Beraber oturmayi istememek suç mu

Hayır instagram değil, ben çalışıyordum ekmek fırınında ki her sabah temizlik yapardık

zorluk olarak iş hayatını kastettim..!

Hayır instagram değil, ben çalışıyordum ekmek fırınında ki her sabah temizlik yapardık

zorluk olarak iş hayatını kastettim..!

dışardaki hayat ekmek fırınında temizlik mi yapmak, bunu bilmediği için CAHİL oluyor yani?
hmm peki.

İdare diyoruz biz buna, çeşit çeşit kıyafet almıyoruz çocuguma da yeğenimin eski kıyafetlerini giydiriyorum. Tabiki
Biz de alıyoruz ama aşırı değil çünkü küçülüyor israf sevmem.
Kendim de sayılı şık kıyafetim vardır özel günlerde vs giyerim.

Canımız ne isterse marketten alırız evde pişirip yeriz dışarda yemeyiz

Şu an kayınpederinin evindeler kira falan yok.

Kv evinde oturmak isteme hakkiniz var ama ben şuna takıldım,eşiniz asgari ücretli ama siz ev alma derdindesiniz.
Bebek var bide.
çalışamam diyosunuz.
yani garip geldiniz bu konuda.
Asgari ucretle calisan ev alamaz mı yanı. Belki birikimi vardır arabası vardır satar alır olmaz mı sizce. Ev sadece calişmakla alınmaz bence

dışardaki hayat ekmek fırınında temizlik mi yapmak, bunu bilmediği için CAHİL oluyor yani?
hmm peki.
Bilmediği çok şey var! Mesela bana diyor ki asgari ücrete zam geldi "iki buçuk milyar" oldu diyor.

Abarta abarta söylüyor.
İki buçuk milyar ı abartıyor. .

Örneğin ben yemeklere bulyon koyma zararlı diyorum. "Zararlı değil benım arkadaşlarım hep kullanıyolar" diyor. Bilmiyor ki bulyonların içinde MSG denen madde (monosodyumglutamat) var.

Ve daha sayamadıgım çok şey var hayatın zorluklarını bilmiyor işte 7 24 evde oturup tv izleyen biri gençler kadar bilgili olamaz.
Şimdi gençler araştırıyor.
Bilinçliler.

Asgari ücretle kayınvalide yanında yaşasanız da çok zor değil mi ev almak, evde 4 kişi yaşayacaksınız eve giren para 1400 artı asgari olacak, asgari birikime gidecek 1400’le hayat sürdürülecek bilmiyorum benim kafam yandı.

Bizim doğuda çok meşhur bi laf vardır (ne kadar dur o kadar nur) diye bu arada dur uzak demek. Canım demem oki hiçççç bulaşma ben 2 yıl oturdum tek kavgamız yemek ve temizlikti. O kolay kolay yemek yapmazdı benim yaptığımı asla beğenmezdi, o asla temizlik yapmazdı benim yaptığım temizliğe laf atardı yaptığım her işin mükemmel olmasını beklerdi hatayı kabul etmezdi veeeee çok şükür ki bitti o günler eşimin işinden dolayı başka şehre taşındık

şimdiki gençler mi araştırıyor guldurmeyin beni, biri paylaşıyor cola da fare dışkısı var diye ardından bin kişi paylaşıyor, kimse gerçekten mi, nasılmış, hangi kurum araştırmış demiyor, çöp gibi bilgi kirliliği var.

siz msg yi nerden öğrendiniz?
kaynak taraması mı yaptınız? yuzde 90 insta dan denk geldi okudunuz işte.
kv asgari ucret hakkında doğru söyluyo 2,500 e yaklaştı.
bunlar çok akademik bilgiler değil, kv yi çok da kuçumsemeyin.
kvnizi savunmuyorum, birine cahil derken kendimize de bakmamız lazım bunu savunuyorum.

Çocuğunuzu otobüsle annenize bırakın ordan da işe gidin akşam da siz ya da eşiniz kim önce gelirse alsın beraber oturma konusunda kendi adıma kimseyle yapamam oturamam rahat edemem hele ki sizinki gibi kv ile hiç yapamam siz de yapmayın.. ve hiç birikiminiz yok mu takı filan onları bozup biraz da kredi çekip uygun bir ev alın en azından kira odeyeceginize kredi ödersiniz.

o halde bu evi kiraya verip kendi maaslarina dokunmadan tum kira ve maas gelirini kenara koyup birikim yapmayi mi planliyorlar, e kira odemiyorlarsa
vala yine de iyi idare ediyorsunuz. oglumun 5 tane pijama takimindan baska bi tane giysisi yok. esimin 2 tane pantolonu var biri yirtilmis simdi napsak dikebilir miyiz diye dusunuyoruz. ben kendime en son ne zaman ne aldim hatirlamiyorum bedenimi bile unuttum.

istanbulda misiniz?

Hayır yanlış yorum. Ben çalışmak istiyorum bu 1.
bana engel bebeğim var daha küçük 2
Ev alın die tutturan kv, 3
Ben kirada ol huzurlu ol kafasındayım 4
Kayinvalideniz sizi yanınıza almak için para biriktirirsiniz gibi şeyler söylüyor sanırım. Yoksa asgari ücretle ev alacak para birikmez. Birde birlikte oturmaya başlayınca maddi olarak sizden daha çok gitmesi de bir olasılık

Ev üstüne ev olmuyor malesef
9 sene çektim sonunda ne mi oldu?
Ayrıldık ne emeğim bilindi ne saygım Kv'ler kötüdür demiyorum ama malesef doğrusu budur Ev üstüne ev kesinlikle olmazzz...

Nasıl yani? Biz şuan kaynanayla oturmuyoruz eşim ben ve çocugum oturuyoruz :)

ben kendi annemle bile anlaşamıyorum bazen kaldı ki kv ile oturcm

Kayınvalideniz şimdi bizde kalın para biriktirirsiniz diyor ya ben hiç öyle bir şey görmedim. Ev arkadaşlığı gibi bir de evin masraflarını bekleyeceklerdir sizde.
Bi yaştan sonra insan kendi ailesi ile bile zor anlaşıyorken mahreminizi bir başkasının yanında yaşamak çok zor. Bazıları banyoyu bile takip ediyor.

çocuk olmadan önce çalışıyor muydunuz?

yani asgari ücret, çocuk da var. siz ev alamazsınız ki zaten.

beraber yaşayın demiyorum ama hayat şartlarınızı biraz iyileştirin. asgari ücretle nasıl bi hayat yaşıyorsunuz ki, ev kira, çocuk var. siz de çalışmıyorsunuz ve çalışacak gibi de değilsiniz. cebinize ne kalıyor ki aylık?

Biz kira da oturduk 4 sene .
İstanbul da değilim. Ama yine pahalı bir şehir. Gerçi evden çıkmadıgımız için sorun olmuyor. Zaten kv ile oturmam gönüllü değilim senelerdir rahatıma alışmışım bu saatten sonra beraber oturamam.

Lise mezunuyum üniversiteye yazılmak istiyorum ama lise mezunları en azından marketteni fln iş bulabiliyor. ÇOCUK büyüyünce çalışmak istiyorum zaten. Çocuguma annem bakarsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…