benimsenemeyen evlat

Eskiler lohusa kadınla bebeğini gece bile yalnız bırakmazmış kadın lohusalık bunalımıyla bebeğine bir zarar verebilir diye düşünürlermiş hiç mi duymadınız böyle birşeyi. Konu sahibinin lohusa sendromu mu devam ediyor başka bir problemi mi var onu ancak uzman kişi anlayabilir ve çözebilir ki psikolojik bir sebep olduğu ortada. Bu ne cürettir ki çocuğu bize ver diyebiliyorsunuz ?

oğlundan oğlan diye bahseden bir anne seviyormu oluyor... ama ne yazıkkı ben taktire şayan bir anne göremedim sabah sabah ağlamama sebep olan bir kadın bağrıma basmak istediğim bir evlat var.. annesinin dikkatini çekmek için kardeşine gece yarısı ninni söyleyen toz alan yemeğini tam yemeden kardeşine yedirmeye çalışan bir evlat..
haklı olabılırsınız haklısınızda ama o çocuğun suçu ne

Yazıyorum siliyorum yazıyorum siliyorum ne diyeceğimi bilmiyorum.

Konu sahibi güya vicdan muhasebesi yapmışsın ben dünyanın en kötü annesiyim demişsin sonra da oğlunun yapı itibariyle ne kadar sorunsuz olgun bir bebek olduğundan ikisine de eşit davrandığından falan bahsetmişsin. Sen bizimle dalga mı geçiyorsun?

Eğer sen gerçekten vicdan azabı duyuyor olsaydın oğlunun kendini sana sevdirmeye çalışmalarına karşı kör olmaz yaptıklarını onun yaratılışına mâl etmezdin.

Bebek düpedüz sana yaranmaya çalışıyor. Anne beni sev beni duy diye çırpınıyor yavrucak. Hangi vicdan azabından bahsediyosun?

Ya sana iyi bir pencereden bakayım diyorum cıks olmuyor. Kalbini kırmak istemiyorum o yüzden uzatmayacağım ama lütfen bir an evvel kendini düzelt ve o çocuğun SENDEN BAŞKA BİR ANNESİ OLMADIĞINI HATIRLA.

lohusalik sendromu olsa iki bebegini birden kabul edemez..sorumluluklarindan kacar,aglama krizlerine girer..
ne demek el kadar erkek cocugunun kiz kardesine ninni soylemesi,toz almasi,temizlik yapmasi..
kiz olanda hircinmis ve konu sahibi kizi icin olup bitiyor..
bu depresyonsa 2 sene bi evlada bunca ayrim yapmak hak mi adalet mi?
cocugu bana ver diyenler abartiyor belki ama benimde okurken cigerim kavruldu,yedigim bogazimda kaldi..
oglum var benimde,gozumun nuru canimin parcasi..erkek evlat anneye asiktir asik..
2 sene sonra mi aklina gelmis depresyon?

resmen hirsini cikarmis senelerce simdi ise esiyle arasi bozulmasin diye cozum ariyormus musss...
Allahim buyuk sozume hasa,insallah evlat arasindaki hak adaleti gozetenlerden oluruz..
cok uzuldum cok

Ne yazacağımı bilemiyorum açıkçası. Yani çok demekten çok daha fazlası üzgünüm.
2 yıl uzun bir süre. Eşiniz vicdansız merhametsiz diyorsa bu işte bir adaletli anne göremiyorum ben.
Allah tez zamanda her şeyinizi düzeltsin inşallah. Ben okurken dayanamadım o yavru ne yapsın

eskiye dayanıyor işte... uzmandan yardım alın.

oyy canım ya her ınsan karakterıyle dogarın kanıtı...
ne tatlı huyları varmıs
kızınızın bıraz cadı olmasından bahsetmıssınız :)
onla daha fazla vakıt gecırmek zorunda kaldıgınız ıcın daha fazla bag olusmus olabılır
bıde ıkız cocuk annelerı bana gore super kahraman
ıkız annesı olmakta kolay degıl cok yıpratıcı bırsey
hatanızın farkında olmanız guzel bırsey umarım hersey yoluna gırer
saglıkla sıhhatle buyusunler ınsallah

okurken ağladım size diycek bişey bulamıyorum. siz anne değilmisiniz? onu siz doğurmadınızmı? yazıklar olsun...

Çocuk illa ki etkilenmiştir. O kadar sorumsuz insan var ki hayatta, en azından problemini çözmeye çalışan bir anne var. Neden illa ki kötü tarafları çekiyorsunuz. Anne her akşam banyo yaptırıp masaj yaptığını söylemiş, 2 yaşına gelmesine rağmen emzirdiğini söylemiş. Ay göğsüm bozuluyor şekerim diye 6 ayı dolmadan mamayı dayayan insanlar var. Bu kadar insafsızca yaklaşmayın lütfen. Karşınızdaki de bir insan. Bir ömür sevgisizlikle, ilgisizlikle büyümenin illa ki bir yerden sıkıntısı çıkacaktı. Tabi ki çocuğun bir suçu yok. Ama anne de çözüm yolu arıyor. Geç kalmış denilebilir, ama hangimiz mükemmeliz? Her şey insan için bu dünyada diye düşünüyorum.

kınamıyorum kızmamak için direniyorum.. herkesin anneligi farklı.. aammmaa bence burda asıl sıkıntı sırf kocasıyla arası bozulduğu için destek almak istemesi.. iki yıl canım iki yıl.. bu ne demek bir çocUğun güven gelişimi ilk iki yılda oluşur.. güvensiz bir çocuk oldu olacak.. kendi yaralarını cocuğundada açtı yazık değilmi.. hangimiz mükemmeliz hangimizin yaraları yok.. hamileyim 1.5 yaşında oğlum 5.5 yaşında kızım var adet bile görmeden hemde korunurken hamile kaldım.. herkes karşımda oğlunu sütten kes derken gögüslerim yarıldığı halde hala emziriyorum.. beş dakika oturmuyorum.. falan falan.. eee acısını kimden çıkaralım..
tamam anne düzelmeye çalışıyor demi ama niye kocası için OĞLAN icin değil dikkat

Uzmana ne gerek var burada herkes uzman herkes en vicdanlı ,herkes en super anne zaten böyledir kendi gırtlağına kadar çamura batar insanoğlu karşısındakinin pacasindaki çamura takılır .. Okuduğunu dahi anlamayan, kurusıkı sallayan bi yığın musveddeyle dolmuş artik burası da .. Az elinizi vicdaniniza koyun.. Zamaninda Annesinin erkek evlat yuceltmesi işte bu sonuçları doğurmuş maalesef .. Bence artik buralara fikir falan almak için yazmamak en iyisi daha az uzulursunuz.. Zaten sıkıntıniz büyük bir de buradaki densizlerle ugrasmazsiniz .. Allah yar ve yardimciniz olsun kardeşim .. O na siginin .. O en guzel yardımcıdır ..

Herkes sizin kadar duyarlı olmuyor işte, ne güzel bebeğinizi emzirmeye devam etmeniz. Ama kocası için olduğunu nerden çıkarttınız. Belki eşi söyleyince kendine geldi. Birisinin uyarması gerekiyordu. Nasıl bir psikolojide olduğunu bilemeyiz ki burdan. Bana olumlu yaklaşmak daha doğru geliyor, herkesin kendi fikri tabi ki.

Canım herkes süpermen burda. Aynen katılıyorum. Araştırsan kendileri neler yapıyor Allah bilir...

söylediklerinize katılıyorum.. haklısınız olumlu yaklaşmak şart ama iki yıl kısa değil.. sizde hamilesiniz.. aynı zamanlarda doğumumuz.. içinizde hissettiğiniz daha yüzünü bile görmediğiniz bebek için nelere katlanıyorsunuz değilmi.. sevmemek ne demek.. düşünün evladınız gece uyanmış kardeşini uyutmaya çalışyor daha iki yaşında annesini mutlu etmek için.. görev olarak bişeyleri yapmak çok ayrı inan çoook o evlat varya gözünün ta içinde görür sevgiyi.. kardeşini uyutmaya ona yemek yedirmeye çalışıyor niye çünkü anne onu seviyor belki bende onu seversem benide sever diyor..
evet anne olmak zor ama yaşadıklarını evladına yaşatırmı anne.. .. söylediklerimiz burda bi çok kişiye ağır geliyor ahkam kesiyoruz ya.. anne olan anlar.. eminim evladını kucağına aldığında anlayacaksın..
geçen gece oğlumu emzirirken canım çok yandı çünkü göğsüm yara içinde hamilelikte etki edince çook hassas offf ya dedim istem dışı uykudaki çocuk ağlamaklı bana bir sarıldı anne diye.. kızdım sandı korktu.. anlık bi tepki düşün 1.5 yaşında anlamaz dediğimiz çoçcuk.. düşünki o çocuğun yüreğinde açılan yaralar..

Sevgili hanimlar,
Bazı yorumlar akıllara zarar

Yorumlarin cogunu okudum da tovbe haşa biz ALLAH degiliz. Kinamak,ayiplamak,yargilamak bize dusmez bu bir!
Cezasi varsa allah indan bulur zaten, bizler kim oluyoruz da allah belani versin, yaziklar olsun, sen gibiler anne olamasin,kedi kopek de doguruyor sen anne olamamissin diyoruz?
Cocuk sahibi olamamak da, bize hediye edilen cocugun kiymetini bilememek de bizlerin sinavi.

Lutfen once kendinize gelin yorum yaparken. Kimseyi kırıp,aşağılamaya,egonuzu tatmin etmeye hakkiniz yok. Herkes bedduasını icinde tutsun!

Konusahibinin yasadiklarini normal bulmuyorum. Okurken uzulmedim mi? Hem de cookk...

Ister komsu dedi diye gitsin, ister esimle bosanacagim yoksa diye terapi almayi kabul etsin.. her ne sebeple olursa olsun konusahibi hatasinin farkina varmis ve sorun oldugunu anlayip duzelmeyi kabul etmis, bu da bir adımdır boyle bakın.
Belki eşi dile getirmeseydi, konu sahibi durumun boyle olacagini_çaresi olmayacağını dusunup durumu boyle kabullenecekti omur boyu.
Ta ki eşi onu uyarip,aslinda normal bir davranis olmayip tedavisinin oldugunu soyleyene kadar...

Ben sonuca bakarim ister mahalle bakkalı soylesin, ister eşi ikna etsin bir sekilde kendinde sorun oldugunu kabullenmis! Terapiye basliyorum ve daha baska ne yapmayalim diye soruyor. Tabi ki terapi alir,bilincaltindaki nedenler arastirilir. Illa ki vardir sebebi.
Her insan saf duygularla dogar. Karakter_kisilik ailede yetistirilmeden gelir. Hic bir anne boyle olamaz yoksa. Gecmisinde ne yasadi bilmiyoruz.
Cocuga karsi hissiyatim yok ,cok uzuluyorum bu duruma oysa ki sevilmeyecek bir cocuk da degil demis.
Cocugun uzerinde sigara söndurup, cocugu duvara carpan, iskence yapan insanlar da var. Konu sahibi duygusal açıdan icimde eksiklik var demis, cocugu sevmedigini dusunmuyorum zira oyun oynarken yere dustugunde içim acıdı demis,ki oglunu emziriyor halen.. kızıma canımı veririm, oglum olacagina bir kızım daha olsaydı keşke, kızım benim herseyim,ona bakinca huzur buluyorum da dememis.

Buarada toz olayina geleyim,

Ablamin 3.5 yaşında kızı var. Isteyerek cocuk sahibi oldular. Ailedeki ilk torun.,
Cocuk, 1.5_2 yasindayken elinde toz bezi dolaplari,yerleri silerdi(ablami evi silip supururken gordu sanirim) bize misafirlige geldiler ,evimin balkonunu yikayacaktim su kovasi koydum. Bi baktim basinda bu! Teyze ben yikayim burayi dio. Sen kucuksun gel ben halledeyim son suyu sen dök ozmn deyip cektim onu. Kiyamam kuzucuğuma.
Ayni zamanda, mutfakta meyve bulsa gelip bizle paylasir sen de ye diye. (Oyuncaklarini da paylasir herkesle) Annesine kosarak terlik getirir ,bunlari giy usutme der. Ablam uzgunse, canim annemm noldu sana ben mi bisey yaptim der(saçlarını oksuyormus anne gibi)!? Kucucuk cocuk,cookk sicakkanli ve herkes tarafindan sevilir. Daha 2 yaşındaydi. Simdi bu cocuk sevilmiyor da ondan mi oyle yapiyor, bizlere mi yaranmaya calisiyor? Hayir, cocugun icinden geliyor. Bana utu masasi alin da utu yapayim diyor! Bizler yemek yaparken sandelye isteyip ustune cikip tencere karistiriyor bizimle. Cocugun yapısı bu,cok iyi niyetli.
(Benden icin) hadi artik gelsinler ozledim ben bebekleri,parka goturcem ben onlari elinden tutup diyormus,sabrim kalmadi artik, yataklarini da ben alcam_uyutcam diyormus yavrumm..

Konusahibi, insallah acilen duzelirsin. Dualarimiz seninle.. yazık olmasın yavrularına.
Mutlulugunuz bozulmasin insallah.. hersey insanlar icin, herseyin bir caresi vardir elbet..
.

Son düzenleme:
Nasıl moralim bozuldu içim acıdı anlatamam.... Ben 27 yaşındayım 7 hftalık gebeyken meme kanserş olduğumu öğrendim ve bebeğimi aldırmak zorunda kaldım şimdi içim nasıl acıyor anlatamam. Daha 1 kere bile görmediğim sadece kalp atışını duyduğum kuzumu özlüyorum. Lütfen kendinize gelin. Ben daha 1 kere bile giymesi nasip olmadığı zıbınını kokluyorum onunla uyuyorum. Sizin yerinizde olmak için neler vermezdim....

Bu kadar eleştirenlerin, kendi kiz kardeşleri veya kızlari bunu yaşasaydi ne olurdu tepkileri....ben.lohusalik sendromuyla bebeğini öldüren biliyorum.Hem de otopside belli olmasin diye ne yöntemler uyguluyorlar.
.Allah esirgesin... Konu sahinin moralini bozmadan iyilik ve hayra teşvik etmek gerek.
Ayrica oğlu , sirf annem sevsin diye.mi ninni soyleyip toz aliyor.Ne bilsin minik çocuk.Sadece taklit yapiyor bence.Yoksa büyüdü küçüldü mü de davranişinin sosyal etkisini bilsin.Çocuk bu ; ne görse taklit eder...

Son düzenleme:
Evet ben de anne olacağım Allah nasip ederse. Ama kimseyle kendimi kıyaslamıyorum. Tabi ki sıkıntılarım oluyor, ama çok şükür diyorum her şeyi yolunda sağlıkla büyüyor evladım. Kimse sınanmadığı günahın masumu değildir çok doğru bir söz bence. Benim yetiştirilme tarzım, hayat koşullarım bambaşka, karşımdaki insanın bambaşka. Şimdi ben böyle böyle ne acılara katlandım da sen katlanmıyorsun diyemem kimseye, kusura bakmayın.

çok şükür demek bile yeterli .. söylemek istediğimde bu zaten şükür diyebilse insanoğlu bu tartıştığımız konu yaşanmaz.. rabbim hayırlı sağlıklı bir şekilde evladınızı kucağınıza almayı nasip etsin

Asil sen kim oluyorsun da benim yorumumu ornek gostererek bu derece hakaret ediyorsun seviyesiz sensin
Bu kadar insan kiziyorsa psikolojisi bozuk diye degil iki yil bekleyip esim soğumasin aman esim beni sevsin diyerek koskoca iki yil sonra tedavi olmak istemesi nedeniyle kiziyor
Hasta olmak suc degil ama tedavi olmayip minik bir cana zarar vermekten cekinmemek buyuk SUC
Sen kendi isine bak saygisiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…