- 14 Şubat 2017
- 42
- 24
- 3
- 37
- Konu Sahibi Mydaughter
-
O evde değilim evden ayrıldım sadece düşünmeden hareket etmek istemedim sadece ama eşim bunada imkan vermedibu söze ragmen hala o evde duruyor musunuz ? biraz kendinize deger verinki insanlarda size saygı duysunlar . hayat bu adamdan ibaret degil boşanıncada dünya durmucak , sizi sevecek biri elbet çıkar , bu adama katlandığınız günlere lanet edersiniz. kendinizi bu kadar değersizleştirmeyin lütfen... ( maddi imkanınız varsa , işiniz gücünüz varsa bu söylediklerim mecburiyetten katlananlara değil )
olmaz olsun boş ver senin suçun değilDünden beri de arayarak konuşma gayreti içinde çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum.kızım babasını özler dedim ama böyle baba olsa ne olmasa ne. Batta olmasa daha iyi sanki
canım o şuan para derdine düştü zarara ugrayacak sen haklarını alcaksın , tutuştu bitarafları seni vazgeçirmeye bile çalışabilir. kızın için üzülme istediği gibi görür babasını biraz daha büyüyünce kendi gtmek isterse gider , dünyada tek boşanan sen degilsin , çok mide bulandırıcı bir adam var karşında , ailesi bile tahammül edememişki evlensin gtsin başımızdan diye baskı yapmışlar senin başını yakmışlar topluca..Dünden beri de arayarak konuşma gayreti içinde çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum.kızım babasını özler dedim ama böyle baba olsa ne olmasa ne. Batta olmasa daha iyi sanki
Aynen öylee para bulamadığı için vazgeçti adam yaa şaka gibi yaşadıklarım ben bi şey istemesem bi haftada bitirecek tüm saçmalıklar beni mi buluyo anlamıyorumcanım o şuan para derdine düştü zarara ugrayacak sen haklarını alcaksın , tutuştu bitarafları seni vazgeçirmeye bile çalışabilir. kızın için üzülme istediği gibi görür babasını biraz daha büyüyünce kendi gtmek isterse gider , dünyada tek boşanan sen degilsin , çok mide bulandırıcı bir adam var karşında , ailesi bile tahammül edememişki evlensin gtsin başımızdan diye baskı yapmışlar senin başını yakmışlar topluca..
vala donuna kadar al hiç acıma , kızına her ay nafakada ödemek zorunda . insanların hayatına girip mahvetmek kolay , bide bedavaya gidecek kaybolcak ortadan , aile baskısıyla evlenmişmişşş , aile baskısıyla çocuk yaptı heralde girdi o yataga töbe yaAynen öylee para bulamadığı için vazgeçti adam yaa şaka gibi yaşadıklarım ben bi şey istemesem bi haftada bitirecek tüm saçmalıklar beni mi buluyo anlamıyorum
Bide komik olan benim bunu anlamadığımı sanması bi günde boşanmaktan vazgeçti ve düşünmüş de karar almış gibi davranıyo ben anlamıyorum yani pahalı geldiğini para vermek istemediğini
Mrb yazınızı okudum bence en doğru karar boşanmak karakterinizin uymadığı aşık olarak bile evlenmediğiniz dengesiz bir insanla ne kadar daha yaşanır ki Bi ömür yaşanmaz mesela Bi tane iken çocuk ve henüz herşeye aklı yetmeZken onuda mutsuz bir ailede büyültmek ne kadar doğru tartışılır hayat kısa guzel yaşamak değer görerek el üstünde tutularak yaşamak varken sizi sevmeyen anlamayan ömrünüzü yiyen biri için feda etmek yersiz ve yazık olur kanımcaMerhaba hanımlar aranıza yeni katıldım. Malesef bende evli ama mutlu olamayanlardanım.birbuçuk yaşında kızım var.3 senelik evliyim.
Ve eşim boşanmak istiyor.ben ise ne istediğimi bilmiyorum.aldatma şiddet yok ama psikolojik şiddet vardı evliliğimde. Eşim sürekli beni aşağılan cümleleri vardı (kendisi espri desede) bigün evet dediğine yarın hayır diyen biri. Yani dengesizdi malesef babasından almış huyunu. Aniden bağıran çağıran saman alevi gibi sönen o arada beni kıran kırdıkdıktan sonra değişik hareketler cıvıklıklar yaparak çocuk gibi kendini affettirmeye çalışan biri. Huysuz geçinmeye gönlü olmayan biri. Çocuk düşse bağıran çağıran beni suçlayan ama gecede rahat rahat uyuyup çocuğu bi kere bile kontrol için kalkmayan biri.
Benim hiç hatam yok diyemem düğünde abisi ve kardeşi ile sıkıntı yaşadık ama baya ciddi ben unutmadım sürekli hatırlattım bıktırdım sanırsam kendimden
Onun yanında ciddi kaldım.
Kısaca çok kırdık birbirimizi boşanma kararı aldı sonunda.
Ama ben bi türlü alamıyorum kararı. Bigün çok iyi oldu diyorum ayrılmak en iyisi ama diğer gün olmaz ayrılamam diyorum ne yapacağımı şaşırdım karar veremiyorum geçer mi bu duygu bunalımım uzun oldu kusura bakmayın cevap için şimdiden tşkler
Ben mahkemenin bana verdiğine razıyım mihrim tam alıcam o kesin diye biliyorum onun dışında büyük bi beklentim yok hrleki donunu alma gibi hiç yok ama siz biliyo iseniz tam olarak haklarım neler öğrenebilir miyimFevri kararlar fevri hareketler kötü sonuçlar doğurur
Bakın burada herkes size donuna kadar al der
Ancak öyle bir kanun yok öncelikle onu söyleyeyim
Kanun çocuğa taş çatlasın, 350 lira nafaka bağlıyor
Dayak, aldatma vs.. gibi ağır bir kusur yoksa en fazla alabileceğiniz tazminat 10 bini geçmiyor
Yani öyle donuna kadar almak hikaye, eşiniz milyarları olan bir iş adamı değilse eğer
Tabi ki kadının bir takım hakları var kanunen ama bunlar minimum yaşamı bile sağlamaz öncelikle bunu bilin
Eşinizi en iyi siz tanırsınız, söylediği sözleri öfkeyle mi söyledi, içinde gerçeklik var mı en iyi siz bilirisiniz, kararlarınızı ona göre verin.
Ben mahkemenin bana verdiğine razıyım mihrim tam alıcam o kesin diye biliyorum onun dışında büyük bi beklentim yok hrleki donunu alma gibi hiç yok ama siz biliyo iseniz tam olarak haklarım neler öğrenebilir miyim
Çok haklısınız duygusal gel gitler yaşadım ama bitti bende kalben bitirdim artık berkes kendi yoluna benimMrb yazınızı okudum bence en doğru karar boşanmak karakterinizin uymadığı aşık olarak bile evlenmediğiniz dengesiz bir insanla ne kadar daha yaşanır ki Bi ömür yaşanmaz mesela Bi tane iken çocuk ve henüz herşeye aklı yetmeZken onuda mutsuz bir ailede büyültmek ne kadar doğru tartışılır hayat kısa guzel yaşamak değer görerek el üstünde tutularak yaşamak varken sizi sevmeyen anlamayan ömrünüzü yiyen biri için feda etmek yersiz ve yazık olur kanımca
Şuan çalışmıyorum ama Allahın izni ile başlicam öğretmenim özelde iş imkanlarına bakıcamÇalışıyor musunuz öncelikle onu sorayım
Şuan çalışmıyorum ama Allahın izni ile başlicam öğretmenim özelde iş imkanlarına bakıcam
İnan benim beklentim yok mahkeme ne verirse alırım hakkımdan vazgeçmem o alacağıma da güvenmiyorum zaten öcelikli Rabbime ve sonra kendime güvenerek yola çıkıyorum ailemde arkamda çok şükür dediğiniz gibi bi şeyde çıkmayabilir ama kardeşinize çok üzüldüm keşke kısas yapılsa da onunda kulağı gözü elinden alınsa üstüne para alınsa yada akıl hastanesine yatırılsa uzun bi süre çıkamasa ama Allahın adaleti tecelli etsin insan görünümlü yaratığaŞu an boşansanız size de çocuğa da eşinizin gelirine bakılarak nafaka bağlanır ancak bu nafakalar gerçekten düşük miktarlar, ayda 300-400 lira ile çocuk bakılmıyor malum
Evlilik sonrası edinilen tüm mallar ortaktır ancak mesela eviniz var, eşiniz dedi ki evi karıma bırakıyorum o halde tazminat kesmez hakim, her davanın şartları kendi içinde özel, insanların gelir durumuna ve ispatlanabilen kusura göre hareket edilir. Yani çıkıp benim eşimin bir günü diğerini tutmuyor, bana şöyle dedi böyle dedi ile mahkemede haklılık gösteremezsiniz, dava sonunda sizde eşit kusura sahip olursunuz. Ortak mal rejimini düşünerek son yıllarda herkes boşan şuyunu al buyunu al aklı veriyor birbirine ama kanun öyle değil aslında, evet evlilikten sonra edinilen mallar ortak ama hakim kararını verirken, eşin çalışmamasını, adamın evini baktığını, geliriyle bundan sonra hayatını idame ettirmesi gerektiğini her şeyi hesaplıyor. Ben eşimin ikinci eşiyim, ortalama 16-17 yıllık bir evliliği bitirmiş benden önce, iki çocuğu var. Evini hakkı saklı kalmak kaydı ile eski eşine vermiş, yani ev kadının kullanımına verilmiş, tapuyu devretmediği için 11 milyar tazminat vermiş hakim 5 yıl önce. (Ve bu tazminat erkeğin gücüne göre istediği kadar taksite bağlanabiliyor) Şu an toplam 750tl nafaka ödüyor ve nafaka ömür boyu değil, kadına 10 yıl ödemeyi kabul etmiş, yani davayı çekişmeli açmışlar ama uzayınca iki tarafta sıkılmış ve sonuçta avukatlar aracılığıyla bir anlaşmaya varıp,işi protokole dökmüşler. Kanun kadının hakkını tanıyor ama kadının hakkı adamın kazancına göre yani, kardeşimde boşandı 8 yıl oldu, dayak vardı, sürekli şiddet vardı dava iki yıl sürdü, dayak için o tarihte 20 milyar tazminat aldı ama yaşı gençti , üniversite mezunuydu, çalışabilecek durumdaydı, hakim nafakayı iki yıl bağladı adam onu da toplu ödedi ve bitirdi. Bunun gibi çok örnek var ailemde, o yüzden boşan donuna kadar al akıllarına gülüyorum sadece, kimse kimseye ömür boyu pranga vuramaz, isterse on çocuk olsun, bunları bilin istedim, kanun kadından yana diye aldanıyor kadınlarımız hep, evet koruyan bir kanun var ama alınan asla değmez. Mesela kardeşim dayak yediği için 20 milyar tazminat aldı ama sol kulağı duymuyor, sol gözü görmüyor, bunlar 20 milyarla kurtulur mu ? Olmayan evlilik tabi ki bitmeli ama gerçekçi olmak lazım, o haklarla yeni bir hayat kurulmaz
İnan benim beklentim yok mahkeme ne verirse alırım hakkımdan vazgeçmem o alacağıma da güvenmiyorum zaten öcelikli Rabbime ve sonra kendime güvenerek yola çıkıyorum ailemde arkamda çok şükür dediğiniz gibi bi şeyde çıkmayabilir ama kardeşinize çok üzüldüm keşke kısas yapılsa da onunda kulağı gözü elinden alınsa üstüne para alınsa yada akıl hastanesine yatırılsa uzun bi süre çıkamasa ama Allahın adaleti tecelli etsin insan görünümlü yaratığa
Ben mahkemenin bana verdiğine razıyım mihrim tam alıcam o kesin diye biliyorum onun dışında büyük bi beklentim yok hrleki donunu alma gibi hiç yok ama siz biliyo iseniz tam olarak haklarım neler öğrenebilir miyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?