Bi boşanma konusuda benden

O evde değilim evden ayrıldım sadece düşünmeden hareket etmek istemedim sadece ama eşim bunada imkan vermedi

Dünden beri de arayarak konuşma gayreti içinde çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum.kızım babasını özler dedim ama böyle baba olsa ne olmasa ne. Batta olmasa daha iyi sanki

Dünden beri de arayarak konuşma gayreti içinde çok büyük hayal kırıklığı yaşıyorum.kızım babasını özler dedim ama böyle baba olsa ne olmasa ne. Batta olmasa daha iyi sanki
canım o şuan para derdine düştü zarara ugrayacak sen haklarını alcaksın , tutuştu bitarafları seni vazgeçirmeye bile çalışabilir. kızın için üzülme istediği gibi görür babasını biraz daha büyüyünce kendi gtmek isterse gider , dünyada tek boşanan sen degilsin , çok mide bulandırıcı bir adam var karşında , ailesi bile tahammül edememişki evlensin gtsin başımızdan diye baskı yapmışlar senin başını yakmışlar topluca..

Aynen öylee para bulamadığı için vazgeçti adam yaa şaka gibi yaşadıklarım ben bi şey istemesem bi haftada bitirecek tüm saçmalıklar beni mi buluyo anlamıyorum

Bide komik olan benim bunu anlamadığımı sanması bi günde boşanmaktan vazgeçti ve düşünmüş de karar almış gibi davranıyo ben anlamıyorum yani pahalı geldiğini para vermek istemediğini

Aynen öylee para bulamadığı için vazgeçti adam yaa şaka gibi yaşadıklarım ben bi şey istemesem bi haftada bitirecek tüm saçmalıklar beni mi buluyo anlamıyorum
vala donuna kadar al hiç acıma , kızına her ay nafakada ödemek zorunda . insanların hayatına girip mahvetmek kolay , bide bedavaya gidecek kaybolcak ortadan , aile baskısıyla evlenmişmişşş , aile baskısıyla çocuk yaptı heralde girdi o yataga töbe ya

Bide komik olan benim bunu anlamadığımı sanması bi günde boşanmaktan vazgeçti ve düşünmüş de karar almış gibi davranıyo ben anlamıyorum yani pahalı geldiğini para vermek istemediğini

Fevri kararlar fevri hareketler kötü sonuçlar doğurur
Bakın burada herkes size donuna kadar al der
Ancak öyle bir kanun yok öncelikle onu söyleyeyim
Kanun çocuğa taş çatlasın, 350 lira nafaka bağlıyor
Dayak, aldatma vs.. gibi ağır bir kusur yoksa en fazla alabileceğiniz tazminat 10 bini geçmiyor
Yani öyle donuna kadar almak hikaye, eşiniz milyarları olan bir iş adamı değilse eğer
Tabi ki kadının bir takım hakları var kanunen ama bunlar minimum yaşamı bile sağlamaz öncelikle bunu bilin
Eşinizi en iyi siz tanırsınız, söylediği sözleri öfkeyle mi söyledi, içinde gerçeklik var mı en iyi siz bilirisiniz, kararlarınızı ona göre verin.

Mrb yazınızı okudum bence en doğru karar boşanmak karakterinizin uymadığı aşık olarak bile evlenmediğiniz dengesiz bir insanla ne kadar daha yaşanır ki Bi ömür yaşanmaz mesela Bi tane iken çocuk ve henüz herşeye aklı yetmeZken onuda mutsuz bir ailede büyültmek ne kadar doğru tartışılır hayat kısa guzel yaşamak değer görerek el üstünde tutularak yaşamak varken sizi sevmeyen anlamayan ömrünüzü yiyen biri için feda etmek yersiz ve yazık olur kanımca

Ben mahkemenin bana verdiğine razıyım mihrim tam alıcam o kesin diye biliyorum onun dışında büyük bi beklentim yok hrleki donunu alma gibi hiç yok ama siz biliyo iseniz tam olarak haklarım neler öğrenebilir miyim

Çok haklısınız duygusal gel gitler yaşadım ama bitti bende kalben bitirdim artık berkes kendi yoluna benim

Şuan çalışmıyorum ama Allahın izni ile başlicam öğretmenim özelde iş imkanlarına bakıcam

Şu an boşansanız size de çocuğa da eşinizin gelirine bakılarak nafaka bağlanır ancak bu nafakalar gerçekten düşük miktarlar, ayda 300-400 lira ile çocuk bakılmıyor malum
Evlilik sonrası edinilen tüm mallar ortaktır ancak mesela eviniz var, eşiniz dedi ki evi karıma bırakıyorum o halde tazminat kesmez hakim, her davanın şartları kendi içinde özel, insanların gelir durumuna ve ispatlanabilen kusura göre hareket edilir. Yani çıkıp benim eşimin bir günü diğerini tutmuyor, bana şöyle dedi böyle dedi ile mahkemede haklılık gösteremezsiniz, dava sonunda sizde eşit kusura sahip olursunuz. Ortak mal rejimini düşünerek son yıllarda herkes boşan şuyunu al buyunu al aklı veriyor birbirine ama kanun öyle değil aslında, evet evlilikten sonra edinilen mallar ortak ama hakim kararını verirken, eşin çalışmamasını, adamın evini baktığını, geliriyle bundan sonra hayatını idame ettirmesi gerektiğini her şeyi hesaplıyor. Ben eşimin ikinci eşiyim, ortalama 16-17 yıllık bir evliliği bitirmiş benden önce, iki çocuğu var. Evini hakkı saklı kalmak kaydı ile eski eşine vermiş, yani ev kadının kullanımına verilmiş, tapuyu devretmediği için 11 milyar tazminat vermiş hakim 5 yıl önce. (Ve bu tazminat erkeğin gücüne göre istediği kadar taksite bağlanabiliyor) Şu an toplam 750tl nafaka ödüyor ve nafaka ömür boyu değil, kadına 10 yıl ödemeyi kabul etmiş, yani davayı çekişmeli açmışlar ama uzayınca iki tarafta sıkılmış ve sonuçta avukatlar aracılığıyla bir anlaşmaya varıp,işi protokole dökmüşler. Kanun kadının hakkını tanıyor ama kadının hakkı adamın kazancına göre yani, kardeşimde boşandı 8 yıl oldu, dayak vardı, sürekli şiddet vardı dava iki yıl sürdü, dayak için o tarihte 20 milyar tazminat aldı ama yaşı gençti , üniversite mezunuydu, çalışabilecek durumdaydı, hakim nafakayı iki yıl bağladı adam onu da toplu ödedi ve bitirdi. Bunun gibi çok örnek var ailemde, o yüzden boşan donuna kadar al akıllarına gülüyorum sadece, kimse kimseye ömür boyu pranga vuramaz, isterse on çocuk olsun, bunları bilin istedim, kanun kadından yana diye aldanıyor kadınlarımız hep, evet koruyan bir kanun var ama alınan asla değmez. Mesela kardeşim dayak yediği için 20 milyar tazminat aldı ama sol kulağı duymuyor, sol gözü görmüyor, bunlar 20 milyarla kurtulur mu ? Olmayan evlilik tabi ki bitmeli ama gerçekçi olmak lazım, o haklarla yeni bir hayat kurulmaz

İnan benim beklentim yok mahkeme ne verirse alırım hakkımdan vazgeçmem o alacağıma da güvenmiyorum zaten öcelikli Rabbime ve sonra kendime güvenerek yola çıkıyorum ailemde arkamda çok şükür dediğiniz gibi bi şeyde çıkmayabilir ama kardeşinize çok üzüldüm keşke kısas yapılsa da onunda kulağı gözü elinden alınsa üstüne para alınsa yada akıl hastanesine yatırılsa uzun bi süre çıkamasa ama Allahın adaleti tecelli etsin insan görünümlü yaratığa

Siz eşinize o boşanmak istyrum dediğiniz de zorla evlendım dediğiniz de boşanmasaydı ooo barzo ya bak ne yüzsüz faan derdık. Hanımefendı nıye kendınıze bunu yapıyosunuz kı ? Adam cok acık bı sekılde dıle getırmış. Muhtemelen sızı sevmedığı için bıyık altından sakaya vurdururak sızı aşşağılıyodu. Yapmayın sızın pskolojınızın cocuguda etkıledığini bilin. Evlılığınız devam etse bıle unutabılecekmısınız sevmıyorum lafını. Bı pskaytrdan yardım alın ve boşanın.

Beklentiniz olmaması iyi, kış düşün yaz gelsin misali
Dikkat çekmek istediğim şey, forumda bu konu sürekli var, boşanınca kadınlar dünyayı alıyor sanıyor herkes ama gerçek tablo o değil , insanlar bunu fark etsin istedim.
Kardeşime bende çok üzüldüm, sakat kaldı resmen ama şükür ki ikinci evliliğinde yakaladı huzuru, evlatlarıyla iyi bir yuvası var şimdi ama çektiklerinin asla karşılığı değildi aldıkları, üstelik defalarca şikayetimize rağmen adam ceza da almadı, dayak olayı ilk olduğunda hapse atılması için dava açtık hiç bir şey çıkmadı, ancak boşanma sonunda o komik tazminatı verdi mahkeme

Tek bildigim sakaya vurarak da asagiliyorsa bir erkek sevgisi yoktur demek. Seven yapmiyor cunku. Bosanmak kararini kolay kolay alamiyorlar. Eger bu lafi dile getirdiyse surdurnek istemiyirdur. Biz hanimlar her kavgamizda adamin sevgisini gornek icin olmuyorsa bosanalim diye kolay soyleyebiliyoruz ama onlar oyke degil. Bosanalim diyorsa kafasinda bitirmistir. Zorla evlilik olmaz. Hele ki ortada cocuk varsa bu karar icin epey dusunmustur.
Bosanmis biri olarak soyluyirum ki yipranmamak icin anlasmali bosanin. Diger turlu cok uzun suruyor. Haklaririnizi sorarsaniz baba olarak cocugunu 6 yasina gelene kadar yatili almamak kaydiyla belirli gunler gorecek. 6 yasindan sonra da ayda iki kez hafta sonlari, yaz tatilinde 1 ay, subat tatilinde 1 hafta ve bayramlarda 1 gun yatili alma hakki var. Gunleri ve saatleri hakim belirliyor. Bunun disinda takilariniz size ait. Onlari verdi iseniz geri isteyebilirsiniz. Evlilik suresince edinilmis mallar varsa bundaki hakkinizi talep edebilirsiniz. Nafaka isteyebilirsiniz. Dava bitene kadar tedbir nafakasi diye bir nafaka baglaniyor. Genelde cocuk icin 200 tl. Gercek nafaka dava bittikten sonra. Cocuk icin genelde 400 tl civari. Size verecegi nafakayi bilemem ancak hakim onun da yasam hakkini goze alarak en fazla gelirinin dortte birini gecmeyecek sekilde nafaka belirliyor. Ve nafakalar dusuk onu soyleyim. Tazminata gelince iki tarafinda kusurkarina bakiyor hakim. Eger o da sizden tazminat isterse en fazla kusurlu olan tazminat odeme hakkina sahip olabiliyor. Tazminatlar da kisiyi fakirlestirmeyecek diye bir ibare oldugundan genelde en kusurlularda bile 20-30 bin civari en fazla.
Anlasmali bosanmak her iki tarafi yipratmamak icin daha iyi bir yol bence. Diger turlu taniklar dinlenecek o da sizi suclayacak. Hatta ben yapmadigim seylerden bile suclandim. Cok yipratici.
Ote yandan esiniz bir sinirle bosanalim dememistir umarim. Tekrar konusup eger gercekten bu kararindan eminse esiniz siz de daha fazla kendinize zulmetmeyin ve bosanmamakta diretmeyin. Olur ikimizde daha fazla yipranmadan bosanalim deyin gerekirse bir avukatla gorusup cocugumuzu da dusunerek haklarimiz neyse bir protolle anlasmali bosanalim deyin.

mehiri davada isteyemezsiniz çünkü kanuni değil dini bir hak
çalışmiyorsanız size ve çocuğa nafaka alabilirsiniz siz çalışıyorsaniz sadece çocuğa nafaka olur
tazminat alabilecek durumunuz görünmüyor bence
bir de düğünde takılan altınlar istenebilir
esinizin geliri ne kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…