Kesinlikle canim..Valla arkadaşım şartlar çok zor oluyor biliyorum ama keşke imkanın olsa şartları zorlayabilsen, çünkü tedavi olduğun yere güvenmek çok önemli. Ataşehir memoriali de araştırmıştım oradaki cem demirel çok başarılı diye duyduğum için bana ataşehir de iyi ama şişli gibi değil çünkü şişli de semra hocanın disiplin farkı var demişlerdi.
Şartları prosedürleri aynıdır canım, aynı kaliteyi yakalamak için bir standart mutlaka oluşturmuşlardır. Umarım orda pozitifi alırsınKesinlikle canim..
Ama simdi bir de.kizim var ozaman yalnızdım eşimle gittik hem gezdik hem tedavi olduk simdi onu ne yapacagim annemi de alip gitsem bu kez hepimizin bir de yemek ücreti kalma ücreti e kiz da durmaz gezme ücreti derkenzaten bu tedavide de borcla gitmiştik elimizdeki bi kac şeyi satıp oyle gidecegiz simdi tekrar da...maddi olarak ta imkanım kalmadi açıkçası...ankarada annemde kalıyorum kizima da o bakıyor en azinda biraz daha rahat oluyor...
Iste ankara memorial ile görüşeceğim labratuvar şartları aynıdır diye düşünüyorum
yok canım ben de pco var ve cok yumurtam gelısmıstı cok kontrollu gıttıler hıc catlayan olmadı ve ınan duymadım da boyle bıseyıHayırlı olsun öncelikle arkadaşım. Allah kucağına almayı nasip etsin. Orda tedavi olan biri olarak sana da sorayım opu öncesi yumurta çatlama olaylarına sen de denk geldin mi ya da senin de başına geldi mi, bu mevzuyu çok duydum korkuttu beni yoksa orda tedavi olmayı çok istiyordum.
Anladım canım sağolasın. Hayırlısı olsun artık. Umarım ihtiyacım kalmaz başka bir tedaviye. Bugün itibariyle iki donuk embriyom var, hamilelerin duası tutar derler. Benim için dua edersen sevinirim.yok canım ben de pco var ve cok yumurtam gelısmıstı cok kontrollu gıttıler hıc catlayan olmadı ve ınan duymadım da boyle bıseyıben cok memnun kaldım ınanılmaz profosyoneller semra hoca ıkı defa gırdı kontrollerımde..otorıtesı bılgısıne hayran bırakıyor ben tesadufen bıkac tanıdıgın (bırbırını tanımayan)tüp bebegı onda yaptırdıgını duyunca arastırmıstım ıyı ki ben de ona yaptırmısım dıyorum
inşallah canım saglıklı bı sekılde tutunurAnladım canım sağolasın. Hayırlısı olsun artık. Umarım ihtiyacım kalmaz başka bir tedaviye. Bugün itibariyle iki donuk embriyom var, hamilelerin duası tutar derler. Benim için dua edersen sevinirim.
Ben İstanbul’da değilim ama biri medicalpark I tavsiye etmiştiHayırlı olsun öncelikle arkadaşım. Allah kucağına almayı nasip etsin. Orda tedavi olan biri olarak sana da sorayım opu öncesi yumurta çatlama olaylarına sen de denk geldin mi ya da senin de başına geldi mi, bu mevzuyu çok duydum korkuttu beni yoksa orda tedavi olmayı çok istiyordum.
Amin canım hepimizin inşallahinşallah canım saglıklı bı sekılde tutunurolumlu ol pozıtıf ol allahım emeklerının karsılıgını verır umarım burdaki herkesinn hepımızın
Saol canım aklımda bulunsun.Ben İstanbul’da değilim ama biri medicalpark I tavsiye etmişti
Biz Antep teyiz buradaki bir arkadaş orda yaptırmış ilk denemede tutmuşSaol canım aklımda bulunsun.
Saol canım. İnşallah gerek kalmaz ama bakalım artık hayırlısı olsun.Biz Antep teyiz buradaki bir arkadaş orda yaptırmış ilk denemede tutmuş
Blastokiste gitme oranlarınız normal,yumurta sayınızda gayet iyi. Bence endişelenecek bir durumunuz yok,gerisi şansArkadaşlar öncelikle durumum çok kötü demek istemiyorum, şükretmem gereken şeyler var ama kafama takılanlar da var. Belki bu topikle birbirimize destek oluruz. İlk tedavimi Emsey Hospitalda oldum. 7 yumurtam toplandı, 3'ü döllendi. 3'ü de beşinci gün 4aa kalite donduruldu. Bi taze bi donuk iki transfer oldum. Biri negatif diğeri kimyasal oldu. Sonra Bahçeciye geçtim, yine 7 yumurta toplandı. 6sı döllendi. 6sını da altıncı güne beklettiler ve altıncı gün ikisi donduruldu diğerleri çöp oldu. 5bc, 5cc İkisi de pgt'ye gitti, normal geldiler ama transfer sonucu negatif oldu. Ekimde yeni tedaviye başladım aynı doktorda. Bu sefer 10 yumurtam toplandı. 9u döllendi. Üçüncü gün 7si çok iyi durumda dediler hepsi 8 hücreli imiş. Dün yani beşinci gün aradılar. Dördü gelişimini durdurmuş, birini dondurmuşlar, dördü için de bu gün bakacaklarmış. O dörtten de bir kurtulsa şükredicem. Ben 38 yaşındayım, yumurtalarım kalitesiz olabilir biliyorum ama o zaman üçüncü gün 8 hücreli 7 embriyom olur muydu? Eşimin sperm değerleri normal. DNA sperm hasarı baktırdık, %4 çıktı. Eşimde de sorun yoksa bu embriyolar neden beşinci güne çuvallıyor, aklım almıyor gerçekten. Her denemede opu olmaktan öyle bıktım ki. Sizde böyle şeyler yaşadınız mı?
Embriyoların blastokist aşamasına gelmesi gerekiyor . Bu aşamaya 5 veya yavaş ilerliyorsa 6. Gün geliyorlar. 5-6 gün yaşamış ama blastokist aşamasına ulaşamamış embriyolar dondurulmaz.Canım doğru söylüyorsun. Dün beş embriyo yaşıyor işte dondur beşini değil mi? Niye ölsünler diye zorla altıncı günü bekliyorsun. Valla kafayı yiyeceğim, elim ayağım titriyor iki gündür. Bu saat oldu aramadılar hala noldu o bilmiyorum diğerleri. Zaten burda devam edersem ruh sağlığım bozulacak.
Başka yerde üçte üç blastositim oluyor beşinci gün, üstelik aa kalite ama burda iki seferdir altıncı güne kadar blastosit olamıyorlar ve olma oranı yüzde 20de kalıyor ve çok düşük kalite ile. Üstelik bu herkeste aynı oluyor. Kaç kişiyle konuştum bir kişi beşinci gün embriyolarım donduruldu demedi, embriyo kalitesi bb bile duymadım kime sorsam ya 5bc, ya 4bc, ya 3cc. Daha donuk 4 embriyom var diyen duymadım. Bir kişiden 3 duydum sadece, gerisi 1-2. Hadi benim yaşım ileri herkesin mi yumurtası kalitesiz. Başka merkezlerde insanların 5-10 donuk embriyoları oluyor, negatif alınca yeniden kısa sürede deneyebiliyorlar. Benimle başka yerde tedaviye başlayan 40-41 yaşında arkadaşlarım şuan hamile. Her merkez yanlış çalışıyor da bi bahçeci mi doğru çalışıyor. Üstelik sebep sorunca şanssızlık diye bir cevap alıyorum, hani laboratuvar başarısı, işim şansa kaldıysa ben doğal yolla hamile kalmayı beklerim neden tüp bebek yapayım. Bilmiyorum bunlar aklıma yatmıyor. Valla arkadaşım bunlara mantıklı bir açıklama varsa ben seve seve kabul etmeye hazırım. yeter ki biri bana açıklasın, önüme genele sorup duruyorum çünkü sabahtan beri özellikle merkezde.Embriyoların blastokist aşamasına gelmesi gerekiyor . Bu aşamaya 5 veya yavaş ilerliyorsa 6. Gün geliyorlar. 5-6 gün yaşamış ama blastokist aşamasına ulaşamamış embriyolar dondurulmaz.
Benim ilk denememde 5 yumurtam çıktı,6. Güne kadar beklediler hiç biri blastokiste gitmedi. 3. Gün embriyosunu da canlı transfer etmişlerdi o da tutmadı. 2. Denemem de 2 yumurta çıktı,biri blastokiste gitti.Başka yerde üçte üç blastositim oluyor beşinci gün, üstelik aa kalite ama burda iki seferdir altıncı güne kadar blastosit olamıyorlar ve olma oranı yüzde 20de kalıyor ve çok düşük kalite ile. Üstelik bu herkeste aynı oluyor. Kaç kişiyle konuştum bir kişi beşinci gün embriyolarım donduruldu demedi, embriyo kalitesi bb bile duymadım kime sorsam ya 5bc, ya 4bc, ya 3cc. Daha donuk 4 embriyom var diyen duymadım. Bir kişiden 3 duydum sadece, gerisi 1-2. Hadi benim yaşım ileri herkesin mi yumurtası kalitesiz. Başka merkezlerde insanların 5-10 donuk embriyoları oluyor, negatif alınca yeniden kısa sürede deneyebiliyorlar. Benimle başka yerde tedaviye başlayan 40-41 yaşında arkadaşlarım şuan hamile. Her merkez yanlış çalışıyor da bi bahçeci mi doğru çalışıyor. Üstelik sebep sorunca şanssızlık diye bir cevap alıyorum, hani laboratuvar başarısı, işim şansa kaldıysa ben doğal yolla hamile kalmayı beklerim neden tüp bebek yapayım. Bilmiyorum bunlar aklıma yatmıyor. Valla arkadaşım bunlara mantıklı bir açıklama varsa ben seve seve kabul etmeye hazırım. yeter ki biri bana açıklasın, önüme genele sorup duruyorum çünkü sabahtan beri özellikle merkezde.
Canım benim ben de tam aynı şeyi düşünüyorum. Düşmüşüz bi derde medet umuyoruz. Zaten maddi manevi tükenmiş durumdayız. Böyle olmaması lazım. Sonuçta orası bi sağlık kurumu, banka değil. Hipokrat yeminleri var, daha çok güven sağlamak zorundalar bize, doğru tedavi etmek, yeterli düzeyde bilgi vermek zorundalar. Yemin ediyorum aylardır sustum sustum, bardak taştı bugün artık. En azından beni anlayan, benim gibi düşünen insanlar var, yoksa kendimi komple teorisyeni gibi hissedecektim. Allah yardımcımız olsun kızlar ya, O ol derse olacak çünkü.6AA 5AA 5BB 5BB wmbriyolarim olmustu benim sislideyken ya valla ben de hic duymadım hadi 6.gune götürüyorlar ancak 5AA duydum o da 1 2 tane.. dediğiniz gibi hadi benim yaşım 38 kalite dusuk...17 20 yumurta toplanan gencecik kişiler de de mi 2 3 tane embriyo olusur
Canım çok geçmiş olsun öncelikle. Senin durumunla ilgili çok bilgim yok ama böyle durumlarda her ay yumurta kalitesi değişiyor, olana kadar dememeye devam et diyor doktorlar. Umarım bi sonraki denemen de olur.Merhaba hanımlar ..embrio olusmayinca doktorlar nasıl teşhis koydular..benimde döllenme sorunu vardı
.genel sorun eşimde idi sprem sayı si düşük DNA hasar var ve kromozam da traslokasyon var..ama.son yaptığım 2 tüp bebek de döllenen olmayınca doktor yuumrtarin kötü dedi genel olarak iyi görünüyorlar ama döllenme kabiliyeti yok dedi
Tşk ederim..evet aynen her ay değişkenlik yaratıyorCanım çok geçmiş olsun öncelikle. Senin durumunla ilgili çok bilgim yok ama böyle durumlarda her ay yumurta kalitesi değişiyor, olana kadar dememeye devam et diyor doktorlar. Umarım bi sonraki denemen de olur.
Canım eminim sen de biliyorsundur, arı sütü, avokado, kabak çekirdeği gibi besinler ile bazı vitaminlerin, Akdeniz beslenmenin, düzenli spor yapmanın, varsa kilo vermenin sayı değil ama kalite üzerine olumlu etkisi oluyormuş.Tşk ederim..evet aynen her ay değişkenlik yaratıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?