- 8 Temmuz 2012
- 1.434
- 966
- 323
- Konu Sahibi askimunteha
-
+1000Öncelikle hatayı en başta siz yapmışsınız zaten. Durduk yere kaybetmeye mahkum olduğunuz bir tartışma başlatmışsınız. Eğer anneniz ve babanız ile bayram kahvaltısı yapmak arzusu içindediyseniz bunu bayramdan önce ki gece söylemek yerine çok önceden dillendirmeliydiniz. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır ama ortada bir şey yokken bir anda böyle çıkışlar yaparsanız haklı çıkamazsınız. Hele ki gururlu bir yapıya sahipseniz ve bu durumlarda somut bir adım atmayacaksanız kendinizi asla bu duruma düşürmeyeceksiniz. Belki de bu sabah kahvaltı ritüelini babası olmadığı için eşinize ve annesine moral olsun diye hayata geçirmişlerdir ama bunları sadece konuşarak öğrenebilirsiniz.
Yolladığınız mesajı okuyunca çok ama çok irite oldum. Bana eşim böyle bir mesaj atsa inan soğurum. Ne gerek var böyle etkili cümleler kuracağım diye kendinizi kasmaya? Ve yazmayı bence bırakın derim, konuşurkende düşünerek konuşun. Mesaj atmak yerine eşinizi arayıp ben bugün eve geleceğim, akşam işten gelince konuşalım ne sorunumuz varsa çözelim deseydiniz. On üç gün sonra kocanızla iletişim kurmak için bir bahaneye ihtiyac duymamalısınız. Bu insan sizin savaştığınız bir düşmanınız değil, evlendiğiniz ve sevdiğiniz adam. Şu yazışma uygulamaları çıkalı insanlar konuşmayı bıraktı. Yazışarak ne kadar birbirimizi doğru anlayabilirsiniz ki? Bir göz teması kurmadan, karşınızdakinin yüz ifadesini görmeden bu zor. Bazen yazılan cümleler yanlış anlaşılabiliyor, bu yüzden ciddi meseleler mutlaka yüz yüze konuşulmalı.
Burada bir çok kişi size tavsiyelerde bulunuyor, madem bunlara uymayı düşünmüyorsunuz neden buraya yazıp sonra geri çekiliyorsunuz? Lütfen artık evinize gidin. Orası sizin eviniz. Kocanız çağırınca gidebileceğiniz bir yer değil yani. Evli olduğunuz müddetçe orası sizin eviniz. Büyüklerimin bir sözü vardır, evi kadın asla terk etmemeli edecek biri varsa o da erkektir. Eşler tartışsa bile yatak ayırmamalıdır, yoksa araya soğukluk girer derler. Ve ayrı kalmamalıdırlar derler. Büyükler her zaman haklı çıkarlar. Ve annesi babası bir şey yapmıyorlar demişsiniz, eşinizin onlara ne söylediğini bilemeyiz. Eğer beni çok kırdı bana baban yok dedi demişse onlar da bu konularda hassas iseler o zaman onlarda kırılmışlardır. Dediğim gibi şu an sadece tahmin yürütebiliriz, gerçekleri yalnızca siz öğrenebilirsiniz, eğer konuşursanız tabi.
+1000
Ne kadar da güzel bir yorum ders niteliğinde..
şu kısım cidden itici ve gereksiz olmuş. NeyseAllah'ın izni ve hidayetiyle bu güzel meyvenin tohumu olduğun için ve önce toprağıma sonrada ömrüme ektiğin için minnettarım sana
Valla bizden tavsiye istiyorsunuz sonra yine kafanıza göre hareket ediyorsunuz.Peki ben ne yapayım bu saatten sonra öyleyse?
Adamların geleneksel kahvaltilarina katılmamış ustune ustluk tepki vermis bayramlarını bile kutlamamış, benim babam da benim babam demis , benim kardeşimin eşi olsa bende aramam. Kimse kendini sevmeyeni sevmez.Öncelikle hatayı en başta siz yapmışsınız zaten. Durduk yere kaybetmeye mahkum olduğunuz bir tartışma başlatmışsınız. Eğer anneniz ve babanız ile bayram kahvaltısı yapmak arzusu içindediyseniz bunu bayramdan önce ki gece söylemek yerine çok önceden dillendirmeliydiniz. İnsanlar konuşa konuşa anlaşır ama ortada bir şey yokken bir anda böyle çıkışlar yaparsanız haklı çıkamazsınız. Hele ki gururlu bir yapıya sahipseniz ve bu durumlarda somut bir adım atmayacaksanız kendinizi asla bu duruma düşürmeyeceksiniz. Belki de bu sabah kahvaltı ritüelini babası olmadığı için eşinize ve annesine moral olsun diye hayata geçirmişlerdir ama bunları sadece konuşarak öğrenebilirsiniz.
Yolladığınız mesajı okuyunca çok ama çok irite oldum. Bana eşim böyle bir mesaj atsa inan soğurum. Ne gerek var böyle etkili cümleler kuracağım diye kendinizi kasmaya? Ve yazmayı bence bırakın derim, konuşurkende düşünerek konuşun. Mesaj atmak yerine eşinizi arayıp ben bugün eve geleceğim, akşam işten gelince konuşalım ne sorunumuz varsa çözelim deseydiniz. On üç gün sonra kocanızla iletişim kurmak için bir bahaneye ihtiyac duymamalısınız. Bu insan sizin savaştığınız bir düşmanınız değil, evlendiğiniz ve sevdiğiniz adam. Şu yazışma uygulamaları çıkalı insanlar konuşmayı bıraktı. Yazışarak ne kadar birbirimizi doğru anlayabilirsiniz ki? Bir göz teması kurmadan, karşınızdakinin yüz ifadesini görmeden bu zor. Bazen yazılan cümleler yanlış anlaşılabiliyor, bu yüzden ciddi meseleler mutlaka yüz yüze konuşulmalı.
Burada bir çok kişi size tavsiyelerde bulunuyor, madem bunlara uymayı düşünmüyorsunuz neden buraya yazıp sonra geri çekiliyorsunuz? Lütfen artık evinize gidin. Orası sizin eviniz. Kocanız çağırınca gidebileceğiniz bir yer değil yani. Evli olduğunuz müddetçe orası sizin eviniz. Büyüklerimin bir sözü vardır, evi kadın asla terk etmemeli edecek biri varsa o da erkektir. Eşler tartışsa bile yatak ayırmamalıdır, yoksa araya soğukluk girer derler. Ve ayrı kalmamalıdırlar derler. Büyükler her zaman haklı çıkarlar. Ve annesi babası bir şey yapmıyorlar demişsiniz, eşinizin onlara ne söylediğini bilemeyiz. Eğer beni çok kırdı bana baban yok dedi demişse onlar da bu konularda hassas iseler o zaman onlarda kırılmışlardır. Dediğim gibi şu an sadece tahmin yürütebiliriz, gerçekleri yalnızca siz öğrenebilirsiniz, eğer konuşursanız tabi.
Adamların geleneksel kahvaltilarina katılmamış ustune ustluk tepki vermis bayramlarını bile kutlamamış, benim babam da benim babam demis , benim kardeşimin eşi olsa bende aramam. Kimse kendini sevmeyeni sevmez.
Bence konu sahibi düşünmeden konuşuyor, ozelestiri yapmiyor hiç . Adamda benim için özel şeylere bile saygısı olmayan bir kadının ayağına niye gideyim diyor .Büyükler olaya dahil olsa bu durumda daha iyi olur çünkü ortada doğmamış bir çocuk var ve bu inatla konu sahibinin ve eşinin de bir adım atmayacağı ortada. İkisi de şu an gurur yapıyor. Adam karım kendi ayaklarıyla gitti baba evine, ben bayramlaşmaya gittiğim halde o ne ailemin bayramını kutladı ne de benimle geldi diyor, konu sahibesi de bana yalvarmayan beni çağırmayan ve babamın evinden gelip almayan kişiye dönmem diyor. Ben ortada bir aşk bir saygı e önemlisi sevgi göremiyorum. Sevgi olsaydı konu sahibi adama baban yok dedim onu en acıtacak yerden vurdum diye düşünür eşinden en azından bunun için özür dilerdi.
Bence konu sahibi düşünmeden konuşuyor, ozelestiri yapmiyor hiç . Adamda benim için özel şeylere bile saygısı olmayan bir kadının ayağına niye gideyim diyor .
Geçen konuda gördünüz mü bilmiyorum bir çok kadın yok erkeğin evine neden gidiyor yazdı .
Halbuki erkeğin evi ile alakası yok ki , adamlarım böyle bir ritüelleri var ve bir yanları eksik. Insanın en yakını yani , bunu nasıl guc savaşı yapar?
Bence en önce mezarlığa gidilmeli hatta . Benim esim olsa bunu teklif ederdim.
Özel günlerde insan kaybettiklerinin acısını daha derinden hisseder. Konu sahibi bu acıya karşılık benim babam var ona gideceğiz demiş .
Ortada bebek var haklisiniz ama acılarına ve ritüellerine bu kadar saygı duymayan bir kadını neden arasın buyukleri ? Ben açıkçası haklı buluyorum .
Kv ne sucu vardi kadinin bayramini bile kutlamamis.
Çok teşekkür ederimDirek ben dili için bir kitap aklıma gelmedi ama Doğan Cüceloğlu'nun İletişim Donanımları ve Savaşçı başta olmak üzere tüm kitaplarını kişisel gelişim için tavsiye ederim.
Web sitesindeki yazıları da çok iyi.
Üstün Dökmen Hocamızın kitapları da güzeldir.
Dr.Gülcan Özer'in ilişkiler-evlilik üzerine güzel kitapları var.
Herkes Kendi Hayatının Kahramanı benim favorim.
Web'de Eğitimpedia sitesinde de güzel yazılar bulabilirsiniz.
Umarım yeterince yardımcı olabilmişimdir.
Konu sahibi eşinize böyle bir şey söylediyseniz bence siz çok kötü bir insansınız.Hiç öyle cicili bicili mesajlar yazmayın öyleyse içinizde zerre merhamet kalmamış. .Bu naz da değil bariz kötülük.göremiyorum. Sevgi olsaydı konu sahibi adama baban yok dedim onu en acıtacak yerden vurdu
Konu sahibi eşinize böyle bir şey söylediyseniz bence siz çok kötü bir insansınız.Hiç öyle cicili bicili mesajlar yazmayın öyleyse içinizde zerre merhamet kalmamış. .Bu naz da değil bariz kötülük.
Ben de yakın zamanda Babamı kaybettim..Eğer eşim elimi tutmasaydı kendime gelemezdim.
Şu saat olmuş bugün daha kimsenin babalar gününü kutlayamadım. .Elim telefona gitmedi..Her yıl sabah erkenden kalkar babamı arardım
Sey için demiş benim evimde 2 tane büyük var sende 1 taneAnneannesine kahvaltıya gidecekler diye benim babam var demiş konu sahibi. Yani bu senin yok demek değil mi?
Konu sahibi kendi ailesine bayram kahvaltısında gitti ya tek başına mutlu mesut pur neşe kahvaltı yapabildiler mi pekiSey için demiş benim evimde 2 tane büyük var sende 1 tanehem benim anneannem daha yaşlı demiş bir de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?