• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beynim durdu artık

Bu lohusa depresyonu mu oluyor? Çünkü oldukça alıngan gördüm seni.
Ben araba alıp vermeye prensip olarak karşıyım ama bebeğin acil durumu olursa diye bir bahane de çok mantıklı gelmedi. Doğum öncesi olsa mesela daha geçerli olurdu vermeme sebebi. Bebek hasta olsa taksi de yakın sürede götürebilir.
Babaannenin en çok seni seviyoruz demesi de çok normal. Bundan da alınmazdım. Ama senin çocuğun büyür, anlayacak yaşa gelir, onun yanında diğer toruna böyle denir, o zaman haklıydın.
Mama sandalyesi vs ihtiyacın yoksa kullanmamak hakkın, imkanım varsa ben de çocuğuma kullanılmış bir şeyi kullandırmak istemem ve kullandırmam. Ama yine kullanmama sebebi olarak görümcenin çocuklarının bu benimki vs demesi tutarlı bir sebep değil. Çocuk bu yani, bir der iki der. Bir daha demez. Çok kötü bir şey de demiyor Zaten.
Ama eşinin kullanmana dayatması rahatsız edici. Ha ne olurdu, kendine yenisini alırdın, sonra görümceye ben çok beğendim aldım, seninkileri istersen al ihtiyacı olan birine verirsin diyebilirdin. Ama yine de sen en baştan, kullanmam yollamayın dedikten sonra, yollamaları da sen geri yolladıktan sonra sorun çıkarmaları da sinir bozucu, hatalı olmuş. Sadece bu konuda alınganlığın yok.
Diğerlerine de çok alınma bence.

Benim bi kardeşim 5 yasinda diğeri bir hafta sonra doğacak anneme gizli gizli demiş şimdi seninle ablamin çocuğu olunca beni sevmezsiniz diye çok uysal bi cocuk ama üzülmüs bizde dedik Hayır en çok seni seviyoruz ama onlar uzulmesin diye bu aramızda kalsın tamam dedi ama kiskaniyor yinede çocuk bencede lohusaliktan dolayi bu tepkileri veriyorsunuz gayet normal şeyler

Kısacası ben eşimin ailesini günahım kadar sevmiyorm öyle diyeyim
Kızlar bu arada daha çok sevilen çocuk benim değil görümcenin oğlan

Sevmediğiniz insanların sevgisini niye kiyasliyosunuz ki? Kendimden biliyorum sevmeyince en ufak sey batabiliyor ama cocugum olsa ve gorumcenin oğlu daha cok sevilse hic sallamam hatta isime bile gelirdi.

Ne kadar yanlış düşünüyorsunuz kusura bakmayın ama anlattığınız bütün konularda sizi haksız gördüm.

Çok abartmışsın gibi geldi bana lohusalıktan heralde canım boşuna dert ediyorsun sandalyeyi göndererek yanlış yapmışsın ne olursa olsun ayıp ya kesinlikle kabul etmiyecektin aldım ben diyip yada göndermicektin ;) araba konusuna gelince 6 gün değil ya 6 saatten ne olur önemli birşey olsa taksiye atlar gidersiniz 6 saatlik şey için abisini nasıl kırsın eşin

Kızma bana ama ben seni çok haklı göremedim canım.

Tepkilerini seni eşinin gözünde kötü yapmayacak şekilde vermeni öneriyorum.

Mesela yerinde olsam araba lazım mı oldu o an gerçekten taksi peşinde biraz zorluk olur.
İşte o an görüyor musun? Bebeğimizi düşünerek vermemeliydin diyebilirsin.
O zaman olayın içinde hatasını kendi görerek seni daha iyi anlar çünkü eşin.

Görümcenin verdiklerini kullanmak istemediysen de kendine yeni aldıktan sonra
bunu gördüm çok heves edip aldım. Seninkini bir ihtiyaç sahibine vermek istersen verebilirsin diyebilirdin.

Çok gereksiz sert olmuşsun hep bence.

Biraz karmaşık yazıyor olabilirim cuma günü malum kafa dopdolu.. :)

bence sen çok büyütmüşsün her şeyi.özellikle eşinin ailesine karşı tutumun çok garip.her şeyin altında kötü bir neden arıyorsun sanki.anlattıkların büyütülecek kavga çıkarılacak şeyler değil.

bilmiyorum bana öyle geldi.
+1
Haksızsın bence

Canım şimdi hepsini okudum. Sen haksız gibi dursan da aslında tahamülün bitmiş. Üstüne lohusalık.. bak nerde hata yapıyorsun biliyor musun? Taktik yapmıyorsun. Hee de geç ilk önce. Sonra sen zaten kendi bildiğini okursun. Mam sandalyesi mi yollamış. Koy kenara. Sonra zamanı geldiğindr kendine yenisini al. Görümcene o zaman verirdin heveslendim ben yenisini aldım derdin. Araba konusunda devamlı ise haklısın ama kavga ile olmaz. Bi gün kaynına laf çarp biz krediyle aldık darısı başına de.. 5 yaşında çocuk kıskanır ordaki davranışları normal ama sen rahatsız olmuşsun.

Bu arada sen eşinin seni aldatmasınsan şüphelenio hamile halinle evi terkeden üyesin dimi?
kız yok tövbe de ben değilim o :KK45: tavsiyelerin için teşekkür ederim :KK54:

Çok abarttığını düşünüyorum. Görümcen iyilik yapmış çocuklar hızlı büyüyor ihtiyaçları bitmiyor. Eşya vs olduğu zaman bizim akrabalar da bebek eşyalarını hatta beşiklerini vs verirler birbirlerine. Her şeyi yeni alacağım derken çok masraflı olabiliyor bence bu kötü bir şey degil ben de bana geri gönderilse , insanlık yaptım yaranamadım derdim çünkü sen başka bir pencereden bakıyorsun o başka bir pencereden.

6 saatliğine arabayı isteyen kardeşine hayır olmaz derse bence hiç yakışık almazdı. Arabası olmayan çocuklu insanlar ne yapıyor?

Ve elbetteki yeni bir bebek olduğunda diğerleri papucunun dama atıldığını düşünüp üzülüyor, kıskanıyor hatta huy değiştiriyor. Bu biz en çok seni seviyoruz lafları size değil o çocuğu avutmak için. İki kardeş arasında bile yapılır büyük kardeşe ayy şuna bak ağlıyor sen daha guzelsin, sana benzerse güzel olur vs vs. denir. 21 günlük bebek diğer çocuğun avutulmasını ne anlar ne de dışlanmış hisseder. Sizin çocuğunuz da 3 5 yaşına geldiğinde başka bir çocuğu kıskandığında aynı hareket ona da yapılacaktır.

Hayata pozitif bakın belki de yeni anne olduğunuz icin duygusallığınızı henüz atamadınız.

Eşinin ailesinin davranışları gayet normal.bizim ailede de olan şeyler.yeni çocuğu olana, herkes büyümüş çocuğunun bir şeyini verir ve diğer çocuklar bu benimdi vs. de der, kimse de dert edip geri göndermez. geri göndermek hiç hoş bir davranış değil. başta "ben kimseden bişey istemiyorum herşeyi kendimiz alıcaz" deseydiniz de göndermeselerdi bari.bir de eşinize "oğlumuz dışında konuşmayalım" diyen sizsiniz bu durumda adamın oğlum diye mesaj atması normal. zaten yapmak istediği "oğlum sana söylüyorum karım sen anla" şekli. muzip ve de sevimli bir davranış. belli ki eşiniz sizi seviyor. yapmayın etmeyin ailesiyle ilgili meseleleri büyütmeyin tadınızı tuzunuzu bozmayın bebeğiniz de var. Allah yardımcınız olsun.

Zorla o zaman kendini..eşinin üzüldüğünü görmek hoşuna gitmez neticede değil mi? Bir defasında ben de biraz fazla detaylı anlattım eşime ailesinin yaptıklarını,o kadar utandı kötü hissetti ki:KK43: artık söylemiyorum bişey,konu açıldığında da genel konulardan bahsediyorum ya da espriye vuruyorum..inan kendi huzurundan önemli değil onların hiçbir saçmalıkları ve maalesef ki kendi huzurun da onları tolere etmekten geçiyor
Kendi huzurum için sevdiğim adam için tolere etmem lazım çok doğru söylüyorsun. her konumda diyorum ki tmm değişeceğim ama yapamıyorm huyum kanıma kdr işlemiş sanki. Bi gün başka bi hera olarak uyansam da iyi gelin olabilsem keşke sanırım ben huysuz gelinim :kahve: haklıysam haklıyım diye direterek hata yapıyorum
Bu lohusa depresyonu mu oluyor? Çünkü oldukça alıngan gördüm seni.
Ben araba alıp vermeye prensip olarak karşıyım ama bebeğin acil durumu olursa diye bir bahane de çok mantıklı gelmedi. Doğum öncesi olsa mesela daha geçerli olurdu vermeme sebebi. Bebek hasta olsa taksi de yakın sürede götürebilir.
Babaannenin en çok seni seviyoruz demesi de çok normal. Bundan da alınmazdım. Ama senin çocuğun büyür, anlayacak yaşa gelir, onun yanında diğer toruna böyle denir, o zaman haklıydın.
Mama sandalyesi vs ihtiyacın yoksa kullanmamak hakkın, imkanım varsa ben de çocuğuma kullanılmış bir şeyi kullandırmak istemem ve kullandırmam. Ama yine kullanmama sebebi olarak görümcenin çocuklarının bu benimki vs demesi tutarlı bir sebep değil. Çocuk bu yani, bir der iki der. Bir daha demez. Çok kötü bir şey de demiyor Zaten.
Ama eşinin kullanmana dayatması rahatsız edici. Ha ne olurdu, kendine yenisini alırdın, sonra görümceye ben çok beğendim aldım, seninkileri istersen al ihtiyacı olan birine verirsin diyebilirdin. Ama yine de sen en baştan, kullanmam yollamayın dedikten sonra, yollamaları da sen geri yolladıktan sonra sorun çıkarmaları da sinir bozucu, hatalı olmuş. Sadece bu konuda alınganlığın yok.
Diğerlerine de çok alınma bence.
tüm bunları yapabilirdim evet ama aynı şeyler yine yaşansa yine yapmam keçi inadı da var bende. Resmen ergen gibi davranıyorum bazen. Olgun olabilsem onlara da olgunluğu öğreteceğim belki. Bi de şu var mesela eşimin ailesi beni pek sevmiyor sanırım ama akrabaları da bana bayılıyorlar sürekli araşıyoruz yengeleriyle teyzeleriyls kuzenleriyle aram aşırı iyi. Bu da çok ilginç geliyor bana

Çok abartmışsın gibi geldi bana lohusalıktan heralde canım boşuna dert ediyorsun sandalyeyi göndererek yanlış yapmışsın ne olursa olsun ayıp ya kesinlikle kabul etmiyecektin aldım ben diyip yada göndermicektin :KK66: araba konusuna gelince 6 gün değil ya 6 saatten ne olur önemli birşey olsa taksiye atlar gidersiniz 6 saatlik şey için abisini nasıl kırsın eşin
Bibi sende böyle dedin şimdi ciddiye almaya başladım abartıyorum sanırım ama hiç mş haklı değilim şu kadarcık da mı değilim :super:
Kızma bana ama ben seni çok haklı göremedim canım.

Tepkilerini seni eşinin gözünde kötü yapmayacak şekilde vermeni öneriyorum.

Mesela yerinde olsam araba lazım mı oldu o an gerçekten taksi peşinde biraz zorluk olur.
İşte o an görüyor musun? Bebeğimizi düşünerek vermemeliydin diyebilirsin.
O zaman olayın içinde hatasını kendi görerek seni daha iyi anlar çünkü eşin.

Görümcenin verdiklerini kullanmak istemediysen de kendine yeni aldıktan sonra
bunu gördüm çok heves edip aldım. Seninkini bir ihtiyaç sahibine vermek istersen verebilirsin diyebilirdin.

Çok gereksiz sert olmuşsun hep bence.

Biraz karmaşık yazıyor olabilirim cuma günü malum kafa dopdolu.. :)
aynen ben sorun olduğunda değik olmadan önce konuşuyorm işte tüm mesele bu :oops:

haklı haksız meselesinden ziyade bence senin sabrın bitmiş. insanlardan uzaklaş. iyilik bile batar olmuş sana zamanında kötü davrandıkları için. eşinle konuşma ne hali varsa görsün. sevmediğin biri bişey verdiğinde at çöpe gitsin. benim hep yaptığım şey

Kendi huzurum için sevdiğim adam için tolere etmem lazım çok doğru söylüyorsun. her konumda diyorum ki tmm değişeceğim ama yapamıyorm huyum kanıma kdr işlemiş sanki. Bi gün başka bi hera olarak uyansam da iyi gelin olabilsem keşke sanırım ben huysuz gelinim :kahve: haklıysam haklıyım diye direterek hata yapıyorum
tüm bunları yapabilirdim evet ama aynı şeyler yine yaşansa yine yapmam keçi inadı da var bende. Resmen ergen gibi davranıyorum bazen. Olgun olabilsem onlara da olgunluğu öğreteceğim belki. Bi de şu var mesela eşimin ailesi beni pek sevmiyor sanırım ama akrabaları da bana bayılıyorlar sürekli araşıyoruz yengeleriyle teyzeleriyls kuzenleriyle aram aşırı iyi. Bu da çok ilginç geliyor bana
Doğrucu davut;) olmak bi işe yaramaz bence.
Bu arada ben de eşimin annesi ve tayfası hariç anneanne babaanne halalarla çok iyiyim. Çok severim onları onlar da beni,sağolsunlar. Değiştiremeyeceğin şeyleri kabullenip ona göre hareket etmek zorundasın,aklını kullanmak deniliyor buna daha fazla gereken bişey yok..eşinin sana bakışı da değişir sonra toparlayamazsın bak. Ben böyleyim deyip kenara çekilerek ilişki hele ki evlilik yürütemezsin

Doğrucu davut:KK66: olmak bi işe yaramaz bence.
Bu arada ben de eşimin annesi ve tayfası hariç anneanne babaanne halalarla çok iyiyim. Çok severim onları onlar da beni,sağolsunlar. Değiştiremeyeceğin şeyleri kabullenip ona göre hareket etmek zorundasın,aklını kullanmak deniliyor buna daha fazla gereken bişey yok..eşinin sana bakışı da değişir sonra toparlayamazsın bak. Ben böyleyim deyip kenara çekilerek ilişki hele ki evlilik yürütemezsin
eşim geldi şmdi çocuğun odasına girdi napayım özür dilesem mi ki bilemedim

Back
X