teşekkür ederim :) ama pek yakın değil 2 yıl var
Doğru bizde de kız tarafı sadece yatak odasını alır. Ama ailelerin durumu yoksa herşeyi çift beraber halleder o başka.
Nerede yaşayacağınız belli mi? 1 yıl içinde modeller eskimez, ama her buzdolabı her mutfağa sığmıyor mesela.
Varmış daha. Bence de şimdi almayın. Şimdi belirlediğiniz modelleri 2 sene sonra alsanız daha az ödemiş olmaz mısınız o açıdan diyorum.
Bizde bütün beyaz. Eşyaların yanı sıra kız tarafı oturma odası için oturma grubunu,halısını,perdesini televizyonuda alır bütün mutfakta kıza aittir halı,perde masa ve diğer elektronik eşyalarıda alırız.Evlenmeden bebek odasını bile düzerler bizde kız tarafı olarak beşiği,arabası vs vs.
bende aynen öle düşünüyorum ama annem kardeşimee yaptığı gbi yapmak istiyo alalım en azından borç ödensin sonra eve eşyalrı götürülürken yenisini verir adam diyo
evet canım pahalı beyaz esyalarr
Evet canım onların yanı sıra bir sürü ıvır zıvır yatak yorgan yapılır herhalde bir koca kamyon dolusu çeyiz çıkar.bebek odasını bilmem ama genelde bizdede ölee herşey mutfaktaki ıvır zıvırda dahil kız alır
çok pahalı gerçekten heleki benim beğendiklerim
maşallaaaaaaaahBizde bütün beyaz. Eşyaların yanı sıra kız tarafı oturma odası için oturma grubunu,halısını,perdesini televizyonuda alır bütün mutfakta kıza aittir halı,perde masa ve diğer elektronik eşyalarıda alırız.Evlenmeden bebek odasını bile düzerler bizde kız tarafı olarak beşiği,arabası vs vs.
Mutfak eşyalarının tümü + ocak + yatak odasının tamamı bunları kesin alıyorlar başka alınacak bişeyler varsa aralarında anlaşmaya bakar ama bunlar alınır bizim burda + erkek arkadasım eskişehirli ordada aynen böyleSizin oralarda kız tarafı neleri alıyo ben de onu merak ettim :26:
siz nerelisini ?
biz trakyalıyız ama :)
BiZde de yatak odası ve salon takımını erkek alır,her yörenin adeti farklı demekki.maşallaaaaaaaah
Mutfak eşyalarının tümü + ocak + yatak odasının tamamı bunları kesin alıyorlar başka alınacak bişeyler varsa aralarında anlaşmaya bakar ama bunlar alınır bizim burda + erkek arkadasım eskişehirli ordada aynen böyle
Bende akdeniZliyim eğer kız tarafının maddi durumu iyi ise çeyiz olarak ev bile verilir bizde.2 yıl önce almak biraz erken mi olur acaba?
Beyaz esyalar cok sık değişmez ama ben aldıktan sonra yeni ürünler cıkmıştı ve aklımda kaldılar :)
Şehirlere hatta köylerine göre bile değiliyo adetler.
Gerci simdi adetlere ne kadar uyuluyor ki? Sadece detaylar bunlar. Kimin gücü neye yetiyorsa onu yapmalı.
Biz yatak odasını aldık, dedemde ankastre setimi hediye etti.
Arkadaşımın eşi antalyalı ve onlarda erkek evi alır kız eşyalarını diye bi adetleri var. :))
Bana en ilginci bu geldi.
Onun da tabi aradan bir şeyi daha çıkarmak var aklına ama bence buna siz karar vermelisiniz. Sonuçta siz ödemeyecek misiniz? Yanlış anlamadım dimi
Evet canım onların yanı sıra bir sürü ıvır zıvır yatak yorgan yapılır herhalde bir koca kamyon dolusu çeyiz çıkar.
Bence de mantıklı. Aynı şeyi benim de erkek arkadaşım düşündü. Çıksın aradan dedi ve iyi de yapmışız ödendi bitti hemen. Arçelik aldık biz de. Biz Bosch kullanıyoruz ve annem çok memnun. Bosch düşündüm o yüzden hep ama alırken nedense aklım kayıverdi Arçelik'e. Servis falan çok önemli çünkü. Bizim nerede yaşayacağımız henüz belli değil. Bosch'un da her şehirde servisi yok dendi bize. Onu da düşün bence.
Modasının geçmesi konusunda da düğünün ne zaman olacağı önemli tabi. Benim sadece birkaç kriterim vardı. Örneğin çamaşır makinesi kurutmalı olsun, bulaşık makinesinde hızlı yıkama programı olsun gibi. Onlar olduktan sonra üzerine 1616156446 tane model de çıksa benim umrumda değil şahsen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?