Berbat bir ev kadiniyim

çözüm istekli olman eğer hiç içinden gelmiyorsa bizim yapacak hiçbirşeyimiz yok.evinde bazı değişiklikler yap mesela ev kendinin ise tamirat yaptır durumunuzda varsa tabi.eskiyen eşyalarını yeni alarak değiştir.hiç olmazsa içine belki iş yapma isteği gelir aldıklarının hevesinden.eğer bunlara rağmen yinede içimden gelmiyor dersen doktora gitmelisin.bebek yaparsan değişirsin daha temiz olursun diye birşey yok.en titiz temiz insan bile çocuk doğduktan sonra işi geriye kalıyor.

sendromu şu şekilde açıklamışlar;
kendi evini temiz ve düzenli tutamama, ev ile ilgili günlük görevleri yerine getirememe, çöp biriktirme, çöp ve kullanılmış eşya toplama ve en sonunda evi çöp ev haline getirmeye neden olan psikolojik bozukluğun adı.

konu sahibi arkadaş ütü yapmıyo, kocası ütüsüz işe gidiyo, kişisel temizliğini yapmıyo, tüyleri uzamış
bence bu sendromla konu sahibinin durumu aynı şeyler diill

Ek olarak depresyon ve takinti hastaligini dusunuyorum. Buradan ben dahil kimse %100 teshis koyamaz. Konu sahibi bunun icin bir uzmandan destek alman yararina olacaktir. Fransa da yasiyorsun sanirim. Orada aile hekimine bile gitsen seni transfer edecekleri ve yardim edecekleri yerler vardir.

resimler nerde ama ya aaaa çektinde yüklemeye mi üşeniyosun yoksa??
burnuma pis kokular gelmeye başladı

Annem bazen çalışma masamı toplamıyorum diye kızıyordu. Burayı okusa masayı biraz da kendisi dağıtır heralde.

dünyaya bi kere geldik ya üzme tatlı canını.
benim evime gelen giden de yok. (haftasonları bile çalışıyorum çünkü 2 aydır.)
gelmesinden de korkuyoruz gerçi :)
komşu falan gelir diye.
mesela geçen haftasonu evi temizledik eşimle. halı yıkanıcaktı, yıkarız bi ara dedik attık banyoya, hala banyoda duruyor. eminim en az 1 ay durur.

Evi bi kere temizlediğimde çok güzel oluyor da 2 gün sonra, onu oraya bunu buraya atıyoruz yine aynı. eşim de ben de dağınığız.

Tek önerim olabilir. Kıyafetini mi çıkardın? hemen katla yerine koy.
Bulaşık makinen varsa hemen durula koy.
Ben koskoca tencereleri bile koyuyorum. biliyorum çünkü koymazsam yıkamıycam 1 hafta duracaklar.

Bu arada ben çamaşır makinesini çok severim. gece gündüz makine açmak istiyorum :)) ama kuruduktan sonra kaldırması yok mu o bir dert. bi gün 2 çarşafı balkona asmıştım. tam 2 hafta almamışım. üstüne kaç defa yağmur yağdı. üst komşum bile al dedi çarşaflarını :) aldım bi daha yıkadım. artık balkona asmıyorum o yüzden, odada çamaşırlıkta kurutuyorum.

Öyle pis iğrenç değilim anlatınca öyle geliyor galiba :)
sadece normal evlerdeki o pırıl pırıl durum bizde yok yani.

75 kullanıcı ve ziyaretcı var şuan bu topikte şaka gibi
herkez senden cevap bekliyor hadi herkeze yetişemedin yazdıklarımı oku istiyoruz onun dışında sanırım herkez fotoğraf bekliyor benım gibi sen bosver skype msn falan bı kac foto koy ınanmayan ınansın neden böyle oldugu ve hastalıgın konusundada biran önce ÜŞENMEDEN AMA doktora git ve tedavın neyse bizde sana burdan elimizden geldiği kadar yardımcı olalım

temizlik gibi var mı ohhh misss
evim temiz oldu mu direk moralim yükseliyor
bende de temizlik hastalığı var o da iyi değil ama sizin ki de çok kötüymüş

tamam gercek oldugunu varsayip sana söyle bir öneri getiriyorum. hepsini simdi yapmaya baslaman lazim ama.

1-öncelikle banyoya gidip kendini temizliyorsun.sanirim tüylerinide temizlersen bir 1,5 saat filan sürer banyoda isin.
2-kocani arayip yemek teklifini kabul ediyorsun , sonrada hazirlanip onun yanina gidip yemeginizi yiyin ve evinize dönün.
3-acik ve net birsekilde esinden yardim iste.tek basina hakkindan gelemezsin o evin.
4-biriniz camasirlari makineye atsin , digeriniz o sirada eline bir cöp torbasi alip.ortada ne kadar küflenmis tabak canak v.s varsa atsin.cöpler ve kullanilamiycak durumda olan giysiler dahil.
5-makinede camasirlar yikanirken gidip temiz bir yemek takimi bicak takimi v.s alin.
6-ortaligi toparladiktan sonra bir profesyonel temizlikci bulun.gelin evi dip bucak temizlesin.

inan bende hergün temizlik yapan biri degilim.ama isleri ertelemeden yaparsan bu kadar is birikip boyunu asmaz.yemekten hemen sonra bulasiklari makineye yerlestirmek saatlerini almiyor.sabah uyandiginda bir dus almakta.agir bir depresyon gecirdigini düsünüyorum.panik atak tedavini yapan doktoruna evdeki durumu anlatip yardim iste.yasin cok genc diye tahmin ediyorum bebek kaybedip ve bebek istedigini düsününce.ben 2 bebegimi ard arda kaybettikten sonra cok zor zamanlar yasadim.bak yalniz degilsin, senin durumunda olan bircok insan var.kararli olursan bu kisirdöngüden cikabilirsin.ama yapman gereken hicbirseyi erteleme.

yukaridakileri gercek oldugunu düsünerek yazdim ama gercek degilsen ve sadece dalga geciyorsan sana hakkimi helal etmiyorum!

Pardon ama siz gerçekmisiniz diye sorasım geldi.
Bu kadar olumsuzluğun farkında olup da hiçbir şey yapmamak.. bana çok anlamsız geldi konunuz.
İnsan yazarken utanır yahu.

yemek yedigi tabagi buro masasinda birakmasina uyuz oluyorum.
Al kaldir yahu sunu, 30 saniyeni almayacak.

Bir konuya da böyle yorum yapmışsınız.
Bir tabaktan bu kadar rahatsız olan birinin evinin pis olmasına, kendini bu kadar salmış olmasına imkan veremiyorum ben.

bence alışverişe giyime harcadığınız paranın bir kısmını eve yardımcı hanım alarak çözün şimdilik geçici çözüm olarak. gelir evi derler toplar ütünüzü yapar yemeğinizi yapıp dolaba koyar mesela haftada 3 gün gelse yardımcı yeter size. kedinize de kristal kumlardan alın kum kabını balkona koyun oraya alışsın.bence evinize yardımcı gelince size de bir gayret gelir bi bakarsınız onunla beraber iş yapıyorsunuz.

mutsuz ve yalnız hissettiğinizi düşündüm kendimce. spora yazılmışsınız gidin orada hem kafa dengi arkadaşlarınız olur belki oturup salonun kafeteryasında bir kahve bile içseniz açılırsınız biraz. ve bence bir psikologla görüşün belki de sizin bile farkında olmadığınız eşinizle ya da başka bir şeyle ilgili bilinçaltınızda kalmış bir sorununuz vardır. tembellikten değil eskiden böyle değilmişsiniz sadece yardıma ihtiyacınız var belki de.

Hastalık kişisel bakımda da bu şekilde gösteriyor kendisini...
Henüz toplama aşamasına geçmemiş.
Başlangıç evresinde olabilir.

Evet olabilir.
Acilen doktora gitmesi gerekiyor.

Fakat bir insanın psikolojik sorunuyla dalga geçilmesi akıl almaz bir şey.
Konu fake ya da değil bu tür insanlar sonuçta varlar...

Mesajınızı okudum ve şaka dedim. şimdi okuyayım konuyu bakalım altından ne çıkacak

skype adresini veren arkadaşşş reputable miydi?şoka girmiş olabilir.ondan da ses yok....arkadaşım iyi misin?nerdesin

bence boşuna ağzını yormayın yaaa fake değilse bile bu kadar tüyle pislikle ben anlamadım valla...böyle bir kadın düşünemiyorum..iyi sözlerle yaklaşayım diyorum ama yok olmuyor..yakın olsan eminim bütün kk toplanır temizliğe gelirdik

camdan konuşan arkadaş printscreen a bas sonra buraya at evin fotosunu konu sahibi fransada mı yaşıyormuş fransızların pis olduklarını ve parfümü bu nedenle bulduklarını duymuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…