Hayır kesinlikle sevdirme çabası değil. Kişiliğim karakterim böyle. Genelde dertlerini anlatan değil de dinleyen taraf oluyorum.Neden kendini sevdirme cabasindasin zorlarsan olmaz herkeze iyilik melegi olamazsin kendini feda edemezsin etme de aylen haric kimseye iyilik melegini oynama boyle severler dusunuyorsan sevmezler kulla
Her şey mümkün. Ama anladığım tek şey.. İnsanlara kesinlikle iyilik yaramıyor.Soyle soyliyim kendi adima
bana en buyuk iyiligi yapan bir kisiyi aramiyorum
o kadar onemli bir iyilikti ki o olmasaydi halim ne olurdu bilmiyorum....ama dili de o kadar sivri idi ki...
demem o ki davranislarin ile yaptiklarin celisiyordur
Yapılan iyilik çabuk unutuluyor. Ayrıca sen ılımlı oldukça seni çantada keklik görüyorlar. Yani pasif kalıyorsun. Daha bir çok sebebi var da... sen söyle neden sence?Sence neden .Ben sebebini cozdum uzun dusunmeler sonunda .Sen de bilirsin aslinda.
Bence dedigim sebepten sessiz biriysen adam hesabina almiyorlardir.Ayip ama yaptiklari edepsizlik.Yapılan iyilik çabuk unutuluyor. Ayrıca sen ılımlı oldukça seni çantada keklik görüyorlar. Yani pasif kalıyorsun. Daha bir çok sebebi var da... sen söyle neden sence?
herkesin ahlaki gelisimi farkli farkli.Bence dedigim sebepten sessiz biriysen adam hesabina almiyorlardir.Ayip ama yaptiklari edepsizlik.
Cok yerinde bir tesbit olmus.Ama surasina ekleme yapmak istiyorum.Ailesi ezici olmus herkes boyle olmuyor.Benim annem babam normal insanlardi zararlarini gormedim ama iki ablam cok ezdi beni.Kisilikleri sorunluyduherkesin ahlaki gelisimi farkli farkli.
kimi 30yasindayken5 yasindaki cocukla ayni ahlaki duzeyde olabiliyor.
ben ustun ahlaki ozelkikleri olan gercekten kendini egitebilmis insanlarin bu sekilde davranmayacgini dusunuyorum . sıkıntıli insanlarin davranislari bunlar . bence kaale almaya bile gelmez.
cunku normalde iyilik iyi bir seydir. normalde iyiliğin takdir edilmesi gerekir. Ama karsi taraf bunu anlamiyor yani ANLAMIYOR . :)
Cok yorum yapabiliriz . Bazi insanlar da cocukkn anne babalarindan baski ve ezilme gordugu için kendilerine bu sekilde bir muamele ile yaklasmazsaniz size deger vermiyorlar cunku geçmişteki anne-baba muamelesi onlara göre onem verilecek davranis bu bile bir seyleri cozememis insan demek .
sonucta umursamamak aksinr merhamet etmek gerek. sadece herkese hak ettigi kadar davranmak lazim.
bkzogan cuceloglu icimizdeki cocuk
Duygularıma tercüman olmuşsunBen de pek sevildiğimi düşünmem.
Ama öyle herkesin derdine koşan biri değilim,kendi derdim başımdan aşkın Allahım beterinden saklasın inşallah.
Benim sevilmeme sebeplerim daha çok kendi kişiliğimle ilgili...
Bazen hadi anam babam evlat olduğumdan vazgeçemiyor da asıl kocam bile beni nasıl seviyor şaşarım...
ikisi de bence . ama bunlari dusunen.bi insnda bi farkindalik.var en azindan . :) genelde insanlar farkinda dahi degil. uyuyorlar gibi motomot. anlatamazsin bile bi seyleri .Cok yerinde bir tesbit olmus.Ama surasina ekleme yapmak istiyorum.Ailesi ezici olmus herkes boyle olmuyor.Benim annem babam normal insanlardi zararlarini gormedim ama iki ablam cok ezdi beni.Kisilikleri sorunluydu
Ben oyle olmadim.Insan kotuyu ya aynen yansitiyor yada icinde degistirebildigi kadar degistirip guzel sekilde yansitmaya calisiyor.Merhamet, insanlik, hosgoru oldugu gibi kabul etme,dedikodu yapmama,laf tasimama,adalet duygusu,halden anlamda,kuyu kazmama,olgunluk ; bunlar icten gelen seyler mi kendini yetistirmekle mi alakali tam bilmiyorum ama ikisi de bence..
Sizce arkadaslar?
Kitabin adi ne?ikisi de bence . ama bunlari dusunen.bi insnda bi farkindalik.var en azindan . :) genelde insanlar farkinda dahi degil. uyuyorlar gibi motomot. anlatamazsin bile bi seyleri .
tabi cok da detay bilmiyorum yeni kitap okudum cok etlilendim cok sasirdim . .hep dogru tespitler .
doğan cuceloglu... icimizdeki cocuk.Kitabin adi ne?
:) :)Onu okumadim ama icimizdeki bizi okumustim sanirim cok eskiden.Bizim tespitlerimizi mi destekliyordu
Katılıyorum sana.İnsanlar kendilerine benzeyenleri severmiş diye bir şey okumuştum bir makalede.
Bu da olabilir ama bence sevgi de artık menfaat ilişkilerine dayalı pohpohlarsan hiç bir hatasını söylemezsen onunla oturur onu üzenlere kızarsan v.s örnekler arttırılabilir. Sizi çok severler.
Bunun farkında olmadan kurulan ilişkiler de sevgi sandıkları şey aslında tatmin olma duygusudur..
Ya insanlar ne garip şeyler...
Aynen.İyiler ve zekiler asla sevilmiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?