Bi adım attım ve eşime mesaj yazdım. Fakat pek oluru yok gibi..

Gerçekten hiç kayda değer olmayan bir durumdan, nerelere gelinmiş...
bayram sabahı yasadıgınız olay,
bardağı taşıran son damla olmuş ama sanki karşılıklı şikayetlerinizin evveliyatı da var gibi geldi bana... yoksa sonucu böyle olmazdı
Artık yalnızca kendinizi değil , anne baba olarak bebeğinizi de düşünmelisiniz
Ailelerinizden size hakemlik yapacak , inatlaşmadan evinize dönmenizi sağlayabilecek birileri yok mu?
Bir an evvel orta yolu bulup, bebeğinizin doğumunu, kendi evinizde, düzeninizde beklemelisiniz
Sıkıntılar , şikayetler Doğum sonrasına ötelenmeli
Umarım eşiniz de gereksiz inadından vazgeçer
Çünkü siz çok seviyorsunuz insallah eşiniz de hala sizi seviyor ve yuvasını yıkmak istemiyordur
Hakkınızda hayırlı olmasını diliyorum
Yavrunuzu Sağlıkla ve huzurla kucağınıza alın

Yaaa bunu nasıl farkettiniz siz yazınca biraz kendime benzettim daha yeni dank etti esimle aramizda ciddi kavgalar oluyor artik, anlaşamıyoruz. Tavsiyeniz, oneriniz, oku diyeceğiniz yerler/kitaplar var mi?

Cok üzüldüm yaaa ileride esim dayanamayacak noktaya gelebilir öyleyse

Bence de attığın mesaj iy niyetli olsa da eşin kendini senden üstün görmesine yaramış ve kendince avantaja geçmiş.
Herşeyi soruyorsunuz da bunu yazmasan önce niye şurda bir paylaşmadınız. 5 dk içinde vazgeçerdiniz.
Zeynep Sılasıymış. İnsan çocuğunun hatırına bir aramaz mı. Çok lüzumsuz useless bir adam.

Adam sadece yazdığınız ilk satırlara cevap vermiş kızın için heyecanın vs vs kalmasa da kısmına .
Kadınlar olarak küçük bi ışığı güneş olarak görebilme yeteneğine sahibiz. Bence kesinlikle tekrar yazmayın .bu süreç zor olabilir ama siz ne kadar güçlü dik kararlı durursanjz o zaman güneş doğar her anlamda beklediğinizi alırsınız

Bence de...
Konu sahibi erkeklerin en sinir olduğu huya davranışa sahip. Valla sürekli böyle gittiyse ilişki, ben de adam dönmez diyorum.

Konu sahibi dün bizlere hak vermedi mi? Ben yazdıklarımızı umursamadığını düşünmüyorum. Burada kadına neden yazdın, bu adamdan sana hayır gelmez diyenlerde var. Özelden de vardır belki. Bu yüzden kararsız olması normal. Hepimiz olaya objektif bakanların nasihatlerini dinleseydik hayatta tek bir hatamız bile olmazdı ama var... hatasız kul olmaz. Bazen düşe kalka ve hata yaparak öğreniyoruz, en önemlisi yaşananlardan ders almak.

Kadının da üzerine gitmeyelim yani, belki aynısını yaşasak biz de eve dönmeyiz. Biz fikirlerimizi dile getiririz uygulayıp uygulamamak ona kalmış. Hem tutuştukları bir kavgadan dolayı da konu sahibinin karakter analizini yapamayız. Kadın aramıyorsa erkekte gururu bırakıp konuşmak için eşini arayabilir. Haklı ve ya haksız bu bir güç savaşı değil. Karısı eve dönme olgunluğunu gösteremiyorsa o göstersin.

Öyle bir mesaj atmışsın ki sanki adamın çok kıymetli, altından tohumlarını(!) senin gibi normal bir kadına uygun gördüğü için çok mutlusun.

Erkekler böyle duygusal içerikli mesajlardan anca flört döneminde etkileniyor.
Hele arada soğukluk olduysa bu mesajlar poposunu kaldırmaktan başka hiçbir işe yaramaz.

Bunları yazacağına düzgünce arayıp ya da mesaj atıp konuşalım durumumuz ne olacak konuşalım desen daha çok işine yarardı.

ya konu sahibesi hakikaten orta yolu bilmiyorsun Kıytırık sebepten bu kadar gün küs kal sonra böyle uçlar da özürümsü mesaj at. keşke adım atmadan önce sorsan attıktan sonra ne desek boş oluyor bunun üzerine ben olsam eve gider sadece akşam yemeği hazırlarım,iki kişilik sofra kurarım. onunla gene konuşmam çünkü artık top ona geçiyor. o eve gitmen bile barışmak istediğini anlatmaya yeterdi. Adamın baya zoruna gitmiş o da gurur yapıyor bence . umursamamazlık olduğunu zannetmiyorum.

Çok üzüldüm sana ya... Çok mu arabesk düşünüyorum bilmiyorum ama; eşiyle ne tartışma geçmiş olursa olsun (Ki bence kayda değer hiçbir şey geçmemiş) bu halde seni bırakıp gitmiş sormamış neden eve gelmiyorsun dememiş birine sen layık değilsin. Ne geçmiş ya aranızda ne olmuş da yani bu kadar gurur yapıyor? Ben de duygusallığa kapılıp bir an böyle bir mesaj atardım. Seni anlıyorum. Ama sonra dur düşün. 8 aylık hamile halinle seni arayıp sormuyorsa sen bu adamı affedebilecek misin cidden? 13 günde hiç mi çıldırmadın? Aniden doğum yapsan bebeğin doğum çantası bile evinde kalmıştır ne yapacaksın? Off durumun çok kötü. Allah yardımcın olsun.
Ay gerizekali herif bir de demiş "Benim en değerlim zeynepim" bilmem ne. Çok belli çok. Mal herif.

Gelmesi muhtemeldir. Esasında en başından beri farkındaydım yaptığım hatanın. Ancak eşimin yaptığı hatalar, hoşuma gitmeyen davranışı ya da üslubu, oku kendime çevirmeme engel oluyordu. Bir miktar da mükemmeliyet takıntım olduğu için "en doğru şekilde davranmalı, hata yapmamalı" düşüncesi vardı içten içe. Bu düşünce olunca, özeleştiri yapsan bile öncelik onun değişimi oluyor. "o böyle yapmasa ben böyle davranmam" şeklinde lüzumsuz bir bahanem vardı.

Sonra ne oldu? İletişim neredeyse bitti. Eşimin gözlerindeki duvarı fark ettim. Ne söylersem söyleyeyim dikkate almıyor ve dırdır olarak algılıyordu. Söylediklerimin içeriğinin ya da haklılığının bir önemi yoktu. Söyleme biçimim, her şeyin önüne geçmişti. Sevgi azaldı, iletişim bitti ve en kötüsü eşim "acaba hatalarım var mı" demeyi bıraktı. Zira her daim laf sokan, ima eden, niyet okuyan bir kadının karşısında haklı ya da haksız olmanın bir önemi yok.

Açıkcası kitaplar ya da makaleler zaten bildiklerimizi hatırlatıyor bize. Değişim için çaba gerekiyor. En önemlisi de kendini ben diline zorlaman gerekiyor ki bugüne dek özenle beslenmiş ego, bu durumda epey zarar görüyor :)

Suçlamadan, yargılamadan sadece kendi hislerini söylemen gerekiyor. Beni kızdırdın değil, ben bu duruma sinirlendim. Bıktım senin hareketlerinden değil, bunlar beni rahatsız ediyor. Beni çok kırdın değil, ben buna çok kırıldım. Sen beni sevseydin böyle yapmazdın değil, beni artık sevmiyor olmandan endişe ediyorum. Bunun gibi onlarca örnek verebilirim.

He ben başardım mı? Hayır henüz değil. Ancak çabalıyorum. Uğraşıyorum.

Adam tabi ki konu sahibine yönelik cevap vermez, konu sahibinin bebeğinin ağzından yazılan şeyin muhatabı bebek olduğu için bebeğe cevap verir. Doğrusunu yapmış.

Zaten adam genel olarak çok olgun davranıyor. Konu sahibi ne kadar arabesk, ne kadar hayal aleminde yaşıyorsa eşi o kadar mantıklı, düz. Laf dalaşına girmiyor, hatalarını yüzüne vurmuyor. Konu sahibinin imaları kinayeleri öyle bir duruma getirmiş ki duruma göre karşılık veriyor ama çirkinleşmiyor.

Konu sahibi hala kendisini almamasına takılmış. Adam seni evden kovmadı, bir daha gelme demedi, hatta ailenle bayramlaşmaya geldi. Yerinde kargo paketi gibi oturup "beni alsın gururum kurtulsun" olayı nedir yani. Sonuçta gidebiliyorsan gelebilirsin de. Burada anormal olabilecek şey eşinin "hemen eve geleceksin! Nasıl gittiysen öyle döneceksin!" gibi bir yaklaşımda olmasıydı. Ne güzel saygı duymuş, kararı konu sahibine bırakmış.

Kesinlikle katiliyorum. Seven erkek isteyen erkek her sekilde adim atiyor. Ben kendi ailemde de bunu gördüm. Kuzenimin esi olan bayan her türlü tripleri yapiyor, bazen cok agir ettigi laflar oluyor ama bizimkiler kuzenimi hep yapici olmaya cagiriyor. O kadindir naz yapabilir, belki kirilmistir gibi falan... Konu sahibininde bir seylere artik tahammül edemedigi icin olaylari buraya kadar getirdigini düsünüyorum. Bir kere evden gittim diye hamileyken bile beni aramayan insani ben de istemezdim artik. Bazi erkekler her seye ragmen karisini ariyor gönlünü aliyor. Nasil gittiyse gelsin mantigini cözebilmis degilim. Asiri gurur ve inat baska bir sey degil.

Kesinlikle katiliyorum. Ne kavga gürültüler oluyor ailelerde yinede gönüller aliniyor. Evden gitti icin gurur yapmismis beyefendi gidipte almazmis falan. Esi yapici ya da gercekten cok olgun bir insan olsa. Arar gel disarda bulusalim senin sorunun ne der. Olmayacaksa da bitirelim der. Adami olgun bulanlara cok sasirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…