10 milyarı geçiyor canım ya ankasrte ocaklar,davlumbaz,evye,dolap,c.mak.bulasık mak. süpürge,fön,derken
2 yıl önce almak biraz erken mi olur acaba?
Beyaz esyalar cok sık değişmez ama ben aldıktan sonra yeni ürünler cıkmıştı ve aklımda kaldılar :)
Şehirlere hatta köylerine göre bile değiliyo adetler.
Gerci simdi adetlere ne kadar uyuluyor ki? Sadece detaylar bunlar. Kimin gücü neye yetiyorsa onu yapmalı.
Biz yatak odasını aldık, dedemde ankastre setimi hediye etti.
Arkadaşımın eşi antalyalı ve onlarda erkek evi alır kız eşyalarını diye bi adetleri var. :))
Bana en ilginci bu geldi.
Canm ben de bosch istedim en basta. Ama sonra vestelde bir kırmızı buzdolabina asik oldum ve bu yuzden buzdolabi bulasik ve camasir makinesini vestel aldim. Ayrica yol sonu kampanyasi vardi birde pesin alincca bekledigimizden cok uygun aldik. Sana tavsiyem yilsonu gibi alman cunkufirmalar depo bosaltmak amacli baya guzel indirimler yapuyorlar. Birde bosch biraz pahali yani boschda hicbir ozelligi olmayan esyaya verdigib parayla vestelde arcelikte ucan ürünler alabilirsin :-D malum yerlu mali farki
Eskiden herşey tek tipti,kampanya taksit yoktu.Aileler bütçelerine göre çeyiz işini yavaş yavaş,daha ortada aday bile yokken alırlardı.Ama şimdiki dönem farklı.Evelnecek çiftler daha mantıklı yaklaşıyor bu tip alışverişlere.Çeyiz yerine para olarak altın olarak kenara yatırım yapıyorlar.Teknoloji artık ışık hızında ilerliyor.Beyaz eşya,ince çeyiz herşeyin nerdeyse 6 ayda bir modeli değişiyor.Model olarak sadece görüntüyü düşünme.Her dönem daha az elektrik yakan,daha az su harcayan,daha pratik,daha modern beyaz eşyalar çıkarken piyasaya,dolar endeksine göre beyaz eşya fiyatları dönemsel olarak en ucuza düştüğü zamanlarda olacakken,daha nişanlanmana 9 ay,evliliğine 2 yıl varken,gelin ata binmiş yaa nasip demişken neden şimdiden bi heves almak istiyorsun ki.
Çünkü anneler eski kafaya eski mantığa gidiyor.annem bahsettiğim gibi almamı istiyo daha sonra rahat etmem için
heralde evin içini düzmekte 3bine yakın valla insanın evlenmek için banka soyası geliyo :)
Bizde bütün beyaz. Eşyaların yanı sıra kız tarafı oturma odası için oturma grubunu,halısını,perdesini televizyonuda alır bütün mutfakta kıza aittir halı,perde masa ve diğer elektronik eşyalarıda alırız.Evlenmeden bebek odasını bile düzerler bizde kız tarafı olarak beşiği,arabası vs vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?