Çok teşekkur ederim. Umarim oglum da ileri de beni anlar ve beni suclamazBöyle bir babayla büyüdüm. Annemle kavga edip bizi de umursamazdı. Kavga Sanki benim yüzümden oluyormuş gibi hissederdim hep. Her konuda Suçluluk duygusu edindim. Annem boşanamadı. Hep geri döndü. Halbuki hep boşansın isterdim küçük aklımla. Sizi takdir ettim. Cesaret etmişsiniz. Hayırlısı olmuş. Umarım bundan sonra çocuğunuzla huzurlu bir hayat yaşarsınız
Yorumlarınız ve cumlelerinizden belli oluyor akli başında biri olduğunuz. Bence ayrılık isabetli bi karar olmuş, zira insanlar değişmiyor, bir de böyle alıngan, kompleksli, kötü niyetli, psikolojik şiddet uygulayan biriyle asla iyiye gitmezdi. Çocuk böyle bi babayla aynı evde değersizlik, suçluluk, kaygı gibi problemlerle büyüyecekti. Zamanda siz de hayata kusecektiniz. Dilerim bundan sonra çok mutlu günler yaşarsınız.Iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim hanimlar. Bosanmamak icin ikna edilmem ile bosanma asamasinda ki surecte aslinda icime sinmeyen bir seyler vardi bura da ki arkadaslarin tavsiyesi ile narsizim kavrami ile tanistim ve arastirdim arastirdikca tabi ben psikolog degilim ama narsist oldugunu anladim kabul ettim ne yapsam degismeyecekti aslinda bu narsizm suan cok konusulan ve her iliskide belkide karsi tarafa yukledigimiz bi anlam olarak dillere dolandi gibi gozukse de benim esim bir narsistti keske olmasaydi o zaman daha denemek icin ugrasabilirdim bu kavram ne yazik ki ici dolu dolu hayatimda ki tum sorunlara cuk diye oturan bir kavramdi ve ne yazik ki tek secenek ayrilmak ve sifir iletisim cocuk oldugu icin sınırlı iletisim.
tamam annem bakmasın çocuğa sen her ay bakıcı parası ver diyin ..anneniz geldiyse babanız peki?Hanimlar merhaba cildirmak uzereyim sanirim. 1 yasinda oglum var gecenlerde dogum gunuydu ve biz biraz erken olarak esimin ailesinin yaninda dogum gununu coluk combalak kutladik gayette guzel gecti. Asil sorun su ki esim benim ailemden nefret ediyor maddi manevi ailem hep destek cikti varini yogunu bize harcadilar dogumumdan tutumda aklinza gelecek herturlu masrafa kadar ve sanirim esim bunun altinda ezildikce onlara muthis bir kin tutmaya neredeyse elinden gelse bizi gorusturmemeye calisacak fakat ne munasebet! Gelelim kavga sebebine Ogluma suan calistigim icin annem bakiyor hatta isini gucunu birakip calistigimiz sehre geldi burda da bir ev tuttu cocuk gunduzleri onda aksamlari esim aliyor eve donuyoruz dogum gununu erken kutladigimizi belitrmistim asil dogum gununda bende bi pasta aldim ve annemle oglumla sadece pasta ufledik buyuk bir organizayson yok yani (ki olabilirdide) esim basladi "sen nasil kutlama yaparsin, kutladik ya, ne oldu annenin zoruna mi gitti orda kutlama yapmamiz birde ona mi kutlama yaptin" demeye bende ne munasebet kendine gel diye aciklama yaptim fakat esim bende konusmamaya basladi hatta beni yok saymaya basladi(her kavgada boyle yapar cezalandirir yok sayarak ve asla ozur dilemez beni cildirtana kadar bu devam eder ve buyuk bir kavga kopar evde) bu sefer de aynisini yapri fakat artik oglumuda yok sayiyor ilgilenmiyor bakmiyor ben ise ciddi anlamda bosanmayi dusunuyorum cunku bu sessiz cezalandirmaya hakaret ve kufurlere bi yere kadar dayanabilsemde ayni seyleri ogluma yasatmaya niyetim yok ama sundan korkuyorum ya olurda bosanirsak oglumu hic gormez onu oyle cezalandirirsa bir insan cocugunla sirf benle kus diye nasil konusmaz aklim almiyor
Yani ailen o kadar yardımcı olduktan sonra eşinin teşekkür edip minnet duyması gerekirken kompleks yapıp kin duyması ne kadar sorunlu bir insan olduğunu zaten gösteriyor. Küsen erkek zaten hiç çekilmez. İlişkide en önemli şeylerden biri iletişimdir. Hoşuna gitmeyen en ufak şeyde küsüp duvar olan erkekle olmaz cidden, benim de başımda vardı böyle bir tip. Kesinlikle hayat enerjisini sömürüyor. Haydi bunu da geçtim kendi çocuğunla niye ilgilenmiyorsun hıncını kompleksini ona niye yansıtıyorsun bu kadar mı sorunlu ergenin tekisin? Off ben okurken daraldım Allah sabır versin.Hanimlar merhaba cildirmak uzereyim sanirim. 1 yasinda oglum var gecenlerde dogum gunuydu ve biz biraz erken olarak esimin ailesinin yaninda dogum gununu coluk combalak kutladik gayette guzel gecti. Asil sorun su ki esim benim ailemden nefret ediyor maddi manevi ailem hep destek cikti varini yogunu bize harcadilar dogumumdan tutumda aklinza gelecek herturlu masrafa kadar ve sanirim esim bunun altinda ezildikce onlara muthis bir kin tutmaya neredeyse elinden gelse bizi gorusturmemeye calisacak fakat ne munasebet! Gelelim kavga sebebine Ogluma suan calistigim icin annem bakiyor hatta isini gucunu birakip calistigimiz sehre geldi burda da bir ev tuttu cocuk gunduzleri onda aksamlari esim aliyor eve donuyoruz dogum gununu erken kutladigimizi belitrmistim asil dogum gununda bende bi pasta aldim ve annemle oglumla sadece pasta ufledik buyuk bir organizayson yok yani (ki olabilirdide) esim basladi "sen nasil kutlama yaparsin, kutladik ya, ne oldu annenin zoruna mi gitti orda kutlama yapmamiz birde ona mi kutlama yaptin" demeye bende ne munasebet kendine gel diye aciklama yaptim fakat esim bende konusmamaya basladi hatta beni yok saymaya basladi(her kavgada boyle yapar cezalandirir yok sayarak ve asla ozur dilemez beni cildirtana kadar bu devam eder ve buyuk bir kavga kopar evde) bu sefer de aynisini yapri fakat artik oglumuda yok sayiyor ilgilenmiyor bakmiyor ben ise ciddi anlamda bosanmayi dusunuyorum cunku bu sessiz cezalandirmaya hakaret ve kufurlere bi yere kadar dayanabilsemde ayni seyleri ogluma yasatmaya niyetim yok ama sundan korkuyorum ya olurda bosanirsak oglumu hic gormez onu oyle cezalandirirsa bir insan cocugunla sirf benle kus diye nasil konusmaz aklim almiyor
Çok tesekkur ederim yorumunuz icin. Zaten bu karari almam da ki tek sebep cocugum ya benim gibi olacakti ya onun gibi ki bence ikisi de tehlikeli o narsistlikle ne kadar sucluysa bende buna izin vermekle bence o kadar sucluyum. Ben o saydiginiz duygulari ogluma yasatirmasina musade etseydim hersey benim sucum olacakti ben dur dedim umarim oglum iler de beni anlar da neden babamdan ayrildin diye beni darlamazYorumlarınız ve cumlelerinizden belli oluyor akli başında biri olduğunuz. Bence ayrılık isabetli bi karar olmuş, zira insanlar değişmiyor, bir de böyle alıngan, kompleksli, kötü niyetli, psikolojik şiddet uygulayan biriyle asla iyiye gitmezdi. Çocuk böyle bi babayla aynı evde değersizlik, suçluluk, kaygı gibi problemlerle büyüyecekti. Zamanda siz de hayata kusecektiniz. Dilerim bundan sonra çok mutlu günler yaşarsınız.
Degil mi normal insanlar oyle yapar cunku ama bu kesinilikle egoistti ben bosandim insallah sonrasi icin mutlu olurumYani ailen o kadar yardımcı olduktan sonra eşinin teşekkür edip minnet duyması gerekirken kompleks yapıp kin duyması ne kadar sorunlu bir insan olduğunu zaten gösteriyor. Küsen erkek zaten hiç çekilmez. İlişkide en önemli şeylerden biri iletişimdir. Hoşuna gitmeyen en ufak şeyde küsüp duvar olan erkekle olmaz cidden, benim de başımda vardı böyle bir tip. Kesinlikle hayat enerjisini sömürüyor. Haydi bunu da geçtim kendi çocuğunla niye ilgilenmiyorsun hıncını kompleksini ona niye yansıtıyorsun bu kadar mı sorunlu ergenin tekisin? Off ben okurken daraldım Allah sabır versin.
Babam memleketimizde kaldi benim calisma gunlerim belli gunler o gunlerden sonra babamin yanina gidiyordu. Asla bakici parasi vermez kres bile bulsa bana odetirdi eminim kitamam annem bakmasın çocuğa sen her ay bakıcı parası ver diyin ..anneniz geldiyse babanız peki?
Boşanmak bizim toplumda bir aile faciası, büyük bi tradeji gibi görüldüğü için insanlar mutsuz, saçma sapan hayatları sürdürmek zorunda kalıyor. Kimse böyle olsun istemez ama bu da hayatı içinde var olan durumlardan biri, üzücü tabii ama dünyanın sonu veya korkunç bi şey değil. Zamanla daha iyi olacaksınız emin olun. Benim çocuk yoktu, ben de bi narsistten boşandım zamanında, hiç de pişman olmadım.Çok tesekkur ederim yorumunuz icin. Zaten bu karari almam da ki tek sebep cocugum ya benim gibi olacakti ya onun gibi ki bence ikisi de tehlikeli o narsistlikle ne kadar sucluysa bende buna izin vermekle bence o kadar sucluyum. Ben o saydiginiz duygulari ogluma yasatirmasina musade etseydim hersey benim sucum olacakti ben dur dedim umarim oglum iler de beni anlar da neden babamdan ayrildin diye beni darlamaz
Evet simdi ki planim da destek almak bakalim bir kac haftaya baslayacagim insallah adeta bir enkaz gibi kaldim cok sukur ailem destekci suanBoşanmak bizim toplumda bir aile faciası, büyük bi tradeji gibi görüldüğü için insanlar mutsuz, saçma sapan hayatları sürdürmek zorunda kalıyor. Kimse böyle olsun istemez ama bu da hayatı içinde var olan durumlardan biri, üzücü tabii ama dünyanın sonu veya korkunç bi şey değil. Zamanla daha iyi olacaksınız emin olun. Benim çocuk yoktu, ben de bi narsistten boşandım zamanında, hiç de pişman olmadım.
Almıyorsanız mutlaka profesyonel destek alın bu süreçte; oğlunuza en doğru şekilde yaklaşmanız çocuğun bu süreci doğru şekilde algılamasını sağlamak adına çok önemli biliyorsunuz. Siz de çok yıpranmışsınızdır illa ki, ikinize de iyi gelir.
Boşanmanıza çok mutlu oldum. Çok doğru bir karar vermişsiniz. Benim eski nişanlım da böyleydi, ayrıldım. Umarım çok daha iyi insanlarla çıkar karşımızaDegil mi normal insanlar oyle yapar cunku ama bu kesinilikle egoistti ben bosandim insallah sonrasi icin mutlu olurum
Ayrılmak, sorunları kökten çözen en rahat yöntem aslında kimse kimsenin rehabilitasyon merkezi değil. Ama ah şu toplumun değişmez zihniyeti, kötü yargıları… Çok şükür artık daha normal karşılanmaya başlandı .Boşanmak bizim toplumda bir aile faciası, büyük bi tradeji gibi görüldüğü için insanlar mutsuz, saçma sapan hayatları sürdürmek zorunda kalıyor. Kimse böyle olsun istemez ama bu da hayatı içinde var olan durumlardan biri, üzücü tabii ama dünyanın sonu veya korkunç bi şey değil. Zamanla daha iyi olacaksınız emin olun. Benim çocuk yoktu, ben de bi narsistten boşandım zamanında, hiç de pişman olmadım.
Almıyorsanız mutlaka profesyonel destek alın bu süreçte; oğlunuza en doğru şekilde yaklaşmanız çocuğun bu süreci doğru şekilde algılamasını sağlamak adına çok önemli biliyorsunuz. Siz de çok yıpranmışsınızdır illa ki, ikinize de iyi gelir.
Endişe, kaygı, üzüntü, öfke vs hepsi çok normal şu an, zaman gelecek çok kötü hissedeceksiniz, zaman gelecek umrunuzda olmayacak; hepsi insanî duygular, durulmak için biraz zaman lazım.Evet simdi ki planim da destek almak bakalim bir kac haftaya baslayacagim insallah adeta bir enkaz gibi kaldim cok sukur ailem destekci suan
Fikir ayrılıkları olabilir, insanlar anlaşmazlık yaşayabilir, çirkinleşmeden, saygıyı kaybetmeden tartışmalar da olabilir ama kişilik ve zihniyet bozuk ve problemli ise değişmiyor, düzelmiyor, gün geçtikçe de daha kötü oluyor.Ayrılmak, sorunları kökten çözen en rahat yöntem aslında kimse kimsenin rehabilitasyon merkezi değil. Ama ah şu toplumun değişmez zihniyeti, kötü yargıları… Çok şükür artık daha normal karşılanmaya başlandı .
Muhakkak. Kimse kimseyle yüzde yüz uyumlu değildir. Tartışmalar, anlaşmazlıklar olabilir ama bu örnekte olduğu gibi bir tarafın küsmesi, duvar olması, kinlenmesi vs kabul edilemez. İletişim gerçekten çok önemli. Ben de bu konuda çok çektim maalesef. Yürümedi böyle, yürümez de.Fikir ayrılıkları olabilir, insanlar anlaşmazlık yaşayabilir, çirkinleşmeden, saygıyı kaybetmeden tartışmalar da olabilir ama kişilik ve zihniyet bozuk ve problemli ise değişmiyor, düzelmiyor, gün geçtikçe de daha kötü oluyor.
Eskiye nazaran epey değişim var boşanma konusuna bakış açısında ama toplumda çok aydın insanlar da var, korkunç derecede yobazlar da, hep de böyle olacak. Kendi çekirdek çevrenin tutumu önemli bence en çok.
Ne kadar doğru anlatmışsınız, bir an acaba eski nişanlımı tanıyor musunuz dedim ama böyleleri sanırım benzer şablon özellikler taşıyorlar. Ben de narsist mi değil mi diye düşünürdüm, ama bu saydığınız özelliklerin hepsi var. Artı aşağılık kompleksi ve öfke problemi de var. Tabii narsist mi değil mi ben karar veremem ama bu özelliklerin neredeyse hepsi söz konusu. O yüzden ayrılırken ben de mesaj attım ve bir daha konuşmak istese de hiçbir şekilde dönüş yapmadım. Çünkü manipüle etmeye başlayacaktı yine, zaten tartışılmıyor asla anlamıyordu beni yapmadığım kastetmediğim şeyleri söyleyip beni hayrete düşürüyordu. Çünkü kafasında bir yalancı şema yaratıp ona inanıyordu.sizi tebrik ederim. kurtulmuşsunuz. narsist manipülasyon ustasıdır yani yalan söyler. kendine aşırı güvenen biri gibi davranır oysa bu roldür.narsist bir patronsa daha gelmeden herkes gerilir. narsist bir kocaysa onun işten geliş saatine yakın çocuklar odalarına kaçar. evin hanımı gerilir. o zehirli havayı yaşayan herkes bilir. kişilikleri bozuk olduğu için normal insanlar onların yanında çok huzursuz olur.
etrafına kime zarar versem kimi aşağılasam kimi sömürsem diye bakar. en çok neşeli kendine yeten hayatı seven özgüvenli insanlardan nefret eder. bir laf söyler ki neşeleri kaçsın çünkü mutluluğa dayanamaz. kaostan beslenir. o yüzden bir hafta iyi davranır bir hafta kötü davranır onlarla asla stabil huzurlu evlilik olmaz. çünkü kişilikleri bozuk.
bütün güzellikler hiçbir bedel ödemeden onun olmalıdır. o yüzden karısının maaşını onundur. karısının babadan kalan mirası da onundur. terfi alan iş arkadaşını görünce haset duyar asla hak etmediğini söyler. mutlu evli barklı insanları kıskanır. parası olanları kıskanır. sık sık kıskançlık yaşar. çünkü özgüveni sıfırdır. rol yaptığı için özgüvenli biri gibi durur. biraz tanıyınca onlarca kompleksi olduğunu başkalarını aşağılarken aslında kendini aşağılık gördüğünü sezersiniz.
baktı ki partneri ayrılmak istiyor hemen değişmiş numarası yapar çiçek alır eski günleri hatırlatma yapar. kadın hemen yumuşar. zanneder ki hah değişti. oysa asla değişmez. iki gün sonra sizden özür dilediği için bin beter üstünüze saldırır siz kimsiniz ki ona özür dilettiniz hırs yapar. karısını rakibi gibi görüp ezmeye çalışır. karısının bütün arkadaşları aptaldır ailesi kötüdür çocuğun dersleri kötüyse annenin hatasıdır kadın usta şoför olsun araba kullanmasını eleştirir kadın 4 çeşit yemek yapsın kavgada der ki bir gün bile yemek yapmadın. insanın sinir uçlarına bilerek dokunur. nasıl bu kadar nankör olduğuna şaşırır kalırsınız. sonra istemsiz bağırırsınız ben yemek yaptım diye işte bak deli kadın sen anormalsin sen kibar değilsin sen hastasın der senden herkes nefret ediyor zaten diye senaryolar yazar oysa aileniz arkadaşlarınız evlatlarınız ile sağlıklı ilişkileriniz vardır asıl nefret edilen kendidir ve yansıtma yapar. başardığınız her şeyin onun sayesinde olduğunu iddia eder kötü olan her şeyden siz sorumlusunuz. bu kadar kötü biri olmak için de yalan söylemesi gerekir. o yüzden iyiler dürüst kötüler ise yalancı insanlardır. tüm kötülüklerini yalan sayesinde yapıyorlar. o yüzden boşanmada çocuk varsa resmi kısa soğuk iletişim çocuk yoksa sıfır iletişim. asla kendinizi ona savunmayın. kısa ve soğuk mesajlarla yanıtlayın.
Tek birşey sormak istiyorum.Sizin kendi aileniz destek sağlarken eşinizi eziyorlar mi ?Hanimlar merhaba cildirmak uzereyim sanirim. 1 yasinda oglum var gecenlerde dogum gunuydu ve biz biraz erken olarak esimin ailesinin yaninda dogum gununu coluk combalak kutladik gayette guzel gecti. Asil sorun su ki esim benim ailemden nefret ediyor maddi manevi ailem hep destek cikti varini yogunu bize harcadilar dogumumdan tutumda aklinza gelecek herturlu masrafa kadar ve sanirim esim bunun altinda ezildikce onlara muthis bir kin tutmaya neredeyse elinden gelse bizi gorusturmemeye calisacak fakat ne munasebet! Gelelim kavga sebebine Ogluma suan calistigim icin annem bakiyor hatta isini gucunu birakip calistigimiz sehre geldi burda da bir ev tuttu cocuk gunduzleri onda aksamlari esim aliyor eve donuyoruz dogum gununu erken kutladigimizi belitrmistim asil dogum gununda bende bi pasta aldim ve annemle oglumla sadece pasta ufledik buyuk bir organizayson yok yani (ki olabilirdide) esim basladi "sen nasil kutlama yaparsin, kutladik ya, ne oldu annenin zoruna mi gitti orda kutlama yapmamiz birde ona mi kutlama yaptin" demeye bende ne munasebet kendine gel diye aciklama yaptim fakat esim bende konusmamaya basladi hatta beni yok saymaya basladi(her kavgada boyle yapar cezalandirir yok sayarak ve asla ozur dilemez beni cildirtana kadar bu devam eder ve buyuk bir kavga kopar evde) bu sefer de aynisini yapri fakat artik oglumuda yok sayiyor ilgilenmiyor bakmiyor ben ise ciddi anlamda bosanmayi dusunuyorum cunku bu sessiz cezalandirmaya hakaret ve kufurlere bi yere kadar dayanabilsemde ayni seyleri ogluma yasatmaya niyetim yok ama sundan korkuyorum ya olurda bosanirsak oglumu hic gormez onu oyle cezalandirirsa bir insan cocugunla sirf benle kus diye nasil konusmaz aklim almiyor
Hayir aksine tek kelime dahi etmediler ama o hep ezdiklerini hissederTek birşey sormak istiyorum.Sizin kendi aileniz destek sağlarken eşinizi eziyorlar mi ?
Kesinlikle ben de hic konusmuyorum artik oyle bir manipule ediyor ki laflari cimbizla cekip kendi aklimdan suphe eder hale getiriyor hakli da olsam isin sonunda hep haksiz cikiyor hatta gercekten haksiz olduguma inaniyorum aklimla oynuyorNe kadar doğru anlatmışsınız, bir an acaba eski nişanlımı tanıyor musunuz dedim ama böyleleri sanırım benzer şablon özellikler taşıyorlar. Ben de narsist mi değil mi diye düşünürdüm, ama bu saydığınız özelliklerin hepsi var. Artı aşağılık kompleksi ve öfke problemi de var. Tabii narsist mi değil mi ben karar veremem ama bu özelliklerin neredeyse hepsi söz konusu. O yüzden ayrılırken ben de mesaj attım ve bir daha konuşmak istese de hiçbir şekilde dönüş yapmadım. Çünkü manipüle etmeye başlayacaktı yine, zaten tartışılmıyor asla anlamıyordu beni yapmadığım kastetmediğim şeyleri söyleyip beni hayrete düşürüyordu. Çünkü kafasında bir yalancı şema yaratıp ona inanıyordu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?