benimsenemeyen evlat

bende de şundan dolayı kızıma aşırı düşkünlük var..oğlum da var ama kızım bir başka benim için.neden mi? ben 3 çocuklu ailenin tek kızıyım..annem ve babam erkek çocuklarına çok düşkündü..onlara her imaknı verirken( kurs,dersane,ehliyet,araba,ev) beni ayırt ettiler.küçüklükten beri hep ne yapmak istersem ''sen kızsın sus,sen kızsın otur''diye diye baskıladılaronlarada erkek adam muamelesi yaptılar..evde benim söz hakkım yoktu resmen yok sayılıyordum.herşeyim eksik gedikti..ben okmak istedim..liseyi ilkokul öğretmenimin araya girip babamı ikna etmesiyle okuyabildim.üniversiteyi kazandım babam göndermedi''ben okutacam sefasını elin oğlu sürecek''dedi..iki tane daire aldı tapularını direk oğullarının üzerine yaptı ölürse damadı hak iddea edemeycekmiş bu sayede..şimdi çok şükür benim durumum onlardan iyi..bu bende yıllardır ezilmişlik itilmişlik hissi yarattı..bir çocuk kız diye nasıl diğerlerinden eksik görülür..bir oğlum var bir de kızım..oğlumu da çok seviyorum kızımı da..şimdi diğerine ne alırsam öbürüne de alıyorum sorun yok ama..yaşayamadıklarımı kızıma yaşatmak için ayrı bir çabam var ve bunun önüne geçemiyorum..kurssa kurs,kıyafetse kıyafet,heşeyin en iyisi onun olsun istiyorum..nede hevesim kaldıysa kızımın kalmasın istiyorum..buna engel olamıyorum..hata yapıyorum kızım doyumsuz mükemmelliyetçi, aza kaanaat etmeyen bir insan olacak farkındayım..çok üzgünüm..geçmişin travması bu bende..acaba sende böyle bir şey yaşamış olabilirmisin?

Amin, teşekkür ederim. Siz de sağlıkla alın kucağınıza inşallah.

Ya arkadaşlar bazılarınız gerçekten çok abartmış.Ne oluyorsunuz Allah aşkına? Dün akşam konuyu bıraktım,sabah geldim şok oldum.İnanmayanlar ilk sayfalarda yorumlarıma bakabilir,konu sahibine 2 yıl doktora gitmediği için çok kızdım,çok sinirlendim.Hatta onu savunan bazı arkadaşların yorumlarını alıntılayıp,neyini savunuyorsunuz dediğim bile oldu.Ama bu kadar beddua,hakaret,ağır yorumlar olur mu yahu? Burası bir site,belirli bir saygı çerçevesinde yorum yapılması lazım bilmem farkında mısınız? Ne olursa olsun bir insana bu kadar hakaret,beddua edilmez.Konu sahibi haksız evet,çok büyük yanlış yapmış doktora gitmemekle bunda hemfikiriz.Ama ne olursa olsun,hiçbirinize bu şekilde hakaret etme,beddua etme hakkı vermiyor onun haksız olması.Biraz yazdıklarınıza dikkat edin.Çoğunuz annesiniz biliyorum,çocuğu olmayanlarda var aranızda isteyen herkese Allah nasip etsin inşallah,hassassınız bu konuda anlıyorumda.Ama lütfen biraz ağzınızın ayarı olsun,bu kadarıda çok fazla.

Bilip bilmeden amma da taşlamışsınız okurken sinirlendim yahu belli bişey ki burada bambaşka bir sorun var konu sahibi ; zaten bir mesajınızda yazmışsınız oradan anladım olayı kişisel sorunlar var anne değilim ama tahmin ediyorum ki insanın çocugunu sevmesi kendisini sevmesidir yani ona dokunduğun her anda aslında kendine ,cocukluğuna ve biraz da annene dokunmuş olursun, annenizle ilgili sıkıntılar burada başgöstermiş, kendini sevmeyen, anne sevgisini bilemeyen bir kişide böyle durumlar gelişebilir , bu tedavi edilebilir bir durum aldığım egitim de buna kimlik eksikliği deniyor , tedavi olursanız atlatırsınız umarım boşlamayın sakın.

İkiz oldukları için olabilir mi acaba? yani çok çocuk isteyen bi birey olsaydınız 2 sene beklemezdiniz çocuk yapmak için, isteyerek veya istemeyerek çocuk sahibi oldunuz ama aynı anda 2 tane.

Yani bu size ağır gelmiş olabilir mi, belki kız bebeklere olan ilginizden kıza daha çok ilgi gösterdiniz ama oğlan fazlalıkmış gibi geliyor olabilir.

Sizi anlamaya çalışıyorum inanın, zor bi durum. Ama onun bi günahı yok o sizi çok seviyor. Umarım çocuk hissizliğinizi fark edip de sizin gözünüze girmek için yardım etmeye çalışmıyordur.

Yardım isteyn içini dökmek çare bulmak isteyen bir kadın ve karşında yine acımasız kk kadınları!

Bizim çocuğumuz olmuyor diyenler, ayy bana verin diyenler, sen nasıl annesin diyenler hep aynı!

Kadın durumun farkında ve hiç de kötü anne değil, çocuğunu sevmediğinide düşünmüyorum annesinin yasattıkları yüzünden olduğu çok açık, sanki elinde olan bir durum da isteyerek yapıyor

Konu sahibi tedaviden güzel sonuç alacağına inanıyorum, kendini suçlamayi bırak çareye odaklan lütfen.

bence artık bu konu kapatılmadı. her zamanki gibi konunun nerelere gıttıgı bellı degıl olaydan dısarı cıkılmış beddualar hakaretler. ya arkadaşlar millete hakaret etme hakkını herkes kendınde nasıl buluyor anlamıyorum. kısının anlattıgı konu hosunuza gıtmıyorsa bakın gecın her konuya yorum atıcaz dıye bısı yok yanı.

bende yazmıyım yazmıyım dıyordum ama. kusura bakmayın bu kadar agır hıtamlara maruz bırakılmasına sınırlendıgım ıcın yazıyorum. kişi sadece sizden fikir almak istiyor daha fazla ne yapabılırım de bu konuyu asabılırım dıye. haklı demıyorum ama lutfen yorumlarınızda bıraz daha nazık olmaya calısın kımse kımsenın ıcını bılemez.

Bazı yorumlar çok çirkin. Her olayı kendi his ve karakterimize ya da bulunduğumuz çevre koşullarına göre değerlendirmekten vazgeçmeliyiz... Daha önce hiç karşılaşmadığımız, duymadığımız şeyler karşısında; hiç olmamıştır, böyle şey asla olamaz diyemeyiz ki??

Konu sahibi umarım sorununuza bir an önce çözüm bulabilirsiniz...

Genelde bunun tam tersi oluyor. Enazından bizim buralarda. Erkek çocuklara sınırsız hoşgörü ve imkan verilirken,kızlar ezildikçe ezilir.
Bu eziklik hissiyle büyüyen kadınlarda korkunç boyutta erkek çocuk doğurma isteği oluyor. Olmazsa bunu büyük eksiklik görürler.. Olduğu zaman da ana/babalarından ne gördüyseler aynını yaparlar ve bu kısır döngü böylece devam eder.

Yok yok okuyamayacagim bütün yorumları yarısında fenalık geldi, ne diyeyim kınadıgini yaşamadan ölmüyor insan...
Konu sahibi gittin mi doktora?

kesinlikle psikoloğa gidin. obsesif belirtilerinden birisi var.. mesela bıçağı gördüğü an şunu alıp ya çocuğuma saplarsam diye örnekler vererk ders işlemiş kardeşimin hocası. kendisi profesör ve bunun bir hastalık olduğunu söylemiş.. bazen bende balkonda ya oğlumu kucaklarsam düşerse falan diye saçma sapan duygulara bürünüyorum.. belkide farkında olmadan oğlanı daha çok kolluyorsunuzdur.. ya da daha çok size düşkün olduğu için daha fazla sarılmanız gerektiğini düşünüp kendinizi eksik hissediyorsunuzdur.. siz bir psikiyatra veya psikoloğa görünün..

ben de çok üzüldüm gerçekten onlar daha günahsız melekler ve bu forumda da görmüşsünüzdür sağlıklı bir evlat sahibi olabilmek için nasıl yanıp tutuşan tedavilerle ugraşıp evlat sahibi olabilmek için hem psikolojik hem de fiziksel acılar çeken insanlar var. Siz onu 9 ay karnında taşımız sütüyle beslemiş insansınız annesisiniz. o yavrunun sizden başka annesi olabilir mi? düşse kalbi kırılsa annem diye ağlar. siz yine de bu hislerinize yön veremiyorsanız bi doktora danışmalısınız. okurken evladınızı düşündüm ben üzüldüm yani

çocuğunuz hallerini okuyunca aklıma gelen ilk şey, herşeyin farkında olduğu. siz onu kayırmayın diye sanki elinden geleni yapıyor. hata yapmamaya çalışıyor.. yavrum benim ya...

şu konuyu okumaz olaydım keske yüreğim oyle sızladıki..öncelikle konu sahibini kesinlikle kınamıyorum ve psikolojik bir sorun olduguna inanıyorum bunun için derhal tedavi olması sart ama bir yandan da değilse diyorum..ben 2 yıldır evlat sahibi olamadım bundan sonrası içinde olup olmayacagı yüce Rabbimin katında belli.daha olmayan cocugum için olsa boyle yaparım soyle yaparım herseyden cok severim hayalleri kuruyorum.ben ve benim gibi onca kadın bir tanesine bile razıyken Rabbim size nimetini çift çift vermiş..yani aklım hafsalam almıyor gercekten bu durumu
benim aklıma su takıldı cocugun biraz kız gibi hareketleri varmıs ninni soylemek vb gibi acaba bu durum cocugunuza karsı sogumanıza neden olabilir mi? hormonal bi bozukluk oldugunu falan mı dusunuyorsunuz
en cok bunu merak ettim gercekten

laıla27 gittinmi doktora bugun randevun vardı dıyodun ıkı saatlık dıye ne oldu merak ettım nasıl gectı:?

Üzüldüm çocuğa, belki de ondan sessiz sakin bir çocuktur, anneye yaratmaya çalışıyor sürekli.

Nasıl böyle olabiliyor 9 ay taşı bir de emzirmek de daha çok bağlıyor insanı ve emziriyor da, bir de çocugu da öyle bir anlatmışki şirin, akıllı ve gariban, evlat edinesim geldi, sanırım herkesin öyle.
O çocuğun allah yardımcısı olsun hayatta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…