Bi içgüveysi eksikti

Valla özbeöz kızım varken öz oglum yabancı gelin dışkapının mandalı olur.Yaşlanınca ağzıma yemek verecek kizim beni sırtında doktora gotureçek damadım olacak .Ha bende gelin olacam aşka merhametsiz değilim ama hayatın kuralı bu.

Gelsin bizle çalışsın demiş,gelsin bizimle otursun dememiş ki kv.
Kaldı ki dedi zaten görümcenizin nişanlısı aynı evde oturmayı kabul etmez ki.
Nişanlı olduğunuz halde görümcelerinizi istemiyorsunuz ,sevemiyorsunuz,evlenince daha da gözünüze batarlar o halde.
Bazı gelinler istiyor ki hep oğulları,gelinleri el üstünde tutulsun ,herşey Onlara yapılsın(ev ,eşya ,düğün masrafı)
Ama işi olsa ,hasta olsa biz geliniysek Onlar da (görümce)evladı,Onlar baksın o zaman oluyor.

Bu görümcelerle ne alıp veremediğiniz var anlamıyorum (ruh sağlığı yerinde olmayanları tenzih ediyorum). Kocaların kız kardeşleri hep sorun. Gelin eve gelmeden malları paylaşır, görümcenin yediği, içtiği rahatsız eder. Sonra da görümcem çok fesat KV yi dolduruyor falan filan...

Görümceniz de eminim çok meraklı değildir nişanlısının ailesi ile çalışmasına. Kızın bütün hayalleri yıkılmış ailesi de evlatlarına destek olmaya çalışıyor. Nişanlınızın hakkı olduğu kadar kızlarında hakkı var mallar üzerinde. Siz kendiniz kazanmışsınızda ortak olmuşlar sanki.

Umarım Nişanlınızın ailesi size verecekleri evi onlara verirler, sizi de ELİN OĞLU ile aynı evde oturma derdinden kurtarırlar.

Konu neresinden tutsam elimde kalmisti, ben de kayinvalidesiyle yasayacagina yorum yapayim dedim, benden sonra kimse acimamis

siz de elin kizisiniz siz beraber oturunca iyi adam oturunca mi kötü
çok isteyen ayrı eve çıksın
siz istemiyorsunuz diye adamlar kızlarını mağdur mu etsinler

Ben kaynana kayinpeder yerinde olsam vazgeçtim kizim eve sizi gecirmekten kizim damadim eve yerlessin siz kendinize yeni bir ev yapın derdim
İyi vallahi kendi el kiziyken verdikleri eve yerleşip tüm paraya ortakken sorun yok
Kiz getirince yerimiz darlandi

Şu miras olaylarında benim kocamin daha çok ihtiyacı var o erkek kiz almaz diye bağırıp kavga çıkaran yengelere benzettim konu sahibini
Hani bütün aileyi birbirine kirdiranlardan hic hoş değil

Niye bu kadar abarttin enistende gorumcende senin o nur yuzune mi hasret beraber oturmayi seciyor, altli ustluyse eviniz alt kata inmessin olur biter. Millet zor durumda olmasa kabul etmez zaten bu kadar kin dolu olmaya gerek yokkkk.

Enişte ve görümcenin alt katta gelinin kv ve kp le üst katta yaşaması daha mantıklı,içgüvey olmamış olur böylelikle
Bence de nişanlısı ic güvey gitmemiş olur ailesiyle yaşar hem damatla karşılaşmaz
Ne dersin konu sahibi
Vir de öyle gururla söylemiş benim nişanlım ic güvey gitmez diye
Hayatta hiç zor durumda kalan görmemiş sanırım

Yengelere varana kadar anne babalar zaten damadı aynen böyle elin oğlu görüyor bizim toplumumuzda.
Burada konu sahibine kızılsa da genel olarak durum bu.
Çevrenize bakın bakalım babasının evinde oturan erkek mi ,kadın mı daha fazla .
Geçen gün 2 komşunun arasında geçen konuşma.
-Oğullarına ev verdin ama kızlarına vermedin ,birinin evi yok ona versen diğer daireyi(babasının evinde kirada)
-Ben çalıştım yaptım,elin oğluna yok,çalışsın da kendi yapsın.
Halbuki verince kızına da vermiş oluyor,kızı rahat etmiş oluyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…