- 2 Aralık 2011
- 2.953
- 8.931
- 408
- Konu Sahibi askimunteha
-
Çoğumuz okumuş etmiş, gün görmüş insanlarız. Çoğumuzun kardeşi abisi ablası var.Aslında olayın özü şurda başlıyor..
Ben otuz senedir hepatit b hastasıyım fakat uyuyan bir hastalık benim için en azından şimdilik
Anneden Doğum sırasında geçmiş
Aşı falan da hak getire o zamanlar
Düzenli kontrollerimi yaptırırım
Eşimde biliyordu evlenirken
O aşısını oldu
Bebeğimde olacak nasip olursa
Ailesi bilmiyordu bu durumu
Sakladı
Neden bilmem
Mani olurlar diye mi düşündü yoksa gerek mi görmedi Allah bilir
Benim gebelik kontrollerimde doktor bi arıza çıkardı bana bu hepatitten kaynaklı
Kv ile telde konuşurken de ben bu durumu söylemediğini unuttum ve ağzımdan kaçırdım
Tabii bilmediği için şaşırdı
Hemen oğlunu aramış neden söylemedin diye
Ve endişe etmiş bulaşmasından
Aşı olmaya gidecekmiş
Eşimde o akşam bana bunu söyledi
Bozuldum
Baya illetli gelin gözüyle mi görülüyorum dedim ya yani
Hayır ne ilgisi var annem pimpirikli diyerek geçiştirdi
Ama bu benim içimde büyüdü nedense
Bari anlatma ki bilmeyeyim
İki gün sonra da bayram tartışmamız peydah oldu aramızda
Sonra aklıma şu geldi benim
Zaten istenmiyorum demek ki evde
Neticede hemen aşı olup korunamazlar benden
Gelinde tam arıza çıkarmışken ihale onda kalsın mı dendi acaba dedim kendi kendime
Her şey üst üste geldi yani anlayacağınız
Sonra da evine gidemediğim insanları neden arayayım dedim kendi kendime
Ben de düşündüm. Birkaç gün olsa saklanırdı da 13 günün bahanesi olmaz.Bir de aklıma bir ihtimal geldi. Sizin hastalığınızı annesine söylemeyen eşiniz sizce evden gittiğinizi de söylememiş olabilir mi?
Yok onu biliyorlardır sanmıyorum bilmedikleriniBir de aklıma bir ihtimal geldi. Sizin hastalığınızı annesine söylemeyen eşiniz sizce evden gittiğinizi de söylememiş olabilir mi?
Ben de düşündüm. Birkaç gün olsa saklanırdı da 13 günün bahanesi olmaz.
Yok onu biliyorlardır sanmıyorum bilmediklerini
Bu süre zarfında bir sefer aradım o da şöyle kv beni yanlışlıkla wp'tan aramış sanırım bende geri dönüş yaptım meşgule attı bende cesaret edemedim yeniden aramayaBildiklerini nerden biliyorsunuz?
Bu sabah içim çıkana kadar ağlaya ağlaya eşime mesaj attım artık.
Babalar gününü bahane ederek.
Zira bugün 13. Günümüz birbirimizden bi haber yaşadığımız.
Kimse bize ön ayak olmuyor.
Bizde yanaşmıyoruz orta noktaya.
Ne durumda olduğunu merak ettim ve
Dedim ki mesajımda
Her ne kadar
Zeynep Sıla için hiçbir heyecanın mutluluğun beklentin isteğin hayalin merakın endişen olmasada
Yinede biz senin babalar gününü kutluyoruz kızımla
Allah'ın izni ve hidayetiyle bu güzel meyvenin tohumu olduğun için ve önce toprağıma sonrada ömrüme ektiğin için minnettarım sana
Babalar günün kutlu olsun
Babasının Kıymetlisi
babasının yokluğuna rağmen elbette çok seviyor babasını
bilmeni istedi
Ve sonuna da ekledim sanki kızımızın dilindeymiş gibi dedim ki
Varsın babadan kalmasın villa olmasın para ya da araba.üzülme baba, sakın takma kafana, Beşiktaşlı yaptın ya o yeter bana. Babalar günün kutlu olsun. Minik kartaliçe'n Zeynep Sıla.
Eşim fanatik Beşiktaşlıdır. Hoşuna gider diye düşündüm.
Cevap olarak şunu yazdı kendisi de
Benim tek heyecanım, tek isteğim, tek sabrım, tek duam, tek sevincim, tek mutluluğum, tek umudum, tek yaşama amacım, tek arzum Zeynep Sıla'm.
Ben bu mesajdan şunu anladım sen dış kapının mandalısın. İnceden bu mesaj yok mu sizce de? Bozuldum haliyle ama hiç uzatmadım. Sadece 'daim olsun öyleyse..' dedim o kadar ve konuşma burda bitti.
Tamamen bitmiş gibi değil mi sizce de? Artık beklemeyi de bırakmam gerekmez mi?
Yani bence de hepatit b nin nasıl bulaşacağını bilmiyor olabilir. Aşılanıyım demiş sadece. Sanırım konu sahibi ile de birebir bir iletişime geçip herhangi bir laf da söylememiş..Çoğumuz okumuş etmiş, gün görmüş insanlarız. Çoğumuzun kardeşi abisi ablası var.
Kardeşimin eşi hepatit b olsa söylemesini beklemem aşılanarak kendi aralarında çözebilecekleri bir mevzu. Ama hamile olsa ve telde hepatit b olduğunu bu nedenle doktorun sorun çıkardığını duysam hayırdır aaa hepatit miydi neden söylemediniz derim. Bebek için endişe eder, sorun olup olmayacağını sorarım. Doktorun neden sorun çıkardığını öğrenmek isterim. Basit bir diyalog yani bu. Buradaki çoğu kişinin başına gelse o da sorar. Sormayıp napacaktı. Hele hastalığı ve aşılanma durumunu bilmeyen biriyse daha çok endişelenir. Ha topuklarına vura vura aşılanayım hemen demesi saçma olmuş. Ama gerekli bir önlem olduğunu düşündüyse aşılanması sakıncalı mı sizce? Bu da büyütülecek bir mevzu değil.
Hamileyim :) ondan olmasın..Yani bence de hepatit b nin nasıl bulaşacağını bilmiyor olabilir. Aşılanıyım demiş sadece. Sanırım konu sahibi ile de birebir bir iletişime geçip herhangi bir laf da söylememiş..
Konu sahibi birazcık alıngan geldiniz bana. Her şeyden bir anlam çıkarıp zihninizde büyütüyor gibisiniz.
Bu süre zarfında bir sefer aradım o da şöyle kv beni yanlışlıkla wp'tan aramış sanırım bende geri dönüş yaptım meşgule attı bende cesaret edemedim yeniden aramaya
Ama bu durum hem size hem bebeğe zararlı, boşuna stres yükleniyor bebeğe de yüklüyorsunuz.Hamileyim :) ondan olmasın..
Zeynep Sıla için hiçbir heyecanın mutluluğun beklentin isteğin hayalin merakın endişen olmasada
Allah'ın izni ve hidayetiyle bu güzel meyvenin tohumu olduğun için ve önce toprağıma sonrada ömrüme ektiğin için minnettarım sana
Babasının Kıymetlisi
babasının yokluğuna rağmen elbette çok seviyor babasını
bilmeni istedi
Aslında olayın özü şurda başlıyor..
Ben otuz senedir hepatit b hastasıyım fakat uyuyan bir hastalık benim için en azından şimdilik
O aşısını oldu
Sakladı
Neden bilmem
Benim gebelik kontrollerimde doktor bi arıza çıkardı bana bu hepatitten kaynaklı
Kv ile telde konuşurken de ben bu durumu söylemediğini unuttum ve ağzımdan kaçırdım
Aşı olmaya gidecekmiş
Bozuldum
Gelinde tam arıza çıkarmışken ihale onda kalsın mı dendi acaba dedim kendi kendime
Yok artık , geçen aynısını eşim söyledi.Nerden öğreniyor bunlar bu lafları valla bayılazaim.Hayat mottosu şu “Haklı olmak istemiyorum mutlu olmak istiyorum “
bu güzel meyvenin tohumu olduğun için ve önce toprağıma sonrada ömrüme ektiğin için minnettarım sana
Uyusa da hastalık hastalıktır.Aslında olayın özü şurda başlıyor..
O aşısını oldu
Sakladı
Neden bilmem
Aşı olmaya gidecekmiş
Bozuldum
Bu kısım hatalı. Adamın adına konuşamazsınız. Öyle hissediyorsun böyle hissetmiyorsun diyemezsiniz. Adım atmak için attığınız mesaj bu kısımla ayağınızı kırmış resmen.
Ataerkillikten şikayet ediyordunuz değil mi?
Henüz doğmamış bir çocuk böyle şeyler diyemez. Keşke kendi duygularınızı dolandırmadan söylerseniz. Bir de başkası adına konuşma olayını aşmışsınız artık eşinizin adına nasıl düşündüğüne karar veriyorsunuz, daha embriyo halinde bebeğinizin yerine konuşuyorsunuz. Yapmayın...
Yine başkası adına düşünmeler, kendi kendinize kesin böyledir diye karar vermeler, o kararlar doğrultusunda karşı hamle yapmalar...
Bir de eşiniz geldiğinde anne babanız bayramlaşmaya gitmişler, siz evde kalmışsınız. Eşiniz bunu görünce "Uğruna bayram sabahımı mahvettiğin çok önemli büyüklerini neden gezmiyorsun da evdesin" demediyse gerçekten olgun adammış.
Konu sahibi bu kadar insan sizle konuşuyor hala fikrinize gram degisme olmuyor , valahi sıkıldım . Bu da son yazisim bu konuya .Hamileyim :) ondan olmasın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?