- 11 Haziran 2014
- 2.509
- 3.292
- 158
Bana göre cinsellik için evleniyoruz yoksa evlilige ne gerek var ki? Yani evliligin yapitaşı cinsellik ve o olmadan esler birbirinden uzaklasir.Olur. Ortada çözülemeyen sorunlar varsa ve bu iki tarafı da etkiliyorsa uzun süreli cinsel isteksizlik olabilir. İki tarafta da karşılıklı sevgi, ilgi eksikliği yoksa cinselliğin olmaması evlilik bitirmek için yeterli sebep değil bence. Sorunlar ortadan kalkınca cinsellik de rayına giriyor bir süre sonra. Yaşadım ordan biliyorum.
Ama konu sahibinin evliliği, eşinin tutumu önemli burada.
Gercek rahatlama sevdiginle cinsellik yasayarak saglanan bisey sorunlar oldukca ciftler cinsel birlikteliklerini arttirmali aslinda.
Ama insanin zihni baska seylerle mesguldur cinsellik o an icin lukstür daha temel konulara enerjisini yonlendirmek istiyordur fakat iki tarafta bencil olmayip esini dusunmeli bu bir yil yani hadi kocanin cani istemiyor da ya kadinin istekleri?
Ayni seyi kadin yapsa erkek bir yil hic bi kadina bakmadan bekler mi?
Bazi ozel durumlar tabii ki olabilir siz de yasamissiniz ama belli ki orada belli bir sure icin karsilikli kabullenis var ve bu surede de temas, ilgi, alaka devam etmis. Oyle bir durumda yok illa cinsellik olmali diye dayatmanin da anlami yok tabii ki ama bu konuda kocanin ilgi, alakasi da yok.
Bu devirde sadakat saglamak gercekten zor ve esler birbirini cinsel anlamda tam olarak doyurmali ki baskalari akillarina gelmesin, yanlisa kaymasinlar. Tek tarafin bir yil digerini yatakta ihmal etmesi bana gore esini baskasinin kollarina itmesi demek.
Bu da bana göre bosanma sebebi ve bu evlilik değil cunku bu konuda erkek bencilce kendi sorunlarini ortaya surup kadini her anlamda ihmal ediyor ama bunu yaparken de kadinin aklini karistiriyor yani konu sahibi bu durum normal mi bunu anlamaya calisiyor. O zaman erkek karisindan soguyunca sorunlarim var desin kadin da yillarca onun keyfinin gelmesini beklesin gibi bir sonuc ortaya cikiyor eger boyle evlilik olursa????
Son düzenleme: