• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi abim olduğu için utanıyorum:(

Ben sana sonuna kadar hak veriyorum.

Abarttığını düşünenlere de hayret ediyorum.

Utanmanı gerektirecek kadar büyük bir mesele var ortada. Hatta sadece ilk yazdığına bakarak bile, sana %100 hak verdim, hala da veriyorum.

Anladığım kadarıyla sen evlilik için masraf yaparken, aynı zaman da abinin masraflarını da karşılamak zorunda kalmışsın. Ablanın düğününde de aynı şey olmuş. Bir kere eleştirmekte ve kızmakta sonuna kadar haklısın.

Abin tembel bir insan ve rahata alışmış. Annen para vermeyi keserse, belki çalışmaya başlar. Hiç böyle bir yol denediniz mi?

Utanmanı gerektirecek kadar büyük bir mesele var ortada. Hatta sadece ilk yazdığına bakarak bile, sana %100 hak verdim, hala da veriyorum.

Anladığım kadarıyla sen evlilik için masraf yaparken, aynı zaman da abinin masraflarını da karşılamak zorunda kalmışsın. Ablanın düğününde de aynı şey olmuş. Bir kere eleştirmekte ve kızmakta sonuna kadar haklısın.

Abin tembel bir insan ve rahata alışmış. Annen para vermeyi keserse, belki çalışmaya başlar. Hiç böyle bir yol denediniz mi?
çok denedi annem ama baş edemedi kene gibi yapısıyor tabiri caizse

valla kimse kimseye yardım etmek zorunda değil...
kaldı ki anne babalar bile evlatlarına yardım etmiyorken...
vardır onunda mutlaka biyerlerde bi kısmeti iş konusunda...
bu kadar takıntı haline getirmeniz tepkili olmanız fln bence yersiz..
düşüncelerinize katılmıyorum,

teşekkür ediyorum beni anladığınz için burdaki bi kısım arkadaş benim çeyizime taktığımı düşünüyor sanırım
o sadece bir örnekti eşimin ailesinde kardeşlerin nasıl birbirine yardım ettiğini gördükçe keşke benim abimde böle olsa diye içlenmişimdir,

aslında bu durumda olan çok kişi var.
bu kadr dert etmenize gerek yok. yeriniz ayrı yurdunuz ayrı.
ama annende kendini kullandırtmasın.
her kardeş iyi olacak diye bir şey yok.

benim erkek kardeşimin sonuda böyle olacak ahh allah yardımcımız olsun ... o da bi kaç ay çalışır bi sebep uydurur çıkar , evdekiler onu dürtmediği sürece iş aramaz sabahtan akşama kadar yatar ve hiç rahatsız olmaz bundan , çok rahatça para ister yer gelir ertesi gün yine ister, ikimiz çok farklıyız kardeşimle ben okula giderken bile babam harçlık verdiğinde utanırdm var benim param derdim işsiz kalınca evde bunalıma girer hergün iş görüşmelerine giderdim çok şükür ki bi işim var çalışıyorum nişanımı biraz ben biraz ailemin desteği ile yaptım düğünümü de inş kendim yapıcam, ailemde olmadığı için değil kendi emeğimle bişeyler yapmaktan mutluluk duyuyorum.

kardesınızı sevmek zorunda degılsınız ama saygı duymak zorundasınız.. Biraz keyfekeder olması sizin de katkınız var... Cunku nasıl olsa bır sekılde kendını ıdame edebılıyor.. En azından karnı doyuyor.. Abinize annenız yada siz para vermeyı bırakırsanız bır sekılde calısmaya başlayacaktır.

tipik sorumsuz erkek gıcık oluyorum anneye acımaz mı bi erkek ya Allah yardım etsin annene abinede akıl fikir versin

teşekkür ediyorum beni anladığınz için burdaki bi kısım arkadaş benim çeyizime taktığımı düşünüyor sanırım
o sadece bir örnekti eşimin ailesinde kardeşlerin nasıl birbirine yardım ettiğini gördükçe keşke benim abimde böle olsa diye içlenmişimdir,
Anneniz sizi babasız büyütmüş. Şu yaşında kadın hala çalışıyor dedin. Nasıl abin işsizken siz destek olduysanız veya evleneceği zaman olacaksanız, o da elbette senin çeyinize, masraflarına yardım edecek. Aile olmak bunu gerektirir.

Ha aniden işsiz kalır anlarım, ya da senin durumun iyidir, destek istemezsin onu da anlarım ama böyle bir durumda elbette yardımcı olacak. Bi de hadi yardımını geçtim, bari kimseye yük olmasa, kendi masraflarını çıkarsa da anneniz rahat etse.

Anlamıyorum ya, eğer bu adam evli olsaydı ve karısının üzerinden geçinseydi, herkes ne adammış, olur mu öyle şey, erkek dediğin eve bakar derdi. Annesi olunca durum farklı mı oluyor yani? 3 yaşında çocuk değil ki, eğer annesiyle aynı evde yaşıyorsa, çalışıp annesine destek olacak. Doğrusu bu.

Anneniz sizi babasız büyütmüş. Şu yaşında kadın hala çalışıyor dedin. Nasıl abin işsizken siz destek olduysanız veya evleneceği zaman olacaksanız, o da elbette senin çeyinize, masraflarına yardım edecek. Aile olmak bunu gerektirir.

Ha aniden işsiz kalır anlarım, ya da senin durumun iyidir, destek istemezsin onu da anlarım ama böyle bir durumda elbette yardımcı olacak. Bi de hadi yardımını geçtim, bari kimseye yük olmasa, kendi masraflarını çıkarsa da anneniz rahat etse.

Anlamıyorum ya, eğer bu adam evli olsaydı ve karısının üzerinden geçinseydi, herkes ne adammış, olur mu öyle şey, erkek dediğin eve bakar derdi. Annesi olunca durum farklı mı oluyor yani? 3 yaşında çocuk değil ki, eğer annesiyle aynı evde yaşıyorsa, çalışıp annesine destek olacak. Doğrusu bu.
ben de anlamıyorum.
evde asalak gibi yaşayan,sorumsuz ,tembel ,vicdansız bir adama niye acınıyor.
psikolojik sorunsa o herkeste var.
insanlar ne acılar ,ne dertlerle hergün sabah karanlıkta yola dökülüyor.
niye helalinden rızkını çıkarmak için.
onu da öyle kabul ediverin,bakıverin diyenleri çok garipsedim.
kaç yaşında kadın oğluna bakmak zorunda mı.
alışmış paşamız nasıl olsa eve ekmek getiren var.çayını çorbasını sigarasını alan var.
anne hata yapmış yetiştirirken o ayrı mesele.
ancak bu da o genç eli ayağı tutan adamın evde serilip yatmasına mazeret olamaz.
ve aynen dediği gibi bu adam bir kadının kocası olarak önümüze gelseydi sayardık ta sayardık.
insanlar ağır hastalıklarla bile kalkıp işe gidebiliyorken,bir engelli engelli arabası ile veya başka araçlar ile bin zahmet yollara dökülebilecek dirayeti gösterebiliyorken sapasağlam adamın yatmasını hiçbişey mazur gösteremez.
konu sahibine hak veriyorum.derdini ben de gayet iyi anladım aynen de katılıyorum

ben de anlamıyorum.
evde asalak gibi yaşayan,sorumsuz ,tembel ,vicdansız bir adama niye acınıyor.
psikolojik sorunsa o herkeste var.
insanlar ne acılar ,ne dertlerle hergün sabah karanlıkta yola dökülüyor.
niye helalinden rızkını çıkarmak için.
onu da öyle kabul ediverin,bakıverin diyenleri çok garipsedim.
kaç yaşında kadın oğluna bakmak zorunda mı.
alışmış paşamız nasıl olsa eve ekmek getiren var.çayını çorbasını sigarasını alan var.
anne hata yapmış yetiştirirken o ayrı mesele.
ancak bu da o genç eli ayağı tutan adamın evde serilip yatmasına mazeret olamaz.
ve aynen dediği gibi bu adam bir kadının kocası olarak önümüze gelseydi sayardık ta sayardık.
insanlar ağır hastalıklarla bile kalkıp işe gidebiliyorken,bir engelli engelli arabası ile veya başka araçlar ile bin zahmet yollara dökülebilecek dirayeti gösterebiliyorken sapasağlam adamın yatmasını hiçbişey mazur gösteremez.
konu sahibine hak veriyorum.derdini ben de gayet iyi anladım aynen de katılıyorum

İnşallah aklı başına gelir geç olmadan. Yoksa bu haliyle bir kızın başını da yakar bu. Şimdi annesi bakıyor, ilerde de karım baksın der.

canım eğer abimin bir hastalığı varsa yada ne bilim iş arıyodur tırım tırım fakat bulamıyordur heh işte ozaman anlarım
ama ben o sıkıntının içinde hem çeyizimi hazırlayıp hem eve bi katskım oluyosa ve o hiçbir zevkinden geri kalmayıp hergün bi sigara yakıyosa evet düşünürüm ve merhametimde olmaz
ne kadar kincisin evlenmişin aile olmuşun daha abinin çeyizine katkı bulunmadıgından yakınıyorsun gelmiş geçmiş eger ortada bi sorun varsa bu annenle abin arasında annen tepkisini koyar zaten eşinde çok anlayişliymişya hani boşverr abini sen kendinle ailenle ilgilen geçmişede fazla takılma

İnşallah aklı başına gelir geç olmadan. Yoksa bu haliyle bir kızın başını da yakar bu. Şimdi annesi bakıyor, ilerde de karım baksın der.
tabi ki canım.ilerisi pek hoş gözükmüyor abin için.
insan hem kızar,hem üzülür.
atsana tılmaz satsan satılmaz.
çözüm yine annende bitiyor.eline para vermeyecek başka çaresi yok.
biyerde dur denilmezsse ömür boyu iflah olmaz.
benim bi arkadaş var.senelerce kocasına bakan.
adam alkolik te oldu seneler içinde.evde yatıyor.
kadının ailesinden kalan mirasla alınan ev araba ve para ile biraz düzgün bi hayat sürüyor.
kadın da çalışıyor o adama bakıyor,bi de beğendiremiyor.

tabi ki canım.ilerisi pek hoş gözükmüyor abin için.
insan hem kızar,hem üzülür.
atsana tılmaz satsan satılmaz.
çözüm yine annende bitiyor.eline para vermeyecek başka çaresi yok.
biyerde dur denilmezsse ömür boyu iflah olmaz.
benim bi arkadaş var.senelerce kocasına bakan.
adam alkolik te oldu seneler içinde.evde yatıyor.
kadının ailesinden kalan mirasla alınan ev araba ve para ile biraz düzgün bi hayat sürüyor.
kadın da çalışıyor o adama bakıyor,bi de beğendiremiyor.

Neden böyle adamlarla evli kalır bu kadınlar? Boşasa daha rahat edecek ama neden boşamaz acaba:s Neyse, konu sahibinin konusunu bulandırmayayım ama gerçekten anlamıyorum ben.

Beliki abin oyle alismis , yapacak birsey yok...
Sen neden sinirleniyosunki Annen sinirlenmesi lazim, demekki annen halinden memnun hem.annenin evladi o siz verme desenizde verecek ici rahat etmez kadinin..
Eslerinizin yaninda abinin konusunu acmayin , birgun o laf donup dolasir tabaginiza konulur..
Calismiyor diye . kötü insan oldugu anlamina gelmez..
Benim kardeslerim.calistigi halde kendi ceyizimi kendim aldim.
Onlardan birsey beklemedim aldirmadimda ..
Almak zorunda degilerki zaten.

Bunun için utanılmaz, herkesin bir yapısı var senin abin de tembel , muhtemelen annen alıştırdı ama dediğim gibi bunun için utanılmaz. Kimseye birşey ispat etmek zorunda değilsin ne eşine ne bir başkasına..
Abinin genel müdürmü olması gerekiyordu gururla göstermen için?

Back
X