Bi sorum var...

Nehirh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
2.426
2.174
63
Kp kendine araba aldı 1 buçuk yıl oldu. Bizim düğünümüz olmadan alınmıştı 1 hafta önce falan eşim de kendi kendine bana hiç danışmadan babasına demiş iyi bir model al ben de yardim ederim.

Şimdi yıllık 3 bine yakın bakim parasını ödüyoruz. Geçen sene kendi ödemiş babası bu yıl biz ödedik 3 yıl daha var. Ve eşim söz verdim ödücez diyor. Aylık 380 lira para.

Hamileyim Allah 'ın izniyle çocuğumuz olacak, ev kira değil, ikimiz de çalışıyoruz ama maaşlarımız öyle ahım şahım değil asgari ücretin biraz üstü. Sürekli olmasa da ayda 1 ya da 2 defa arabayı istiyoruz hava durumu kötüyse ya da acil bi şey olunca ama istediğimizde 3 biniyorsak 1 deposunu fullüyoruz gittiğimiz yol da 20 km falan avm ye gidip park edip dönüyoruz.

Onun dışında ben de istemiyordum motorumuz var bize yetiyor. Ama dediğim gibi hava durumu ve aciliyette lazım oluyor. Bi de hamileyim motor çok takır tukur, otobüsü eşim sevmiyıor. Bu bakim parasından önce hiç al demezdim arabayı. Ama şimdi içimde bir şey dürtüyor madem seni borcuna ortak ediyorlar sen de ihtiyacın olunca isteyeceksin acil bi şey olmasa da. Sonuçta bu para ikimizin kasasından çıkıyor ve bana soran olmadı bile. Eşim de onlar bu yaşa kadar beni getirdi bi söz vermişim minnet borcumu ödücem diyor. E şimdi bebeğimiz olursa onun masrafı ayrı. Evlendik evleneli bir obje almadık evimize ben zaten çalışmaya başlayalı şurda 3 ay oldu. Hemen borca soktular.

Bu araba isteme ve borç mevzusunda fikirleriniz neler? Benim ailem uzak bi faydam dokunamıyor ki benim annemin babamın durumu onlardan kat be kat sıkışık. Bi çorap akşam fayda olur ama bizim ortak keremiz ihtiyacımız var olurda birimiz işimizden olursak oyumuz buyumuz yok demeyelim kimseye diye ihtiyaçlarımızı almaya çalışıyorum. Eşime o zaman ben de kendi aileme yardim ederim diyince et o zaman tavırlı cevap veriyor.

Doğru davranış nedir sizce? Arabadan faydalanmaya devam mı edelim, yoksa bebeği öne sürüp (ayrıca benim ödenecek öğrenim kredisi borcum da var) borcu artık ödeyemeyeceğiz mi demeliyiz? Şimdiden teşekkürler, laf sokacak olan çok bilmiş bazı arkadaşlar yorum yapmasa da olur.

Bu erkeklerin ailelelerine minnet borcu hic bitmiyor. Eee kadinlarin ailelerine minnet borcu ne olacak ??

Yerinizde olsam aslaa esime maasimdan 1 kurus vermem eve de destek olmam. Napiyorsan yapsin maasiyla..

Sürekli beynine beynine biz sana şunu yaptık biz sana bunu yaptık çivi gibi çakıyorlar. Eşim liseden beri çalışmış hep destek olmuş ev almışlar birlikte biz ev aldık size lafı ortada. Eşim de diyor 1 buçuk yıldır kira vermiyoruz en azından onu düşünelim. Dedim bu süreçte burnumdan getirdiler kira versek daha iyidi.

bebeğiniz olacak kendi arabanız yok KP nize yardım ediyorsunuz. bence onlardan çok sizin arabaya ihtiyacınız var

onların büyük olarak size destek olması lazımken bebek geliyor ihtiyaçları var vs die siz neden yardımcı oluyorsunuz anlamadım doğrusu

benimd e aileme minnet borcum var de, babamla konuştum araba alacakmış ben de ona vereceğim de.
Öyle bir şey olmadığını biliyor da, işi inada bildirmek istemiyorum. Meğer evlendiğimizden beri 40 -40 annesinin telf borcunu ödemiş yani ona telf almış. Dedim ben de anneme alıcam kadın kırık telefonla geziyor. Al dedi. Alıp almamakta kararsizim yılbaşı hediyesi diye aldırırm belki ayda 40-50 taksitle.

Ben olsam aileme para göndercem diyip her ay kenara ekstra para atarım
Hatta biraz da aileme gönderirim
Arabaya şimdilik laf etmem çünkü doğum süresince ve doğumdan sonra falan bebeği doktora götürmek için araba lazım olur yine arabayı kullanmaya devam ederim ama madem borç eşimin minnet borcu bırakırım o öder ben kendimden kısmam.

bebeğiniz olacak kendi arabanız yok KP nize yardım ediyorsunuz. bence onlardan çok sizin arabaya ihtiyacınız var

onların büyük olarak size destek olması lazımken bebek geliyor ihtiyaçları var vs die siz neden yardımcı oluyorsunuz anlamadım doğrusu

O kadarını düşünmüyorlar işte eşime hep böyle anlatıyorum bak bizi ihtiyacımız var sen evim var sanıyorsun ama evin yok bak her seferinde size ev aldık diye kafamıza kakıyorlar. Ev almamız araba almamız lazım birikim yapmamız lazım. Nasıl faydalı oluruz demiyorlar da nasıl olsa borçları yok evleri kira değil diye sömürmeye çalışıyorlar.

E bu ne kadar böyle ödemeye devam edecek belli mi ?

Belli değilse arabada sizin de hakkınız var. Bir an evvel ehliyet Alıp arabayı siz kullanmaya başlayın.

Ben olsam aileme para göndercem diyip her ay kenara ekstra para atarım
Hatta biraz da aileme gönderirim
Arabaya şimdilik laf etmem çünkü doğum süresince ve doğumdan sonra falan bebeği doktora götürmek için araba lazım olur yine arabayı kullanmaya devam ederim ama madem borç eşimin minnet borcu bırakırım o öder ben kendimden kısmam.

Maaşlarımızda ayrı gayri yoktur. Para ortaya koyulur bu kadar verilecek var deyip o para ayrılır kalanı da ikiye bölünür ona ve bana ekstra pazar parası ayrılır bu şekilde. Zaten hazır çok yiyoruz çoğu para karta gidiyor.

katlanmak zorundasin gibime geliyor. :KK43:
sukredin kardeslerinede para aktarmak zorundaligi yok. (bunu isteyende var cunku)

Herkes şu minnet borcunu evlenmeden ödesin yahu. Bekarken ailesinin yuzune bakmayanin evlenince minneti tutuyor.
Eşim de bir ara bu triplere girmişti. Esim 29 yasindayken evlenmistik. O yaşa kadar ailesine hicbisey yapmamis, evlenince ailesine para veresi gelmisti. Dedim bunca yil yapsaydin napiyorsan benimle evlenince mi aklina geldi?

Benden izinsiz kimseye para bağlayamaz zaten para hesaplarini ben yonetiyorum habersiz bisey yapsa gorurum.

E bu ne kadar böyle ödemeye devam edecek belli mi ?

Belli değilse arabada sizin de hakkınız var. Bir an evvel ehliyet Alıp arabayı siz kullanmaya başlayın.
Ödemeye devam edersek bi 3 yıl daha. Vermezler öyle kullanmalık bi araba alın siz de demeye başladılar. Lazım olurmuş bize.

Valla sen ne yaparsan yap esin bı kere " bu yasa kadar getirip besleyip büyüttüler" dusuncesınde oldugu muddetce siz o araba bakim borcunu pasa pasa odersınız.. Ha illa kavga cıkarırım odetmem dıyosanda bana gore cok haklısın aranızda huzursuzluk olur esin tarafından. En iyisi ihtiyacınız oldugunda sızde arabayı alıp kullanın. Ama tartısma dan yarın cocuk dogunca araba cok lazım olacak. Onun oncesı dogumu var hastane kontrolleri, cocuk dogacak bı ayagınız hastanede olacak. Dedigim gibi hıc ustelemeyın bu para konusunu ıhtıyac olunca isteyin.

O kadarını düşünmüyorlar işte eşime hep böyle anlatıyorum bak bizi ihtiyacımız var sen evim var sanıyorsun ama evin yok bak her seferinde size ev aldık diye kafamıza kakıyorlar. Ev almamız araba almamız lazım birikim yapmamız lazım. Nasıl faydalı oluruz demiyorlar da nasıl olsa borçları yok evleri kira değil diye sömürmeye çalışıyorlar.

o zaman siz de her fırsatta arabayı isteyin duygu sömürüsü yapın hamileyim üşüyorum vs..

eşiniz anlamıyor madem siz onları bıktırana kadar uğraşın e destek oluyorsanız almanıza da bişey diyemezler herhalde...

eşiniz bu durumu anlamayacak belli ki daha fazla üzerine gitmenizin bir anlamı yok siz arabaya ortakmış gibi davranın onlar düşünsün

Su erkeklerin minnet borcuna da gicik olmaya basladim

Senin ailen de seni okuttu buyuttu senin minnet borcun nerde?

Arabayi da kullaniyormussunuz arada
Bilemedim simdi

Herkes şu minnet borcunu evlenmeden ödesin yahu. Bekarken ailesinin yuzune bakmayanin evlenince minneti tutuyor.
Eşim de bir ara bu triplere girmişti. Esim 29 yasindayken evlenmistik. O yaşa kadar ailesine hicbisey yapmamis, evlenince ailesine para veresi gelmisti. Dedim bunca yil yapsaydin napiyorsan benimle evlenince mi aklina geldi?

Benden izinsiz kimseye para bağlayamaz zaten para hesaplarini ben yonetiyorum habersiz bisey yapsa gorurum.

Evlenmeden önce söz vermiş. Kv ye kalsa biz ortak yiyip içecektik ama ben duruma el koydum herkesin kasası kendine ama hala faydalanma derdindeler. Geçen eşimi aradım nerdesin markette annesiyle. İş dönüşü eşimi aramış bi ayakkabı var onu alalım diye. Sömürüyorlar resmen.

Ödemeye devam edersek bi 3 yıl daha. Vermezler öyle kullanmalık bi araba alın siz de demeye başladılar. Lazım olurmuş bize.
Yok daha neler.

Hangisine yetecekmişsiniz bebeğe mi arabaya mı onların Arabasına mı ?

Zaten doğumdan sonra bi sure çalışamazsın değil mi

Valla sen ne yaparsan yap esin bı kere " bu yasa kadar getirip besleyip büyüttüler" dusuncesınde oldugu muddetce siz o araba bakim borcunu pasa pasa odersınız.. Ha illa kavga cıkarırım odetmem dıyosanda bana gore cok haklısın aranızda huzursuzluk olur esin tarafından. En iyisi ihtiyacınız oldugunda sızde arabayı alıp kullanın. Ama tartısma dan yarın cocuk dogunca araba cok lazım olacak. Onun oncesı dogumu var hastane kontrolleri, cocuk dogacak bı ayagınız hastanede olacak. Dedigim gibi hıc ustelemeyın bu para konusunu ıhtıyac olunca isteyin.

Aynen bende öyle düşündüm ama işte kafama takılan araba isteyerek doğru bi şey mi yapıyorumdu. Eşime araba alalım bari oraya para bağlayalım diyorum ona yanaşmıyor. Nasıl olsa araba var çok zorda kalınca alıyoruz kafasında.

Yok daha neler.

Hangisine yetecekmişsiniz bebeğe mi arabaya mı onların Arabasına mı ?

Zaten doğumdan sonra bi sure çalışamazsın değil mi

Düşünemiyorlar işte arada bi tartışma olmadığı sürece laf sokan bi.insan değilim illa şartellerimi artıracaklar.

Back
X