veriyorsun bu çok net orta da. neden ya neden 2 yıl bekledin. o çocuk şimdi hiç bir şey anlamadı zannediyorsun değil mi ? Sanki onun kardeşine ninni söylemesi , sana yardım etmeye çalışması yaradılışın da var o meleğin öyle mi ? bir de bunlarla mı kendini kandırıyorsun ? Çık sokağa hemen hiç vakit kaybetmeden bir uzmandan destek al. o çocuğa 1 gün daha kendi eksikliğini hissettirme. Sabah sabah içim yandı .

evet kesinlikle düzgün bir psikologla bu iş çözülebilir . bu arada oğluma ayrım yapmıyorum demişsiniz ama eşiniz anlıyorsa o küçücük bebek daha çok anlıyordur hissdiyordur annesindeki sevgisizliği. ilerde annem beni hiç sevmedi.. hep görev olarak baktı şeklidne başlayan cümleler kurmasını istemiyorrsanız lütfen hastalıgınızın üzerine gidip iyileştirin kendinizi

ben de onu anlayamadım,, ablamın çocukları için ölüyorum, kendi evladım olsa nasıl severim diyorum.. insan nasıl sevimli bi bebeğe üstelik kendi canından, nasıl soğuk kalabilir anlayamıyorum..

Merhaba yazdıklarınızın tamamını okudum. Her iletinizde öneriniz var mı diye sormuşsunuz, o yüzden yazma ihtiyacı hissettim. Ben okuduklarımdan oğlunu sevmeyen bir anne göremedim açıkçası. Oğlunu çok seven ama sevgisini ilgisini göstermeye çekinen bir anne gördüm. Bence sizin sorununuz oğlunuzla değil annenizle. Anneniz gibi olmaktan korktuğunuz -kızınızı ezmekten çekindiğiniz- için oğlunuza yaklaşamıyorsunuz. Duygularınızı bu kadar açık ve net ortaya koyabilmeniz de takdire şayan. Hele ki burda bunca yargısız infaz yapan insan varken. Ben sizi tebrik ederim. En azından sorununuzu bulmuş ve çözmeye çabalıyorsunuz. Çok kısa sürede hallolur merak etmeyin.
Benim çözüm önerim şu: Kendinizle yüzleşmeniz büyük ilerleme. Bir yerde annenizle 4 yıldır annenizle görüşmediğinizi yazmışsınız. Bence sorunun çözümü annenizle iletişiminizde. Onunla da yüzleşmediğiniz içinizi dökmediğiniz, haykırmadığınız sürece işiniz zor. Psikolog yardımı tabi ki alın. Ama yeterli olacağını sanmıyorum.
Allah kolaylık versin size, sevgiler.

Evet işte bu yüzden tam da bu sebeple vicdansız olduğunu düşünüyorum kadesa :)
Eşi için
"Oğlan" için değil...
vicdansız mı bilemem belki de öyledir ama oğlunu kullandığı kesin.ve aslında aynı şeyi söylüyoruz seninle.evet eşi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…