Bi Fikir Verin Lütfen Kızcelerrrrr

minikrapunzel

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2013
10
0
6
Ankara
Kızlarrr bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Düğünde takılan çeyreklerle ilgili, eşim 20 ye yakın takılan ceyreğimizi kaynanamlara vereceğimizi söylüyo onlarda:2: bu şekilde bi adet varmış ya da bana öyle söyledi eşim en azından. Düğünden önce kimse bunula ilgili konuşmamıştı benim aklıma da hiç böyle bi şey olacağı gelmemişti çünkü ne ailemde ne de çevremde gelin-damadın altınlarını alan bi tanıdığım olmadı, böyle bi şeyden haberim olsaydı baştan konuşurdum. eşimin tarafı onlara daha önce takılan altınları-çeyrekleri- borç kabul edip onlara tekrardan götürecekmiş o yüzden bize takılan altınlardan alacaklar (bana hiç bi şey söylemediler yalnız, direk eşimle konuşmuşlar), henüz vermedik ama vereceğiz yani kesin. Ne yapmamı önerirsiniz eşimle konuştum ama onun da pek bilgisi yok, sadece vereceğini biliyo detaylı sormamış niye veriyoruz falan diye, biraz düşkündür onları kırmak istemişmeiştir muhtemelen. şimdi madem biz bunları vereceğiz o zaman ben de annemlerinkini vereyim dicem eşime madem onlar alıyo, benim ailem niye almasın ? Hesaplicam annemlerin tarafından takılanları da annemlere verelim dicem. Var mı fikirleriniz ?

Dugunde takilan takilar kesinlikle geline aiitir. Onlar diyosa bu gelenek bize verecen,
Sende dicen ki buda butun dunyada gelenek
Ha inla verecekse esin
Sende ailene ver bakalim ne diyecek.
O kesin diyorsa sende net konus . Yok bole bi sacmalik ...

Düğüne gelip takanlara borç olarak geri gidecekse eğer, bunu siz yaparsınız.
Size takılan altınlarla şow yapacaklar anlaşılan.
Böyle birşeyi kabul etmeyeceğinizi kesin ve net olarak söyleyebilseniz keşke.
Takıyması gereken kişilere biz götürür takarız diyebilseniz.
Az da değil ki 20 altın.
Ben hiç anlamadım böyle ebeveynleri.
Anlamayacağım da.
Zaten anlamak da istemiyorum.

İŞlerine gelince adet olur .....................

Anlayamıyorum böyle insanları.....

Son düzenleme:
Kaynanam iyidir normalde hiç bi sıkıntımız yok aslında ama bu konuda çok canım sıkıldı. Dediğim gibi baştan bilseydim tepkimi direk koyardım, sonradan eşim dedi. Ben de tekrar onlarla muhatap olmayım diye düşünüyorum madem öyle ben de annemlere vereyim yapacak bi şey yok. Şöyle bi durum var diyelim ki dayım bana taktı, annem de iki gün sonra kuzenime takar aynısından, bu her yerde aynıdır ama tutupta ben vermem onların takacaklarını. Ama kaynanamların mantık farklı demek ki ve çok saçma ! Bi de bana hiç söylemediler direk eşime demişler, o da kırmaz pek onları bi de pek de bilmez bu adetleri falan tamam demiş. annemlere verdiğimden de bahsetcem onlara anlasınlar

işlerine göre düşünüyolarr

hadi diyelim öyle bi adet var o zaman sende dediğin gibi annenlere vermen lazım takılarıı

öyle de bakalım ne olucakk, kendi ailesine verelim der seninkilere gelince ne diyecek

İşte en iyi çözüm bu.
Onların tarafından takılanlarn için onlara gidecerse, sizin tarafınızdakiler de annenize gidecek.
Ama...
Bu arada sizin elinizdekiler gidecek.
En azından daha az sinirlenirsiniz bu çözümle

Aynen öyle canım işlerine geldiği gibi !

Baştan ipleri sıkı tutcaksın .....

EN Baştan nasıl alıştırırsan öyle gider bu işler.....VEr ver ............... nereye kadar elinde avcunda ne var hepsi giderse eğer şaşma...

Konuşup orta yolu bulun bence.....EĞerki ailesine vermekte kararlıysa o zaman ben de kendi takılarımı aileme vericem de....

Bizim düğünümüzde takılan her şey bizde kaldı.
Düğün sırasında yanımızda sayıldı her şey ve kağıda yazıldı. Kayınvalidemle kayınpederime emanet edildi. Bir hafta sonra aldık biz onları.
Aslında bana göre balayına gitmeyenler için o gün de kayınvalidelerde kalması saçma..
Bence alınması lazım düğün gecesi.

Evet giden bizden gidecek ama en azından adil gidecek canım, dediğin gibi sinirim geçer hiç olmazsa. Onların canı can da benim ailemin ki ne acaba, çocuk kandırıyorlar sanki. Bi de eşyalarımızı falan da hepsini biz kendimiz aldık halı,perde, mobilya, beyaz esya ne varsa, bi masrafları da olmadı onların. Olsa dicem ki yazık bi sürü masraf etmişler alsınlar diye kendim veririm hatta ama öyle bi durum da yok

Biz de balayına gittiğimiz için her şey onlarda kalmıştı tatlım sonradan aldık. Annemler de onlara verilenlerin hepsini sayıp verdiler. Sonradan araba aldık o takılan altınlarla ve eşim dedi araba alırken annemlerin çeyreklerinden aldık onları geri vercez diye şaşırdım sordum adetmiş onlarda borç oluyomuş falan filan. bizim altınlarımız bize borç oldu yani anlayacağınız

Ne münasebet yahu..
Yerinde olsam asla verdirmem..
Senin rızan olmadan eşinin vermesi de mümkün değildir herhalde..

Borçsa neden başta borç değil..
Oldu olacak aldıkları salon takımı vs. falan varsa onları da geri alsınlar..
Borç borçtur dimi ama altını eşyası olmaz bunun..

Hiç bi şey almadılar her şeyimizi biz kendimiz aldık, iki taraf da masraf yapmasın dedik. Ona rağmen bi de düşün işte. Yaa üç dört tanesini verdi eşim bu saatten sonra onlara Mine istemiyo vermicez de diyemez eşim biliyorum ben onu Eşimle de kötü olmak istemiyorum en iyisi annemlerinkini de verelim dicem olmaz mı belki anlar o zaman ?

O zaman da alınır, aranızda hiç yoktan tartışma çıkacak..
Ben bu konuda eşimi çok takdir ediyorum ya malına çok sahiptir. Benim kayınpeder de evimize aldığı halıların parasını alacaktı 1000 lira. Vermedi eşim. Böyle bi saçmalık olur mu yahu bu insanlar nasıl baba oluyor hiç anlamıyorum yani. Senin çocuğun varsa sen onun evini barkını kuracaksın. Sonrasında geçinmesi iki kişinin işidir ama o ana kadar her şeylerini yapacaksın. Ki her şeyi ikiniz almışsınız, ne hakları varmış o altınlara? İnsanlar artık ramazan aylarını da önemsemiyorlar ://

İlk defa böyle bir adet duydum dügünde takılan altınlar ve paralar sizindir eger siz birer miktar ailelerinize vermek isterseniz verirsiniz orası ayrı, ama eşinizin davranşı hiç doğru degil ne demek bizde adet o zaman adetse sen de bende annemlere verecem de bakalım tepkisi ne olacak neden diye sorarsa bizde de adet dersin.

Eşinin ailesinde daha önce evlenmiş olan var mı ?

Kayınbirader yada görümce gibi eger varsa adet adı altında onlardan da istemişler mi bakalım bunu bir araştır derim.

cok saçya ya olur mu oyle herkesin taktığı altın kendi tarafına verilecek... hem altınlar gelinindir gelin arzu ederse borçları hafifletmek için toplanan para yada altınlardan verir bence altının zerresini koklatma kız

Sordum canım kardeşi evlenmişti onunkileri de mi aldılar o zaman dedim, ona takılanlar annesigilin daha önceden götürdükleriymiş, yani annesigilin önceden başkalarına taktıkları gelmiş, borçlarını ödemiş olmuş takanlar onların mantığına göre, çok saçma ben de farkındayım, sonradan dank etti bana da

bebeğimm valla ne yapacağımı bilemedim, dediğim gibi kaynanamla normalde sorunlu olsam hiç çekinmeden söylerim, koklatmam hiç bi şeyama aramız da iyi o yüzden ben karışmadan eşim halletsin istiyorum, o da onlara öyle bi şey diyemez düşkün biraz, ne bileyim işte ben de tek çözüm annemlerinkini de vermek geldi aklıma

o zaman kesinlikle sen karışma dediğin gibi eşin halletsin iyiyken kötü olma kavınvalidenle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…