bi evim olurmu

Ah
Tokiye bilr girseniz maalesef 20 bin peşinat isteniyor. Annem de başvurmuştu en baştan 2 bin istediler sonra seçilince de gerisini istiyorlarmış resmen saçmalık. Ayrıca peşinat olmadan çok zor emekliliğiniz gelmiş keşke kıyıya köşeye azar azar birşeyler koysaydınz tazminat hakkınızda yokmuş bir milyar ödemeye verseniz gerisiyle geçinemezsiniz taksitler az olsa vade uzar vs ama Allah büyük bir imkan çıkar belki siz araştırın.
Ah ah canım nereye biriktiricen yetmiyoki biriktirelim sagol iyi dileklerin icin

Bu depoziti kime veriyoruz emlakcıyamı eksperemi
emlakcıya verıyosun canım. Sahıbınden bulursan sahıbıne verıyosun. Expertız gelene kadar o evı bekletmıs oluyosun bı nevı. eger expertız conucu kredı cıkarsa evı alıyosun, kredı cıkmzsa paranı gerı alıyosun. Bız paramızı alamamıstık ama aynı emlakcıyla baska bır ev ıcın anlastık. Ilk anlastıgımız evın tapuda m2 sı kucuk gozuktugu ıcın az kredı cıkmıstı. Daha sonra bıraz daha butceyı zorlayarak aynı emlakcıdan daha pahalı bır ev almak zorunda kaldık fakat ıyıkı almısız, 2 senesı goz acıp kapatıncaya kadar gectı

Senın yasın genc tahmınımce. 40 dıye dusunuyorum. Eğer oyleyse emeklı olunca calısmaya devam edersen calıstıgın parayla 10bın bırıkımın uzzerıne koyar 1 sene sonra ev pesınatı verebılırsın. 25bın yeterlı olur sızın alacagınız ev ıcın dıye dusunuyorm

Bakarmısın halimize canım ya ev almak icin çanımız cıkıcak kendi ülkemizde işcinin emekcinindurumu bu işte 53 yaşında elibeş yaşımda ev almak icin çalış dur ev de oturmadanda ölür gideriz artık
bırılerının cebı sureklı solarken bırılerı de gecım derdınde malesef. Ulkemızın geldıgı son nokta bu. gelır adeletsızı arttıkca arttı. Bıraz daha sabırla umarım sız de ev sahıbı olursunuz

Bak kardeş bu şirketlerin ortakları sahipleri filan hep aynı dimi
sadece şirketin ismini değiştirirler
oradan banka havalesi ile yatıyor ise maaşlarınız ya da o da farketmez sskdan da hertürlü ispatlarsınız .
Her türlü lehinize gelişir davalar .
Verin mahkemeye
Vericem canim yok öyle calıştır calıştır hiç bi hak verme hem calıştigğm yeri hem taşaron şirketi bakalım kurtulaclarmı kendilerini

emlakcıya verıyosun canım. Sahıbınden bulursan sahıbıne verıyosun. Expertız gelene kadar o evı bekletmıs oluyosun bı nevı. eger expertız conucu kredı cıkarsa evı alıyosun, kredı cıkmzsa paranı gerı alıyosun. Bız paramızı alamamıstık ama aynı emlakcıyla baska bır ev ıcın anlastık. Ilk anlastıgımız evın tapuda m2 sı kucuk gozuktugu ıcın az kredı cıkmıstı. Daha sonra bıraz daha butceyı zorlayarak aynı emlakcıdan daha pahalı bır ev almak zorunda kaldık fakat ıyıkı almısız, 2 senesı goz acıp kapatıncaya kadar gectı

Senın yasın genc tahmınımce. 40 dıye dusunuyorum. Eğer oyleyse emeklı olunca calısmaya devam edersen calıstıgın parayla 10bın bırıkımın uzzerıne koyar 1 sene sonra ev pesınatı verebılırsın. 25bın yeterlı olur sızın alacagınız ev ıcın dıye dusunuyorm
İnşallah canım ya yazmış sın üşemeden böyle yapıcaz başka yolu yok bu işin

Yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim benim derdim ev evimiz yok bizim kıradayız oldum olası kirada yaşadım baba evi kiraydı şimdide kıra ev istiyorum çok yaza işci emeklisi olucam inşallah allah herkese nasip etsin ama ev almak nasıl olucak bilmem peşinat yok bikredi ceksek peşinat istiyorlar en az 20 30milyar taksitlerde uçuk bizim icin 1 1bucuk ikimizi maşı 2 milyar peşinat olmuyo biz nasıl ev alıcaz önerisi olan varmı
Canı gönülden diliyorum ki Allah'ım İnşallah sizi en kisa zamanda ev sahibi yapar.Tabi beni ve tüm kiracılarida. ..

bende yıllardır ev hayali kurardım. benim kredi notum yüksek ama eşimin berbattı. düşünün bankalar, kredi kartı bile vermiyorlardı. tabi bu kredi işlerinde hane gelirine bakıldığından bana da konut kredisi çıkmıyordu. sadece ihtiyaç kredisi alabiliyordum. tabi onunla da ev almak namümkün...

eşimle, yani aslında eski eşimle, boşandık. bir kaç hafta önce... :KK42::KK42::KK42:

ve hemen tokiden ev aldım. şansıma denk geldi. artık benimde 1 evim var. 80.000 tl borcum olsa da :KK37::KK37::KK37:

rabbim her şeyi, herkesin kendisine versin. neyin yoksa o zordur. evse ev, arabaysa araba... :KK68::KK36::KK36:

Esimde bir donem tam da dediginiz yerlerde calismis ama demek o ayrilali beri cok seyler degismis:)
Aynı zamand a nalbur dukkanıda işletiyorduk tokılerden sıfonlar musluklar gelıyordu nerden desiğimizde tokılerdenn daha bıkacaylıl bınalardı oysa.kapı pervazları dokuluyor duvara cıvı caksan dokuluyor oyuzden bılıyorum nekadt curuk olduklarını. Mutlaka iyi olanlarda vardırda işte yuklenici firmaylada alakalı

bende yıllardır ev hayali kurardım. benim kredi notum yüksek ama eşimin berbattı. düşünün bankalar, kredi kartı bile vermiyorlardı. tabi bu kredi işlerinde hane gelirine bakıldığından bana da konut kredisi çıkmıyordu. sadece ihtiyaç kredisi alabiliyordum. tabi onunla da ev almak namümkün...

eşimle, yani aslında eski eşimle, boşandık. bir kaç hafta önce... :KK42::KK42::KK42:

ve hemen tokiden ev aldım. şansıma denk geldi. artık benimde 1 evim var. 80.000 tl borcum olsa da :KK37::KK37::KK37:

rabbim her şeyi, herkesin kendisine versin. neyin yoksa o zordur. evse ev, arabaysa araba... :KK68::KK36::KK36:
Hayırlı olsun canım güle güle otur evinde saglıkla huzurlan

Canım dünyada evi olmasa benim olmazdı 2 aylık evliyim eşimin ailesi düğün için sadece 13.000 tl verdiler düğün salonu parasını bile biz verdik önceden beyaz eşyayı eşim aldı ben yatak odasını o 13.000 tl salon takımı vs aldık yani kiraya gitsek depozito parası verecek durum yoktu düşün bütçeyi hep evim olsun 1 o da olsun derdim krediye başvurduk eşimle ama sadece 10.000 tl borç bularak peşinatımız vardı.bankalar kredi vermedi emlakcı yüzümüze bakmadı peşinat olmadığı için çok ağladım o dönem Rabbime binlerce şükür krediyle aldık haaa 10 yıllık kredi çektik 6 yıl olsa çok daha az faiz öderdik ama inan kiraya gitseydim asla evim olmazdı çünkü kiraya gitsem çok lüks bi sitede oturcaktım ve kirası uçuk olacaktı ama şimdi kendi evimde 2 aydır oturuyorum hatta evlenmeden aldık 8 taksit ödendi ve bugün yapılandırma bile yaptık yani sen yeter ki iste Rabbim yardımcı olur biz bide yardımsız düğün yaptık destekçi yoktu bölge çok önemli bildiğim bölgeden almadım ama olsun yani küçükmüş büyükmüş bakma dediğim gibi 1 oda olsun senin olsun.ALLAH nasip etsin inşallah tez zamanda hayalin gerçekleşir.Bu arada hep 1+1 baktım evim 120 m2 herşey ALLAHTAN:KK9:

Canım tokiye nasıl başvurdun? Ne kadar peşinat verdin, bir de İstanbul mu? :KK33:

bir mimar olarak şantiyesinde inceleme fırsatı buldum bitmiş yerleşmiş halini de inceledim malzemelerde sıkıntı göremedim ben bu kanaate nereden vardınız ?
Kısa surede bozulan malzemeleri geliyordu çunki sifon.piriz kapı kolu gibi.ben daha önceki mesajı mdada belirttim bursadakınden bahsettıgımi

Canım dünyada evi olmasa benim olmazdı 2 aylık evliyim eşimin ailesi düğün için sadece 13.000 tl verdiler düğün salonu parasını bile biz verdik önceden beyaz eşyayı eşim aldı ben yatak odasını o 13.000 tl salon takımı vs aldık yani kiraya gitsek depozito parası verecek durum yoktu düşün bütçeyi hep evim olsun 1 o da olsun derdim krediye başvurduk eşimle ama sadece 10.000 tl borç bularak peşinatımız vardı.bankalar kredi vermedi emlakcı yüzümüze bakmadı peşinat olmadığı için çok ağladım o dönem Rabbime binlerce şükür krediyle aldık haaa 10 yıllık kredi çektik 6 yıl olsa çok daha az faiz öderdik ama inan kiraya gitseydim asla evim olmazdı çünkü kiraya gitsem çok lüks bi sitede oturcaktım ve kirası uçuk olacaktı ama şimdi kendi evimde 2 aydır oturuyorum hatta evlenmeden aldık 8 taksit ödendi ve bugün yapılandırma bile yaptık yani sen yeter ki iste Rabbim yardımcı olur biz bide yardımsız düğün yaptık destekçi yoktu bölge çok önemli bildiğim bölgeden almadım ama olsun yani küçükmüş büyükmüş bakma dediğim gibi 1 oda olsun senin olsun.ALLAH nasip etsin inşallah tez zamanda hayalin gerçekleşir.Bu arada hep 1+1 baktım evim 120 m2 herşey ALLAHTAN:KK9:
Birçok kişiye göre rahat evlenmişsiniz. Sadece 13bin verdiler demissiniz ama bize hiç vermediler üstüne usluk bana takılacak bilezigide eşimle aldik

Canım tokiye nasıl başvurdun? Ne kadar peşinat verdin, bir de İstanbul mu? :KK33:
Ev istanbulda degil. Anadolunun bir ilinde. Hatta kucuk bi ilcede. Gecen sene mayista on basvurular olmustu. Yazinda kurasi. Ancak o zaman bazi sebeplerden dolayi basvuramamistim. Bu ayda kalan son 9 10 daire icin acik satis yapildi. Basvuru onceligine gore. Nitekim bende bu sayede aldim. Pesinat olarak 10.000 verdim. Aylik odemesi 400 tl olacak. Vade 15 yil. eVet cok uzun ne yazik ki ama hayirlisi... belki ilerde ( 5-6 yil sonra ) tamamen kapatirim... hayirlisi...

Kısa surede bozulan malzemeleri geliyordu çunki sifon.piriz kapı kolu gibi.ben daha önceki mesajı mdada belirttim bursadakınden bahsettıgımi
size öyle denk geldiğini yada oradaki taşeron firmanın seçimi olduğunu düşünüyorum çünkü çoğu ilde inceledim öyle bir sıkıntı göremedim

Back
X