cnm bana dua edermisin birde bişey duymuştum Allah hzuuruna istemediği kişilee namaz kılmayı nasip etmezmiş bana öylemi oldu dyorum ama öyle kötü bi insan deilim kmseye zarraım olmaz bi dedikodu kaçıyo arada Allahı inkar etmem günahtan korkarım birşeyi önce Allahtan isterim ama hep istediğim bişey varsa ozman allaha yöneliyorum ben bunu istemıyorum hep kılmak yemek yemek gbi bişey olsun namaz hayatımda ıstyorum
o zaman kendini şartlandıracaksın etrafında namazla ilgili kitaplar hadisler bulundur telefonuna ezan vaktini indir ayarla artık kaç dakika önce haber vermesini istersen o şekilde ayarla mesela ezana 10 yada 15 dakika hazırla alarm çaldığında hemen abdestini alıp namazını kıl çünkü sonra kılarım denilen namazlar genelde kılınmıyor . namazı kılmayanların sonunun olduğu bi video yada yazı bul kendine namaz vakti girdiğinde hemen onu oku yada izle bi süre sonra gerek kalmayacak aniden ezanı duymayacaksın ezanı duymak için bekleyeceksincnm bana dua edermisin birde bişey duymuştum Allah hzuuruna istemediği kişilee namaz kılmayı nasip etmezmiş bana öylemi oldu dyorum ama öyle kötü bi insan deilim kmseye zarraım olmaz bi dedikodu kaçıyo arada Allahı inkar etmem günahtan korkarım birşeyi önce Allahtan isterim ama hep istediğim bişey varsa ozman allaha yöneliyorum ben bunu istemıyorum hep kılmak yemek yemek gbi bişey olsun namaz hayatımda ıstyorum
sen cansın ben sadece vesileyim senin içinde olmasa ben günlerce konuşsam yararı olmaz .
Videoya gerek yok. Ben size çok uzun süren bir rüyamdan kısa bir kesit anlatayım. Annemle ölüm sonrası ile ilgili konuşuyorduk. Kendisi bana kabir azabı çekmediğini (kendisi çocuk kadar saf ve iyi biriydi rahmetli) ama arada bir mezarından pis kokular geldiğini söyledi namaz borçları yüzünden. Baya etkilendim.o zaman kendini şartlandıracaksın etrafında namazla ilgili kitaplar hadisler bulundur telefonuna ezan vaktini indir ayarla artık kaç dakika önce haber vermesini istersen o şekilde ayarla mesela ezana 10 yada 15 dakika hazırla alarm çaldığında hemen abdestini alıp namazını kıl çünkü sonra kılarım denilen namazlar genelde kılınmıyor . namazı kılmayanların sonunun olduğu bi video yada yazı bul kendine namaz vakti girdiğinde hemen onu oku yada izle bi süre sonra gerek kalmayacak aniden ezanı duymayacaksın ezanı duymak için bekleyeceksin
ezan programı var cnm ezan vakti pro dye program var orada ezan vaktını bıldırırken hadısler cıkıy ekranda onları okumayı sevıyorum eşimden görmüştüm. tmam cnm dediğini yapıcam bgun başlıyorum inşallaho zaman kendini şartlandıracaksın etrafında namazla ilgili kitaplar hadisler bulundur telefonuna ezan vaktini indir ayarla artık kaç dakika önce haber vermesini istersen o şekilde ayarla mesela ezana 10 yada 15 dakika hazırla alarm çaldığında hemen abdestini alıp namazını kıl çünkü sonra kılarım denilen namazlar genelde kılınmıyor . namazı kılmayanların sonunun olduğu bi video yada yazı bul kendine namaz vakti girdiğinde hemen onu oku yada izle bi süre sonra gerek kalmayacak aniden ezanı duymayacaksın ezanı duymak için bekleyeceksin
ohaaaa gerçekmi annenin vefatından sonra anneni ruyanda gördün oda sna bu şekildemi anlattıVideoya gerek yok. Ben size çok uzun süren bir rüyamdan kısa bir kesit anlatayım. Annemle ölüm sonrası ile ilgili konuşuyorduk. Kendisi bana kabir azabı çekmediğini (kendisi çocuk kadar saf ve iyi biriydi rahmetli) ama arada bir mezarından pis kokular geldiğini söyledi namaz borçları yüzünden. Baya etkilendim.
annemde babasını görmüş rüyasında dedem de arada kılarmış ben hiç görmedim ama neyse kendisinin eli çok açıktı yetim öksüz görmesin kim olduğunu düşünmeden cebindeki parasını paylaşırdı . (rüyada )dedem annemi arıyor kızım benim yerim çok güzel ben burada çok mutluyum senin yerini de gösterdiler bana seninde yerin çok güzel kızım deyip telefonu kapatıyor annem ne ağladı sesi ne kadar güzel geliyordu o günlerde hep babamın sesini çok özledim derdi bi anda o rüyayı görünce annem biraz daha iyi oldu daha çok dua etmeye başladı dedem içinohaaaa gerçekmi annenin vefatından sonra anneni ruyanda gördün oda sna bu şekildemi anlattı
sen cansın ben sadece vesileyim senin içinde olmasa ben günlerce konuşsam yararı olmaz .
Ama namazla insan daha çok huzur buluyor ve dünyaya neden geldiğini anlıyor değil mi
ayyy ne güzel ruyalar bnde görsem keşke yaaa :)annemde babasını görmüş rüyasında dedem de arada kılarmış ben hiç görmedim ama neyse kendisinin eli çok açıktı yetim öksüz görmesin kim olduğunu düşünmeden cebindeki parasını paylaşırdı . (rüyada )dedem annemi arıyor kızım benim yerim çok güzel ben burada çok mutluyum senin yerini de gösterdiler bana seninde yerin çok güzel kızım deyip telefonu kapatıyor annem ne ağladı sesi ne kadar güzel geliyordu o günlerde hep babamın sesini çok özledim derdi bi anda o rüyayı görünce annem biraz daha iyi oldu daha çok dua etmeye başladı dedem için
:) Rabbim daha da huzurlu eylesin inşallahçok şükür canım
daha huzurluyum çok başka hissediyorum kendimi tarif edemiyorum
:) inşallah görürsün canım sen tebbet duasına başladın mıayyy ne güzel ruyalar bnde görsem keşke yaaa :)
yook kız başlamadım sen başladınmı yoksaaaaaa :) niyet ettinmi nasıldı o tam yazayım bende başlıyım 1000 asr 1000 tebbetmiydi:) inşallah görürsün canım sen tebbet duasına başladın mı
Deme kızzzSual: Namaz kılmamanın zararı nedir?
CEVAP
Birçok zararı vardır. Seyyid Abdülhakim efendi hazretleri buyurdu ki:
Namaz kılmayan, her şeyden önce bütün müminlere zulmetmiş olur; çünkü her namazda (Esselamü aleyna ve ala ibadillahissalihin)demekle bütün müminlere dua ediliyor. Namaz kılmayan, her gün beş vakit namazda sünnetlerle beraber 21 kere tekrarlanan bu duadan Müslümanları mahrum bırakıyor. Kıyamette bütün müminler bu haklarını namaz kılmayanlardan alacaktır.
hadi canım anam çok etkilendim . şimdi benim kılmadığım bütün namazlar için siz benden hak mı alacaksınızSual: Namaz kılmamanın zararı nedir?
CEVAP
Birçok zararı vardır. Seyyid Abdülhakim efendi hazretleri buyurdu ki:
Namaz kılmayan, her şeyden önce bütün müminlere zulmetmiş olur; çünkü her namazda (Esselamü aleyna ve ala ibadillahissalihin)demekle bütün müminlere dua ediliyor. Namaz kılmayan, her gün beş vakit namazda sünnetlerle beraber 21 kere tekrarlanan bu duadan Müslümanları mahrum bırakıyor. Kıyamette bütün müminler bu haklarını namaz kılmayanlardan alacaktır.
1000 tebbet 1000 izaca duası . niyet ettim Allah rızası için etrafımda bize kötülük eden insanların şerrinden bizi koru muhafaza eyle onlara fırsat verme önümüzdeki dikenli yolları kolaylaştır deyip niyet ettim bitirincede dua ettim bugün öğlen namazından sonra izaca ya başladımyook kız başlamadım sen başladınmı yoksaaaaaa :) niyet ettinmi nasıldı o tam yazayım bende başlıyım 1000 asr 1000 tebbetmiydi
tamam bende okuyim evde okuyım bölünmesin :)1000 tebbet 1000 izaca duası . niyet ettim Allah rızası için etrafımda bize kötülük eden insanların şerrinden bizi koru muhafaza eyle onlara fırsat verme önümüzdeki dikenli yolları kolaylaştır deyip niyet ettim bitirincede dua ettim bugün öğlen namazından sonra izaca ya başladım
Maşallah canım.. inşallah bitir de, kötülükler bıçak gibi kesilsin. Ben daha başlayamadım. Öncelikli olarak babam ve kardeşime. Ben mecburum okumaya onlara1000 tebbet 1000 izaca duası . niyet ettim Allah rızası için etrafımda bize kötülük eden insanların şerrinden bizi koru muhafaza eyle onlara fırsat verme önümüzdeki dikenli yolları kolaylaştır deyip niyet ettim bitirincede dua ettim bugün öğlen namazından sonra izaca ya başladım
kaç gün kaza namazın var canım içini bu kadar karartma sen zaten niyet edip başlarsın Allah geçinden versinde ölüp gitsen niyet ettiğin ve kılmaya başladığın için bitirmiş kadar sevabını alıyorsun kendini birazcık motive et . ve ben kaza namazları için bi kitap okumuştum orada kaza namazlarınızı en kısa sürelerle kılın ki az zamanda çok namaz kılmış olun diyordu kitabı yazan kişi kaza namazların kevser ve ihlas sürelerini okurmuşDeme kızzzAllahım ben en iyisi ölene kadar kaza kılayım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?