benimsenemeyen evlat

Canım benim bi piskoloğa git inşallah iyi olacaksın sıkma canını

Çocuklar herseyin farkindalar o bu durumu bence çoktan fark etmistir belki de onu sevesin diye sana yardim ediyor kardesini uyutuyor falan cok uzuldum yaa yavrucuk bunu hak etmiyor bence bir an evvel tedavi ol bu durumu atlat ve hatani telafi et bu duygun evladini geri dönüşü olmayan travmalara sokabilir hic bir annede boyle birseyi istemez senin icinde üzüldüm kim bilir ne yasadin bu neyin patlaması

Bu konuya yorum yapanların kaçırdığı nokta şu:

Kadın eşiyle kocişiyle arası bozulmasın diye terapiye gitmek istiyor
Oğlunu düşündüğü için değil
Kocası iki yıla kadar ses çıkarmadığı için sallamışta sallamış
Ama baktı kocişi de kızıyor. Araları bozulacak , ondan buraya konu açtı.
Biri demiş ister komşu demiş iater koca demiş diye gidecek sonuçta hatasını anlamış gidiyor psikoloğa diye
Ben öyle düşünmüyorum
Ay canım hatasını anlamış yazık diye de bakamayacağım

Keşke konuyu oğluma üzülüyorum diye açsaydı
O zaman yorumum bambaşka olurdu
Başlıktan bile belli. İki yıl benimsememiş ama koca laf edene kadar umursamamış ta

Ilginc otesi...hadi buyuk olsalar biri asi biri uysal olsa biraz anlicamda bu anlasilir gibi deil..

Ben sana canim cicim aman psikologa git demeyecegim. Yetiskin bir kadin zaten 2 senede bir sorun oldugunu algilardi.
Eminim ki esin surat yapmasa durum boyle gidecekti hos zaten koca iki yil gecmis.

Sen istedigin kadar ayirmadim de ee esin niye kiziyor ozaman?
Senin derdin esinin senden sogumasi cocugunun psikolojisi degil. Inan tek tek yorumlarini okudum i-ih zerre samimi gelmedin.
Evet esin senden soguyabilir. Ki koca bir gerekcesi var bosanma sebebiniz bile olabilir.

Konuya sahte olabilir diyenler bizim komsunun bir oglu bir kizi var. Onlar da ayni durumda. Kadin ogluna tapiyor guya kizini da seviyor. Ama bir gorun o nasil sevmek. Ogluna sinava hazirlaniyor iyi beslensin deyip ona yetecek kadar somon baligi alan bir kadin. Esi de cok uyardi kizi disliyorsun, kiz anliyor diye kadin katiyen kabul etmiyor. Bakislarini gorseniz birine askla digerine elin cocuguna bakar gibi bos bazen de "geldi yine tipine s..." modunda.

Demek o ki ococuk sevilmedigini anliyor ve ben sana iki sene sallamayip esin bozuk yapinca dert edindigin icin zerre uzulmuyorum. Esin bosasa yeridir. Es bulursun ama evlat oyle degil iste.

Ne ekerseniz onu biçersiniz ...
Siz ona nasıl muamele eder ilgi gösterirseniz ileride yaşlanınca göreceğinizde bu ...
Ben daha önce hiç böyle bir şey duymadım hasta , zihinsel engelli evlatlarını bile analar bağrını basıyorlar . Ki basmalılar onları dünyaya biz getirdik...ben biliyrum 42 yaşındaki zihinsel ve fiziksel engelli nesrin ablama 65 yaşında bakan annesini hemde nasıl bir merhametle bir görseniz ...çok üzüldüm durumunuza lütfen acilen bir piskoloğa gidin bu oğlunuzda derin yaralar açar.. Her ne kadar şimdi fark etmesede bence bu durum kızınızıda etkiler ... Kaldıki eşinşz budurumdan hiç hoşnut değil ... Bırakın sizden soğumasını anneliğinizi yargılamış merhametsiz demiş bu durumu bir an önce düZeltin . Ben sizi kızmak kötülemek istemiyorım bu durumdan memnun olsanız zaten buraya yazmazdınız elinizde olmayan bir durum belli. İyi bir tedavi ile çözülebilir bence... Allah yar ve yardımcınız olsun..

Çok üzüldüm ama size değil çocuğa çünkü onlar yetişkinlerden daha çok hisseder sevgiyi sevgisizliği de. Bana belki kızabilirsiniz ama durum çocuklar olunca kusura bakmayın tahammül sınırım burada bitiyor.Herşeye sabır gösteririm ama bi çocuğun sevgisiz bırakılmasına üvey evlat gibi bahsedilmesine hayır.İstediğiniz kadar ona eşya alın sarılın yürekten yavrum demedikten sonra hepsi boş.

Oğlum bile diyemediğim bir oğlum var demişsiniz içim acıdı gerçekten çok üzüldüm o yavrucak bunu kesin hissetmiştir cocukların bilinç altı gelişiminde ilk iki yıl o kadar önemliki doktora gitmekte geç bile kaldınız artık acele edin ve gittiğiniz yer ciddi anlamda profesyonel olsun lütfen tedavinizi sonuna kadar olun. Allah o yavrunun da sizin de yardıncınız olsun.

Çok üzüldüm ya erkek çocuğuna
Emin ol hissediyordur ve şimdiden bilinçaltına verdiğin şeyler ilerde sana yol su elektrik olarak dönecek tabi bir sana değil sevgi eksikliği hissettiği için özgüven problemi vs de yaşayacak bu çocuk.
Lütfen rica ediyorum senden destek al en yakın zamanda.

Merhaba, öncelikli olarak sizi tebrik ederim. Çünkü bunu farketmek bile bir başarı.
İsteseydiniz yıllarca bundan kaçadabilirdiniz. Kendinize itiraf etmeyedebilirdiniz.
Siz onu seviyorsunuz benimsiyorsunuz yoksa onun için buraya konu açma zahmetinde bile bulunmazdınız.
Bu duruma siz de üzüldüğünüz için artık çözüm yolu arıyorsunuz. Yani siz kötü lanet berbat bir anne asla değilsiniz.
Rabbim yaşadıklarımızla bizi sınıyordur. Kimi hamileliğini istemez kimi kız bebek olmasını kime erkek bebek olmasını vs..
Yeri gelir anne babamızı bile istemeyiz neden bunlar deriz. O yüzden siz de kendinizi yıpratıp durmayın.
Yaşadıklarınızı yazmışsınız yaşadıklarınızı okuyan bir insan olayı daha da net anlayabilir.
Oğlunuzu sizi döven abiniz olarak görebilirsiniz. Kızınız da dayak yiyen ablalık yapmak zorunda kalan sürekli sizsinizdir.
Etrafınız da tek bir kişi bile olsa konuşarak rahatlayabilirsiniz. Ama oğlunuzu tanımayan birinin bunları bilmesinin daha iyi olacağı için bir psikolog ile 2 3 görüşme bunun üstünden çok rahat bir şekilde gelebilirsiniz.

Bir kız bir erkek olarak gebe kalmayı çok istemişimdir. Bu konuda kıskandım sizi.

meryemd

Kadın zaten acı çekiyor ve tedavi olacağım diyor. Senin ne haddine o kadına hakaret etmek döverim demek? Midem bulandı...

Sen kendi işine bak. İnsan psikolojisinden zerre anlamıyorsan sus. O kadın ağlıyor acı çekiyor annesinden zulüm gördüğü için travma geçirmiş, psikolojisi berbat. Düzelmek istiyor.

Ne geliyorsa başımıza cahil ve saldırgan tiplerden geliyor zaten. Allah karşılaştırmasın.

Son düzenleme:
Konu sahibine tavsiyem tedavi olması ve çocuğa hissettirmemesi ilerde sorunlara yol açablr çocukla ki eşiyle baslamıs sorunlar dr sorunun kaynağına iner zaten.. ki çocuğa hissettirrdiğini düsünmülorumda zaten sorun hisleri.. inş. Aşarsın sıkntıyı kardesm

Bencede piskologa görünmenizin cok faydası olur. Cocugum olmadıgı için bişey diyemiyorum ama her anne cocuklarını eşit sever biz 8 kardeşiz annem hepmizide eşit sever cunku annelik budur... Sizide eleştiremem illahaki bi nedeni vardır bunu size psikolog söyler zaten.

Çok yakın bir akrabam aynı durumu yaşadı ikiz çocuklarında. Bir çocuğunu annesi büyüttü ötekini kendisi. Tam iki yıl tedavi gördü. İkiz gebeliği kabullenememekten kaynaklanmisti onun psikolojik rahatsızlığı. Çocuklardan birini reddediyor anne ve bu reddetme durumunun hangi çocuğa denk geldiği tamamen çocuğun şanssızlığindan ibaret. Annenin tercihi değil. Sizin hataniz tedaviyi bu kadar sure ertelemeniz olmuş. Hatta bu çok büyük bir hata. Lütfen daha fazla ertelemeyin ve tedavi olun.

Konu sahibesinin bu yazısını okumanızı isterim.
Evde anne tarafından sevilmeyen, abisinin dövdüğü, Kardeşinin ödevleri dayatılan, ki muhtemelen kardeşte erkek, bir anne değil kız çocuğu var sizden yardım isteyen.

Konu sahibesi bir kız çocuğuydu ve alması gereken sevgi ve şefkati alamamış, onu da geçtim erkek kardeşler üzerinden baskı kurulmuş üstünde.

L laila27 , mutlaka psikolojik destek alın, siz oğlunuzu seviyorsunuz ama bilinçaltınızdaki kardeş ve abi anılarınız yüzünden ona sevginizi gösteremiyorsunuz.

Oğlunuza olan sevginizi açığa çıkartırsanız kızınızı daha az sevmekten ve ilerde aynı anneniz gibi davranmaktan korktuğunuz için yaşıyorsunuz bunları.

Korkmayın, siz asla anneniz gibi olmazsınız ama bunun farkına varabilmeniz için destek almanız şart.
Yavrularınızla huzurlu, sağlıklı uzun bir Ömür dilerim size.

Son düzenleme:
bazılarımız düşük yapıyor, erken doğum, doğduktan sonra kayıp kimisi de hamile kalamıyor. Hepimiz bir Sınavdan geçiyoruz senin sınavın da bu olsa gerek L laila27 en kısa zamanda bu düşüncelerinden kurtulursun bu tamamiyle psikolojik bir pisikologla bunu atlatacağına eminim. Allah yardımcın olsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…