benimsenemeyen evlat

hikayeniz bana tanıdık geldi benim annemde hiç sevmemis beni kız bebeğim diye kucağına almamış emzirmemis hiç. .hep erkek istermis. ..
bende kız bebek hastasıyım rabbim biliyorya ama henüz çocuğum yok allah evladin ananin babanında hayırlısı ni versin. ..

Valla çocuğunuzu sizden daha fazla sahiplenecek insanlar var şurda.
Bu haksızlığı neden hala yapmaya devam ediyorsunuz ? 2 yıl ya..o çocuğun tam da zekasının pırıl pırıl olduğu yaşlar.. yani ne görse-ne duysa onu alacak..

Büyüyünce sevgiden muaf bir adam olacak belki...karısını-çocuğunu benimseyemeyecek ... offf sinirlendim

Yazmayın böyle şeyler içim parçalanıyor herhalde annesi tarafından ayrımcılık görmeyen kadın çok azdır ülkemizde.

Bütün sayfaları okuyamadım.
Kesinlikle Psikolojik destek alın.
Siz kaç kardeşsiniz? Siz böyle bir ayrım yaşadınız mı anne babanızdan?(Özellikle erkek kardeşiniz varsa ayrım yapıldı mı?)

Bence tek güzel yanı bunu kabul etmeniz çünkü ben bir sürü anne tanıyorum evlat ayrımı yapan ki eminim herkesin var çevresinde, ama sorsan hepsi aynı. Hele erkek çocuğunu kayıran anne babalar yok mu kafa atasım geliyor hemen bir yardım alın, Allah evlatlarınızın kıymetini bildiğiniz uzun sağlıklı ömürler versin

Lütfen en azından bunu çocuğunuz büyüdüğünde ona söylemeyin küçükken seni benimsememiştim diye

Ayrıca kınayan arkadaşları anlayamıyorum kadın derdine çare arıyor ki konu açmış bırakın çocuğu bazı insanlar kendi bedeninin bir uzvunu kabullenemiyor kurtulmaya çalışıyor, psikolojik bir durum inşallah atlatırsınız

evet gördüm hem de fazlasıyla. ve bence de o yüzden bunların hepsi. erkek evlatlarını çok seven annemi bana ve şu küçücük bebeğe yaşattığı şeyler için asla affetmeyeceğim
bir önceki nesle giderseniz belli annenizin de ayrım yapacak haklı nedeni çıkar.bebeğiniz de sizden sonra sizin için aynı şeyi söylemeyeceğini nerden biliyorsunuz?

Icim oyle bi cizzzz etti ki sorma gitsin. Yavrum bence sevilmedigini hissediyor ve ondan durgun. Yaranmaya calisiyor. Cocuklar sevildiklerini hissederler. Sizi kinamiyorum tedavi olun insallah duzelir. Allah keske herkese sahip çocuğunu dogurabilme, dogurunca da bir omur yaninda olma sansi verse... dunyanin en sansli annelerindensiniz. Kiymetini bilin. Her sabah cocugunun agladigini gorerek uyanip elinden hic bi sey gelmeyenleri taniyorum. Allah herkesi en sevdigiyle imtihan ediyo iste.Bazilarina verilmeyen sanslari kagit mendil gibi harcamayin. Sahip cikin duygulariniza. Kaybetmeyin. En yakin zamanda bu durumdan kurtulmaniz dilegiyle.

İyide buraya konu açacak, hisselerinin durumunun farkında olacak, hatta bu halinin berbat olduğunu bildiği için ben şöyle anneyim ben böyle anneyim diye kendine saydıracak kadar aklı başında olan bir kadın, nasıl 2 yıl hç birşey yapmadan bekler. Konu sahibine kızan okuyuculara kızan arkadaşlar, böyle bir durum vicdanı çk rahatsz ettiğinden herkes ilk tepkisini buraya yansıtıyor. Yoksa çocuğunu boğan aklı dengesi yerinde olmayan şizofreni hastası ebeveynlerde gördük, duyduk. Siz "Aaa ama şizofrenmiş yazık kadına" diye önce kadına mı üzüldünüz, yoksa tek suçu o kadının evladı olmak olan yavruya mı? Bazıları ileri gitmiş olabilir ama kimsenin de burada konu sahibesini pişpişlenmesini beklemeyin. Durum vahim ve geç kalınmış, en büyük suçu da geç kalmak. Bari bundan sonrası için dışarıdan nasıl göründüğünün farkına varsında, elinden geleni yapsın.

Beni bu kadının psikolojisi hiç mi hiç ilgilendirmiyor şuan. Evet vurun abalıya olmuş ama hakediyor. Durumun hiç de burada anlattığı(onu hiç kızımdan ayırmıyorum) şekilde oldugunu düşünmüyorum. Bariz ayırıyor anlatım tarzından, eşinin bu durumdan rahatsız olmasından, oğlunun annesine yaranmaya çalışmasından belli.
Bir de her zamanki gibi tepkilerin ardından duygu sömürüsü de gelmiş. Annem bana böyle böyle yaptı, çocukken şunları bunları yaşadım vs vs. Ee bana ne? Oğlunun suçu ne? 2 oğlun olsa napacaktın? Benim eşim böyle cocuklar arasında ayrım yapsa boşarım, alırım çocukları da elinden. Kendi psikolojisi bozuk diye cocukların psikolojisini de bozmaya ne hakkı var?
İlerde kız hep kayırıldığından, üstün tutulduğundan egoist şımarık biri olacak. Oğlu da en iyi ihtimalle özgüvensiz, annesiyle neden oldugunu bilmediği bir mesafe hisseden biri olacak.
Konuya sinirlendim, kadına sinirlendim. Bir de üstüne 'ayy kadının üstüne niye gidiyorsunuz, psikolojisi bozukmuş vs vs diyenlere ayrı sinirlendim.

Hiç hesap sormuş muydunuz ondan?.

Konu sahibi lütfen arkadaşın yorumundaki bu noktaya kulak ver ve herşey daha da kötüleşmeden elinden geleni yap.
'' İlerde kız hep kayırıldığından, üstün tutulduğundan egoist şımarık biri olacak. Oğlu da en iyi ihtimalle özgüvensiz, annesiyle neden oldugunu bilmediği bir mesafe hisseden biri olacak. ''

Kesinlikle kıyaslama için demiyorum allah kimsenin başıma vermesin ama burada evladını kaybeden bir annenin konusu vardı okuduğumdan beri aklımdan çıkmıyor ne olur bi okuyun şükredin. Diyecek bisey bulamiyorum Allahın bir lütfu ikiz evlatlariniz var değerini bilin

vay vay bayan mükemmel anneler gelmiş
zaten herkes sorunca çok mükemmeldir o zaman etrafta niye bu kadar mutsuz çocuk var onu bilmiyorum
konu sahibi siz ona rahat rahat küfür edin egonuzu tatmin edin diye konu açmamış

kadınlar kulübünün bilir kişi kadrosu burada annesi tarafından dört yıldır aranmamış ki bu ne demek anneniz sizi dört yıldır arayıp sormuyor merak etmiyor yani eşiyle o evde duramadığı için nikahla evlenen, kendisi sevmediği yetmiyormuş gibi babasının sevmesine dahi izin vermeyen korkunç bir anneyle yetişmiş bir kadının psikolojisinin turp gibi olduğuna tüm yaptıklarının şımarıklıktan olduğuna karar verdi

konu sahibi eğer oldukça kötü bir anne olsa bu yaptığında sorun bile görmez bu durum için üzülmezdi değil eşi tarafından yedi sülalesi tarafından uyarıldığı halde ayrım yapmaya devam eden erkek çocuklarını şımarttıkça şımartan tipler var biraz deşsek burada ki insanları ne hikayeler çıkar
annen babam abimi çok seviyordu beni okutmadılar onu okuttular bütün malları erkek kardeşimin üstüne yaptılar diye kaç hayat biliriz
tek fark burada anne kızına düşkün
demiyorum ki kadın melek oğluna hissettikleri bile affedilemez belki ama belli normal düşünemiyor bir psikologla görüşmeden evvel burada da konu açıp kimseye yazamayacaklarını yazacaktı belki eleştirilecekti sonuna kadar farklı bakmaya çalışacaktı oğluna oğlunun abisi olmadığını kızının da ezilen kendisi olmadığını fark edecekti
ama konu açtığında karşılığında bol bol hakaret ve beddua duydu

oğlunu bana ver çok iyi bakarım diyenler de
hiç gidip kendi çocuğu olduğu halde yetiştirme yurdundan çocuk almayı düşündünüz mü mesela yada çok kötü anne babalarla yetişmek zorunda kalan dilendirilen on yaşında çalıştırılan hortumla dövülen çocuklardan birini ?
burada okuduğumuz evleneceğim adamın beş yaşında kızı var onla çok ilgileniyor ya bize gelirse konuları nereden geliyor
bilemiyorum

Benim annemdede vardı bn odada hıçkırıra hıçkırıra ağlarken bagırırdı yok şöyleşin böylesin diye zaten baba sinir hastası ardından da ergenlikte sorunlu geçiyor falan filan gerçekten ciddi konu yaşadım bunları ben de

canım ya, inşallah toparlarsınız acil terapi şart, yavrum kıyamam o yaşta farketmiş bazı şeyleri yaranmak için neler yapıyo kıyamam.

Hiç bir şekilde evlat ayıran bir anneyi anlamam mümkün değil benim .Sanki kendi çocuğundan değilde başkasının bir akrabanın ya da komşunun çocuğundan bahseder gibisiniz . Bu çok büyük haksızlık . Bu site de bir çok bayan Allah onlara da nasip etsin inşallah anne olmayı . Bir evlat sahibi olmak için ... Siz annesiniz değerini bilmiyorsunuz kusura bakmayın . Çocuk geliyor toz almaya çalışıyor kardeşine ninni söyleyip uyutmaya çalışıyor . Kısaca sizi örnek alıyor . Çünkü sizi seviyor . Ama siz sizi seven oğlunuz için buraya gelmiş benimseyemiyorum diye konu açıyorsunuz ...

Oğluna üzüldüm bu hislerini bi bilse...
Bence sorununun nedeni çocuğun senin yerine geçmesi.biliyorum onun niyeti kesinlikle kötü değil sadece yardımcı olmaya çalışıyor sadece.
Ama senin görevlerinin bi çoğunu (beceremese bile) o yapıyor.kardeşe yemek yedirme, ninni söyleme, toz alma..
Bunlar annenin görevleridir belkide ilerde diğer çocuklarının seni sevmemesinden, senin sorumsuz olduğunu düşünmelerinden korkuyorsundur?

Eşinin ve çevrenizdeki insanların "kadının yapmadığını şu çocuk yapıyor nası anne bu " derler diye endişeleniyorsun?

Belki de yerini almasını biraz kıskanıyorsun?
Kıskançlık ayıp bir şey değil sonuçta.bunları da düşün bence 1 eve 2 anne fazla.

İçin parçalandı yorumlara bakıyorum kadına da hak vermek gerek tabi ama insan ilk önce o yavruyu düşünüyor, kadın sevmiyorum diye üzülmesi gerekirken eşim benden soğuyacak diye düşünmese kadına da uzulurduk diye düşünüyorum en azından durumun farkında ve düzeltmek istiyor derdik de şu an bunu çocuğu için istiyor gibi gorunmuyor. Bugün dr a gidicekti ne oldu acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…