- 7 Ağustos 2016
- 1.725
- 1.065
- 133
- Konu Sahibi Kahvekokusu34
-
Merhabalar 7 yıllık bir sınıf öğretmeni 2 yıllık bir müdür yard olarak ana okulunun verdiği eğitimin gerekliliğine inanıyorum. Bakanlığın yürüttüğü projeye göre çok yakında anasınıfı zorunlu hale gelecek. Oğlunuza ne söyleyeceğinize gelirsekMerhaba kızlar, herkese iyi akşamlar umarım herkes iyidir. Fazla uzatmadan direk konuya gireyim , oğlum 2017 doğumlu 2 ay sonra tam 5 yaşını doldurcak Allah kısmet ederse , kayıtlar dolmadan anaokuluna kayıt etmek istedim bu gün yakınımızdaki iki okula kayıt için birlikde gittik, bana diyor ki anne anaokuluna bebekler gider ben bebekmiyim onlar benden küçük gibi şeyler söyledi bi kuzeni 1. Sınıfa başlıcak çok iyi anlaşıyorlar. Dedim ki oğlum herkes yaşına göre sınıflara gidiyor 5 yaş ayrı 8 yaş ayrı vesayre , ama baya üzülüyor nasıl tepki vermem lazım ne demem lazım piskolojisinide bozmadan nasıl kabullendirmeliyim, birde diyor ki orda ders yokmuş anne hep oyunmuş:) ben bebekmiyim diyor, bi arkadaşımın kızıda başlıcak anaokuluna birlikde gittik aynı yaştalar o bebek diyor anne benden küçük ayrı olucak dedim sınıflariniz ama baya baya ben bebekmiyim diyor :) napmam lazım kızlar bana yol gisterirmisiniz
Çok tesekur ederim hocam aynı şekil sabah anlatacağım:) eşim de bu konuda beni zorluyor. Her baba gibi oğlunu yaşıtlarından zeki görüyor oğlumu geri kalır diyor yaşıtlarıyla, bencede zorunlu olmalı zaten temelden öğrenmelilerMerhabalar 7 yıllık bir sınıf öğretmeni 2 yıllık bir müdür yard olarak ana okulunun verdiği eğitimin gerekliliğine inanıyorum. Bakanlığın yürüttüğü projeye göre çok yakında anasınıfı zorunlu hale gelecek. Oğlunuza ne söyleyeceğinize gelirsek
Anasınıfı sadece oyun oynanan bir yer değildir öyle olsa kitapları olmazdı.( internetten pamuk şekerim serisine bakabilir ve gösterebilirsiniz.)
Eğer anasınıfı bir oyun yeri olsaydı park gibi herkese açık olurdu ve bir öğretmen atanmazdı. Anasınıfında bir öğretmen var ve oraya gelen çocuklara çok önemli şeyler öğretiyor.
Okul kurallarını anasınıfında öğrenmezse eğer 1. Sınıfa giderken nasıl davranacağını öğrenmek zaman alacaktır. ( derse nasıl girilir öğretmenlerle nasıl konuşulur nasıl oyun kurulur vs)
Daha iyi resim yapmayı anasınıfında öğrenir ve 1. Sınıfa geçtiğinde boyamalarını herkes çok beğenir.
Bakalım bizimkide başlıcak umarım uyum sağlar:)Okula basladigi zaman alisir. Eger istekliyse simdiden yasina uygun aktivite kitaplari alin, cozmeye baslayin. Okulda da boyle derslerin olacak falan diyerek alistirin. Benim oglumla ayni yastalar. Bizim bu sene anaokulu maceramız oldu ama hic istemiyor. Daha simdiden lafini aciyorum ama okul diyince surati düşüyor hemen.
Hayır kreşe filen de gitmedi ilk deneyimi olucak kısmet olursa , farkındayım abartıyor ola bilirim çocuğuma alakalı şeyleri ben çok takıyorum oğlumla olan herşeyi:)Çocukların her dediklerini kafanıza takmamayı tavsiye ederim
Herkes önce anaokuluna başlıyor diye açıklayın sonra ilkokul vs diye anlatın
Merak etmeyin bundan dolayı psikolojisi bozulmaz
Kreşe gitmedimi?
Her anne baba için çocuğu oldukça özel oluyor ki kendileri için öyle de olmalı. Ek etkinliklerle destekleyebilir ve ilerde daha farklı kurslar ile yeteneğini köreltmemiş olursunuz. Anasınıfı ya da ilerde okul bundan bağımsız olarak devam eder.Çok tesekur ederim hocam aynı şekil sabah anlatacağım:) eşim de bu konuda beni zorluyor. Her baba gibi oğlunu yaşıtlarından zeki görüyor oğlumu geri kalır diyor yaşıtlarıyla, bencede zorunlu olmalı zaten temelden öğrenmeliler
Bu yaşına kadar kreşe gitmemesi bence hataHayır kreşe filen de gitmedi ilk deneyimi olucak kısmet olursa , farkındayım abartıyor ola bilirim çocuğuma alakalı şeyleri ben çok takıyorum oğlumla olan herşeyi:)
Yorumunuz benim için çok kıymetli, bütün öğretmenlerimize minnetarım , çok teşekürler:) yolun başındayız temennim iyi bi eğitim hayatı olması kendini geliştirmesi öyle büyük beklentilerim yok vatanına milletine hayırlı bi evlat olsun yeter , aman şöyle zengin olsun böyle kazansın diye bir düşüncemde yok kadına, çocuğa insanlara kibar anlayışlı bir birey olsun kendini geliştirsin tek umudum budur :)Her anne baba için çocuğu oldukça özel oluyor ki kendileri için öyle de olmalı. Ek etkinliklerle destekleyebilir ve ilerde daha farklı kurslar ile yeteneğini köreltmemiş olursunuz. Anasınıfı ya da ilerde okul bundan bağımsız olarak devam eder.
Çalışmadığım için kendim hep ilgilenmek istedim, artık bundan sonrası için düşündüm umarım zorlamazBu yaşına kadar kreşe gitmemesi bence hata
Çünkü asıl kreş onun dediği gibi oyun yeri, hata kreşde bile büyüdükçe ders yapiyorlar. Aradaki farkı bilmeyecek. Direk okul ortamına girecek, kreşden anaokuluna geçseydi büyüdüğünü anlardı.
Bunlar küçük şeyler, Allah takacak büyük gerçek dertler vermesin inşallah.
Kreşin çalışma ile alakası yok kiÇalışmadığım için kendim hep ilgilenmek istedim, artık bundan sonrası için düşündüm umarım zorlamaz
Dediniz gibi herkesin kendi fikri bende 2 buçuk yaşın da çok erken oldunu düşünüyorum sosyal hayat için, 2 buçuk yaş bence annenin yanıdır tabi çalışıyorsa anne mecbur bırakır ama çalışmayan anneler bence kendileri büyütmeli 5 yaşına kadar. Tabi çocuğun sosyal hayatında kısıtlamamak lazım oyundur parkdi bizim.belli saatlerimiz var mesela alırım parka çıkarırım hemen kendine bi arkadaş edinip katılır oyuna kreşe gitmedi ama geyet sosyal girişken 7 den 70 e herkesle iletişim halinde :)Kreşin çalışma ile alakası yok ki
Bende çalışmiyordum ozamanlar ama 2,5 yaşında kreşe başlatmıştım
Çocukların sosyal ortama erken yaşta katılması taraftarıyım ben
Herkesin kendi fikri tabii
Zorlanmaz merak etmeyin, zorlansa bile çabuk alışır. Keyif alırsa severek gider
Çocuklar kolay uyum sağlar
Eminim derin pedagojik araştırmalarınız olmuştur konu hakkında, 5 yaşa kadar anne büyütmesi gerekiyor derken.Dediniz gibi herkesin kendi fikri bende 2 buçuk yaşın da çok erken oldunu düşünüyorum sosyal hayat için, 2 buçuk yaş bence annenin yanıdır tabi çalışıyorsa anne mecbur bırakır ama çalışmayan anneler bence kendileri büyütmeli 5 yaşına kadar. Tabi çocuğun sosyal hayatında kısıtlamamak lazım oyundur parkdi bizim.belli saatlerimiz var mesela alırım parka çıkarırım hemen kendine bi arkadaş edinip katılır oyuna kreşe gitmedi ama geyet sosyal girişken 7 den 70 e herkesle iletişim halinde :)
Inanın tartışmaya yada gelirim yaratmaya niyetim yok bu konu hakkında, herkesin doğruları kendine herkes kendine göre iyi anne size saygı duyuyorum :) ne çıkarmak istemişseniz o sonucu çıkarmasınız yazımdan:) iyi geceler :)Eminim derin pedagojik araştırmalarınız olmuştur konu hakkında, 5 yaşa kadar anne büyütmesi gerekiyor derken.
Kreşe giden çocukları da aileleri büyütüyor bu arada, kreşe yatılı verilmiyor malum
Tartışmak?Inanın tartışmaya yada gelirim yaratmaya niyetim yok bu konu hakkında, herkesin doğruları kendine herkes kendine göre iyi anne size saygı duyuyorum :) ne çıkarmak istemişseniz o sonucu çıkarmasınız yazımdan:) iyi geceler :)
Demek ki aynı pencereden bakmiyoruz :) tebrik ederim sizi umarım çocuklarınız istediğiniz gibi sosyal bireyler olarak hayatlarına devam ederler:)Tartışmak?
Sonuç çıkarmak?
Sizinle hangi konuda neden tartışalım?
Herkesin hayata baktığı pencere farklı.
Bazı konularda sencesi bencesi yoktur, doğrular vardır ama herkese uymaz o ayrı.
Ben çocuklarımı yaşlarına uygun ve sosyal bireyler olarak yetiştiriyorum, herkesin doğruları kendine.
Sizede iyi geceler
Kreşlerde tüm gün sabahtan akşama kadar kalmalarına ben de sıcak bakmam. Ama bir kaç saat çocukların gelişimi açısından çok verimli oluyor. Benim çocuk içe kapanık utangaçken kreş ona çok iyi gelmişti. Severek gidiyordu. Dışa dönük sosyal bir çocuk oldu.Dediniz gibi herkesin kendi fikri bende 2 buçuk yaşın da çok erken oldunu düşünüyorum sosyal hayat için, 2 buçuk yaş bence annenin yanıdır tabi çalışıyorsa anne mecbur bırakır ama çalışmayan anneler bence kendileri büyütmeli 5 yaşına kadar. Tabi çocuğun sosyal hayatında kısıtlamamak lazım oyundur parkdi bizim.belli saatlerimiz var mesela alırım parka çıkarırım hemen kendine bi arkadaş edinip katılır oyuna kreşe gitmedi ama geyet sosyal girişken 7 den 70 e herkesle iletişim halinde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?