- 17 Ağustos 2016
- 3.746
- 4.199
- 133
- Konu Sahibi askimunteha
-
Baba evi bile ne kadar arabesk bir kelime, niye evlenince baba evine gidilince dönülmez yol mu bu. Ailesini kurtarmak isteyen erkek baba evi de olsa dede evi de olsa arayip sorar bir de bebek var. Beyefendi istemiyorsa bile bunu konususup bildirmesi gerekiyor bence.Ben erkek olsam hiç tav olmazdım bu mesajlara bacım kusura bakma madem tohumlarıma bu kadar değer veriyo ne gitti baba evine derim
Ay ben onlardan bahsetmiyorum ya baba evi falan kalıplaşmış bi cümle takılmayın bu kadar ben konu sahibinin bi ortası olmadığını ve biraz ergence davrandığını düşündüğüm için öyle yazdımBaba evi bile ne kadar arabesk bir kelime, niye evlenince baba evine gidilince dönülmez yol mu bu. Ailesini kurtarmak isteyen erkek baba evi de olsa dede evi de olsa arayip sorar bir de bebek var. Beyefendi istemiyorsa bile bunu konususup bildirmesi gerekiyor bence.
Cabalamaniz ne güzel, takdir ettim sizi. Ne guzel farketmissiniz.Gelmesi muhtemeldir. Esasında en başından beri farkındaydım yaptığım hatanın. Ancak eşimin yaptığı hatalar, hoşuma gitmeyen davranışı ya da üslubu, oku kendime çevirmeme engel oluyordu. Bir miktar da mükemmeliyet takıntım olduğu için "en doğru şekilde davranmalı, hata yapmamalı" düşüncesi vardı içten içe. Bu düşünce olunca, özeleştiri yapsan bile öncelik onun değişimi oluyor. "o böyle yapmasa ben böyle davranmam" şeklinde lüzumsuz bir bahanem vardı.
Sonra ne oldu? İletişim neredeyse bitti. Eşimin gözlerindeki duvarı fark ettim. Ne söylersem söyleyeyim dikkate almıyor ve dırdır olarak algılıyordu. Söylediklerimin içeriğinin ya da haklılığının bir önemi yoktu. Söyleme biçimim, her şeyin önüne geçmişti. Sevgi azaldı, iletişim bitti ve en kötüsü eşim "acaba hatalarım var mı" demeyi bıraktı. Zira her daim laf sokan, ima eden, niyet okuyan bir kadının karşısında haklı ya da haksız olmanın bir önemi yok.
Açıkcası kitaplar ya da makaleler zaten bildiklerimizi hatırlatıyor bize. Değişim için çaba gerekiyor. En önemlisi de kendini ben diline zorlaman gerekiyor ki bugüne dek özenle beslenmiş ego, bu durumda epey zarar görüyor :)
Suçlamadan, yargılamadan sadece kendi hislerini söylemen gerekiyor. Beni kızdırdın değil, ben bu duruma sinirlendim. Bıktım senin hareketlerinden değil, bunlar beni rahatsız ediyor. Beni çok kırdın değil, ben buna çok kırıldım. Sen beni sevseydin böyle yapmazdın değil, beni artık sevmiyor olmandan endişe ediyorum. Bunun gibi onlarca örnek verebilirim.
He ben başardım mı? Hayır henüz değil. Ancak çabalıyorum. Uğraşıyorum.
Cabalamaniz ne güzel, takdir ettim sizi. Ne guzel farketmissiniz.
Biz 2 3 haftadir hic iletişim kuramıyoruz. Onun yanlışları cok oluyor evet ama söyleme tarzimla haklıyken haksız duruma düşüyorum. Dediginiz gibi sen beni sevmiyorsun, artik değiştin, insanmisim gibi davranmiyorsun, hep üzüyorsun, hatta aldatiyorsun bile diyorumdurumum cok vahim. Çabalıyorum, bir şeyleri duzeltmeye çalışıyorum ama o duzeltmeye çalışmayınca bıkıp bırakıyorum. Çeki düzen vermem lazim kendime. Belki benim esimde artik ugrasamiyor, bıktı
Düşüncesi bile çok üzüyor. Önceki gibi oturup konuşamıyoruz. Ben bir seyler söylerken sessizce duruyor. Bazen manasizca gülümsüyor.
Bencede eşi haklıZaten adam genel olarak çok olgun davranıyor. Konu sahibi ne kadar arabesk, ne kadar hayal aleminde yaşıyorsa eşi o kadar mantıklı, düz. Laf dalaşına girmiyor, hatalarını yüzüne vurmuyor. Konu sahibinin imaları kinayeleri öyle bir duruma getirmiş ki duruma göre karşılık veriyor ama çirkinleşmiyor.
Konu sahibi hala kendisini almamasına takılmış. Adam seni evden kovmadı, bir daha gelme demedi, hatta ailenle bayramlaşmaya geldi. Yerinde kargo paketi gibi oturup "beni alsın gururum kurtulsun" olayı nedir yani. Sonuçta gidebiliyorsan gelebilirsin de. Burada anormal olabilecek şey eşinin "hemen eve geleceksin! Nasıl gittiysen öyle döneceksin!" gibi bir yaklaşımda olmasıydı. Ne güzel saygı duymuş, kararı konu sahibine bırakmış.
Gerçekten çok teşekkür ederim ❤ beynime beynime vurdu cumleler, beni kendime getirdi. Kendim icin değişeceğim. Ben degisince hayatimda degisecek. Hersey daha guzel olacak. Allah razı olsun ❤❤❤Çünkü değişim çabanız bile beklenti içeriyor. Ben değişiyorum ama o bir şey yapmıyor. Bu durumda değişim, gerçek bir değişim olmaz kısa süreliğine rol yapmaktan ibaret olur. Siz onun için değişmeyeceksiniz. İstediğiniz gibi davransın diye değişmeyeceksiniz. İstediklerinizi elde etmek için değişmeyeceksiniz. Kişilerden ari, sağlıklı iletişim kurmayı başarabilmek için değişeceksiniz. Kendiniz için. Ancak o zaman değişmek mümkün olabilir.
"bak ben kendimi düzelttim normal davrandım ama o aynı o zaman değişmeyeceğim" derseniz, zaten değişemezsiniz.
Farz edin ki eşinizden ayrıldınız. E bu iletişim bozukluğu ile başka biriyle de sağlıklı ilişkiniz olmaz ki zaten. Eşinizi boşverin, ben normal bir iletişim kurmak, üslubumu düzeltmek istiyorum deyin. Gelecek için yatırım gibi düşünün. İleride ergen annesi olunca, bu gelişme ve iyileşme haline ihtiyacınız olacak :)
Cabalamaniz ne güzel, takdir ettim sizi. Ne guzel farketmissiniz.
Biz 2 3 haftadir hic iletişim kuramıyoruz. Onun yanlışları cok oluyor evet ama söyleme tarzimla haklıyken haksız duruma düşüyorum. Dediginiz gibi sen beni sevmiyorsun, artik değiştin, insanmisim gibi davranmiyorsun, hep üzüyorsun, hatta aldatiyorsun bile diyorumdurumum cok vahim. Çabalıyorum, bir şeyleri duzeltmeye çalışıyorum ama o duzeltmeye çalışmayınca bıkıp bırakıyorum. Çeki düzen vermem lazim kendime. Belki benim esimde artik ugrasamiyor, bıktı
Düşüncesi bile çok üzüyor
Gerçekten çok teşekkür ederim ❤ beynime beynime vurdu cumleler, beni kendime getirdi. Kendim icin değişeceğim. Ben degisince hayatimda degisecek. Hersey daha guzel olacak. Allah razı olsun ❤❤❤
Cok teşekkür ederim Allah razı olsunAmin cümlemizden. Bu arada dip not, bu yazdıklarımı siz haksızsınız eşiniz mükemmel gibi algılamayın. Kendinizi suçlama haline girmeyin. İkili ilişkilerde tek taraf hatalı olmaz. Elbette onun da kusurları vardır. Ancak bu konuyu, kişilerle ilişkilerden ayrı olarak ele alın diye eşinizi hiç katmadım mevzuya. Kişileri dahil ederseniz, bahaneler ve ego engel olur değişime. Siz önce değişin, bunu başardıktan sonra eşiniz hala aynı ise, o zaman ne yapacağınızı düşünürsünüz. Kolaylıklar dilerim :)
Konu sahibinin rumuzu bu muydu degismis sanirim degil mi
24. Sayfadayim, bitmedi. Konu sahibi ortalığı kızıştırmak için mi açmış bu konuyu?
Nerelerde??? Denk gelemiyorum da. Sorulara cevaplar verilmemis, ayrinti anlatılmamış..
Teşekkür ederim daha oralara gelemedim sanirimDün biz sitem edince yazdı. Askımunteha olarak değiştirmiş rumuzunu.
size üzüldüm ben ya , ne oldu son durum ne ?
cevap yazdı mı eşiniz? bir umut var gibi mi?
Vay canına bunu başarabilen peygamberliğini de ilan eder sonunda tövbeeeÇünkü değişim çabanız bile beklenti içeriyor. Ben değişiyorum ama o bir şey yapmıyor. Bu durumda değişim, gerçek bir değişim olmaz kısa süreliğine rol yapmaktan ibaret olur. Siz onun için değişmeyeceksiniz. İstediğiniz gibi davransın diye değişmeyeceksiniz. İstediklerinizi elde etmek için değişmeyeceksiniz. Kişilerden ari, sağlıklı iletişim kurmayı başarabilmek için değişeceksiniz. Kendiniz için. Ancak o zaman değişmek mümkün olabilir.
"bak ben kendimi düzelttim normal davrandım ama o aynı o zaman değişmeyeceğim" derseniz, zaten değişemezsiniz.
Farz edin ki eşinizden ayrıldınız. E bu iletişim bozukluğu ile başka biriyle de sağlıklı ilişkiniz olmaz ki zaten. Eşinizi boşverin, ben normal bir iletişim kurmak, üslubumu düzeltmek istiyorum deyin. Gelecek için yatırım gibi düşünün. İleride ergen annesi olunca, bu gelişme ve iyileşme haline ihtiyacınız olacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?