benzer duygulari yasayanlari duymak isterim.

1moonse3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2014
420
133
103
Antalya
Esim askere gidecek bedelli.kv gelir burda kalirsin dedi.yok rahat edemem dedim .niye dedi ayaklari uzatip oturamam filan dedim.nolacak otur diyor .e rahat edemem iste allahalllaah ustelemenin manasi var mi vicik vicik olmak zorunda miyim illa.(demedim tabi oyle.)aksamlari yemekte bulusurz ozamn diyor ,yab ben belki istemiyorum seninle olmak surekli vakit gecirmek , bir sey icin bukadr yonlendirme ne ya ,ben napacagimi bilirim nezamn gelecegi gelmeyecegimi sanane sana mi soracam (bunlarida diyemedim maalesef) yengede diyor ki rahat edemem deyince iyi sen salonda oturursun valla cok komikmis yaa cok guldum espiri olsa gerek buda . Kp yatan hasta onu yatirip kaldirmaya akraba cocuklari gelecek ,ufaklar daha yalniz birakmamaya gelecekler daha cok heralde bide burda degerlendiecekler tatillerini.yani tamam hastan var ihtiyacin var adama da, lakin cok dedim yanina biri bulunsun diye yardimci,kendi kizi sehir disinda calisirken yaninda yokken ben napivereyim,kendi kizi olmasa hadi neyse .izin alsin o kalsin ben napayim.neymiste tek evde mi kalacakmisim ,kalirim tekte kalirim kendi annemde kalirim ablamda kalirim buna karar verecek benim.normalde evden giderken vedalasirken el sallasiriz bu sefer kapiyida erkenden carpti.kimse bukadr itici gelmemisti bu zamana kadr.sevmeyince sevilmiyor napivereyim itici geliyor laflariyla davranislariyla bir anne potansiyelinde degil bana gore.cunku kendi annem boyle degil .bu kadin bencil kendini dusunenin teki.

Evde yatan hasta olmasa size hak verebilirdim.çünkü insan kendi evinden başka bir yerde rahat edemiyor.ama zaten bedelli yapıyor 20 gün sonra gelecek 20 gün hastası olan birine yardim etmek zulüm olmasa gerek.siz çalışıyor musunuz bilmiyorum hoş çalışsanız bile aynı yerde yaşıyorsunuz belli ki.dusunceleriniz çok bencilce geldi.Allah sizin elinize bırakmasın kimseyi.

Dediğiniz gibi Görümceniz çalışıyormuş keyfine gezseydi haklısınız diyebilirdim. Babasının iş yeri değilse kafasına göre izin alamaz.
Kalmak istememeniz anlaşılabilir, ama kv ye bencil diyemeyiz. Kp e sizin bakmanızı isteyecek hali yok. En fazla bazı konularda yardımcı olursunuz. O da 20 gün çok değil.

Bedelli bir ay bile degil,niye bu kadar israr? Hadi bir kere sorulur usulen, kizim aksamlari evde yalniz olmak istemezsen korkarsan vs istersen bizde kal. Bunu dersin ve karsi tarafa birakirsin. Kayinvalidenizin yaptigi dusuncelilik degil tahakkum kurmak. Yerinizde olsam kesinlikle gidip bir gun kalmam. Gecenlerde esimin bir gunlugune sehirdisina gitmesi gerekti. Annemi cagirayim mi kalsin seninle, ya da sen annemlerde kal dedi. Hayir ne gerek var koskoca insanim dedim. Annesi gelse ne ayagimi oturup uzanicam ne rahat edebilicem. Ben annesine oturmaya gittigimde bile bacakbacak ustune atip oturamiyorum. Ve bacaklarim hep ayni pozisyonda yanyana oldugu icin resmen kramp giriyor o kada sure. En basit ornek.

Bir de sunu anladim ki kayinvalideyle iclidisli olmayacaksin. Olanlar vardir ama benim icin boyle degilmis. Kayinvalidem evde bir isle ilgili yardimimi istedi ve uc gundur her gun gidiyorum. Yaptigim isi begenmiyor ama caktirmiyor farkediyorum. Benim yaptigim kisimlari bi daha elden geciriyor. O zaman al hepsini kendin yap! Bi ara baya gerilir gibi olduk birakip donecektim kendimi zor tuttum. Kimse ama kimse insanin annesi gibi degil. Canim annem duyarlidir sevgi doludur. Kayinvalidem fazlasiyla komleksli bir kadin, gecimsiz. Ben huyuna gittigim icin aramizda sorun olmuyordu. Iste uc gun ustuste birbirimizi gorduk ipler gerildi. Bir de bayramda gelirsin misafirlerimiz olur yardim edersin bana hem seni de gorsunler diyor. Ya ben mecbur muyum tanimadigim insanlara hizmet etmeye. Hadi geleneksel bir kadin olsa anlarim,yeni gelinim ya hani(8 aylik evliyiz) ama benim nisanima bile misafir gibi geldi ne ceyiz yapma ne bisey. Neyse ayy dolmusum ben de. Ne kadar uzak o kadar iyi.

Altı üstü 20 gün ... insan el olsa yardım eder. Kendi kızı çalışıyormuş tatilde değil yani
Gün olur devran döner yardıma ihtiyacın olduğunda görürsün ...
İnsan biriktirmek lazım , biraz vicdan lazım

Evlerden ırak türden bi gelinsiniz galiba. Hiç beğenmedim üslubu yanlış yapıyorsunuz.

Bence de okuduğum kadarıyla kayınpederinize yardımcı olabilecek erkek yakınları var, o durumda ara sıra gidebilirsiniz ama orada kalmanızı gerektirecek bir durum değil diye düşünüyorum. Sonuçta sizin yapabilecekleriniz de sınırlı. Tavır alırlarsa bile çok takılmayın bence, zamanla geçer nasıl olsa.

sanırım biri size garanti verdi kimsenin eline düşmeyeceğinize ve hastalığın/yaşlılığın size uğramayacağına dair.

evlilik yeri geldiğinde sorumlulukları paylaşabilmektir.

eşinizin 20 gün yokluğundaysa biraz destek çıkmış olurdunuz.

ama tabi annenize ablanıza falan gidin siz fırsattan istifade.
ayaklarınızı uzatır yatarsınız oralarda rahat rahat.

ne rahatlıkmış arkadaş, insanlıktan öteye geçen.

Napıver biliyor musun, günde birkaç saat de olsa kadına yardıma gidiver.
Hani kocanın annesi babası ya onlar, hani onlar büyüttü ya senin kocişini hani hakları var ya üzerinde oğullarının.
Kendi annen olsa ayakların arkana vura vura gidersin ama konu eşinin ailesi olunca hemen tırnak çıkarmalar başlıyor. Onca kötülüğe maruz kaldım kv tarafından ama hiçbir zaman şunu yapamadım.
Ayaklarını uzatacakmış vah vahhhh gördün mü derdi. Allah başka dert vermesin. İlerde senin gibi gelinim olmaz inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…