Bi içgüveysi eksikti

Çok tuhaf...niye evleniyorsunuz ki?
Sahsen dusman gordugum gibi 3 kadin olacak,bi de ustune rahatsiz olacagim bi eniste olacak(ki arkadaslar gerekli yorumu yapmis deginmiyorum bile) evlenmem ki
Bu kadar cok zararlı dış etken olarak goruyorsaniz onlari evlenmeyin zira oblar evlenince kapının onune atacaginiz ya da esinizin de sizin gibi dusman olacagi kisiler degil aksine ediniz daha da baglanacak
Yakın oturmak basli basina sorun zaten, siz bunu goze almissaniz eniste de gozunuze batmamali

Malesef beraber Yaşıcaz yani altlı üstlü ben kayınvalidemin üstünde yaşıcam onlarda muhtemelen KVnin evinde bi odada

Haddinizi asmayin. Bu sizi zerre ilgilendirmez. Siz kv ile altli ustlu acaksaniz zaten hayatiniza hep mudahale olacak. Sanirim kv ye ait ev. Yoksa niye altli ustlu oturasiniz baska yerden tutardiniz.
Benim bir evim olsa oglumdan once kizimi gozetirdim. Veya kiraya verir paylastirirdim. Siz sukredin.

Oh ne ala memleket yaa size ev verilsin onlara 1 oda cok gorulsun. Evlat olsa sevilmez denen kisi sizsiniz

Böyle kadinlar oldugu surece bu ulkede kadin hic br yere gelemez. Basbaya evin kizlarinin dislanmasini sadece evin oglunun semirtilmesini istiyorsunuz.

Evin kizi ve ailesi evsiz issiz kalmis ne onemi var? Yarin miras kavgasi da cikarirsiniz siz. "Kiz kismina miras mi birakilirmis?"

Farkında mısınız yenü üyeler dün sürekli fetöyle ilgili konu açtı. Birinin de eşinin abisi fetöcüydü, kocası açığa alınmıştı. Yeni bir üye neden böyle konular açar acaba? Bence provoke etme durumu var, gündem değiştirme falan.

Nedense bana itici geldin..
Kv ile altlı üstülü oturmak şuan "sorunum yok yaşar gideriz" gibi gelse de, yaşamaya gelince inan hiç öyle olmuyor. Sen evlen, diyeceksin ki en olmayacak şeyi dert etmişim kendime.. Çünkü damada gelene kadar ooooo, neler var.

Diğer açıdan, nasıl ki kv oğluna bir daire tahsis etmiş, yanina almış, kızını da aynı şekilde muhafaza eder. Sonuçta hepsi çocukları. Kime ne vereceğine gelin dahil kimse müdahale edemez. Tesbihte hata olmaz ama dağdan gelip bagdakini istememek bu.

Elin adami???
Aynı mantıkla sen de "elin kizi' oluyorsun, bunu düşündün mu hiç ?

Eger maddi acidansa bu kaygin, yani kp in imkanları ile çalışmak onun da pay alması yine hadsiz, yine çirkin. Senin eşin onun çocuğu da, kızı degil mi? Baba evlatlarina imkân sağlarken, madden destek olurken gelinleri damatlari mı ikna edecek anlamadım.

Son düzenleme:
Aynı dairenin içinde hep birlikte yasasaydiniz, dediğinde haklılık payı olabilirdi. Üst üste o kadar insan, evliler.. Ama senin ayrı dairen var. Yaşam alanın farklı. Diğer şeyler için de kv-kp, gorumceler hepsini kabul etmişsin, bi damat mı fazla anlamadim ki..

Son düzenleme:
Tekrarliyorum bazilari cok icerliyor ama cehalet zor sey.

Kardesim senin kocan o ailenin cocuguysa o kizda ailenin cocugu ve kv nin aldigi kararlar konusunda size laf dusmez. Ne yapsinlar ortada mi biraksinlar? Biraz insaf biraz merhamet!

Simdi gordum sen birde nisanliymissin evlenmeden bu ne ozguven sasirdim. Sanirim aile ici sorunlara cokca yol acacaksiniz. Sakin olun huzurunuz olmaz benden abla tavsiyesi

Altlı üstlü oturcaz beraber yiyip içcez herşeyden önemlisi işimize ortak olcak göz göre göre
Tobeeee!
Valla senden korkulur.
İşimize ortak olacak diyor. Sanki kendi yıllarca çalışmış didinmis iş kurmuş da, damat gelip üstüne yatmis gibi. Valla ayıp ya ! Senin olmayan malı hemen sahiplenmissin. Çok çirkin görünüyor dışardan hallerin.

İç güveysi gitmez diyerek övündüğun nisanlin, başka bi iş bulsun o zaman kendine. Siz taşının gidin.. Buna ne dersin ???

Sen bu düşünce ile evlenme cok gitmez bosanirsin.Sana ne gorumenin kocasından.Görünenin kocasına yapılacak yardimdan.Adamı sokağa mı atsalar sen varsın diye.Sen ayrı eve taşın mutluluğun için.
Oğlum olsa evlense ,istemem aynı binada oturmak kimseye yaranamazın birde ben ölmeden mirasçı çıkar gelin oğlan.Herkes başının çaresine baksın .Ben aldığım kira parasını istediğim gibi harcarım.Ben ölünce kim ne yaparsa yapsın.

"Bizim evimiz, bizim işimiz, elin oğlu" Pardoooonnn??? Ev, bağ, bahçe, iş sadece sana mı ait, öyleyse bilelim ona göre yorum yapalım. Sende el kızısın, dışardan gelip elin işini, evini sahiplenmeyi biliyorsun, damat gelince niye zoruna gidiyor? Senden çok görümcelerinin evi orası sana mı soracaklar kimi getireceklerini, nasıl yaşayacaklarını beğenmeyen kendi gider. Eşi iç güvey gelmezmişmiş madem evlenınce eşinin evinde kalmak bu kadar kötü bişey kendin neden gıdıyorsun iç gelin olarak? Yarın adam seni koysa kapıya gitcek yerin yok, kös kös baba kapısına dönersin iki parça eşyanla neyin havasındasın?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…