Gebeliğe Hazırlık Benzer şekilde hamile kalan?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ovulasyonun da yanıltıcı olduğunu söyleyenler var ama umarım güvenilirdir, bu kadar değişken bir durumsa doktorlar nasıl böyle net konuşabiliyor kii
Ovülasyonun yanıltıcı bi durumu olduğunu düşünmüyorum. Doktor + ovülasyon takibi yapan arkadaşım da vardı doğru çıkmıştı yumurtlama ve çatlama.

Hangi konuda net konuşuyor doktorlar akıntı konusunda mı hiç duymadım ben?

Ben ovuluyasyon testiyle ilk yaptığım ay hamile kaldım. Sanırım güvenilir bende tuttu
5 ekimdi adet günüm , adet gününüde sayıyorsun 12.günü yumurtlamam olmuştu, 13.ve 14. Günde çatlamam gerçekleşti, ben genelde sabahları değerlendirdim, sabah sperm kalitesi iyi oluyo diyolar,
İlişkiden sonrada havuç yedim oda spermin yerleşmesine yardımcı oluyo diyolardı bunlar etkili oldumu bilmiyorum ama denemekde fayda var
E ebrulim38 hep sizede cvbın olsun evet o ay hamile kaldım

Eklentiler

• 29F0BCCA-2574-410D-98AF-8D9608EC5096.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 39
Ayyy merak ettim ne dedi doktor acaba kız erkek olsun diye

Cinsiyet belirlemek mümkün değil diye biliyorum ama çok şanslılarmış cidden o doktoru da tebrik etmek gerekSiz ne zamandır istiyorsunuz bebek, baya beklemiş gibisiniz

Bu durumu bende takipteyim. Adetim ve akıntılarım oldukça düzenli .
Tam 13-14. gün tertemiz şeffaf bir akıntı oluyor.
Benim de aklımda soru, acaba bu akıntı öncesinde mi, akıntı olduğu gün mü, yoksa sonrasındaki günlerde mi yumurtanın tüplere salınması gerçekleşiyor.

Doktorla birlikte ovulasyon takibi yanıltıcı olmaz tabi, evde yapılan testlerde yanılma payı olduğunu söyleyen olmuştu, doktorların net konuştuğu şu genelde gün belirliyorlar döngünüz 28 günde birse 14üncü gün yumurtlama olur diye, ama herkesin o şekilde olmuyor mesela.

Evet tam da anlamaya çalıştığım şey, önce akıntı sonra mı yumurtlama, yumurtlama anında mı akıntı, yumurtlama sonrası mı akıntı gerçekleşiyor, bu biraz karışık

Merhaba, peki sizde 2-3 gün devam eder akıntı regli takiben kaçıncı günlerde olmuştu? Ve kaç günde bir regl oluyorsunuz düzenli mi, teşekkür ederim fikir için:)

Ovulasyon testi yaparak yumurtlamanı anlayabilirsin canım mesela bende de kasık bel agrısı ve yogun akıntı var ama hala ovulasyon testinde pozitifi göremedim

Ah canım tebrik ederim ne mutlu sanaSizin yumurtlamanız 14. gün yani tam da doktorların genel anlamda söylediği tarihte olmuş, ne güzel, evet havuç ben de yiyorum ama tamamen bilmeden sevdiğim için yiyordum, tabi denemekte fayda var sabah akşam yiyen bile duymuştum

Ovulasyon testi yaparak yumurtlamanı anlayabilirsin canım mesela bende de kasık bel agrısı ve yogun akıntı var ama hala ovulasyon testinde pozitifi göremedim
Teşekkür ederim canım fikrin için, teste başlamak istemedim çok stresli olur diye, sizde kaç gündür kasık bel ağrısı ve akıntı var, belki bir iki gün içinde pozitifi görürsünüz, bazılarında öncesinde oluyormuş ya

Benim kasık ve bel agrım 4-5 gündür var ama akıntım 6-7 gün önceden başladı ilk az az beyazdı sonra çoğaldı yogunlaştı şuan şeffaflaştı

Cinsiyet belirlemek mümkün değil diye biliyorum ama çok şanslılarmış cidden o doktoru da tebrik etmek gerekSiz ne zamandır istiyorsunuz bebek, baya beklemiş gibisiniz
yanlis hatirlamiyorsam x ve y kromozomu tasiyan spermlerin dayanikliligi ile ilgili bir tahmin soz konusuydu.

yani kiz cocuk icin yumurtlamaya kadar iliski oneriyordu, yumurtlama gununden bir iki gun oncesinde iliski bitiyordu.

erkek cocuk icin de ozellikle yumurtlama gunu ve sonrasi icin iliski oneriyordu.

yani dogru mudur, yanlis midir, tahmin midir bilemiyorum ama gozumun onunde yasandi bunlar.

sorunuza cevaben;
benim 6.5 yasinda oglum var, 6-7 aydir bebek istiyoruz. ogluma 3 aylik evliyken zirt diye hamile kalinca, bu sefer de oyle olacak sandim ama olmadi.

Gerçekten de çok stres yapıyor insan yumurtlama göremeyince üzülüyor bir de 26. Gün bugun valla sıkıldım

Doktorun yaptığı demiyorum. Doktor+ evde yapılan ovülasyon testi. Yani yanıltıcı değil ovülasyon testleri.

Benim 28 günde bir adet döngüm hiç bir zaman 14.günü bulmadı yumurtlamam en geç 12 de oldu hep

Evet tam da anlamaya çalıştığım şey, önce akıntı sonra mı yumurtlama, yumurtlama anında mı akıntı, yumurtlama sonrası mı akıntı gerçekleşiyor, bu biraz karışık
“Yumurtlama öncesinde mukus yüksek olur. Berraktır ve kaygandır. Bu kişinin en doğurgan olduğu zamandır.”
Bu bilgiyi google dan aldım, yanılmıyorsam cümleye göre şeffaf akıntıdan sonra yumurta salınıyor.

Benim kasık ve bel agrım 4-5 gündür var ama akıntım 6-7 gün önceden başladı ilk az az beyazdı sonra çoğaldı yogunlaştı şuan şeffaflaştı
Akıntı için 6-7 gün uzun bi süre aralığı değil mi, genelde 2-3 gün diyorlar ama o da değişiyor demek ki kişiye göre.

Belki net olamamakla birlikte ihtimaller vardır doktor da denemek istemiştir tutmuştur, yine de çok ilginç geldi şuan bana tıp hergün kendini yeniliyor 3 aylık evliyken mi, biraz çabuk olmuş ama sizin kararınız tabi, ben 1 buçuk yıllık evliyim daha yeni düşünmeye başladımDönüşü de yok ya insan bi acaba mı diyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…