beyaz eşya sorunu

vay oda iiymiş alsın erkek evi kız evin içini düzsün zaten evin içini düzmekte ev kadar para gerektriyoo

vestelle arçelikten kuzen almştı pek memnun değildi gerçi beyaz eşyada şans işi biraz

daha siz nişanlı bile değilsiniz. o niyete girmişsiniz Allah tamamına erdirsin ama bence bu tür şeyler kısmet meselesi. sen paranı biriktiremiyor musun? koy bankaya para olduktan sonra 1 günde alırsın hepsini. bir de beyaz eşyalar çok çabuk yenileniyor. sürekli yeni modeller çıkıyor. o zaman da değiştirme şansın olmayabilir. dükkan sahibine göre bir şey yok satmadığı malın parasını alacak ne güzel.

Eskiden herşey tek tipti,kampanya taksit yoktu.Aileler bütçelerine göre çeyiz işini yavaş yavaş,daha ortada aday bile yokken alırlardı.Ama şimdiki dönem farklı.Evelnecek çiftler daha mantıklı yaklaşıyor bu tip alışverişlere.Çeyiz yerine para olarak altın olarak kenara yatırım yapıyorlar.Teknoloji artık ışık hızında ilerliyor.Beyaz eşya,ince çeyiz herşeyin nerdeyse 6 ayda bir modeli değişiyor.Model olarak sadece görüntüyü düşünme.Her dönem daha az elektrik yakan,daha az su harcayan,daha pratik,daha modern beyaz eşyalar çıkarken piyasaya,dolar endeksine göre beyaz eşya fiyatları dönemsel olarak en ucuza düştüğü zamanlarda olacakken,daha nişanlanmana 9 ay,evliliğine 2 yıl varken,gelin ata binmiş yaa nasip demişken neden şimdiden bi heves almak istiyorsun ki.

annem bahsettiğim gibi almamı istiyo daha sonra rahat etmem için

Marka olarak bosch şahsen 1-1 buçuk sene kalmışsa alınabilir düğünden sonraya fazla borç kalmamış olur

Benim bildiğim buzdolabını,çamaşır makinesini erkek alır, fırınlı ocağı ve bulaşık makinesinide kız herşeyide lüstlenme ,damat beyde ödesin erkeğe işini kolaylaştırmamak gerek evlilik bu o kadar sorumluluk almayı öğrensin şimdiden para harcamazssa evlendikten sonra su ve elektrik faturasınıda sana ödetir bunlarıda ödeme nasıl alıştırırsan öyle gider eline ver o ödesin ,aman taviz verme , çok öyle şikayetlet okuduk kk 'da tamamen alıştırmayla alakalı ,al beyaz eşyanı istediğin markayı aldır erkek tarafına söyle yoksa ucuzada kaçabilir

bence kesinlikle almalısın.düğün yaklaştığında insan ne alacağını şasırıyor al koy.buzdolabini firniini çamasır makinanı.modası geçse nolucak oda yıkıcak yeni aldğında ben evlenmeden 3 yıl önce aldım 8 yıllık evliyim maşallah halada kullanıyorum.kesinlikle al.yani birşeyden başla yok beyaz eeşya almim diyosan yemek takımı al çatal kaşık takımı al vitrin alıcaksan vitrin içine koyucan eşyaları al ama bişiler al.:)

biz antalyalıyız ve antalya adetlerinde erkek düğünü altını birde salonu yapar diğer geriye kalan herşey kız tarafına aittir.:))
bizim burada derler kız alıcaksan antalya dan al herşeyi kız tarafı yapıyo:))))))

Son düzenleme:
Şimdiden alıp bekletme bence modeller çok hızlı değişiyor, taksit ödüyormuş gibi paranı biriktir ihtiyaç olunca peşin al. Peşin ödeme ile alınca çok büyük indirimler yapıyor her marka, ne kadar tasarruf edersen o kadar çok eksiğini kapatabilirsin.

Parani kenara koy bence daha sonra pesin alirsan daha uyguna gelir.modeller cabuk degisiyo hem.marka olarak bosch iyi ama pahali. Arcelik de guzel kullanisli..

samsunglarımdan çok memnunum.. tavsiye edebilirim.
ayrıca kabataslak bi hesap yaptım, bütün ev tüm ayrıntılarıyla düzülmesi 30bini falan buluyor :26:

samsung ve boch tan çok memnunum bizde düğünden baya önce aldık sonrasında pek değişiklik olmadı açıkçası zaten çamaşır makinesi 8 kg üzeri çıktı ama 10 kg olanı zaten bende almazdım daha önceden alınıp ödenmesi daha iyi bana göre zaten çok beyendiğiniz bir model çıkarsa üzerine fark ödeyip değişmeye yardımcı oluyolar

Evin içi bi ton ayrıntı. Ufak ufak gidiyo ama okadar ıvır-zıvır var ki hesaplayınca anlıyosun.
Biz 30-40 bin arası harcadık kız tarafı olarak.
Biraz daha uyguna halledilebilir ama benim tek çöpüm yoktu :)) o yüzden bu kadar harcadık.
Eğer seninde hiç çeyizin yoksa yemek takımı vs al.
Onlarda model değişir tabiki ama begendiğin kibar bişey olduktan sonra çok sorun olmaz.
Kullanıcagın olsa olsa 3-4 yıl.
Sonra yenisi alınır ama malesef beyaz esya öyle değil.
Almışken son teknoloji al derin. Enerji bakımından cokk fark oluyo.

Son düzenleme:

Bizim evdeki arcelik cmsr makinesi 12 senedir tikir tıkır calisiorr:-D buzdolabi 15 sene sonra bozuldu oda elektrik tesisatimizn yüzünden okduw. Beyaz esya gercekten sans isi. Bilmiorum bende vestel hic dusunmuyordum ama aşk iste... :-D

birde bi arkadas söylemiş cogu marka birbirinin aynisi sadece etiket farki var. Ben burssaliyimm burda textil cok fazla.misal sararin ürünlerini diken atolye ayni zamanda baska bi firmayada calisiyor. Ayni urun ayni kumas ayni iscilik biri a markasi 100 lira biri sarar 500 lira. Biraz bunuda dusunmek gerek. :-D

Birde şunı yazayım mobilyadada çok fahiş flyat ile almayınız çünkü

mobilya değiştirmek isteyeceksin kim 20 yıl aynı mobilyaya tahamül gösterir ,yanı desen renk bıktırıyor ve değişikliğe ihtiyaç duyuluyor ,halı dahi değiştiriliyor çünkü ilk oturduğun evin ,ölçüleri farklı oluyor

Mersinlimisiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…