Bi adım attım ve eşime mesaj yazdım. Fakat pek oluru yok gibi..

Attığınız mesaj adım değil. Eşinizin ailenizin bayramını kutlamaya gelmesi 1 adımdi bence.Adım atmaya niyetiniz varsa, konuşmak istediğinizi söyleyin
. Bir yere çağırın. Derdinizi anlatın. Ben hatanın büyüğünü sizde buluyorum. Bu mesajları bir hata daha yapmışsınız.

Gerçekten barışmayı niyetiniz varsa pişmanlığını dile getirin ve bu bayram işini sıraya koymayı teklif edin.
Konuşmalarınızı duygusallıktan uzak uzlaşmacı ve akılcı bir yolla yapın.

Kocana bişey yapacaksan yaptığını ödeteceksen bile ( ki adam çok bişey yapmamış) evinize dönüp yapmalıydın.Bu evi terk etmeler ne? Diğer yorumları okuyunca anladım evi terk ettiğini.Çok büyük aşırı bişey olmadıkça ev terk edilmemeli.Orası sizin eviniz artık.Zırt pırt ben terk ediyim adam gelir götürür mantığı güdersen böyle oluyor.Yapmayın şu ev terk etme işini.

Beşiktaşlı kısmı yazmasaydınız aslında güzel bi mesaj yazmışsınız. Neden bu şekilde inat edeceğinize güzel bir şekilde bir bebeğimiz olacak evet benimde hatalarım oldu kendi adıma özür diliyorum ve bebeğimin annesi babasıyla birlikte mutlu bir ailede büyümesini istiyorum şeklinde bi mesaj atmadınız. Kendniz veya eşiniz için değil sadece çocuğunuz için neden yapmadınız bunu? Eşiniz o sizin utanıcak çekinicek bişey yok ki. En azından eşinizin tepkisini kafasındaki düşünceyi öğrenmiş olursunuz. Çocuğunuz anne baba ayrı bir şekilde dünyaya gelmesin diye bir adımda atmış olursunuz. Herşey düzelebilir ortada büyük bir sorun yok eğer karşı tarafta olumlu davranırsa bundan sonrasında bi ebeveyn olduğunuzu hatırlayıp bin düşünüp bir söylemenizi tavsiye ederim.

Eski konunu şimdi okudum.Ona da yorum yazmıştım aynı doğrultuda.Adam çok bişey yapmamış.Hamilesin diye sürekli alttan alınmayı beklemen çok yanlış.Adam haklı.Evine dönüp konuşmalıydınız eşinle.Uzaktan ona elin kolun uzanmıyor işte.Şimdi dönsen de olmaz saçma olur o mesajdan sonra.Biraz büyümen ve olgunlaşman lazım.Burda kimse seni üzmek için yazmıyor.Biraz dinle burdaki akılları.

Çocuk yapınca baba olduğunu zannedenlerde bugün.
Eşşek adam her zaman eşşektir.
Hatta atalarımızın bir sözü var "Yüz verirsen eşşeğe alnına değer t..ş..ğ..ı"
Böylelerine cuk diye oturuyor bu söz.

Yanlis anlamayin ama cok arabesk bir mesaj olmus. Belki siz yazarken duygulandiniz ama inanin burdan okuyunca hic duygu icermiyor, tam tersi itiyor insani. Ben bu mesajla neyi hedeflediginizi anlayamadim. Barismak mi istiyorsunuz ozur mu diliyorsunuz,nedir? Cunku eger oylese amacina ulasmamis, ulasamazdi da bu sekilde. Gercekten bir adim atmak isteyen insan, yasadiginiz problem her ne ise bununla ilgili konusmak istiyorum, yeniden iliskimizi gozden gecirelim masaya yatiralim sorunlarimizi derdi.

Konunun öncesi - sonrası da var belli ki, ara sayfalarda parça parça bahsedenler olmuş ancak söylemeden edemedim, siz bence kendinizi yazılı şekilde ifade etmekten kaçının sayın konu sahibesi.

Gerçi sözlü iletisimde de sececegim cümleler bunlar olurdu diyosanız iletişimi toptan kesin.

Bu imalar, ucuz pop şarkılarını çağrıştıran iğnelemeler, tuhaf bi duygu sömürüsü hali, ne istediğini bi türlü anlatmayıp konudan kopuk dolambaçlı yollara sapmalar.. baya kötü yani.

Ben bu mesajda birine ya da bi yöne atılmış bi adım göremiyorum, adamdan ne beklediğinizi anlayamıyorum, ne hissettiğiniz bile belli değil. Atarı gideri neden - kime belli olmayan kamyon arkası yazıları gibi tövbe est. Oldu olacak gönlünde yer yoksa güzelim, sıkıntı yok kızımla ben ayakta da giderim yazsaydınız.

Bi kadın kavgalı da olsa kocasıyla konuşmak için neden babalar gününü bekler, Allahın izniyle ektiğin tohum için teşekkür ederim kadar enteresan bi ifade ilk kez duyuyorum, bağı bellediğin için sagol der gibi tuhaf bi erotik alt metin mi bu, Besiktaşın konuyla ilgisi ne... kafamda deli sorular

Not: Eski konuyu da okuyup yorum yapmak, adam hakkında da yazmak istemiştim ama bu iletisimsizlik hali ve mesaj kitledi beni, enerjimi sömürdü, unuttum. Enişte beyin hıyarlıkları da kısmet başka üyelerin yorumlarına kalsın bari.

Kadın hamile kaldığı andan itibaren annedir fakat babalık gelişen bi şeydir. O yüzden adamdan bu inceliği bekleme. Bence kalk git evine. Düzgün yemeğini yap düzenini oturt akşam işten eve geldiğinde de hoşgeldin gel konuşalım biraz de ve yola koymak için konuş. Adamda da hep hata bulma valla.

Bana bi de adam biraz eyvallahım yok naparsan yap gibi geldi, özlediğini düşünmüyorum
Özlese idi attığın mesaj ne olursa olsun sen napıyorsun ? Eve gelmeyi düşünüyor musun falan der , mesajını iletişim için fırsat gibi kollardı
Belki soğumuştur belki de düşünmek istediği bir süreçtir , çok garip bir durum senin için ? Yeterli eşya almışmıydın yanına peki ?

Bir kaç gün daha kal babanlarda , olmadı dön evine Yine konuşmayın ,,,
Düzenim burda olduğu için döndüm dersin , konuşmak istediğim zaman konuşuruz de ayrı takılın , sen çok ortada kaldın , onun insafını mı beklicen ? Ne zaman adım atacağı ne yapacağı belli değil , senin eşyaların orda evin orası , mağdur oluyorsun hamile halinle , baba evinde istediğini giyip yiyip içip dolaşamazsın evin içinde , bence dön ve eşin için değil düzenin içşn döndüğünü ya mesajda , dönmeden önce de yaz istersen ona
Yarın eve döneceğim ama düzenim ve eşyalrım için gibisinden , nasıl usturuplu olacaksa işte

konunun öncesini bilmiyorum ama sizin mesajınıza cevap olarak benim anladığım; eşiniz çok kırılmış, anlaşılmadığı için, kırgınlığını anlatmaya bile uğraşmıyor.
eşinizin mesajından bana geçen duygu bu.
ayrıca sizinle köprüleri atmak istese inanın ki iletişim bile kurmazdı. mesajı yok sayardı. ya da daha abuk sabuk bişeyler saçmalardı. sadece çok kırgın.
bence.

Sanırım hep idare eden sen olmuşsun zaten eşin kafasında ve duygusal anlamda da seni bitirmiş, artık önüne arkana bakmayı bırak Olmuyorsa olmuyor zorlamanın bir manası yok çocuğu kendime bağlarım hesapları yapıpta mı anne oldun,
Yazık etmişsin çocuğa da, hep baba hasretiyle yaşayacak, yapman gereken, tekrar aşık olup evlenmek 2 çocuğu doğurup çocuğu babasız bırakmamak

Konu sahibi bugün alın eşyalarınızı dönün evinize. .O sizin eşiniz kovacak değil ya..

O eskidendi..Erkekler gider eşini alır getirirdi evine..Şimdi ki Adamlar çabuk bıkıyor ve vazgeçiyor.

Çocuğun olması da bir şey değiştirmiyor Çünkü babalık duygusunu bizim gibi erkenden hissetmeye başlamyorlar. .

Yazdığınız mesajdan çok toy ve genç olduğunuz anlaşılıyor fakat çocuğunuz olacak biraz daha mantıklı olun.
Eğer o evlilikte sevgisizlik,aldatma,şiddet yoksa barışmak için çaba harcamalısınız.

Ay konuyla alakasız ama iletişiö ben dilini hayata geçirmeye çalışıyorum bunun için tavsiye edebileceğiniz kitap var mı?
Direk ben dili için bir kitap aklıma gelmedi ama Doğan Cüceloğlu'nun İletişim Donanımları ve Savaşçı başta olmak üzere tüm kitaplarını kişisel gelişim için tavsiye ederim.
Web sitesindeki yazıları da çok iyi.
Üstün Dökmen Hocamızın kitapları da güzeldir.
Dr.Gülcan Özer'in ilişkiler-evlilik üzerine güzel kitapları var.
Herkes Kendi Hayatının Kahramanı benim favorim.
Web'de Eğitimpedia sitesinde de güzel yazılar bulabilirsiniz.
Umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir.

Bir de eşin şu kadar gün aramamış diyorlar da, adam neden arayacak ben onu anlamadım.

Zaten anlaşmışlar herkes kendi ailesine gitsin diye, sonuç öyle de olmuş. Sonra eşi bayramlaşmaya gelmiş kadının ailesine, konu sahibi kendi kendine tavır yapıp evini terk etmiş. Anladığım eşinin haberi bile yoktu karısının evi terkettiğinden. Böyle bir durumda bende aramazdım yani. Nasıl gittiysen gel derdim

Aynı sorulara ben de anlam veremedim gerçekten hamile kadını aramamış diye adama tepki gösterilmiş, doğru birdir hamile olması haksızken haklı mı yapıyormuş? Gelmezsen bu evlilik biter gibi bi tehditte yok adam gayet medenice tamam herkes kendi ailesine gitsin demiş kadında evi terk etmiş.Ota çöpe ev terkedilirse ciddi bi durum olunca ciddiye de alınmaz laçkalaşır.Yani evi terkedecek kadar mühim bi mevzu da yok.

Öncelikle hatayı en başta siz yapmışsınız zaten. Durduk yere kaybetmeye mahkum olduğunuz bir tartışma başlatmışsınız. Eğer anneniz ve babanız ile bayram kahvaltısı yapmak arzusu içindediyseniz bunu bayramdan önce ki gece söylemek yerine çok önceden dillendirmeliydiniz. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır ama ortada bir şey yokken bir anda böyle çıkışlar yaparsanız haklı çıkamazsınız. Hele ki gururlu bir yapıya sahipseniz ve bu durumlarda somut bir adım atmayacaksanız kendinizi asla bu duruma düşürmeyeceksiniz. Belki de bu sabah kahvaltı ritüelini babası olmadığı için eşinize ve annesine moral olsun diye hayata geçirmişlerdir ama bunları sadece konuşarak öğrenebilirsiniz.

Yolladığınız mesajı okuyunca çok ama çok irite oldum. Bana eşim böyle bir mesaj atsa inan soğurum. Ne gerek var böyle etkili cümleler kuracağım diye kendinizi kasmaya? Ve yazmayı bence bırakın derim, konuşurkende düşünerek konuşun. Mesaj atmak yerine eşinizi arayıp ben bugün eve geleceğim, akşam işten gelince konuşalım ne sorunumuz varsa çözelim deseydiniz. On üç gün sonra kocanızla iletişim kurmak için bir bahaneye ihtiyac duymamalısınız. Bu insan sizin savaştığınız bir düşmanınız değil, evlendiğiniz ve sevdiğiniz adam. Şu yazışma uygulamaları çıkalı insanlar konuşmayı bıraktı. Yazışarak ne kadar birbirimizi doğru anlayabilirsiniz ki? Bir göz teması kurmadan, karşınızdakinin yüz ifadesini görmeden bu zor. Bazen yazılan cümleler yanlış anlaşılabiliyor, bu yüzden ciddi meseleler mutlaka yüz yüze konuşulmalı.

Burada bir çok kişi size tavsiyelerde bulunuyor, madem bunlara uymayı düşünmüyorsunuz neden buraya yazıp sonra geri çekiliyorsunuz? Lütfen artık evinize gidin. Orası sizin eviniz. Kocanız çağırınca gidebileceğiniz bir yer değil yani. Evli olduğunuz müddetçe orası sizin eviniz. Büyüklerimin bir sözü vardır, evi kadın asla terk etmemeli edecek biri varsa o da erkektir. Eşler tartışsa bile yatak ayırmamalıdır, yoksa araya soğukluk girer derler. Ve ayrı kalmamalıdırlar derler. Büyükler her zaman haklı çıkarlar. Ve annesi babası bir şey yapmıyorlar demişsiniz, eşinizin onlara ne söylediğini bilemeyiz. Eğer beni çok kırdı bana baban yok dedi demişse onlar da bu konularda hassas iseler o zaman onlarda kırılmışlardır. Dediğim gibi şu an sadece tahmin yürütebiliriz, gerçekleri yalnızca siz öğrenebilirsiniz, eğer konuşursanız tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…