Canım merkezler blast olmasını bekliyor ya 5. Yada 6. Gün oluyorsa oluyor. Embriyo az ise ya da beşe girmeyeceğinden şüpheleniyorsa üçüncü donduruyorlar veya transfer yapıyorlar. İnan 4 gün embriyosu pek duymadım, senin dördüncü gün mü dondurdular. Neden öyle yapmışlar ki?Kizlar 4.gun embriyosu niye bu kdr az ya koca sitede
Canım merkezler blast olmasını bekliyor ya 5. Yada 6. Gün oluyorsa oluyor. Embriyo az ise ya da beşe girmeyeceğinden şüpheleniyorsa üçüncü donduruyorlar veya transfer yapıyorlar. İnan 4 gün embriyosu pek duymadım, senin dördüncü gün mü dondurdular. Neden öyle yapmışlar ki?
Canım aklıma geleni söylüyorum tabiki bilemem başka sebebi de olabilir. Gelişimlerinde bi yavaşlama gördülerse beşe gitmeyebilir diye mi dondurdular acaba. Ya da iyi durumdadırlar ama sayısı az diye tedbir amaçlı durdurmuş olabilirler. Bi başka olasılık durumları çok çok iyidir dördüncü günden blast olmuşlardır. Kalitesini sordun mu 5aa, 5bb gibi. Kaç embriyonu dondurdular.Anlamadim benim hepsi geldi 4.gune neden 5 beklenmedi hic blmiyorum
Canım aklıma geleni söylüyorum tabiki bilemem başka sebebi de olabilir. Gelişimlerinde bi yavaşlama gördülerse beşe gitmeyebilir diye mi dondurdular acaba. Ya da iyi durumdadırlar ama sayısı az diye tedbir amaçlı durdurmuş olabilirler. Bi başka olasılık durumları çok çok iyidir dördüncü günden blast olmuşlardır. Kalitesini sordun mu 5aa, 5bb gibi. Kaç embriyonu dondurdular.
Canım aklıma geleni söylüyorum tabiki bilemem başka sebebi de olabilir. Gelişimlerinde bi yavaşlama gördülerse beşe gitmeyebilir diye mi dondurdular acaba. Ya da iyi durumdadırlar ama sayısı az diye tedbir amaçlı durdurmuş olabilirler. Bi başka olasılık durumları çok çok iyidir dördüncü günden blast olmuşlardır. Kalitesini sordun mu 5aa, 5bb gibi. Kaç embriyonu dondurdular.
Anladım canım. Değişik olmuş cidden ben de anlamadım. 4. Gün blast olmaz zaten o açıdan sıkıntı yok, ben de beşi neden beklemediklerini avnlanadım. Transfer olmuşsun, sonucu inşallah olumludur. 6-7 tanenin hepsi donduruldu mu, bu arada merkezin neresi merak ettim. Hiç tutmaz, durumu kötü yine de ziyan olmasın denilerek konulan ama hamile kalanlar var, 5aa kalite tutmayan da çok var. Nasip biraz da Allah ol deyince kaliteye bakmıyor.Hahah o kadar sacma ki. Hizli gelisiyo dediler ama kalite soylemeyiz blast degil dediler sayisida fazlaydi 6-7 tane :)) sirf anlayamadim diye sorusturuyorum yoksa nasip 3.4.5.gun allah yazdiysa olcak ama mantiksiz yasadigim bence. 4-5 farketmez o yuzden 4ncu gunde transfr yaptik dediler
Merhaba, siz hangi doktora tedavi oldunuz acaba?Biz sebebi bilinmeyen infertiliteyiz. Ben geçen sene Koç Hastanesinde yaptırmıştım, 11 yumurta toplanıp 6 si döllenmişti, 5. gune 2 tane gelmişti fakat gelişimleri yavaş dendi, 6. günü bekleyip embriyo ya bir şans taniycaz dendi ve 6.gun istenen seviyeye ulaşmadı ve transfer iptal oldu.Embriyolog bunu transfer edersek ya tutmaz ya da düşükle sonuçlanır dedi. 5 ay sonra Kanunide tüp bebek denedik. Ordaki hoca senin amh ile yumurtalar orantılı değil dedi. Amh 3.42 çıkmıştı fakat yumurtalar eşit buyumuyordu. Önde giden yumurtalar kistlesiyordu. Onları görmezden gelip diğerlerini büyütmeye çalıştılar. Yaşım 37 bu arada. 8 tane toplandı ve 2 tane 3.gun embriyosu transfer edildi. Pozifi gördüm fakat 5.haftada düşük oldu. Biz o arada tabiki genetik test, pıhtılaşma testi,dna kırığı testi hepsini kendimiz yaptırdık. Yoksa doktorlar yönlendirmiyor. Sadece Koçtaki Barış hoca eşinizde dna kırıkları olabilir dedi. Çünkü embriyodaki ilk 3 günkü sorunlar yumurtadan, 3.gunden sonraki sorunlar sperm den kaynaklaniyormus. Tedavisi yok dedi. Antioksidan tedavisi varmış dedik, bilimsel kanıtı yok, paranız çoksa yaptırın dedi. İçimizde kalmasın diye Ankaraya Kaan Aydos'a gittik, test yaptırdı, dna hasarı var dedi. Antioksidan tadavisi başlattı. 3 tane pahalı vitamin tarzı ilaçlar kullanırdı. 4 ay kullandı, test yaptırdı, düzelmiş, normal yolla 6 ay deneyin olmazsa tüp bebek yaptırın dedi. 2 ay denedik baktık olmuyor. Şişli memorial ve Bahceciyle sırayla ön görüşme yaptık. Durumumuzu anlattık,bize farklı bir yol çizecek doktor aradığımızı söyledik. Şişli'deki doktor dna kırığı çoğu erkekte var, böyle bir tedaviye gerek yoktu, bu konuyu abartiyorlar dedi. Ama o ilaçları yumurta kalitesini artırmak için kadınlara da veriyorlarmış.Gorunen tek sorunun yumurtaları min eşit büyümemesi olduğunu söyledim. Onun için ek bir tedavi uygularım dedi. Sonra Bahçeciyle görüştük.Mustecep Bey vardı o zaman, rahme çizik atarız, bir de cd56 testi yaparız dedi. Biz de sonra karar veririz diye erteledik. Bu arada Mustecep Bey orda ayrılmış. Geçen ay tedaviye başlamaya karar verdik. Burdan doktor araştırması yaptık. Remzi Abalı'yı çok övmuslerdi. Biz de onu seçtik ve görüşmede her detayı anlattık ve gösterdik. Yumurtaların eşit büyümemesi sorunu için göbeğe yapıştırılan bantlardan verdi. Adet zamanı ignelerle birlikte femara diye hap kullandırdi. Geçen hafta 14 yumurta toplandı. 9 u olgunmuş ve 8 i döllenmiş. 8 ı de 3. Güne geldi. Doktorum riske atmamak için 4 unu 3.gun donduralim, diğer dördü devam etsin elimizde embriyomuz olsun dedi.Buhun haber geldi 4unden sadece bir tanesi önde gidiyormuş ve orta kaliteymis, istenen seviyeye gelmesi için yarına kadar şans tanıyalım dedi embriyolog. Durum böyle. Yani doktorları biraz da sizin yönlendirmeniz gerekiyor. Doktora Yumurtalarımin 5.gune sağlıklı ulaşamadığını ve eşit buyumediklerini ben söyledim. Yoksa elinizdeki yapılan sonuçları çok da incelemiyorlar, bir yığın kağıt oluyor, ustunkoru bakıyorlar.Canım çok teşekkür ediyorum. 7 tane embriyom üçüncü gün sekiz hücreliydi. Çok canım yandı yine. Doktora ulaşamadım bile konuşmak için. Bu transfer de olumsuz olursa benim burda devam etmem mümkün bile değil, tedavinin zorluğunu, iğneleri, hormonları, opuları bir kenara bırak benim bu merkezin yaptıklarına katlanacak gücüm asla kalmadı. Elbet hem dürüst çalışan hem laboratuvar kalitesi yüksek biyerler vardır. Allah iyilerle karşılaştırsın. Bu arada hayırlı olsun. Allah tamamına erdirsin.
Baya uzun oldu kusura bakmayın. Benim durumumda olanları aydınlatmak istedim.Merhaba, siz hangi doktora tedavi oldunuz acaba?Biz sebebi bilinmeyen infertiliteyiz. Ben geçen sene Koç Hastanesinde yaptırmıştım, 11 yumurta toplanıp 6 si döllenmişti, 5. gune 2 tane gelmişti fakat gelişimleri yavaş dendi, 6. günü bekleyip embriyo ya bir şans taniycaz dendi ve 6.gun istenen seviyeye ulaşmadı ve transfer iptal oldu.Embriyolog bunu transfer edersek ya tutmaz ya da düşükle sonuçlanır dedi. 5 ay sonra Kanunide tüp bebek denedik. Ordaki hoca senin amh ile yumurtalar orantılı değil dedi. Amh 3.42 çıkmıştı fakat yumurtalar eşit buyumuyordu. Önde giden yumurtalar kistlesiyordu. Onları görmezden gelip diğerlerini büyütmeye çalıştılar. Yaşım 37 bu arada. 8 tane toplandı ve 2 tane 3.gun embriyosu transfer edildi. Pozifi gördüm fakat 5.haftada düşük oldu. Biz o arada tabiki genetik test, pıhtılaşma testi,dna kırığı testi hepsini kendimiz yaptırdık. Yoksa doktorlar yönlendirmiyor. Sadece Koçtaki Barış hoca eşinizde dna kırıkları olabilir dedi. Çünkü embriyodaki ilk 3 günkü sorunlar yumurtadan, 3.gunden sonraki sorunlar sperm den kaynaklaniyormus. Tedavisi yok dedi. Antioksidan tedavisi varmış dedik, bilimsel kanıtı yok, paranız çoksa yaptırın dedi. İçimizde kalmasın diye Ankaraya Kaan Aydos'a gittik, test yaptırdı, dna hasarı var dedi. Antioksidan tadavisi başlattı. 3 tane pahalı vitamin tarzı ilaçlar kullanırdı. 4 ay kullandı, test yaptırdı, düzelmiş, normal yolla 6 ay deneyin olmazsa tüp bebek yaptırın dedi. 2 ay denedik baktık olmuyor. Şişli memorial ve Bahceciyle sırayla ön görüşme yaptık. Durumumuzu anlattık,bize farklı bir yol çizecek doktor aradığımızı söyledik. Şişli'deki doktor dna kırığı çoğu erkekte var, böyle bir tedaviye gerek yoktu, bu konuyu abartiyorlar dedi. Ama o ilaçları yumurta kalitesini artırmak için kadınlara da veriyorlarmış.Gorunen tek sorunun yumurtaları min eşit büyümemesi olduğunu söyledim. Onun için ek bir tedavi uygularım dedi. Sonra Bahçeciyle görüştük.Mustecep Bey vardı o zaman, rahme çizik atarız, bir de cd56 testi yaparız dedi. Biz de sonra karar veririz diye erteledik. Bu arada Mustecep Bey orda ayrılmış. Geçen ay tedaviye başlamaya karar verdik. Burdan doktor araştırması yaptık. Remzi Abalı'yı çok övmuslerdi. Biz de onu seçtik ve görüşmede her detayı anlattık ve gösterdik. Yumurtaların eşit büyümemesi sorunu için göbeğe yapıştırılan bantlardan verdi. Adet zamanı ignelerle birlikte femara diye hap kullandırdi. Geçen hafta 14 yumurta toplandı. 9 u olgunmuş ve 8 i döllenmiş. 8 ı de 3. Güne geldi. Doktorum riske atmamak için 4 unu 3.gun donduralim, diğer dördü devam etsin elimizde embriyomuz olsun dedi.Buhun haber geldi 4unden sadece bir tanesi önde gidiyormuş ve orta kaliteymis, istenen seviyeye gelmesi için yarına kadar şans tanıyalım dedi embriyolog. Durum böyle. Yani doktorları biraz da sizin yönlendirmeniz gerekiyor. Doktora Yumurtalarımin 5.gune sağlıklı ulaşamadığını ve eşit buyumediklerini ben söyledim. Yoksa elinizdeki yapılan sonuçları çok da incelemiyorlar, bir yığın kağıt oluyor, ustunkoru bakıyorlar.
Anlıyorum, tedaviniz hayırlı olsun inşallah. 3. Gün dondurmayı doktorunuz mu teklif etti siz mi istediniz. Umutta 3. Gün embriyosu dondurmuyorlar, geçen arkadaş yalvardı resmen merkeze bi kısmını üçüncü gün dondurun diye kesinlikle kabul etmediler. Zaten ben de beşinci günü bekleme taraftarıyım, üçüncü gün dondurtmam. Durumu belirsiz embriyolarla kaybedecek vaktim yok. Zaten aynı doktorda altı ay içinde ikinci tedavim durumumu gayet iyi biliyor, çok gerek görse üçüncü gün dondurturdu diye düşünüyorum. Hastalarını takip etmeyeceklerse neden onca para döküyoruz ki, nasıl güveneceğiz, başka bir sürü hata da olabilir bakmıyorlarsa evraklarımıza. Benim bu topiği açarken merak ettiğim şey neden beşinci günü bekledikleri değil, neden herkesin beşinci gün bu kadar az sayıda embriyosu kaldığını merak ediyorum.Merhaba, siz hangi doktora tedavi oldunuz acaba?Biz sebebi bilinmeyen infertiliteyiz. Ben geçen sene Koç Hastanesinde yaptırmıştım, 11 yumurta toplanıp 6 si döllenmişti, 5. gune 2 tane gelmişti fakat gelişimleri yavaş dendi, 6. günü bekleyip embriyo ya bir şans taniycaz dendi ve 6.gun istenen seviyeye ulaşmadı ve transfer iptal oldu.Embriyolog bunu transfer edersek ya tutmaz ya da düşükle sonuçlanır dedi. 5 ay sonra Kanunide tüp bebek denedik. Ordaki hoca senin amh ile yumurtalar orantılı değil dedi. Amh 3.42 çıkmıştı fakat yumurtalar eşit buyumuyordu. Önde giden yumurtalar kistlesiyordu. Onları görmezden gelip diğerlerini büyütmeye çalıştılar. Yaşım 37 bu arada. 8 tane toplandı ve 2 tane 3.gun embriyosu transfer edildi. Pozifi gördüm fakat 5.haftada düşük oldu. Biz o arada tabiki genetik test, pıhtılaşma testi,dna kırığı testi hepsini kendimiz yaptırdık. Yoksa doktorlar yönlendirmiyor. Sadece Koçtaki Barış hoca eşinizde dna kırıkları olabilir dedi. Çünkü embriyodaki ilk 3 günkü sorunlar yumurtadan, 3.gunden sonraki sorunlar sperm den kaynaklaniyormus. Tedavisi yok dedi. Antioksidan tedavisi varmış dedik, bilimsel kanıtı yok, paranız çoksa yaptırın dedi. İçimizde kalmasın diye Ankaraya Kaan Aydos'a gittik, test yaptırdı, dna hasarı var dedi. Antioksidan tadavisi başlattı. 3 tane pahalı vitamin tarzı ilaçlar kullanırdı. 4 ay kullandı, test yaptırdı, düzelmiş, normal yolla 6 ay deneyin olmazsa tüp bebek yaptırın dedi. 2 ay denedik baktık olmuyor. Şişli memorial ve Bahceciyle sırayla ön görüşme yaptık. Durumumuzu anlattık,bize farklı bir yol çizecek doktor aradığımızı söyledik. Şişli'deki doktor dna kırığı çoğu erkekte var, böyle bir tedaviye gerek yoktu, bu konuyu abartiyorlar dedi. Ama o ilaçları yumurta kalitesini artırmak için kadınlara da veriyorlarmış.Gorunen tek sorunun yumurtaları min eşit büyümemesi olduğunu söyledim. Onun için ek bir tedavi uygularım dedi. Sonra Bahçeciyle görüştük.Mustecep Bey vardı o zaman, rahme çizik atarız, bir de cd56 testi yaparız dedi. Biz de sonra karar veririz diye erteledik. Bu arada Mustecep Bey orda ayrılmış. Geçen ay tedaviye başlamaya karar verdik. Burdan doktor araştırması yaptık. Remzi Abalı'yı çok övmuslerdi. Biz de onu seçtik ve görüşmede her detayı anlattık ve gösterdik. Yumurtaların eşit büyümemesi sorunu için göbeğe yapıştırılan bantlardan verdi. Adet zamanı ignelerle birlikte femara diye hap kullandırdi. Geçen hafta 14 yumurta toplandı. 9 u olgunmuş ve 8 i döllenmiş. 8 ı de 3. Güne geldi. Doktorum riske atmamak için 4 unu 3.gun donduralim, diğer dördü devam etsin elimizde embriyomuz olsun dedi.Buhun haber geldi 4unden sadece bir tanesi önde gidiyormuş ve orta kaliteymis, istenen seviyeye gelmesi için yarına kadar şans tanıyalım dedi embriyolog. Durum böyle. Yani doktorları biraz da sizin yönlendirmeniz gerekiyor. Doktora Yumurtalarımin 5.gune sağlıklı ulaşamadığını ve eşit buyumediklerini ben söyledim. Yoksa elinizdeki yapılan sonuçları çok da incelemiyorlar, bir yığın kağıt oluyor, ustunkoru bakıyorlar.
Hayırlı olsun pozitifiniz, Allah kucağınıza almayı nasip etsin. Aret hoca aklımdaki doktorlardan biri. Ama kafam çok karışık. Umarım Aralık transferim ile pozitif alırım. Yoksa sonrasında napıcam hiç bilmiyorum. Allah kurtarsın beni de.bende Aret Kamara tedavi oldum, daha önce 2 defa denemem vardı Koç ta, onlar tutmadı. Aret hocada çift 3.gün embiryosu transfer edildi, suanda test sonucum pozitif.
Aret hoca farklı prosedur izledi ve çok şükür oldu. herkese tavsiye ederim
Teşekkür ederim. Umarım hepimiz için en kısa zamanda güzel sonuçlar olur. 3.gün dondurmayı Doktor kendisi teklif etti. Bazı embriyolar sadece ana rahminde gelişim gösterebiliyor dedi. İki aşılama iki tüp bebek tedavisi gördüm, hep sebepsiz infertilite dediler. Şu testleri yaptırın araştıralım demediler. Hep buradaki topiklere bakıp öyle yaptırdım testleri. 2 düşüğüm var nedeni arastirilmadi. Kanunideki tüp bebek doktoruma sordum, hayır araştırmıyoruz dedi. O yüzden araştırıp bilinçli olmak gerekiyor. Yoksa hep aynı yöntemleri uygulayıp gönderiyorlar.Anlıyorum, tedaviniz hayırlı olsun inşallah. 3. Gün dondurmayı doktorunuz mu teklif etti siz mi istediniz. Umutta 3. Gün embriyosu dondurmuyorlar, geçen arkadaş yalvardı resmen merkeze bi kısmını üçüncü gün dondurun diye kesinlikle kabul etmediler. Zaten ben de beşinci günü bekleme taraftarıyım, üçüncü gün dondurtmam. Durumu belirsiz embriyolarla kaybedecek vaktim yok. Zaten aynı doktorda altı ay içinde ikinci tedavim durumumu gayet iyi biliyor, çok gerek görse üçüncü gün dondurturdu diye düşünüyorum. Hastalarını takip etmeyeceklerse neden onca para döküyoruz ki, nasıl güveneceğiz, başka bir sürü hata da olabilir bakmıyorlarsa evraklarımıza. Benim bu topiği açarken merak ettiğim şey neden beşinci günü bekledikleri değil, neden herkesin beşinci gün bu kadar az sayıda embriyosu kaldığını merak ediyorum.
Ya sizde emseye mi gidiyorsunuz bende oraya gidiyorum sizce kadın Doğum doktorları nasılArkadaşlar öncelikle durumum çok kötü demek istemiyorum, şükretmem gereken şeyler var ama kafama takılanlar da var. Belki bu topikle birbirimize destek oluruz. İlk tedavimi Emsey Hospitalda oldum. 7 yumurtam toplandı, 3'ü döllendi. 3'ü de beşinci gün 4aa kalite donduruldu. Bi taze bi donuk iki transfer oldum. Biri negatif diğeri kimyasal oldu. Sonra Bahçeciye geçtim, yine 7 yumurta toplandı. 6sı döllendi. 6sını da altıncı güne beklettiler ve altıncı gün ikisi donduruldu diğerleri çöp oldu. 5bc, 5cc İkisi de pgt'ye gitti, normal geldiler ama transfer sonucu negatif oldu. Ekimde yeni tedaviye başladım aynı doktorda. Bu sefer 10 yumurtam toplandı. 9u döllendi. Üçüncü gün 7si çok iyi durumda dediler hepsi 8 hücreli imiş. Dün yani beşinci gün aradılar. Dördü gelişimini durdurmuş, birini dondurmuşlar, dördü için de bu gün bakacaklarmış. O dörtten de bir kurtulsa şükredicem. Ben 38 yaşındayım, yumurtalarım kalitesiz olabilir biliyorum ama o zaman üçüncü gün 8 hücreli 7 embriyom olur muydu? Eşimin sperm değerleri normal. DNA sperm hasarı baktırdık, %4 çıktı. Eşimde de sorun yoksa bu embriyolar neden beşinci güne çuvallıyor, aklım almıyor gerçekten. Her denemede opu olmaktan öyle bıktım ki. Sizde böyle şeyler yaşadınız mı?
Hayır ben ali beye gidiyorumYa sizde emseye mi gidiyorsunuz bende oraya gidiyorum sizce kadın Doğum doktorları nasıl
EMSeye giden varmıdır acaba Perşembe bende gidicem gözükmeyen kesem içinHayır ben ali beye gidiyorum
İşlh gözükür canım bazen geç gözükebiliyormuşEMSeye giden varmıdır acaba Perşembe bende gidicem gözükmeyen kesem için
Bende aynı durumdayım çok zor gerçekten bu konular Allah herkese gönlündekini nasip etsinHepimiz güzel haberler alırız işlh o kadar gerginim ve stresliyim ki her gece sabahlara kadar forumda yazılanları okuyorum
Ya 6 haftadaydım ve gözükmedi diye çok anormal davrandı doktor . Çok anormal bi durummuş gibi davrandı emseyde takip ettiğim için merak ettim başka giden varmıdır acaba diyeİşlh gözükür canım bazen geç gözükebiliyormuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?