Bi kV klasiği "oğlunun parasına kiyamama"

Yahu kız zaten nişanlısıyla birlikte yapıyor her şeyini.. Ondan bir şey istememiş ki.. Adam traş takımını yenileyecekken kız da epilasyon aletini yenileyecek..Garip olan ne? Ayrıca insanların da altın istemek nedir yahu kafasını anlayamadım ben şu forumda... Ufo görmüş masum köylü gibi tavırlar..Ben de istemedim ama isteyeni de kınamam.. Bana ve aileme sordular biz de siz nasıl isterseniz dedik.. Huzursuzluk çıkmadan halloldu mesele.. Asıl sorun bu arkadaşımızın kayınvalidesi her şeyi gelin ve daöadın birlikte yapacaklarını bildikleri halde ona gerek yok şuna gerek yok demesi.. Ona ne? Madem birlikte yapacaklar ona ne?

Valla ben " nişanda şu istenir mi, sözden önce şu alınır mı? Nişanlına bu söylenir mi hiç? " gibi saçmalıklara anlam veremiyorum gerçekten. Bu kuralları kim koymuş Allah aşkına? Esnetilemez yasal bir zorunluluk mu? Yine muhalefetler doluşmuş. Konu odağından hep şaşıyor. Arkadaş isteyen istediğini talep eder. Ülkemizde bile şehirden şehire kültür farkı varken neden kendinizle kıyaslama yapıyorsunuz? Mesela bizde yatak odasını asla kız tarafı yapmaz hatta ayıp olarak karşılanır ama çoğu yörede bunu kız tarafının yapması bekleniyor. Ee ayıp mı şimdi gerçekten? Göreceli. O yüzden kıyaslama yapmayınız derde çözüm bulmak gibi bir zorunluluğunuz yok sadece dinleyiniz olabildiğince yardımcı olmaya çalışınız. Bu bölümün adı "bir derdim var değil de dertsiz başıma dert arıyorum" mu acaba da ben mi bilmiyorum anlamadımki?

Konu sahibine gelirsek, siz nişanlınızla gönlünüz ne istiyorsa nasıl bi gelecek hayali kurmuş ve planı nasış yapmış iseniz o yolda devam edin. İnsanlar hep konuşur ama bakar ki dinleyen yok herkes kendi bildiğini okuyor ciddiye alınmıyor, sıkılır kabullenir vazgeçer. Siz nişanlınızla orta yolu bulabilin yeter. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bizde boyle adetler hic yok.

Makyaj yapmiyorsam gercekten makyaj malzemesi de aldirmam. Sirf baskasi aliyor diye kullanilmayacak seyleri aliyorsunuz gibi geldi. Veya ihtiyac olmadigi halde aldirmak...

Ben makyaj yaparim az da olsa. Bunca yil nasil kendi kendime aldiysam evlenirken ve evlendikten sonra da aynen aldim. Bence siz de 3 kurusluk seyler icin agizlara laf vermeyin.

Bir de epilator ayiptir ya insanin mahremidir ben utanirim kayinvalideme kadar epilatorumun lafi gitse.

Oncelikle butun bu masraflar ileride esiniz ve size borç yuku olarak geri mi donecek? Yoksa ailesi arkasinda durup karsilayacak mi onemli olan bu. Benim esim herseyin ustesinden kendisi geldi bende karismadim ne alabiliyorsa onu aldilar. Sonuc olarak masrafa sokarsam da simdi ceremesini ben cekecektim

Bu konuda sorun aslinda sizin gordugunuzden bambaska

Siz madem nisanlinizla alacaksiniz neden sizin aranizda olan seyleri nisanliniz annesine anlatiyor? Ikinizin parasi ikinizin karari. Kime ne?

Anneye bu soylendikten sonra onun gereksiz bulmasini anliyorum. Tutacagimiz ev diyorsunuz. Yani kira olacak. Dugun ustu akla gelmeyen binlerce masraf cikacak. Oglunun butcesini dusunecek elbet. Epilatoru beraber alacaksiniz ama onlarin da masrafi oluyor suan mutlaka. Neyi nasil denklestireceklerini dusunmek zorundalar. Kendileri katkida bulunamiyorlarsa bile ogullarinin neyi ne kadar nasil denklestirecegini dusunmek suc mu? Bence degil. Borclanmasini istemiyordur. Borclansa ilerde aile yasantiniza yansiyacak o borc birlikte odenecek diye... Uslubu yanlis olabilir ona lafim yok. Tabii ki sizin de hakli oldugunuz kismi vardir.

Ikincisi; madem annesi bunlari soyledi, nisanliniz niye size anlatiyor? Gereksiz olduguna karar verirse gelip size bunu aciklar. Annem bunu bunu dedi demek yersiz.

Sakin nisanliniz size hayir diyemeyip annesinin agzindanmis gibi o gereksiz bu gereksiz diyor olmasin?

Sizde oylemi sasirdim benim maasim var ogretmenim esimin var yemek yakiminin sandalyelerine kadar yorum yaptu gerci ben caktirmdan esime ters bi bakis atinca kazanan ben oldum sonrada soyledim kim oturcaksa evde esyayi o secer diye

kaptinn Ay valla cok merak ettim kv haklı mı diye.. Altın olarak neler istediniz? (Kaç bilezik veya set)

Nisanliniz , annesi ile ayni fikirde degilse, problem yok..
Epilasyon aletinizde alinir, istediginiz altinda yapilir..

beraber çalışıp alıyormussunuz ne güzel işte alınabiliyorsa fazladan altın olmasıda iyi borcu ödeniyor nasılsa sonra yine sizin işinizi görecek biz araba alacaktık vazgectik üzerine para koyup kendi evimize geçtik şükür millete kulagınızı tıkayın nişanlınızda destekciyse daha nolsun

Canim bu gibi durumlarda tavrini en bastan belli etmelisin. Cunku nasıl baslarsa oyle devam ediyor. Ben yilin 5 ayi kayinvalidemle birlikte yasiyoruz geri kalan zamanlarda memlekette kendi evinde.
Alip karsima acik acik konustum en bastan. Bak anne bizim sizden hic bir talebimiz yok altin bohca vs vs yaparsaniz gelecegimiz icin yatırım olur alip ben onlari takip koluma gezmem diye. Set takimi saat vs zaten hic almayin cunku takmıyorum. Siz gucunuzun yettigini yapin diye. Ayni evde olacaksak birbirimize anlayisli olmayi ve sınırlarımızı bilmeliyiz sen bana ben sana karismazsam inan cok dha rahat ederiz dedim. Sagolsun oda anlayisli bir kadin. Arada tipik kv ozellikleri gosterip karismaya calissada ben önünü kestim.
Bazende politik oldum tamam annecim oyle olsun vs dedim yine gittim kendi bildigimi okudum. Burda is sana dusuyor demek istedigim. Karsi tarafida kirmadan kendini iyi ifade etmelisin

Dışardan bakınca fazla beklentili birisi olduğunuz algısı oluştu bende.
Ya da makyaj malzemesine kadar koca tarafına masraf yıkan biri.
Altın miktarını bile belirlemişsiniz gördüğüm kadarıyla.
Ama çalıştığınız halde karışıyorlar yanlış anlamadıysam.
Kazandığınız parayla alıyosanız duymazdan gelin istediğinizi alın.
Ve epilatör gibi ufak şeyleri kendiniz alın ki insanlara malzeme vermeyin.

esinle senin yasayaciginiz hayata kimse karisamaz tavsiyesi varsa versin sonra cekilsin . hadi makyaj malzemelri cok muhim degil ama sen sukadar bilezik deyiote onlarda tamm demisse sonradan cok onmli bi durum olmadikca verilen siz tutulmali

epilasyon aletini neden evlenmeden evvel almadınız?

Kendi paranızla alıyorsanız epilasyon aletini, bunu karşı tarafa kim söylüyor? Nişanlın gidip epilasyon aleti alacağız mı diyor annesine ? Ya da makyaj malzemesi? Bilmiyorum normalde parfümüne kadar alanlar da var ama ben bir çöplerini görmedim çok şükür o yüzden biz de sana şunu yaptık diyecek durumları yok. Tanıdığım birinde şunu da gördüm iç çamaşırı getirmişlerdi paket paket. Ama kutuya bakıyorsun NBB içini açıyorsun dandik dandik markalar. Çok aşağılayıcı bulmuştum. O yüzden ben hiç o tür işlere girmedim istemiyorum dedim bedenimi filan sorduklarında. Bindallımı alırken zorla bir takım iç çamaşırı ve pijama aldırdılar ısrarla. Sadece o oldu.

beklentim asla yok yani en azından ailesinden bi beklentim yok
bizim buranın adetlerine göre gitmedik mesela şöyle anlatayım )masraftan kaçan biri olmadıgımı göstermk için)
ev eşyalarını ikiye böldük ben beyaz eşyaları aldım nişanlım mobilyaları
ben mutfak ve yatak odası ıvır zıvırlarını aldım nişanlım halı ve perdeleri
ben kına gecesini organize ediyorum nişanlım düğünü

yani asla ben gelin oluyorum herseyi yapmak zorundalar gibi bi kasıntılık yapmadım aksine benimde evim benimde düğünüm diye herşeye ortak oldum ki olması gerekende bu zaten biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…