Bi içgüveysi eksikti

Yooo, olmaaaaaz!
Çünkü onun nişanlısı, asla iç güvesi gidecek bi insan değil.
Lütfen..

Yooo, olmaaaaaz!
Çünkü onun nişanlısı, asla iç güvesi gidecek bi insan değil.
Lütfen..
Anlamıyorum bu cahiliye devrinde kalmış insanları. Bu devirde bu kafa. Görümce kız ya uzak olsun, nisanli erkek o evin, işin muhakkak sahibi. Ama unuttukları kendi cinsiyetleri gorumceninkiyle ayni.

bedava evi, işi buluyor gene de beğenmiyor.

Kiraya çıkmaz enişte çok arsız şimdi bile geldi mi gitmek bilmiyor
Adam davet ediliyor demek ki geliyor. Size ne size mi geliyor?
O fetöden atıldığı iş bulamayacağı için onlarla birlikte yaşamak zorunda kalıyormuş, aile de müstakbel damatlarını bir şüphe yüzünden ortada bırakmamış sahip çıkmış. Ne güzel aile. Böyle iyi niyetli bir aile size niye batıyor? Neden ona karşı iyi de size karşı kötü olsunlar?
Peki sizin bahaneniz ne beraber ya da altlı üstü yaşamak için? Çok seviyorsunuz ondandır kesin. Hem çok seviyorsunuz hem de ablalarına düşmansınız. Hem birlikte yaşayacaksınız hem de yazdığınız daha bir kaç cümleden aileye karşı hisleriniz belli.

O elin adamı dediğin adam görümcenin kocası. Senin asıl derdin o ortaklı meselesi değil mi? Hayırdır zengin bir aile mi de paylaşasın yok kendi çocuklarıyla bile?

Çok bencilsin. Sen el kızı olarak gelip kurulu düzene oturabilirsin ama eşinin eniştesi yapamaz ( el oğlu) adam zor durumda kalmış napacaklardı? Bizimle yiyip içecek diyorsun da adama iş vermişler kendi kazancından yiyip içecek. Adamın şimdiden lokmalarını sayıyorsun ne kdr ayıp ! Sanki gelip senin evin içine oturacaklar. Sen kendi evinle ilgilen karışma aile büyüklerinin aldığı kararlara! Kadın dayanışması diye de Burda laf sokuyorsun, sana nereden el atsak elimizde kalır çünkü haksızsn ve belli ki biraz da kıskanç

Niye elin adamı olsun yahu, sen nasıl dışardan aileye giriyorsan o da girecek sen gelin o damat, sen kendini el sayıyo musun

Adalar damatları kendileri ile çalışsın istiyo çünkü doğru başka yerde iş bulamaz kolay kolay, evlat neticede ne yapsınlar

Görümcen ve enişte olmasaydı birlikte yaşamaktan farkı ne olacaktı, sen zaten altlı üstlü oturmayacak mıydın gene
Onun derdi yaşama alanı değil. Tam biraz varlıklı bir ailenin tek "erkek" çocuğunu kafalamış, evlerine de kurulacak, kızlar nasılsa "evlenir gider" diyorken bir bakmış kızların biri kocasıyla gelip gelire ortak olacak. Onun derdi o. Yoksa kv kp ile yaşıyor olsam ben, onlardan başka isterse artık bütün köy gelsin kurulsun eve bana ne. Sanki o adam olmasa çok özel bir hayatı olacak. Kv kp ölünce de miras kızlara verilmesin ister kesin.

Öff bi kadın olarak bile cinsiyet ayrımcılıgının dibine vuruyorsun bizler kadın erkek eşitliğinden dem vurmak için yırtınıyoruz ama yine bi kadın bu ayrımı yapıyo. İçler acısı... kv ye helal olsun destek olmuş ne güzel işte. He bu arada sen de iç gelinsisi oluosun bu durumda

Senin var ya Allahını kurban
Sayfalardır yazılanı can alıcı şekilde özetledin
Kadın dayanışması diyo bir de

Burası köylük yer ki şehirde de durum değişmiyor pek, gelin alınır kız verilir, yani el diyeceksek birine sen daha elsin, kızlarıyla iyi geçinsin diye ona daha çok değer verecekler, sen kocayı boşar gidersin yenisini alırlar ama kızları boşanmış olsa laf gelir, küçük yer mantığı...zaten o sebeple aman nişan bozulmasın damat bizle çalışır diyolar

Rahat rahat yasayamican dimi şimdi
Ah çok üzüldüm
Sen bedava eve kuruluyosun da görümceler annesine niye gelemio
Kaynananın yerinde olsam sizin evi enişteye verir seni de çıkarırdım.
Git kazan ev sahibi ol.
Elin evini bu kadar benimseme
Ay sinir oldummm!!!

sen kadın dayanısmasını haksızlıkta dayanısma olark algılıyoraan yanlıyoraun . bukadar insan sana yanlıs düaüncede oldugunu söylüyor hala devam

Gerçekten ama gerçekten iyi ki kayınvalidemin yanındayım.. Dairelerimiz karşılıklı.. Elbette ufak sorunlarımız oldu ama ciddi manada annelik yapar bana.. Her türlü yanımda olur.. Oğluna karşı beni savunduğu çok olmuştur. Anne kız gibi olduk 4 senede. Herkes aynı olacak diye bir şey yok tabi ama konu sahibi eğer kıl kaptıysa o iş olmaz bence de ayrı bi yere taşınsın. Benim en ufak bir tereddütüm olsaydı ben asla oturmazdım kv ile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…