- Konu Sahibi minikrapunzel
-
İŞlerine gelince adet olur .....................
Anlayamıyorum böyle insanları.....
Kaynanam iyidir normalde hiç bi sıkıntımız yok aslında ama bu konuda çok canım sıkıldı. Dediğim gibi baştan bilseydim tepkimi direk koyardım, sonradan eşim dedi. Ben de tekrar onlarla muhatap olmayım diye düşünüyorum madem öyle ben de annemlere vereyim yapacak bi şey yok. Şöyle bi durum var diyelim ki dayım bana taktı, annem de iki gün sonra kuzenime takar aynısından, bu her yerde aynıdır ama tutupta ben vermem onların takacaklarını. Ama kaynanamların mantık farklı demek ki ve çok saçma ! Bi de bana hiç söylemediler direk eşime demişler, o da kırmaz pek onları bi de pek de bilmez bu adetleri falan tamam demiş. annemlere verdiğimden de bahsetcem onlara anlasınlar
Aynen öyle canım işlerine geldiği gibi !
İşte en iyi çözüm bu.
Onların tarafından takılanlarn için onlara gidecerse, sizin tarafınızdakiler de annenize gidecek.
Ama...
Bu arada sizin elinizdekiler gidecek.
En azından daha az sinirlenirsiniz bu çözümle
Bizim düğünümüzde takılan her şey bizde kaldı.
Düğün sırasında yanımızda sayıldı her şey ve kağıda yazıldı. Kayınvalidemle kayınpederime emanet edildi. Bir hafta sonra aldık biz onları.
Aslında bana göre balayına gitmeyenler için o gün de kayınvalidelerde kalması saçma..
Bence alınması lazım düğün gecesi.
Biz de balayına gittiğimiz için her şey onlarda kalmıştı tatlım sonradan aldık. Annemler de onlara verilenlerin hepsini sayıp verdiler. Sonradan araba aldık o takılan altınlarla ve eşim dedi araba alırken annemlerin çeyreklerinden aldık onları geri vercez diye şaşırdım sordum adetmiş onlarda borç oluyomuş falan filan. bizim altınlarımız bize borç oldu yani anlayacağınız
Ne münasebet yahu..
Yerinde olsam asla verdirmem..
Senin rızan olmadan eşinin vermesi de mümkün değildir herhalde..
Borçsa neden başta borç değil..
Oldu olacak aldıkları salon takımı vs. falan varsa onları da geri alsınlar..
Borç borçtur dimi ama altını eşyası olmaz bunun..
Hiç bi şey almadılar her şeyimizi biz kendimiz aldık, iki taraf da masraf yapmasın dedik. Ona rağmen bi de düşün işte. Yaa üç dört tanesini verdi eşim bu saatten sonra onlara Mine istemiyo vermicez de diyemez eşim biliyorum ben onuEşimle de kötü olmak istemiyorum en iyisi annemlerinkini de verelim dicem olmaz mı belki anlar o zaman ?
İlk defa böyle bir adet duydum dügünde takılan altınlar ve paralar sizindir eger siz birer miktar ailelerinize vermek isterseniz verirsiniz orası ayrı, ama eşinizin davranşı hiç doğru degil ne demek bizde adet o zaman adetse sen de bende annemlere verecem de bakalım tepkisi ne olacak neden diye sorarsa bizde de adet dersin.
Eşinin ailesinde daha önce evlenmiş olan var mı ?
Kayınbirader yada görümce gibi eger varsa adet adı altında onlardan da istemişler mi bakalım bunu bir araştır derim.
cok saçya yaolur mu oyle herkesin taktığı altın kendi tarafına verilecek... hem altınlar gelinindir gelin arzu ederse borçları hafifletmek için toplanan para yada altınlardan verir bence altının zerresini koklatma kız
bebeğimm valla ne yapacağımı bilemedim, dediğim gibi kaynanamla normalde sorunlu olsam hiç çekinmeden söylerim, koklatmam hiç bi şeyama aramız da iyi o yüzden ben karışmadan eşim halletsin istiyorum, o da onlara öyle bi şey diyemez düşkün biraz, ne bileyim işte ben de tek çözüm annemlerinkini de vermek geldi aklıma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?