Beş Vakit Namaz Kılanlar...

Canım islamiyette önce Allah hakkı sonra Peygamber hakkı sonra anne-baba hakkı gelir. Dolayısıyla bu konuda aileni dinlemek zorunda değilsin. Bu senin imtihanın ...
Kendinle konuş ve kararını verdiğinde çevredeki kimseyi takma, çevredeki insanlarda sana saygı duymak zorunda kalırlar.. Ben küçükken kapandım izmirin urla semtinde çok fazla tepki almıştım ama küçük olduğum halde hiç önemsemez ve onların bu hallerine acırdım..
Daha sonra Ege üniversitesindeki baş örtüsü problemini çözmeye vesile olduk çok şükür, bizi binalardan hakaretlerde kovan hocalar olay medyaya yansıyınca peşimizde koşmaya başlamıştı özellikle dekan :) neyse, kapandığım anda değil, ama zaman ilerledikçe, başörtüsüne olan saldırıları gördükçe omzum daha dik durmaya çalıştım, bu benim kimliğim kişiliğim dedim..

Benim tavsiyem gizli yapma kararlılığını göster ailene, zamanla kabul edeceklerdir

yok canım olur mu öyle şey ben zaten burada namazımızı dini konularda bilgilerimizi sorunlarımızı yazabilelim diye açtım bu konuyu helal olsun öyle şey olmaz ben de açıkken çok kapalı arkadaşım vardı saygı duyardık yani tercihten daha çok dinimizin sorumluluğu ama kapanmak ya da kapanmamak tercihtir bu da herkesin kendi bileceği iş herkes kendinden sorumlu dış görünüşle hemen önyargılara kapılan bir zihniyet var ne yazık ki...

arkadaşlar bir iş görüşmesi yapacağım yarın maaş az ama buna çok ihtiyacımız var sigortada olacak haftasonları da kpss tekrardan çalışacağım inş ne olur bana dua edin yarın mübarek gün benim için çok önemli

İnş alınırsın işe canım Allah yardımcın olsun bize haber ver görüşmeden sonra

İnş alınırsın işe canım Allah yardımcın olsun bize haber ver görüşmeden sonra
ederim elifim etmem mi dualarla bana ummadığım anda geldi eşimde yok demedi zorlu bir süreç olacak ama ders de çalışırım haftasonları yine diyorum sıkıntı olunca derse de kendimi veremiyordum ne olur dua et canım

Hakkında hayırlısı olsun. Haber ver bize de...

Bence de böyle şevke gelirsin derslerini de daha düzenli çalışırsın. Verimli çalışma da moral çok önemli

Bence de böyle şevke gelirsin derslerini de daha düzenli çalışırsın. Verimli çalışma da moral çok önemli
ben de öyle düşünüyorum canım zamanımı daha kullanışlı hale getiririm evde oturunca tembel olunuyor ya kpss ye de çalışmalıyım ama bu iş çok büyük moral olacak bana inş hayırlı haberler alırım tüm arkadaşlardan dua bekliyorum heyecanlıyım da ne bileyim

Sonuç ne oldu ki

ben de öğle dışında diğer vakitleri kılıyorum. öğlen işte oluyorum ama kışa doğru ikindiyi de kılamıyorum.

Çok iyi, 2,5 aylık bebeğimi yanıma yatırıyorum o da beni izliyor. Sonra beraber tesbihat yapıyoruz onun parmaklarıyla :)
oy ne güzel canım ALLAH kabul etsin dualarınızı bana da dua edin bu iş meselem hayırlarla bir basamak olsun benim için memuriyet için de çalışacağım hayırlı sağlıklı imanlı kursaklı eli ayağı düzgün tam düzgün evlatlar bebişinle dua edersen çok sevinirim önce sağlık huzur mutluluk eşimizler anamız kardeşimiz sevdiklerimizle beraber tabii amin

Namazın Tarihçesi

SABAH NAMAZI’nı: ilk olarak babamız, HZ ADEM (as) kılmıştır. Cennetten yeryüzüne indiğinde akşam karanlığı olunca, Allah' tan çok korkmuş ve bu korku ile sabahlamıştı. Şafak söküpte karanlıktan kurtulduğuna şükrederek, 2 rekat namaz kılmıştır. İşte bu hikmet üzere Sabah Namazı 2 rekat olarak farz kılınmıştır.

ÖĞLE NAMAZI: İlk önce 4 rekatlık öğle namazı kılan HZ İBRAHİM (as)’dir. Oğlu hz İsmail (as) kurban edilmekten kurtulup cennetten kurban olarak koç ihsan buyurulduğuna ve Cenab-ı Hakk’ın razı olduğuna şükür olarak, 4 rekat öğle namazı kılmıştır.

İKİNDİ NAMAZI’nı: İlk defa HZ YUNUS (as) kılmıştır. Cenab-ı Hakk, O’nu, ikindi vakti dört türlü karanlıktan yani, zellenin (ayak sürçmesi), gecenin, denizin ve balığın karnındaki karanlıktan kurtardığı için şükolsun diye, 4 rekat namaz kılmıştı. İşte bu hikmetten dolayı, ikindi namazı 4 rekat olarak farz kılınmıştır.

AKŞAM NAMAZI’nı: ilk olarak HZ İSA (as), kılmıştır. Cenab-ı Hakk, O’na: ‘’Ey Meryem oğlu İsa, insanlara Allah’ı bırakıp da beni ve anamı, iki tanrı edininiz diyen sen misin?’’ Dediği zaman, hz İsa : ‘’Sen’i tenzih ederim. Hakkım olmadık bir sözü söylemek bana yakışmaz. Eğer onu söylşediysem, elbette bunu bilmişsindir. Benim içimde olan her şeyi Sen bilirsin. Ben ise; Sen’in Zat’ında olanı bilmem. Şüphesiz ki gaybları hakkıyla bilen Sensin.’’ (Maide, 116) İşte Hz İsa bu cevabı verdikten sonravakit akşam idi. Cenab-ı Allah’a şükolsun diye 3 rekat namaz kıldı. rekat: uluhiyeti kendinden nefyettiği için, anasından nefyettiği için, Allah’ın ibadete layık olduğunu, eşi ortağı bulunmadığını için (İbni Hümam, Fethu’l Kadir, c1, s,154)

YATSI NAMAZI’ nı: İlk defa dört rekat olarak, HZ MUSA (as) kılmıştır. Mısır’dan çıktıktan sonra, yolu kaybetmişti. Ailesinden ve kardeşi Harun’dan ayrılmış, düşmanı Firavun’da Onu çok üzmüştü. Cenab-ı Allah, O’nu bütün bu dert ve sıkıntılardan kurtadı. Vakit yatsı idi. Hz Musa bütün bunlara şükretmek için 4 rekat yatsı namazı kılmıştır.

VİTR NAMAZI: HZ MUHAMMED (SAV) mirac a cıktığında: Rekat Allah rızası için Rekat kendisi ve dostu Hz Ebubekir için, Ummeti için namaz kılmıştır. Son rekatı kılarken cennet ve Cehennem gösterilince ummeti için endişelenip korkmuş ve ALLAHU EKBER deyip tekbir alıp Allah’a sığınmıştır. Farz namazlarına ilaveten hem kılamadığımız yada kılmadığımız namazlar yerine geçsin yada HZ Peygamber’in şefaatini ummak adına sunnet namazları, O’nu örnek almak ve birçok hikmet için namaz kılarız. İşte bütün peygamberler, ömürlerinin sonuna kadar namaz kıldıklari gibi semadaki tüm meleklerde; yaratıldıkları günden beri, kimi secdede, kimi rukuda, kimi de kıyam ve kuudda Cenab-ı Hakk’a ibadete devam etmektedirler.
(Ramazanoğlu Mahmud Sami, muhasebe 3,s,69)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…