Doğuma Hazırlık bi anket de benden, oğluşa isimde eşimle pek anlaşamadık

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

oğlumuza isim arıyoruz, hadi oylayalım

• Ankete Katılan
    75

giovinetta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
222
9
46
Diğer
Bu aralar oğluşumuzun sağlığıyla ilgili yorduk kafamızı ama artık ismine de karar verme zamanı geldi sanırım. EŞim yıllardı bi ismi sayıklar ben de kısa bir süredir başka bir ismi. İki isim koymayacağımız kesin ama aramızda anlaşacağımız da kesin. Anket sonuçlarını ikimiz de takip edicez, hadi görelim bakalım hangisi daha çok beğeniliyor diye biraz iddia oldu bizimki :) bi tane de listede olan ama ikimizin de nötr olduğu bi isim var.

hangimiz hangi ismi istiyor paylaşmıyorum şimdilik, sonra kadın dayanışması falan denmesin diye! :) hadi oylayalım...

:nazar: :nazar: :nazar: açıkçası yusuf ismini beğenmem. tuğrulda Ğ olduğu için ingilizce yazarken falan zorluk yaşayabilir yada ilkokulda adını turul diye yazabilir. kerem hem kulağa hoş geliyor hemde sıkıntısız bir isim. ben beğendim.

Ağa kerem paşa kerem han kerem
Ateş kerem tutuş kerem yan kerem
Aslı sana kurban olsun can kerem
Aman kerem beni rüsva eyleme

edip akbayramın çok güzel bir şarkısıdır :1:

tabii kerem :51:

Şıklarda Kerem varsa başka ismi gözüm görmez harika bir isim çok severim :nazar:

ben bi tahmin edeyim önce bakalım tahminim tutacak mı? ikinizin de nötr olduğı isim Tuğrul, eşinin istediği isim Yusuf, senin istediğin isim de Kerem ... doğru bildim mi:)) benim fikrime gelince benn Kerem ve Yusuf u çok beğeniyorum.ama bana kalırsa kesinlikle Yusuf..hatta biz de oğlumuza Yusuf koycaktık ama birden bir U dönüşü yapıp eşim de bende Ahmet isminde karar kıldık....bi baktık çoktan Ahmet diye sevmeye başlamışız ....oğlun adıyla yaşasın , ömrü güzel olsun inşallah........

Tuğrul olmasın da hangisi olursa olsun,anlamını bilmiyorum ama kulağa hiç hoş gelmiyor.
Yusuf ismini çok severim,hem yusuflar çok yakışıklı olur,ben hiç çirkin yusuf tanımadım.yusuf peygamberin güzelliğine bağlarlar bu meseleyi,bilemem.
Kerem de çok güzel ben olsam yusuf kerem koyardım,ikisini birden yani

güzel fikirleriniz için teşekkür ederim, hepsinin gülümseyerek okudum. Bu aralar Yusuf Kerem koyun diyen o kadar çok kişi çıktı ki, ama biz tek isim koymak istiyoruz.

Bu arada, bu sabah aniden sancım geldi, 35. haftadayım, amanın dedim geliyor. Hemen eşimi uyandırdım, ismi ne olacak ki daha da karar vermedik diyorum gözlerim yarı açık, bayağı bi güldük sonra. Ama sanırım yalancı sancıymış, biraz yürüyüp magnezyumiçince hafifledi. Hala bişey olmadığına göre daha doğurmuyorum :)

İsim düşünmeye devam...

ben bi tahmin edeyim önce bakalım tahminim tutacak mı? ikinizin de nötr olduğı isim Tuğrul, eşinin istediği isim Yusuf, senin istediğin isim de Kerem ... doğru bildim mi:)) benim fikrime gelince benn Kerem ve Yusuf u çok beğeniyorum.ama bana kalırsa kesinlikle Yusuf..hatta biz de oğlumuza Yusuf koycaktık ama birden bir U dönüşü yapıp eşim de bende Ahmet isminde karar kıldık....bi baktık çoktan Ahmet diye sevmeye başlamışız ....oğlun adıyla yaşasın , ömrü güzel olsun inşallah........

Bu mesaja cevabımı çok kısa bir zaman sonra vericem, not alıyorum ))

Valla ben Tuğrul U çok beğendim çok karizmatik duruyor
Yusuf ismine çok soğuk bakıyorum kerem de çok fazla konuluyor
Tuğrul çok güzel ben bile düşünmüştüm Mete nin yanına ama şimdi Ediz e sıcak
Bakıyorum

Son düzenleme:
Ben de bademim gibi düşündüm hemen nedense

oğlumuz olsaydı biz de yusuf koyacaktık
soyadımız 4 harf olduğu için çift isim koyacaktık

ama yusuf çok güzel çok fazla
kerem de güzel fazla
tuğrul anlamını bilmiyorum ama eh işte

bence kerem

Ben Tuğrul derim.Büyük Selçuklu Devleti'nin kurucusudur Tuğrul bey.Çok iyi bir askerdir.İslama çok büyük yardımları olmuştur bü yüzden İslam halifesi tarafından Doğunun ve Batının Sultanı ünvanını almıştır.Anlamı Türk Mitolojisindeki efsane çift başlı kartala karşılık gelir.Avrupa Hun İmparatoru Attila kalkanlarında Tuğrul Kuşu figürü kullanmıştır.Ayrıca çok karizma bir isimdir.

Isim: Yusuf
Kökeni : Arapça
Anlamı : 1. Hz. Ya'kub (a.s.)'un oğlu olan peygamber Hz. Yusuf. 2. İbranice; inleyen, ah eden, inilti.

Tugrul isminide hic begenmedigime göre Kerem diyorum.

Bu arada Yusuf´un anlamini okuyunca bayagi bir sasirdim.
Oysa ankette Yusuf diye isaretlemistim.

Back
X