- 10 Ağustos 2018
- 1.037
- 357
- 123
- Konu Sahibi Sevgicicegim99
-
Nasıl yani? Biz şuan kaynanayla oturmuyoruz eşim ben ve çocugum oturuyoruz :)Ev ev üstüne olmaz. Daha bir de o evde kalıyorsunuz diye sizden çıkanın da haddi hesabı olmayacak. Olan huzurunuz kaçacak.
Hayır instagram değil, ben çalışıyordum ekmek fırınında ki her sabah temizlik yapardıkbizde kötu anlamda kullanılmaz o, gençliğine veriyorum anlamında kullanılır haberin olsun da.
bir de seni kvden den ayıran özellikler ne sen atom mu parçalıyosun? dışardaki hayattan kastın da instagramdır kesin?
Hayır instagram değil, ben çalışıyordum ekmek fırınında ki her sabah temizlik yapardık
zorluk olarak iş hayatını kastettim..!
İdare diyoruz biz buna, çeşit çeşit kıyafet almıyoruz çocuguma da yeğenimin eski kıyafetlerini giydiriyorum. Tabikiayda binlira kira odemektense kredi odemek tabiki mantikli ama, garip olan kalan 1300 lirayla nasil yasadiklari? ben suan ne yazikki calismiyorum, esimin maasi da asgari ucretin en az uc katidir yine de krediyi dus faturalari dus cocugun ihtiyaclarini dus maas yattigi gun bitiyor... tek kisinin calistigi ile hele ki asgari ucretle ben ayakta alkisliyorum yasayabilenleri...
Şu an kayınpederinin evindeler kira falan yok.ayda binlira kira odemektense kredi odemek tabiki mantikli ama, garip olan kalan 1300 lirayla nasil yasadiklari? ben suan ne yazikki calismiyorum, esimin maasi da asgari ucretin en az uc katidir yine de krediyi dus faturalari dus cocugun ihtiyaclarini dus maas yattigi gun bitiyor... tek kisinin calistigi ile hele ki asgari ucretle ben ayakta alkisliyorum yasayabilenleri...
Asgari ucretle calisan ev alamaz mı yanı. Belki birikimi vardır arabası vardır satar alır olmaz mı sizce. Ev sadece calişmakla alınmaz benceKv evinde oturmak isteme hakkiniz var ama ben şuna takıldım,eşiniz asgari ücretli ama siz ev alma derdindesiniz.
Bebek var bide.
çalışamam diyosunuz.
yani garip geldiniz bu konuda.
Bilmediği çok şey var! Mesela bana diyor ki asgari ücrete zam geldi "iki buçuk milyar" oldu diyor.dışardaki hayat ekmek fırınında temizlik mi yapmak, bunu bilmediği için CAHİL oluyor yani?
hmm peki.
Bizim doğuda çok meşhur bi laf vardır (ne kadar dur o kadar nur) diye bu arada dur uzak demek. Canım demem oki hiçççç bulaşma ben 2 yıl oturdum tek kavgamız yemek ve temizlikti. O kolay kolay yemek yapmazdı benim yaptığımı asla beğenmezdi, o asla temizlik yapmazdı benim yaptığım temizliğe laf atardı yaptığım her işin mükemmel olmasını beklerdi hatayı kabul etmezdi veeeee çok şükür ki bitti o günler eşimin işinden dolayı başka şehre taşındıkBEnim kocamın evi yok,( müge anlı daki replik gibi oldu )
kvalide zaten bu lafı son zamanlarda hep söylüyordu
bugün bizdeydiler bugün yine teklif etti beraber oturalim para biriktirirsiniz ev alırsınız dedi
(Kayınpeder emekli maası (1400tl) alıyor)
5 yıllık evlıyız, kaynanamların evi var,bize
"beraber oturalım.,elalem kaynana gelin beraber oturuyor,para biriktiriyor,ev alıyor, siz anneyi kaynanayı istemiyonuz"
Dedi. ben de eşyalar ne olacak dedim?
Sonuçta kv nin buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,koltukları,dolapları vs var.
Ee bizim de esyalarımz var sonuçta.
buzdolabım,ç. Makine, bulaşık makine, kanepelerim, televizyon, napçaz atıcaz mı? Yada o mu atıcak?
Çokkk saçma.
Ben yenı evlenırken bu teklifi sunmadı şimdi sunuyorrrrr
Ayrıca sürekli torunları,kızları, diğer oğlulları geliyor kalmaya , ben kaynanayla oturursam onun misafirlerine hizmet mi edicem,geleni gideni çok oluyor. Kalabalıklar sülale olarak.
Ben valla kalabalık hiç sevmem kafam karışır kalabalıkta, alışmışım sakin ortama.
Hem aynı evde iki kadın olmaz bence.
Kv çok bilmiş kadındır, aslında çok bilgili değildir ama kendii bilgiçlik taslar.
Ben bana özellikle mutfakta karışılmasını hiç sevmem,
Annem veya eşim bile karışsa kızarım
Örneğin Ben acı yemem,o yer, ben tavuk severim alırım pişiririm, o sevmez,
Ben tatlısız yapamam , o hiç sevmez .
Kaçak çay içer ben türk çayı içerim kaçak çay sevmem içmem asla anlaşamayız.Kısacası zevklerimiz uyuşmaz. Yemekleri lezzetsiz olur. Kokar. Kaldığı ev bile kokar, banyo sık yapmadıgı için olabılır ama teni de kokuyor ya, rahatsız oluyorum
Ben 1 gun bile tahammül edemiyorum. Sürekli yaşamak mı? Asla? İstemem. Allah göstermesin.
Yani bugun kv eşime diyor ki "beraber oturmak istemiyorsunuz, "
Yani ben suçlu oldum
Aynı evde kv ıle oturmuyorum die.?
Eşim de asgari ücretli bi çalışan, benim küçk çocugum var zaten çalışamam, kımseye de güvenemem,.
Annemin bakmasını ve bende çalışmayı isterdim ama annemle evimiz uzak yani otobüsle falan gidilebiliyor
Ki zaten şunu söyleyeyım hamilelikten önce çalışıyordum
Katilim bankacılığı ile ev almayı düşündük ama eşim gıttı görustu bankayla yok kafama yatmadı dedi
Ziraat katılım, Vakıf katılım bankacılığı ile ev alan var mı?
Bilmediği çok şey var! Mesela bana diyor ki asgari ücrete zam geldi "iki buçuk milyar" oldu diyor.
Abarta abarta söylüyor.
İki buçuk milyar ı abartıyor. .
Örneğin ben yemeklere bulyon koyma zararlı diyorum. "Zararlı değil benım arkadaşlarım hep kullanıyolar" diyor. Bilmiyor ki bulyonların içinde MSG denen madde (monosodyumglutamat) var.
Ve daha sayamadıgım çok şey var hayatın zorluklarını bilmiyor işte 7 24 evde oturup tv izleyen biri gençler kadar bilgili olamaz.
Şimdi gençler araştırıyor.
Bilinçliler.
o halde bu evi kiraya verip kendi maaslarina dokunmadan tum kira ve maas gelirini kenara koyup birikim yapmayi mi planliyorlar, e kira odemiyorlarsaŞu an kayınpederinin evindeler kira falan yok.
vala yine de iyi idare ediyorsunuz. oglumun 5 tane pijama takimindan baska bi tane giysisi yok. esimin 2 tane pantolonu var biri yirtilmis simdi napsak dikebilir miyiz diye dusunuyoruz. ben kendime en son ne zaman ne aldim hatirlamiyorum bedenimi bile unuttum.İdare diyoruz biz buna, çeşit çeşit kıyafet almıyoruz çocuguma da yeğenimin eski kıyafetlerini giydiriyorum. Tabiki
Biz de alıyoruz ama aşırı değil çünkü küçülüyor israf sevmem.
Kendim de sayılı şık kıyafetim vardır özel günlerde vs giyerim.
Canımız ne isterse marketten alırız evde pişirip yeriz dışarda yemeyiz
Kayinvalideniz sizi yanınıza almak için para biriktirirsiniz gibi şeyler söylüyor sanırım. Yoksa asgari ücretle ev alacak para birikmez. Birde birlikte oturmaya başlayınca maddi olarak sizden daha çok gitmesi de bir olasılıkHayır yanlış yorum. Ben çalışmak istiyorum bu 1.
bana engel bebeğim var daha küçük 2
Ev alın die tutturan kv, 3
Ben kirada ol huzurlu ol kafasındayım 4
Nasıl yani? Biz şuan kaynanayla oturmuyoruz eşim ben ve çocugum oturuyoruz :)
ben kendi annemle bile anlaşamıyorum bazen kaldı ki kv ile oturcm
Biz kira da oturduk 4 sene .Şu an kayınpederinin evindeler kira falan yok.
İstanbul da değilim. Ama yine pahalı bir şehir. Gerçi evden çıkmadıgımız için sorun olmuyor. Zaten kv ile oturmam gönüllü değilim senelerdir rahatıma alışmışım bu saatten sonra beraber oturamam.o halde bu evi kiraya verip kendi maaslarina dokunmadan tum kira ve maas gelirini kenara koyup birikim yapmayi mi planliyorlar, e kira odemiyorlarsa
vala yine de iyi idare ediyorsunuz. oglumun 5 tane pijama takimindan baska bi tane giysisi yok. esimin 2 tane pantolonu var biri yirtilmis simdi napsak dikebilir miyiz diye dusunuyoruz. ben kendime en son ne zaman ne aldim hatirlamiyorum bedenimi bile unuttum.
istanbulda misiniz?
Lise mezunuyum üniversiteye yazılmak istiyorum ama lise mezunları en azından marketteni fln iş bulabiliyor. ÇOCUK büyüyünce çalışmak istiyorum zaten. Çocuguma annem bakarsa.çocuk olmadan önce çalışıyor muydunuz?
yani asgari ücret, çocuk da var. siz ev alamazsınız ki zaten.
beraber yaşayın demiyorum ama hayat şartlarınızı biraz iyileştirin. asgari ücretle nasıl bi hayat yaşıyorsunuz ki, ev kira, çocuk var. siz de çalışmıyorsunuz ve çalışacak gibi de değilsiniz. cebinize ne kalıyor ki aylık?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?