Beraber oturmayi istememek suç mu

Bir ev parasini zaten 8-9yilda anca biriktirirsiniz ki bir de kv. Oturucaksin ben 2yil oturdum bizim kv. De geleni gideni çok oluyordu ne evliligimi tadabildim nede anneligimi en basiti tuvalete bile girerken insan çekine cekine giriyor ki siz kendi evinizi duzeninizi kurmusunuz bu düzeni bozup gitmek kv.emirlerinin altına girmek daha zordur

Net bir şekilde evet istemiyorum diyerek çıkın işin içinden. Eşyaları bahane bulmak ister gibi sormanıza gerek yok hiç. Ek olarak ev almanız çok çok zor. Eş alıyor asgari ücret, ev kira, küçük bebek var, tek maaş. Eğer paranızı yettirebiliyorsanız şükredin. Bu karmaşada hangi parayı ev parası olarak kullanmayı düşünüyorsunuz?

Neden eşyayı bahane ediyorsunuz ki?

Bu konu açıldığında, beraber yaşamayı istemiyorum diyeceksiniz, net bir şekilde. Bu sebeple sizi kötü bilirlerse de bilsinler, çok mu mühim?

Benım bildiğim ya bastan kalınır ya da hıc kalınmaz boyle sey mi olur rahatlığa alışmışsınız hıc yapamazsınız Kv ne kadar iyi olursa olsun vardır kotu yanları sonra sen bana bunu yaptın ee sende bunu demeseydin gibi gibi başınızı agrıtmayın

valla asgari ucretle nasıl ev alacak bilmiyorum ama şu cumleniz hiç hoşuma gitmedi, tek anne siz değilsiniz heralde?
çalışsanız gayet çalışırsınız, diğer kadınlar el kadar bebesini bırakıyor.
benim eşim asgari ucret alsa bu devirde, kesinlikle evde oturmayı kendime yediremem, ve kayınvalidemde kalırım, söz söyleme hakkım olduğunu duşunmem çunku.
bir de bebeğiniz varken onun maması, bezi, herşeyi, geleceği garanti altında olmak zorunda.
fazla rahatsınız.

Valla büyük konuşmayayım ama lüks yaşamam çok yiyip içip gezmem, kv ile de oturmam. Bak kendin diyosun geleni gideni yatılı kalanı çok. E seninde misafirin gelmek ailenden biri kalmak isteyecek. Yok yok olacak iş değil. Zaten o para biriktirp ev alma ihtimali de çooook uzun vadeli bişey. Bence çok gereksiz, çocuğın büyüdüğünde girer işe sende çalışırsın öyle alınacaksa ev alırsınız. Sanki kv ile oturunca kocanın maaşı tamamen birikime gidip onlarmı verecek harçlığınızı, hayır

Kv evinde oturmak isteme hakkiniz var ama ben şuna takıldım,eşiniz asgari ücretli ama siz ev alma derdindesiniz.
Bebek var bide.
çalışamam diyosunuz.
yani garip geldiniz bu konuda.

Gerçekten tek asgari ücret ile evmi almak istiyorsunuz?

Tek asgari ücret ile geçim bile olmaz, kalmis ev almak.

Cocugu bahane etmenin yerine bence ise baslayin. Cocugu kv'deye birakabilirsin. En azindan hayat standardiniz yükselir ve kim bilir azcik para kenara atarsiniz.

Kv evinde oturmak isteme hakkiniz var ama ben şuna takıldım,eşiniz asgari ücretli ama siz ev alma derdindesiniz.
Bebek var bide.
çalışamam diyosunuz.
yani garip geldiniz bu konuda.
Çalışamam demedim mesleğim var aslında. Lise mezunuyum. Çocugum büyüünce çalışırım kreşe veririm kiraya çıkarız olmadı. Fakat aynı evde oturamam.
Benim kendi öz anneannem 75 yaşında diyor ki aman 2 kişiler ne var oturun.
2 tabak fazla koy yemeği diyor.
İşte yaşlılar daha cahil

Hem kaynanaya bedava bakıcılık yapamam Allah korusun ölmeyi tercih ederim

Kimsenin lafina bakmayin derim aslaa aynı evde oturma taraftarı deilim bide diğer çocuklar torunlar geliyo demissiniz yok yok kesinlikle olmaz azıcık asim ağrısız basım
Ama çocuğunuza bakarsa kv çalışın bence para biriktirmek için diğer türlü aynı ev aslaaaa

Şaka gibi.
5 yıllık evlilikten sonra kendi özel yaşamını bırak kayın ailenin yanına taşın.
Neden?
Yıllarca borç ödeyip bir ev sahibi olmak için.
Kayınpederinizin de eşinizin de maaşları o kadar dolgun değilki, sizi ev sahibi etsinler hem de ev geçindirsinler.
Herşeyi geçtim, yıllar sonra ev sahibi olacağım diye şimdiki huzurumu satmam.
Siz "hayır" diyemiyor musunuz?
Bilemiyorum herkesin hayatı farklı. Benim için söz konusu dahi olamayacak birşey, o kadar uzakki,o yüzden belki bu kadar tepkim.

Onlarin yanina giderseniz sizden beklentileri olacak.. 1400 lira ile 5 kisi gecinemez.. Fatura, mutfak alisverisi gibi seyler size yuklenir.. E cocukta var sahsi ihtiyaclariniz da olur. Atsan atsan tas catlasin 1300-1500 kenara atarsin. Bunun hizmeti de cabasi..

Ama dersen ki kayinvalidem cocuga bakar ben de calisirim ozaman ancak kayda deger bi birikim yapabilirsiniz. Ama ev almak icin kayinvalide stresi cekmeye degermi bilmiyorum.

Kayınvalide ev alırsınız teklifini, tamamen kendi rahatı için sunuyor olabilir. Yaşlandıkça,, sürekli yanlarında birilerini istiyor, kendi bakım ve ihtiyaçlarını karşılamak bile zorlarına geliyor.Ev işi şimdilik olmasada olur. Asgari ücretle geçinmeyi başarabilenlere madalya takılması gerektiğini düşünüyorum.
Çocuğunuz büyüyen kadar, evden yapabileceğiniz ufak tefek şeylerle bütçenize katkıda bulunabilirsiniz.Hamur işleri,sarma, mantı, makarna kesme gibi işler yapıp, aile bütçesine katkıda bulunan kadınlar var.

Aynen öyle. Katılıyorum. Kendi g.nün rahatı için benımle yaşamak istiyor.
Uğraşamam. Asgari ücretle şuan da hem kredi ödüyoruz hem de rahat geçiniyoruz rahat dediğim de dışarıda pek fazla yiyip içmiyoruz hep marketten alıp evde pişiriyorum.

Ben iştahlıyım esım ve çocugum öyle. Boğazımıza çok gidiyor.

Giyim fazla almıyoruz ihtiyaç dışında

Bu ay çocuğun doktor masrafı çıktı onu bile karşıladık. Kredi borcumuz Eylül de bitiyor. Eylül den sonra birikim yapabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…