oğlundan oğlan diye bahseden bir anne seviyormu oluyor... ama ne yazıkkı ben taktire şayan bir anne göremedim sabah sabah ağlamama sebep olan bir kadın bağrıma basmak istediğim bir evlat var.. annesinin dikkatini çekmek için kardeşine gece yarısı ninni söyleyen toz alan yemeğini tam yemeden kardeşine yedirmeye çalışan bir evlat..Merhaba yazdıklarınızın tamamını okudum. Her iletinizde öneriniz var mı diye sormuşsunuz, o yüzden yazma ihtiyacı hissettim. Ben okuduklarımdan oğlunu sevmeyen bir anne göremedim açıkçası. Oğlunu çok seven ama sevgisini ilgisini göstermeye çekinen bir anne gördüm. Bence sizin sorununuz oğlunuzla değil annenizle. Anneniz gibi olmaktan korktuğunuz -kızınızı ezmekten çekindiğiniz- için oğlunuza yaklaşamıyorsunuz. Duygularınızı bu kadar açık ve net ortaya koyabilmeniz de takdire şayan. Hele ki burda bunca yargısız infaz yapan insan varken. Ben sizi tebrik ederim. En azından sorununuzu bulmuş ve çözmeye çabalıyorsunuz. Çok kısa sürede hallolur merak etmeyin.
Benim çözüm önerim şu: Kendinizle yüzleşmeniz büyük ilerleme. Bir yerde annenizle 4 yıldır annenizle görüşmediğinizi yazmışsınız. Bence sorunun çözümü annenizle iletişiminizde. Onunla da yüzleşmediğiniz içinizi dökmediğiniz, haykırmadığınız sürece işiniz zor. Psikolog yardımı tabi ki alın. Ama yeterli olacağını sanmıyorum.
Allah kolaylık versin size, sevgiler.
Eskiler lohusa kadınla bebeğini gece bile yalnız bırakmazmış kadın lohusalık bunalımıyla bebeğine bir zarar verebilir diye düşünürlermiş hiç mi duymadınız böyle birşeyi. Konu sahibinin lohusa sendromu mu devam ediyor başka bir problemi mi var onu ancak uzman kişi anlayabilir ve çözebilir ki psikolojik bir sebep olduğu ortada. Bu ne cürettir ki çocuğu bize ver diyebiliyorsunuz ?
evet iksinden de vat. evet daha çok sevdi annem onları. birkaç mesaj önce de dedim, sadece bana değil babasına da çok yardımcı olur. babaannesi ve halasına da tabii. karakteri gereği yani. ben onun yüzüne bakmamazlık, öpmemezlik, ona dokunmamazlık asla yapmadım. dediğim gibi nefret ettiğim falan yok ki. sadece hislerim zayıf ve içim çok buruk. ben sırf onlara dokunup bu şekilde iletişim kurmak için her gece yarımşar saat masaj yapıp saçlarını okşuyorum.
Çocuk illa ki etkilenmiştir. O kadar sorumsuz insan var ki hayatta, en azından problemini çözmeye çalışan bir anne var. Neden illa ki kötü tarafları çekiyorsunuz. Anne her akşam banyo yaptırıp masaj yaptığını söylemiş, 2 yaşına gelmesine rağmen emzirdiğini söylemiş. Ay göğsüm bozuluyor şekerim diye 6 ayı dolmadan mamayı dayayan insanlar var. Bu kadar insafsızca yaklaşmayın lütfen. Karşınızdaki de bir insan. Bir ömür sevgisizlikle, ilgisizlikle büyümenin illa ki bir yerden sıkıntısı çıkacaktı. Tabi ki çocuğun bir suçu yok. Ama anne de çözüm yolu arıyor. Geç kalmış denilebilir, ama hangimiz mükemmeliz? Her şey insan için bu dünyada diye düşünüyorum.oğlundan oğlan diye bahseden bir anne seviyormu oluyor... ama ne yazıkkı ben taktire şayan bir anne göremedim sabah sabah ağlamama sebep olan bir kadın bağrıma basmak istediğim bir evlat var.. annesinin dikkatini çekmek için kardeşine gece yarısı ninni söyleyen toz alan yemeğini tam yemeden kardeşine yedirmeye çalışan bir evlat..
haklı olabılırsınız haklısınızda ama o çocuğun suçu ne
kınamıyorum kızmamak için direniyorum.. herkesin anneligi farklı.. aammmaa bence burda asıl sıkıntı sırf kocasıyla arası bozulduğu için destek almak istemesi.. iki yıl canım iki yıl.. bu ne demek bir çocUğun güven gelişimi ilk iki yılda oluşur.. güvensiz bir çocuk oldu olacak.. kendi yaralarını cocuğundada açtı yazık değilmi.. hangimiz mükemmeliz hangimizin yaraları yok.. hamileyim 1.5 yaşında oğlum 5.5 yaşında kızım var adet bile görmeden hemde korunurken hamile kaldım.. herkes karşımda oğlunu sütten kes derken gögüslerim yarıldığı halde hala emziriyorum.. beş dakika oturmuyorum.. falan falan.. eee acısını kimden çıkaralım..Çocuk illa ki etkilenmiştir. O kadar sorumsuz insan var ki hayatta, en azından problemini çözmeye çalışan bir anne var. Neden illa ki kötü tarafları çekiyorsunuz. Anne her akşam banyo yaptırıp masaj yaptığını söylemiş, 2 yaşına gelmesine rağmen emzirdiğini söylemiş. Ay göğsüm bozuluyor şekerim diye 6 ayı dolmadan mamayı dayayan insanlar var. Bu kadar insafsızca yaklaşmayın lütfen. Karşınızdaki de bir insan. Bir ömür sevgisizlikle, ilgisizlikle büyümenin illa ki bir yerden sıkıntısı çıkacaktı. Tabi ki çocuğun bir suçu yok. Ama anne de çözüm yolu arıyor. Geç kalmış denilebilir, ama hangimiz mükemmeliz? Her şey insan için bu dünyada diye düşünüyorum.
Herkes sizin kadar duyarlı olmuyor işte, ne güzel bebeğinizi emzirmeye devam etmeniz. Ama kocası için olduğunu nerden çıkarttınız. Belki eşi söyleyince kendine geldi. Birisinin uyarması gerekiyordu. Nasıl bir psikolojide olduğunu bilemeyiz ki burdan. Bana olumlu yaklaşmak daha doğru geliyor, herkesin kendi fikri tabi ki.kınamıyorum kızmamak için direniyorum.. herkesin anneligi farklı.. aammmaa bence burda asıl sıkıntı sırf kocasıyla arası bozulduğu için destek almak istemesi.. iki yıl canım iki yıl.. bu ne demek bir çocUğun güven gelişimi ilk iki yılda oluşur.. güvensiz bir çocuk oldu olacak.. kendi yaralarını cocuğundada açtı yazık değilmi.. hangimiz mükemmeliz hangimizin yaraları yok.. hamileyim 1.5 yaşında oğlum 5.5 yaşında kızım var adet bile görmeden hemde korunurken hamile kaldım.. herkes karşımda oğlunu sütten kes derken gögüslerim yarıldığı halde hala emziriyorum.. beş dakika oturmuyorum.. falan falan.. eee acısını kimden çıkaralım..
tamam anne düzelmeye çalışıyor demi ama niye kocası için OĞLAN icin değil dikkat
Canım herkes süpermen burda. Aynen katılıyorum. Araştırsan kendileri neler yapıyor Allah bilir...Uzmana ne gerek var burada herkes uzman herkes en vicdanlı ,herkes en super anne zaten böyledir kendi gırtlağına kadar çamura batar insanoğlu karşısındakinin pacasindaki çamura takılır .. Okuduğunu dahi anlamayan, kurusıkı sallayan bi yığın musveddeyle dolmuş artik burası da .. Az elinizi vicdaniniza koyun.. Zamaninda Annesinin erkek evlat yuceltmesi işte bu sonuçları doğurmuş maalesef .. Bence artik buralara fikir falan almak için yazmamak en iyisi daha az uzulursunuz.. Zaten sıkıntıniz büyük bir de buradaki densizlerle ugrasmazsiniz .. Allah yar ve yardimciniz olsun kardeşim .. O na siginin .. O en guzel yardımcıdır ..
söylediklerinize katılıyorum.. haklısınız olumlu yaklaşmak şart ama iki yıl kısa değil.. sizde hamilesiniz.. aynı zamanlarda doğumumuz.. içinizde hissettiğiniz daha yüzünü bile görmediğiniz bebek için nelere katlanıyorsunuz değilmi.. sevmemek ne demek.. düşünün evladınız gece uyanmış kardeşini uyutmaya çalışyor daha iki yaşında annesini mutlu etmek için.. görev olarak bişeyleri yapmak çok ayrı inan çoook o evlat varya gözünün ta içinde görür sevgiyi.. kardeşini uyutmaya ona yemek yedirmeye çalışıyor niye çünkü anne onu seviyor belki bende onu seversem benide sever diyor..Herkes sizin kadar duyarlı olmuyor işte, ne güzel bebeğinizi emzirmeye devam etmeniz. Ama kocası için olduğunu nerden çıkarttınız. Belki eşi söyleyince kendine geldi. Birisinin uyarması gerekiyordu. Nasıl bir psikolojide olduğunu bilemeyiz ki burdan. Bana olumlu yaklaşmak daha doğru geliyor, herkesin kendi fikri tabi ki.
Evet ben de anne olacağım Allah nasip ederse. Ama kimseyle kendimi kıyaslamıyorum. Tabi ki sıkıntılarım oluyor, ama çok şükür diyorum her şeyi yolunda sağlıkla büyüyor evladım. Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir çok doğru bir söz bence. Benim yetiştirilme tarzım, hayat koşullarım bambaşka, karşımdaki insanın bambaşka. Şimdi ben böyle böyle ne acılara katlandım da sen katlanmıyorsun diyemem kimseye, kusura bakmayın.söylediklerinize katılıyorum.. haklısınız olumlu yaklaşmak şart ama iki yıl kısa değil.. sizde hamilesiniz.. aynı zamanlarda doğumumuz.. içinizde hissettiğiniz daha yüzünü bile görmediğiniz bebek için nelere katlanıyorsunuz değilmi.. sevmemek ne demek.. düşünün evladınız gece uyanmış kardeşini uyutmaya çalışyor daha iki yaşında annesini mutlu etmek için.. görev olarak bişeyleri yapmak çok ayrı inan çoook o evlat varya gözünün ta içinde görür sevgiyi.. kardeşini uyutmaya ona yemek yedirmeye çalışıyor niye çünkü anne onu seviyor belki bende onu seversem benide sever diyor..
evet anne olmak zor ama yaşadıklarını evladına yaşatırmı anne.. .. söylediklerimiz burda bi çok kişiye ağır geliyor ahkam kesiyoruz ya.. anne olan anlar.. eminim evladını kucağına aldığında anlayacaksın..
geçen gece oğlumu emzirirken canım çok yandı çünkü göğsüm yara içinde hamilelikte etki edince çook hassas offf ya dedim istem dışı uykudaki çocuk ağlamaklı bana bir sarıldı anne diye.. kızdım sandı korktu.. anlık bi tepki düşün 1.5 yaşında anlamaz dediğimiz çoçcuk.. düşünki o çocuğun yüreğinde açılan yaralar..
çok şükür demek bile yeterli .. söylemek istediğimde bu zaten şükür diyebilse insanoğlu bu tartıştığımız konu yaşanmaz.. rabbim hayırlı sağlıklı bir şekilde evladınızı kucağınıza almayı nasip etsinEvet ben de anne olacağım Allah nasip ederse. Ama kimseyle kendimi kıyaslamıyorum. Tabi ki sıkıntılarım oluyor, ama çok şükür diyorum her şeyi yolunda sağlıkla büyüyor evladım. Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir çok doğru bir söz bence. Benim yetiştirilme tarzım, hayat koşullarım bambaşka, karşımdaki insanın bambaşka. Şimdi ben böyle böyle ne acılara katlandım da sen katlanmıyorsun diyemem kimseye, kusura bakmayın.
Asil sen kim oluyorsun da benim yorumumu ornek gostererek bu derece hakaret ediyorsun seviyesiz sensinCahil ve terbiyesizce yorumlar yapmayın. Haddinizi bilin! Birisi de kadını dövmek isteyeceğini söylemiş... Resmen şov yapıyorsunuz. Psikolojisi bozuk bir kadına saldırarak içinizdeki çocuk sevgisini kanıtladığınızı zannediyorsunuz galiba. Kadının psikolojisi bozuk tekrar ediyorum! Kendi de durumun normal olmadığının farkında, oğlunu sevemediği için acı çekiyor. Doktora da gidecek. Kim oluyorsunuz da linç ediyorsunuz tanımadığınız bir kadını? Seviyesizler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?