- 28 Kasım 2010
- 42.502
- 141.171
- 798
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Esimin dusuncesi mivarya kızın ailesi damada iyi davranınca bi sıkıntısı olunca yardım edince niyeyse hep kötü durumda kalıyor. gidilmek istenilmeyen taraf oluyor. ne hastalıklı bi düşünce.
Evet dogru olabilirAilen hem senin yyaşadığın sorunlara duyarsız kalıyor hem de niye gelmiyor bu damat diyorlarsa bence kafaya takacak pek bisey yok. Onc seni anlamaları ve sana yardımcı olmaları gerekir. Kızım ne sorun yyaşarsa yaşasın ama damatta bize gelsin demeleri doğru değil
Ben zitlasinca tartisma cikiyor amaSen ona mecbur musun? Zitlassin. Sende zitlas . Cunku o bunu hakediyor. Huzursuzluk olmasin diye susarsan. Adam bu durumdan sikayetci oldugunu nasil idrak edecek. Zaten algida problemi var. bu durumun sonucunu sen degil o dert etmeli.
Ama her zaman öyle ailem bekliyor kac haftadir onlari uzmeyi ne hakki var hakkimi helal etmiyorum zatenSamire bi kere de akışına bırak..
Adam HAKLI ama sürekli yönlendirmeye çalışıyormuşsun gibi gözüküyor burdan bakınca da..
Bi üstüne düşme bakalım, bi sal ipini bakalım ne olacak..
Oyle deyince de isin düştü ya yalakalik yapiyon diyorBelkide kocan gercekten cok yorgundur sen ustune gidincede sacma sozler soyluyordur.Bence dogru zamani bekle yani bunu cok buyuk bir yere gitme gibi dusundugun icin o da sacmaliyor oysa annen baban yani ozledim falan hem sizinkiler yakin ben goremedi uzun sure oldu hayatim falan diyin
Ben zitlasinca tartisma cikiyor ama
Neden böyle yapiyor inanki dusunemiyorum sanki ben onun dusmaniyim cok duygusal oldugumuda biliyor hepten beni üzüyor sadece kendisine muhtaç olmami istiyorBence bu senin degil huysuzluk yapan kocanin derdi olmaliydi.
Demek ki oyle bir izlenim veriyorsun. Sen kendi durusunu degistirirsen o da degisecek emin ol.Neden böyle yapiyor inanki dusunemiyorum sanki ben onun dusmaniyim cok duygusal oldugumuda biliyor hepten beni üzüyor sadece kendisine muhtaç olmami istiyor
Ama nasil degistirecem hic fikrim yokDemek ki oyle bir izlenim veriyorsun. Sen kendi durusunu degistirirsen o da degisecek emin ol.
Evet ailecek ezmeyi cok severler dun hep birlikte oturuyorduk kaynimlar eltim falan kaynim ters bi laf söyledi esine onlar gittikten sonra kv kp esim kahkahalar havada ucustu milletin mutsuzluguyla mutlu olan insanlar ama kendi kızlarına birsey deseler dunyayi yikarlar niye boyle dediniz diye cok bencil kibirli insanlar"Bir kere de evet de "
Başlığı okuyunca, Bahçeli'ye sitem var sandım. :):)
......
Sizi yönetiyor, eşit görmüyor, ataerkil büyümüş.
Kandırılabilir, ne hödüklük yapsam çeken duygusal ve koşulsuz bağlı biri olarak görüyor sizi.
Huyu bu, yaratılışı bu, yetiştirilişi bu.
Ne derseniz deyin.
Dışarıdaki bir bayana karşı böyle duyarsız değildir.
Kaldı ki, ele geçirilebilir, duygusal ve ona bağlı olduğunuz için evlenmiştir sizinle.
Sindiremeyeceği lokma olsaydınız ısırmazdı. Sindiremeyeceğine hödüklük yapamaz.
Sizin sevginizi kendisine avantaj olarak görüp, bunu kullanıyor.
Ne olur?
Sözle değil davranışla dik durun.
Kendinize küçük alan yaratın.
Az konuşun, öz konuşun, yumuş yumuş sevgi göstermeyin.
Naz etmeyin, küçük şeylerde ricacı olmayın, hatta hiç olmayın, eyvallahınız olmasın.
Çünkü,
Bunu yapanın davranışları sadece sizim ailenize gitme konusunda kaba ve duyarsızca değildir.
Bide benim sucum bisey yaptirmak icin cok yalvarıyorum keske hic yapmasaymisim yalvarsamda yapmiyor zaten"Bir kere de evet de "
Başlığı okuyunca, Bahçeli'ye sitem var sandım. :):)
......
Sizi yönetiyor, eşit görmüyor, ataerkil büyümüş.
Kandırılabilir, ne hödüklük yapsam çeken duygusal ve koşulsuz bağlı biri olarak görüyor sizi.
Huyu bu, yaratılışı bu, yetiştirilişi bu.
Ne derseniz deyin.
Dışarıdaki bir bayana karşı böyle duyarsız değildir.
Kaldı ki, ele geçirilebilir, duygusal ve ona bağlı olduğunuz için evlenmiştir sizinle.
Sindiremeyeceği lokma olsaydınız ısırmazdı. Sindiremeyeceğine hödüklük yapamaz.
Sizin sevginizi kendisine avantaj olarak görüp, bunu kullanıyor.
Ne olur?
Sözle değil davranışla dik durun.
Kendinize küçük alan yaratın.
Az konuşun, öz konuşun, yumuş yumuş sevgi göstermeyin.
Naz etmeyin, küçük şeylerde ricacı olmayın, hatta hiç olmayın, eyvallahınız olmasın.
Çünkü,
Bunu yapanın davranışları sadece sizim ailenize gitme konusunda kaba ve duyarsızca değildir.
Bide benim sucum bisey yaptirmak icin cok yalvarıyorum keske hic yapmasaymisim yalvarsamda yapmiyor zaten
Evet birinci yontem guzel ana ben yapamam iste zaten dunden buyana ağlıyorum beni anlayan birisi cikti karsima sagolun deneyecem artik yalvarmiyacamYaptığınızı çekiyorsunuz. Giden sizden gidiyor.
Zaten baskıcı ve bencil bir yapı var. Siz de bu değirmene şu taşımayın bari.
Deli deliyi görünce çomağını saklarmış.
Ya arsız, ağzı bozuk, deli kafalı, atarlı ve ters olacaksınız... Ki imkansız yapınız müsait değil, yavru kedi görseniz ağlarsınız muhtemelen.
Ya da küçük alanınız olacak, sessiz, mesafeli, kendi işini kendi gören, çok çok çok az konuşan, eyvallahı/sitemi/yalvarması olmayan. Yani kabuğunuza çekilin, durgun ve suskun ve ciddi olun. Kısa ve net cevaplar verin. İşinizi yapın çekilin kenara. Eyvallahsız. O zaman işler biraz değişir..
Birinci yöntem daha güzel ama size uymaz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?