Bugün aşılamam yapıldı şimdi sıra en heyecanlı bekleyiste 9 mayısta kan vermem gerekiyormuş inşallah pozitif sonuç alırım emeklerim boşa gitmez
İnşallah pozitif sonucu alıp sağlıklı bi hamilelik geçirirsiniz dr dikkat etmene gerek yok desede sen hamileymişsin gibi davran hareket ederken ağır filan kaldırma uzanma tavsiyem buBugün aşılamam yapıldı şimdi sıra en heyecanlı bekleyiste 9 mayısta kan vermem gerekiyormuş inşallah pozitif sonuç alırım emeklerim boşa gitmez
Sağolun kızlar bol bol uzanıp dinlenmeyi düşünüyorum sayılı gün çabuk geçer yeterki bebeğim gelsin
Saracoglunun bir videosu var. Tup bebek ve aşılama yaptıranlar ve hamile kalmak isteyenlerin yememesini tavsiye ettiği şeyler. Maydanoz, taze nane, kereviz, sirke, eksi, tursu vs. O videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Bir sure dikkat etmiştim ben. Insallah guzel haberlerle gelirsiniz. Aşılama işleminiz nasıl geçti
Sağolun izlerim mutlaka. Aşılamam çok kolay oldu hiçbirşey hissetmedim desem yeridir zaten çok kısa bir işlemmiş tedavinin en kolay aşamasıymiş :) sonucu beklemek daha zor Şuan için
Ne gibi mesela 1 hafta sonra ? Belli olur ki hissedilir miAy maşallah çok sevindim acısız olmasına. Beni 5 hemşire o masada zor tuttuğu için sayılı gün çabucak geçiyor. Zaten muhtemelen bir hafta sonra falan hissedersiniz
Ne gibi mesela 1 hafta sonra ? Belli olur ki hissedilir mi
Hmm anladım benm ince ince sızı var kasıklarımda Sabah yoktu Akşam başladı olmaya rabbim hayırlısını versin bekleyip görücez çok sağolun yardımınız için iyi gecelerAşılamadan sonra hiç agrim yoktu. 1 hafta sonra aşırı kasık ağrısı başladı. Hem adet sancısı gibi, hem de vajinal bir ağrı. Bacaklarima vuruyordu yuruyemiyordum. Goguslerim şişti ve kasindi, ustunde mavi damarlar belirdi. Gerçi bunlar bazilarinda adet belirtisi de olabiliyor. Siz bol bol dinlenip dua edin, zaman su gibi geçer inşallah :)
Dün oradaydım kalp atışı için gittik şükürler olsun duyduk. Tüm orda bekleyenlere bu yolda uğraşan ve tüm isteyenlere nasip etsin Allah'ım inşallah sizinde tutar ve sağlıkla devam eder hepimiz sağlıkla kucaklarımıza alrız bebeklerimizi..
Aminn amiinn her zaman dua ediyorum emin olabilirsin Allahın mucizesi onlar inşallah bizlerde o güzel mucizeyi kucağımıza alırızMaşallah sağlıcakla gelsin bebeğiniz. Darısı da bizlerin başına Allah'ın izniyle
F filmgibi dün ki muayenede kalp atışını duyduktan sonra Banu hanım artık gebe polikliniğine gitmemi söyledi bizlik bi durum kalmadı şuanda normal kontrollerini olacaksın ve 2 li tarama testi için şimdiden gün versinler dedi yoğun oluyormuş sanırım 15 gün sonraya randevu almamı söyledi. Sende de aynı şekildemi işledi süreç ben Banu hanımdan memnundum keşke o devam etseydi kontrollere:) Birde orada gebe polikliniğinde sürekli bir doktorun olmaz eğer öyle istemezsen özelede gidebilirsin ama 2 li testi yapana kadar burda devam edersen testi daha kolay yaptırırsın dedi. Biraz uzun oldu kusura bakma ama sen ne yaşadın ve ne düşünüyosun bu konuda merak ettim
Off çok karışık durumlar yaa.. Bende söyledim keşke siz baksaydınız diye ama olmadı maalesef. Bana normal gebelikten randevu alıp öyle ense kalınlığı için sıra alacağımı söyledi ama ben 2 li testte onun içinde sanıyodum aynı anda bakılmıyomu acaba süreçte yeni olduğum için kafamda deli sorularBen banu hanıma aslında israr ettim gebelik takibimi yapmasi için. Hastanede tanidiklar vardi, ayarlardik. Ama kendisi için zor olacağını soyledi, neticede bir sistemleri var, zor durumda birakmak istemedim.
12.haftada ikili test için banu dane diye bir doktora yönlendirdi. Ikili test onermiyorum dedi. Guvenilirlik orani düşük olduğu icin, sadece ense kalinligina bakilmasi yeter dedi. Yaklaşık 1 ay sonraya randevu verdiler oradan. Perinatal tanı diye bir yer, gebelik polikliniginin içinde. Sanırım 60 liraydı ucreti. 12.haftada gideceğim. Ve sonrasında hangi doktora gidecegime karar veremiyorum. International klinikte rabiye hanimin muayenehanesi var onu onerebilirim dedi. Ama neticesinde muayenehanede dogum yapamam, yine hastane secmem gerekecek. Cok kararsizim. Nadiren banu hanımı ctesi gunleri internette gebe polikliniginde görüyorum ismini ama 2 ayda bir nöbet geliyor, zor denk getirirsin dedi. Benim durumum bu şekilde :)
Off çok karışık durumlar yaa.. Bende söyledim keşke siz baksaydınız diye ama olmadı maalesef. Bana normal gebelikten randevu alıp öyle ense kalınlığı için sıra alacağımı söyledi ama ben 2 li testte onun içinde sanıyodum aynı anda bakılmıyomu acaba süreçte yeni olduğum için kafamda deli sorularSen gebe polikliniğine gitmeden mi randevu aldın nasıl oldu kusura bakma ya çok soru soruyorum ama kafamda hiç oturtamadım aşamaları
Öncelikle detaylı açıklama için çok teşekkür ederim. Baya bi aydınlandım şuanda.. Aslında bende bu testi yaptırmak istemiyorum. Dediğin gibi risk görülse de aldırmayı düşünmem sadece hamileliğim belki de boş yere zehir olur.. Ense kalınlığından neye bakılıyor acaba o zaman down sendromu için filan bakılmıyor demek ona... Ben 2 hafta sonra bi gebelik polikliniğinden randevu alayım dr a gidip senin dediğini söyleyeyim ve o Doç. Dr. dan randevu almaya çalışayım bakalım. Bezmialem araştırma hastanesi olduğu için doğumumu bile orda yaptırmak isterim açıkçası ama düzenli bir Dr. olmaması belki doğuma bile hangi Dr. varsa onun gireceğini bilmek beni korkutuyor. Testten sonra bir taraftan da özel hastane araştırsam diyorum.Estağfurullah. Daha ayrıntılı anlatayım. Banu hanima kalp atışı için gittiğimde 8+3tü ve duyduk çok şükür. Normal gebelikten hic bir farkı yok artık dedi. Elime bir kağıt yazdı. Doc.dr.banu dane. Perinatal tanı doktoru. Ultrasonlari daha gelişmiş oluyormus onların. 12.haftaya ondan randevu al ense kalınlığına mutlaka baktir dedi.
Gittim oraya, doktor yoktu asistani vardi. Haftama gore randevumu yazdı. Ikili test istemedigimi söyledim. Tamam o gun geldiginizde ultrasona girer ense kalinligina bakarsiniz, kan vermezsiniz dedi.
(Ikili test ayni gün hem kan verip, hem de ultrasonda ense ve burna bakılıyor, down olup olmadığı ikisi bir arada degerlendiriliyor)
Müşerref banu hanim, "eger gebeligi sonlandirmayi düşünmüyorsaniz, bosuna yaptirmayin, zeka tahlili deyince herkes yaptırıyor ama kesinlikle zeka tahlili degil, sadece down sendromu olup olmadigina dair küçük bir fikir veriyor bu tahlil, asla kesin sonuç degil, üçlü testin sonucu ikili testin guvenilirliginden daha da düşük, kesin tanı ancak 5.ayin sonunda karindan sıvı alınıp amniyosentez ile konulabilir, bu da sağlıklı bebeğin ölümüne sebep olabilir, kesin teşhis konulursa da yapılacak bir mudahale yok zaten" dedi. Ben de bunların hepsine katılıyorum açıkçası. O yüzden kan vermeyip sadece detaylı ultrasonda baktirmayi düşünüyorum. Bu detayli ultrasona yine doc olan doktor 20.haftada da bakmasi gerekiyor. Onun dışında herhangi bir asistan bile rutin kontrollerini yapabilir dedi. Yani fellik fellik doktor arama demek istedi :)) 12 ve 20.haftalardaki o iki kontrol onemliymis
Öncelikle detaylı açıklama için çok teşekkür ederim. Baya bi aydınlandım şuanda.. Aslında bende bu testi yaptırmak istemiyorum. Dediğin gibi risk görülse de aldırmayı düşünmem sadece hamileliğim belki de boş yere zehir olur.. Ense kalınlığından neye bakılıyor acaba o zaman down sendromu için filan bakılmıyor demek ona... Ben 2 hafta sonra bi gebelik polikliniğinden randevu alayım dr a gidip senin dediğini söyleyeyim ve o Doç. Dr. dan randevu almaya çalışayım bakalım. Bezmialem araştırma hastanesi olduğu için doğumumu bile orda yaptırmak isterim açıkçası ama düzenli bir Dr. olmaması belki doğuma bile hangi Dr. varsa onun gireceğini bilmek beni korkutuyor. Testten sonra bir taraftan da özel hastane araştırsam diyorum.
İlknur Adanır o hastanenin gebelik polikliniğinde o zaman değil mi bugün baktım Seda Ateş diye bi dr vardı birde erkek dr vardı ve muayeneleri doluydu bir an önce gidip randevu almam gerekiyor sanırım 12. haftaya anca randevu verirler anlaşılanEnse kalınlığı da aslında down sendromu için fikir veriyor. Ama kan tahlilinin güvenilirligi çok çok düşükmüs. Bosuna zehir olmasın gebelik. Allah'ın verdiği başımızın üstüne.
Internetten direk bu doçente randevu alınamıyor. Dediğiniz gibi doktora gittiğinizde o sizi yönlendirir :)
Ama 12.haftayi geçirmeyin o zaman yapılıyor.
Ben daha müşerref banu hanıma hic gitmemisken, doktor araştırıyordum. Ilknur adanir diye bi doktor hakkında iyi yorumlar okumuştum. Sonra ona randevu bulamayinca muserref banu hanima almıştım tesadufen. Isterseniz ilknur adanir araştırın. Ben de doğumu orda yapmak isterim ama doktor secilmiyor, kim nobetciyse o. Ve erkek hemsire, erkek hasta bakıcı olabiliyormus. Benim tercih etmeyeceğim birşey
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?