- 11 Mart 2010
- 3.807
- 1.161
- 173
- Konu Sahibi Choupinette
-
Panik atagı daha önce yaşadın mı dostum neyi bilerek neyin aklını veriyosun ? Arkadaşımız evi temizlemesi gerektiğini biliyor, "ben önceden çamaşırları makineye atar, temizlenmelerini izlerken kahve içer izlerdim zevk alırdım" diyen bi kızcağız... Pisinde pisi olabilir ama eleştirip yerden yere vurmak, çözümsel odaklı olduğunu değil, yergici bi tavırda olduğunu gösterir. Ders vermek "sen pissin" diyerek olmaz, bir eğitimciyim ayrıca eğitim koçuyum ayrıca panikatağım bunuda en iyi ben bilirim. Dost acıyı tatlı söyleyendir. Ben onunla gereken uslupta konuştum ve ikna ettim. Hastalığın derecesini ve hissettirdiklerini bilmediğin için Kanser tasvirinide anlamanı beklemiyorum. Bu mesajıda belki anlarsın diye yazdım. Bir umut :) öperim
ben panik atakta kanserde gordum allah dusmanima vermesin hicbirini cok zor insan hasta olunca yataktan kalkasi gelmez zaten arkadasi anlayabiliyorum durumunun farkinda ve yardim istiyo buda biseydir bi yerden baslamaktir benim annemde temizlik hastasiydi oda kotu bibhastalik insani deli edecek cinsten allah yardimcin olsun konu sahibi arkadas ama mutlaka bi doktora gorun yinede allaha sigin dua et sen
:) cahil insan sevmem aynı masayada oturmam, sanalda bile bi topic altındada konuşmam.hastalığı bilen konuşsun, bilmeyen diyalogları izlesin. Ev kadınlığını hizmetçiliğini öğretmesin. NOKTA
:) cahil insan sevmem aynı masayada oturmam, sanalda bile bi topic altındada konuşmam.hastalığı bilen konuşsun, bilmeyen diyalogları izlesin. Ev kadınlığını hizmetçiliğini öğretmesin. NOKTA
kanser olsaydım iyiydi deme bari bacım ya.. panik atak yaşadı kuzen tedavisini oldu, geçti.. ama kanser öle değil işte.. burda yakınlarını bu illet hastalıktan kaybetmiş bi sürü insan var.. başka hastalıkların yerine geçebilecek kadar masum bi hastalık gibi gösterip insanların sinirini bozma bence... tasviri falan da olmaz bu hastalığın.. maazallah başına gelir.. ama ben tasvir olarak kullanmıştım diyemezsin sonra...
Size göre ev kadınlığı hizmetçilik demekkii :) Ben sizinle hiç diyaloğa girmiyorum...Kimin cahil olduğu bellii..Okadar akılllı olsaydınız okadar kanserden yakınlarını kaybetmiş ve bu kdar insanın bulunduğu bir sanal ortamda sözlerinizi tartarak konusurdunuz..ÜNLEM.
Hatalarının bu kadar farkında olup birşey yapmamak çok tuhaf??? sahte hesap falan mı buİnanasım gelmedi... Peki koca bi gün ne yapıyorsunuz merak ettim
pardon meslek neydi, eğitim koçuydunuz galiba
güzel demogoji yapıyosun ama malesef yemedimHastalığın ağırlığını tarif ederken telefonda konu sahibide böyle tanımladı tanıdığım 10 panikataklıda böyle tanımlar. Daha önce yaşamadığım tecrübe etmediğin şeyle ilgili yorumda bulunman, senin konuşmak için konuştuğunu gösterir. Üzgünüm seninle muhattaplığım buraya kadardı.
yahu kamerada gördük diyoruz hala inanmıyoruz diyorsunuz,
inansak da; pis ıyyy şöyle böyle diyorsunuz
kadın sadece temizlik değil hiçbir şey yapmak istemiyor.
depresyonda diyoruz, aman bokun üstünde mi oturması lazım diyorsunuz,
bence burada milleti ezerek tatmin ediyorsunuz kendinizi.
temizlikten önce insanlığı sorgulamak lazım.
güzel demogoji yapıyosun ama malesef yemedimHastalığın ağırlığını tarif ederken telefonda konu sahibide böyle tanımladı tanıdığım 10 panikataklıda böyle tanımlar. Daha önce yaşamadığım tecrübe etmediğin şeyle ilgili yorumda bulunman, senin konuşmak için konuştuğunu gösterir. Üzgünüm seninle muhattaplığım buraya kadardı.
eğitimci olduğunu söyleyen arkadaş nasıl laflar bunlar t.. geçmek falan hiç bir eğitimciye yakışıyor muhastalık hakkında bilgisi olmayanlar çenesini kapasın falan yazmışsın burda herkes aklındakini yazacak bu çok doğal konu sahibi de bunu biliyordu eleştirilmeye gelmiyecekse ne diye yazdı ve konu sahibi kendini kötü ifade ettiyse biz ne yapabiliriz bu konu kızlar psikolojim çok bozuk panik atağım evimi temizleyemiyorum desteklerinizi bekliyorum vs şeklinde açıklsaydı butür şeyler yazılmazdı emin ol bizler ruhsuz insanlar değiliz
panik atak evet sağlığı ciddi olarak tehdit eden bir hastalık değil ama her atakta hasta öleceğini düşünüyor hatta öleceğine inanıyor. annem mesela her atakta şahadet getirirdi, bize dua ettirirdi. ama şu an kontrol altına aldı, atak geldiğinde çırpınıyor ama öleceğini düşünmüyor.
bu ölüyorum düşüncesi de hastalara kanserden kötü olduğu izlenimini veriyor. aslında kanser gerçekten ölümcül ama panik atak değil, o sebeple bu kıyaslamayı yapmamak lazım. panik atağı da hafife almamak lazım. ki arkadaş sadece panik atak değil, anksiyete ve depresyon da var.
insanlar da psikolojik sorunları hafife alma yüzünden böyle rahat rahat bu topiğe girip ahkam kesiyorlar.
kanser hastası "yakınları" olan basit bir örnekten alınırken, hastalığın kendisini yaşayanları rahatlıkla yerden yere vurabiliyor.
biraz empati şart.
yahu kamerada gördük diyoruz hala inanmıyoruz diyorsunuz,
inansak da; pis ıyyy şöyle böyle diyorsunuz
kadın sadece temizlik değil hiçbir şey yapmak istemiyor.
depresyonda diyoruz, aman bokun üstünde mi oturması lazım diyorsunuz,
bence burada milleti ezerek tatmin ediyorsunuz kendinizi.
temizlikten önce insanlığı sorgulamak lazım.
arkadaşlar şu kanser meselesine çok takılmayın.
çaresizlik insana bazen çok tehlikeli cümleler kurdurabiliyor.
"keşke kanser olsaydım da anksiyetem olmasaydı." dedim ben de zamanında, kanserin nasıl illet bir şey olduğunu da biliyordum.
O çaresizlik başka bir şey, diyorum ya çok talihsiz cümleler kurabiliyor insan.
Başta ben de inanmadım konu sahibine.
çünkü o dönem ben de ne temizlik yaptım ne yemek yaptım, ne kendime baktım, ama yine de ev o hale gelmedi, o yüzden çok anlayamadım herhalde.
Spora gitse keşke konu sahibi, düzenli yapılan yürüyüş bile değiştiriyor insanın ruh halini.
Spora gitse hem ruhuna, hem bedenine iyi gelecek.
Maddi durum iyi olduğuna göre biraz çabayla çok şey yapabilir.
Kendisi için spor salonu, düzenli kuaför.
Ev için yardımcı.
Dışarı çıktıkça dışarı çıkmaktan korkacak bir şey olmadığını da anlayacak.
O kadar büyür ki insanın gözünde dışarı çıkmak, buharlaşayım kaybolayım da bir yere gitmeyeyim der.
Ama mutlaka da iyi gelir.
Eşinizin tekliflerini geri çevirmeyin.
O da size yardımcı olmaya çalıştığına göre bir süre yemekleri dışarda yiyin.
Evi hale yola koyduktan sonra (bence yardımcınız da düzenli gelsin, hafta iki-üç kez) yemek yapmaya da başlarsınız.
Allah yardımcınız olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?