Beş Vakit Namaz Kılanlar...

vallaha gülüm tam borcumu hesaplamadım 12 yaşında adet gördüm o andan itibaren hesaplamamı yapmam lazım
anladım şuan kaç yaşındasın normalde kaç gün adet oluyorsun bundan yola çıkarak hesabını yap .
ben şuan 24 yaşındayım 2 yada 3 yıl önceydi hatırlamıyorum kaza oruçlarımı hesaplamıştım
muharrem ayında tutmuştum ilk sene bazen c.tesi günleri iş yarım gün diye tuttum geçen hafta bigün tuttum derken öyle öyle şuan 6 gün kaldı . Tabi bu benim hesabım belki hala eksiğim vardır ama kazalar bitince nafile de tutarım kapanır inşallah 2000 günde namaz borcum var

Benim 2 tane kefaret orucum var 60ar günden. Kaza oruçlarım da var. Namazları hiç saymadım zaten. Her gün bir vakti kaza ediyorum. 100 yaşına kadar yaşarsam ancak biter

Benim 2 tane kefaret orucum var 60ar günden. Kaza oruçlarım da var. Namazları hiç saymadım zaten. Her gün bir vakti kaza ediyorum. 100 yaşına kadar yaşarsam ancak biter
aslında haftasonu bi gün bile tutsan senin için güzel olur canım . kaza namazı içinde öyle konuşma zamanın olduğunda dha fazla kılarsın ben eminim

ben de bi hesap yapsam aman 150 yaşıma kadar yaşasam ancak ya.
37 yaşındayım. 12 yaşımda adet gördüm. namazı arada kıldım arada bıraktım. aslında her vakitten sonra o vaktin kazasını da kılsam olacak da üşeniyorum.

Evet en mantıklı olanı o şekilde yapmak. Belki o zaman 60 yaşında falan biter. Ben bir ara öğle namazından sonra tüm günün kazasını yapıyordum ama çok yorucu olduğu için günde 1 vakit kaza etmeye başladım. 5 günde sadece 1 günü kurtarıyorum yani

aslında hesaplayabilirsin ben şöyle yapmıştım
21 yaşındaydım galiba kaza orucu tutmaya başladığımda bende 12 13 gibi yaşlarda oldum 5 gün adetim sürüyor
50 gün falan kazam vardı yada daha azdı geçmiş zaman tam hatırlayamıyorum yavaş yavaş tuttum. 6 gün kaldı
yine bu şekilde kaza namazlarımı da hesaplamıştım ve 2000 falan okuyordu yaklaşık 7 yıl gibi .
ben ilk başta kolaylık olsun diye her namazdan sonra sabah namazının kazasını kılardım bu daha kolay geliyordu düşüncem önce sabah namazının kazasını bitirmekti ama devam edemedim 300 gün kadar kıldım öyle işte ...
sizin içinde 37-12:25 yıllık kazanız olduğunu düşünelim ne kadarını kılmışsınızdır üç aşağı beş yukarı bi tahmin yapın ona göre hesaplayalım böylelikle birbirimize yarrdım ederiz kaza namazı için

vitir namazının da kazasını kılıyorsun değil mi canım

Yok onu kılmıyorum. Vacip olduğu için, zaten zamanında kılmayarak günaha girmişim. Ben üzerime borç olanlara ağırlık verdim. Vacibi terkettiğim için de tövbe ettim.
anladım ama onu da kaza etsen daha iyi olur bence . ben edilmesi gerektiğini biliyorum evet vacip ama vacip farzdan sonra geliyor mesela kurban kesmek de vacip ama durumun varsa farz görevi görüyormuş vitir namazını kazaya bırakman günah ama kazasını da yap derim istersen bi araştır .. ben sadece içimden geçeni paylaşmak istedim

Evet günah olduğunu biliyorum da valla içinden çıkamıyorum artık. O kadar çok ki. İçim de rahat değil.

Evet günah olduğunu biliyorum da valla içinden çıkamıyorum artık. O kadar çok ki. İçim de rahat değil.
kendine bi güzellik yap bence önce sabah namazlarının kazasını kıl başta bende çok üşeniyordum ama 2 rekat olunca insan kılmak istiyor şuara hiç kılmıyorumda bi kere hiç unutmam 1 ya da 1 buçuk saat kadar kılmıştım bi de saymadım kıldıkça kağıt koydum yanıma 30 mu 35 mi öyle bir şeydi o kadar sabah namazının kazasını yapmıştım o kadar mutlu olmuştum ki :) o gün sonra diğer vakitleri de kılmıştım

Ben en iyisi her vakitten sonra o vaktin kazasını yapayım. Yatsıya birşey bırakmamayım. zor kılıyorum çünkü. Uyuyakalacağım bir gün kılarken. Sabah 5:30da kalkıp yatmayınca böyle oluyor işte

selam kızlar.
geçmiş yorumları okudum.
adetliyken kıılınmayan namazın kazası olmaz ki. ben mi yanlış okudum.
çok şükür benim öyle senelik kazalarım yok. taş çatlasa 1 aylıktır.
sabah namazlarına nasıl kalkıyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…