Gebeliğe Hazırlık Benzer şekilde hamile kalan?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

glitterpowder

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2022
1.535
2.821
63
Akıntı oluştuktan sonra kaç gün içinde yumurta çatlıyor? 9-10-11 martta akıntım oldu ve dün gece alt karın, kasık ağrısı hissettim, sanırım yumurtlamaydı, 9 mart ve 12 martta ilişki oldu, 10-11de olmadı, sizce yumurtlamayı kaçırmış mı oluyorum, yoksa 9 ve bugün olan ilişkiden kaynaklı şansım var mı?

ben de cok merak ediyorum bu konuyu. takipteyim.

Spermler 72 saat yumurta çatlayınca 24 saat yaşar yani şans var

ben de öyle biliyorum ama 72 saatin çok çok düşük ihtimal olduğunu da söyleyen var, aklım karıştı, teşekkür ederim.
saglıklı erkekse 4 5 gun bıle yasama olasılıgı varmıs. Bazen ılk gun bıle ölebılıyormus ama bı suru sperm gıttıgı ıcın bırı yasamasa bırı yasıyor bı kacı ulasıyor yolda varamadan ölen var sonucta:) ama genel olarak 72 saat dıyorlar. Enkotu 11 ınde olan yumurtlamaya 9 undakı ılıskıde gelen sperm yetişebılır ve aynı sekılde 12sındekı de orda 11 ınden berı bekleyen yumurtaya atılmadıysa yetisebılır. Nolur nolmaz buguju de degerlendır bence:) sonucta kesin gun bilmiyorsun agri yumurtam buyurrken yani pik gununde oluyordu benim catladiginda degil misal.:))

Teşekkür ederim cevabınız için, söyledikleriniz mantıklı geldi, bugünü de değerlendirmeyi istedim ama alt kasık ve karın ağrım var ve akıntı geliyor sürekli, yani hiç canım istemedi açıkçası şuan için ama belki akşama düşünebilirim:) Sizin yumurtlama zamanlarınızda toplam kaç gün sürüyor ağrınız peki?

ben de öyle biliyorum ama 72 saatin çok çok düşük ihtimal olduğunu da söyleyen var, aklım karıştı, teşekkür ederim.
Düşük bile olsa sonuçta ihtimal var hamile kalan herkes tam yumurtlama gününü denk getirmiyodur sonuçta.Siz işi garantiye alın gün aşırı ilişkiye devam edin derim

Siz de mi aynı durumdasınız
burada okuduğum bin tane şeyden sonra, yumurtlama günümü anlıyorum artık. ama çatlama durumunu henüz çözemedim. ovulasyon testi almayı düşünmedim hiç.

neyse. yumurtlama gününü değerlendiriyorum. sonra "ay acaba mı?" diyip diğer günü de değerlendiriyoruz. sonra da yine burada okuduğum üzere (ertesi gün ilişki olmamalıymış, sperm kalitesi açısından) "ayy keşke yapmasaydık, bir sonraki günü bekleseydik" diye hayıflanıyorum.

yani bu mesele beni çok zorluyor.
yumurtlama akıntısından kaç gün sonra ilişki yaşadınız da bebegi tutturdunuz diye sormak istiyorum. sordum gitti.

Düşük bile olsa sonuçta ihtimal var hamile kalan herkes tam yumurtlama gününü denk getirmiyodur sonuçta.Siz işi garantiye alın gün aşırı ilişkiye devam edin derim
Evet tabi herkes yumurtlama gününe denk getirmiyor, kesinlikle en garantisi gün aşırı haklısınız

Ben ovuluyasyon testi kullandım mesela akıntım gelmeden yumurtalama ve çatlamam olmuştu, bunlar oldukdan 2-3 gün sonra akıntım geldi Herkesde farklılık gösteriyor sanırım

Burada çok fazla okumak da bazen bunaltıcı olabiliyor insanın aklı karışıyor Kesinlikle çok karmaşık, bazıları diyor yumurtalama döneminden önce sperm perhizi için 4 gün beklenmeli, bazıları diyor günaşırı, bazıları hergün bazıları günde iki kez, her ay beklemek de yorucu olabilir gerçi ben çok yeni düşünmeye başladım ama, bebeği tuttursam bunları sorar mıyım kız, hamile değilim kiii

Ben ovuluyasyon testi kullandım mesela akıntım gelmeden yumurtalama ve çatlamam olmuştu, bunlar oldukdan 2-3 gün sonra akıntım geldi Herkesde farklılık gösteriyor sanırım
Evet sanırım her vücut farklı, bazılarında önce akıntı bazılarında sonra akıntı olabiliyor, ovulasyon testinin bile yanılttığını söyleyenler olmuştu, net güvenilir mi sizce Sizin reglden sonra kaçıncı gün çatlama oldu mesela

Merhabalar konuyu görünce bende yazmak istedim.Bende geçen sene ağustos eylül ekim kasım aylarında korunmadım bebek düşünüyorduk.Ekim kasımda ovülasyon testiyle takip ettim bahsettikleri yumurta akı kıvamında ki akıntım 2 3 gün oldu bitti ve ben sonrasında yumurtlama piki ve çatlama gördüm.Yani akıntı bende öncesinde olmuştu

yok genel olarak sormuştum ben, bir bilen olursa cevaplasın diye.

Bence ovülasyon ile takip edin. Ben uzun süre kendim akıntıya göre takip ettim öyle değilmiş. Bazen hiç akıntım olmadı, bazen yumurtlama gününde akıntım bazen de çatladıktan sonra oldu. Hep değişti yani.

Ovulasyonun da yanıltıcı olduğunu söyleyenler var ama umarım güvenilirdir, bu kadar değişken bir durumsa doktorlar nasıl böyle net konuşabiliyor kii

Aa bende de tam böyle oldu bu ay ve saşırdım hersey bittikten sonra nasıl yumurtlama akınıtısı oluyor diye peki siz bu durumu yasadıgınız ay mı hamile kaldınız

Ovulasyonun da yanıltıcı olduğunu söyleyenler var ama umarım güvenilirdir, bu kadar değişken bir durumsa doktorlar nasıl böyle net konuşabiliyor kii
vallahi çok haklısınız. bizim başımıza geldi bu durum. bir tanıdığımızın çocuğu olmuyordu, bir süre tedavi gördü. yumurtlama kontrolünde doktor onayı verdi. üstelik "kız mı, erkek mi istersiniz?" diye sordu. bunlar da söylediler, "şu şu şu gün ilişkiye girin." dedi adam. arkadaş şaaaaaak diye tuttu bebek, bir de istedikleri cinsiyette.

birkaç sene önce vefat etti doktor. keşke yaşasaydı da bi mucize bize sağlasaydı. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…