- 5 Temmuz 2013
- 3.946
- 1.334
- 373
Evet biliyorum ..zaten artık kendi yöntemleri ile denemem lazım..doktorlar çare olmadı belki dediğin gibi elimizden gleeni yapmam dahaniyi olurCanım eminim sen de biliyorsundur, arı sütü, avokado, kabak çekirdeği gibi besinler ile bazı vitaminlerin, Akdeniz beslenmenin, düzenli spor yapmanın, varsa kilo vermenin sayı değil ama kalite üzerine olumlu etkisi oluyormuş.
Ben bi dr dan 6. Güne bekletmek diye bir şey yok bekliyorlarsa o lab,da bir sorun vardır diye duymuştum ama dün yabancı takip ettiğim birinde 7. Güne kadar bekleneceğini gördüm. Embriyo yaşadığı sürece deneysel olarak bekliyorlar sanırım. 6. Günde blastokist olunca dondurdular o kadınınkini. Embriyoyu riske atamayacakları durumda bir kısmını 3 Günde ya da taze transfer yapıyorlar ya donduruyorlar, kalanı 5. Güne götürüyorlarYa bu embriyolar gerçekten 5.günde Uyumlu olmayıp geriden geldiği için mi böyle 6.güne bekletiyor yoksa sırf bekletmek için mi bekletiyorlar ?
Benim yeni görüştüğüm doktor da 6.güne bekletilmez embriyo dedi fakat 6.günle hamile kalan da çok var. biraz da nasip bu işler Ama insan ister istemez lab. Dan şüphe duyuyorBen bi dr dan 6. Güne bekletmek diye bir şey yok bekliyorlarsa o lab,da bir sorun vardır diye duymuştum ama dün yabancı takip ettiğim birinde 7. Güne kadar bekleneceğini gördüm. Embriyo yaşadığı sürece deneysel olarak bekliyorlar sanırım. 6. Günde blastokist olunca dondurdular o kadınınkini. Embriyoyu riske atamayacakları durumda bir kısmını 3 Günde ya da taze transfer yapıyorlar ya donduruyorlar, kalanı 5. Güne götürüyorlar
Kabak çekirdeğini tüketiyorum ben de sonradan duydum avakoado yiyemedimCanım eminim sen de biliyorsundur, arı sütü, avokado, kabak çekirdeği gibi besinler ile bazı vitaminlerin, Akdeniz beslenmenin, düzenli spor yapmanın, varsa kilo vermenin sayı değil ama kalite üzerine olumlu etkisi oluyormuş.
Kader arkadaşım maalesef şuan aynı kaygı ve düşünceler içimdeyim. Herşeye rağmen Allah yardımcımız olsun, tek tük kalan bu kalitesiz embriyoları Allah bize kucağımızda sağlıklı bebekler olarak bağışlasın.birşeye dikkat ettinizmi bilmiyorum dünya kadar yorum okudum hep aynı düşünceye kapıldım bahçecide tüp bebek yaptıranlar hep emriyolarının 5.güne kadr gittiğini 6.güne beklettiklerini ve her defasındada emriyoların kötü olduğu ile ilgili bilgi verildiğini söylmeişler emriyonun iyi veya kötü olduğu 3.günde belli oluyor zaten 6. güne bekletmerinin altında nedense artık art niyet aramaya başladım ne yalan söyliyim
Olsun canım avokado çok yedik, kaliteli olacaklar diye de bir kesinlik de yok zaten. Bundan sonrası için hayırlısı olsun.Kabak çekirdeğini tüketiyorum ben de sonradan duydum avakoado yiyemedim
Arkadaşım yaşayacaklarını oraya gidince, ortamı görünce, ilk konuşmada az çok anlıyorsun zaten. Benim fikrim düşündüğün doktorlarla mutlaka aşırı detaylı konuş, iletişim çok önemli. Bi de içine sinmezse ününe aldanıp yeterki bebeğim olsun herşeye katlanırım diye düşünme, katlanamıyorsun çünkü.Merhaba yorumlarinizi okudum biraz şaşırdım bende tüp bebek tedavisine başlayacam inşallah baya araştırdım cem celik i çok okudum buradan baya iyi die insagramda da takip ediyorum benimde kafam karıştı simdi hatta Ocak ayına aldım randevu ozamana kadar doluymuş cunki tavsiye etmiyormusnuz
Yani Semra kahraman dahami iyi sizce banada yardımcı olur musunuz bizde maddi olarak zor hazırladık paramızı saolsun ailelerimiz destek oldular biraz
İyi yer olsun istiyorum oyuzden tabiki rabbim nasip ederse olur inşallah
3. 5.gunu birak canim 6.gun diye zorluyorlarYok artık ya bu ne saçma kurumlar tüp bebek yaptırdığın yerler. Sinir oldum okuyunca habire yumurta toplattırıp duruyorlar sanki ağaçtan toplanıyo ya ne kadar zorlu işlemler bi sürü ilaç iğne mahvoluyoruz bi tedavi boyunca.
niye illa 5. Gün embriyosu? nedir bu ısrar yani anlamadım 5. Gün embriyosu çocuk oluyoda 3. Gün olan uzaylı mı oluyo tövbe yarabbim bu kurumların saçma kurallarına anlam veremiyorum.
Benim embriyolarım 3. Güne geldi doktorum 5. Güne risk almak istemiyorum elimizdekileri kaybedebiliriz demişti 3. Gün embriyosu transfer etti ve tuttu çok şükür hamileyim yani bence 3. Güne şans vermeleri gerekirdi en azından 1 kere.
Bence sen kurumla bi görüş canım. Sana da yazık tedaviler hiç kolay değil Allah yardımcın olsun
Yok artık ya gerçekten dicek bişey bulamıyorum. Zaten 2-3. Günden embriyonun ilerleyip ilerlemeyeceği belli oluyor. Bile bile lades yapıyolar sanki. 6. Gün nedir üstelik.3. 5.gunu birak canim 6.gun diye zorluyorlar
3.gunde 3 embriyo vardi 5.gune 1 kaldi yavaşladı dediler 6.gu e gidecegiz dediler 6.gune de zar zor geldi 1 tane o da olmadı...dedigin gibi 3.gundeki 3 taneyi transfer etseler.ne olurdu yani....bilemiyorum ki
Canım çok teşekkür ediyorum. 7 tane embriyom üçüncü gün sekiz hücreliydi. Çok canım yandı yine. Doktora ulaşamadım bile konuşmak için. Bu transfer de olumsuz olursa benim burda devam etmem mümkün bile değil, tedavinin zorluğunu, iğneleri, hormonları, opuları bir kenara bırak benim bu merkezin yaptıklarına katlanacak gücüm asla kalmadı. Elbet hem dürüst çalışan hem laboratuvar kalitesi yüksek biyerler vardır. Allah iyilerle karşılaştırsın. Bu arada hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin.Yok artık ya bu ne saçma kurumlar tüp bebek yaptırdığın yerler. Sinir oldum okuyunca habire yumurta toplattırıp duruyorlar sanki ağaçtan toplanıyo ya ne kadar zorlu işlemler bi sürü ilaç iğne mahvoluyoruz bi tedavi boyunca.
niye illa 5. Gün embriyosu? nedir bu ısrar yani anlamadım 5. Gün embriyosu çocuk oluyoda 3. Gün olan uzaylı mı oluyo tövbe yarabbim bu kurumların saçma kurallarına anlam veremiyorum.
Benim embriyolarım 3. Güne geldi doktorum 5. Güne risk almak istemiyorum elimizdekileri kaybedebiliriz demişti 3. Gün embriyosu transfer etti ve tuttu çok şükür hamileyim yani bence 3. Güne şans vermeleri gerekirdi en azından 1 kere.
Bence sen kurumla bi görüş canım. Sana da yazık tedaviler hiç kolay değil Allah yardımcın olsun
Siz nerede tedavi gördünüz acabaYok artık ya bu ne saçma kurumlar tüp bebek yaptırdığın yerler. Sinir oldum okuyunca habire yumurta toplattırıp duruyorlar sanki ağaçtan toplanıyo ya ne kadar zorlu işlemler bi sürü ilaç iğne mahvoluyoruz bi tedavi boyunca.
Hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun canim artikArkadaşım yaşayacaklarını oraya gidince, ortamı görünce, ilk konuşmada az çok anlıyorsun zaten. Benim fikrim düşündüğün doktorlarla mutlaka aşırı detaylı konuş, iletişim çok önemli. Bi de içine sinmezse ününe aldanıp yeterki bebeğim olsun herşeye katlanırım diye düşünme, katlanamıyorsun çünkü.
3. Gün 8 hücreliydi demişsin. Benimkiler 6 hücreliydi üstelik yavaş gelişiyodu. 6 hücreli tuttuysa 8 de tutardı.Canım çok teşekkür ediyorum. 7 tane embriyom üçüncü gün sekiz hücreliydi. Çok canım yandı yine. Doktora ulaşamadım bile konuşmak için. Bu transfer de olumsuz olursa benim burda devam etmem mümkün bile değil, tedavinin zorluğunu, iğneleri, hormonları, opuları bir kenara bırak benim bu merkezin yaptıklarına katlanacak gücüm asla kalmadı. Elbet hem dürüst çalışan hem laboratuvar kalitesi yüksek biyerler vardır. Allah iyilerle karşılaştırsın. Bu arada hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin.
Canım baksana Allah ol dedikten sonra 8 hücreli 6 hücreli farketmiyor, 4 hücreli bile okudum tutan. O çöpe gidenlerden üçüncü gün transfer olsaydım tutan olabilirdi bence de. Ama yine olan oldu maalesef. Kalan iki embriyoma tutunmaktan başka çarem yok şuan.3. Gün 8 hücreliydi demişsin. Benimkiler 6 hücreliydi üstelik yavaş gelişiyodu. 6 hücreli tuttuysa 8 de tutardı.
Canim cok gecmis olsun..nasil bir iftira atabilirlerki benim aklim almiyor..boyle durumlarimizdada destek olacaklarina..yazik..insalik hakkaten olmus..Kızlar ben bugün işyerinde olduğum bu tedaviyle çirkin bir mobbing ve iftira benzeri bir duruma maruz bırakıldım. Çözemeyeceğim bişey değil ama kasten zor duruma düşürüldüm. Bunu da Allah’ın izniyle aşarım. Ama şu dakika kendimi çok kötü hissediyorum. Nolur benim için dua edin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?