Bi sorum var...

İyi demişsin.Kendi 1 gün bile çalışmamıştır dışarda eminim.Geline çalış demek kolay tabii.Hem ev işi hem çalışmanı beklerler bu tipler.Her türlü sömürücekler yani.Ev verdiler diye böyle yapıyorlar bence.O evi sana değil sadece oğullarına da verdiler.

Bana sürekli ev verdim ev verdim size demişti bıkmıştım artık dedim evi bana değik oğlunuza aldınız ben değil başka gelin olsa o oturacaktı. Ev aldınız diye köleniz olamam alın eviniz sizin olsun. İstemiyorum ev falan. Şok olmuştu. Kendi bi çocuk bakmaya gitmiş 2. Ay çıkmış gelmiş çocukları dalga geçiyordu.

Madem arabayı ödemeye söz verdim diyor eşiniz, siz ne yapsanız işe yaramaz sürekli kavga edip durursunuz. Sürekli arabayı ödünç almasını sağlayın bir sure sonra onlar vermemek icin bahane edecekler yada lafını yapacaklar. Eşiniz o zaman araba almak zorunda kalır ve borçlanır, kendinize ancak yeteceğinizden de onlara verecek parası kalmaz. Araba almaya ikna edin ki kendi ödemeleri olsun etrafa verecek parası kalmasın.

Madem arabayı ödemeye söz verdim diyor eşiniz, siz ne yapsanız işe yaramaz sürekli kavga edip durursunuz. Sürekli arabayı ödünç almasını sağlayın bir sure sonra onlar vermemek icin bahane edecekler yada lafını yapacaklar. Eşiniz o zaman araba almak zorunda kalır ve borçlanır, kendinize ancak yeteceğinizden de onlara verecek parası kalmaz. Araba almaya ikna edin ki kendi ödemeleri olsun etrafa verecek parası kalmasın.

Evet bu taktiği uygulucam ehliyet alıp. Teşekkürler.

Ev aldılar diye kimsenin kölesi olmak zorunda değiliz. Ev aldı diye beni evine köle yapmaya çalıştı bu insanlar. Eşime ben altın istemiyorum ev onların olsun yeterki çıkalım şu evden uzaklaşalım dedim dinletemedim. Çalışmıyorken de hesap yapıyorduk zaten 1 yıllık evliyiz. Kendi borcumuz vardı onu ödüyorduk az bi maaşla annesinin sırf inadından telefonu varken aldırdığı 2. Bir telefonun taksitlerini ödedik şuanda da babasının arabasının bakım parasını ödüyoruz. Ve bizim hiçbir şeyimiz yok.

Köle derken anlamadım. Boşuna gitmiyor ki para , aileye gidiyor. Hemde beraber kullanacağız arabaya.

Isteyeceğiniz kıranın yarısını odemiyorsunuz.

Bin tl den başlıyor iyi bir yerde kiralar. 380 tl nerede bu para nerede. Biri yabancıya gidiyor, biri aileye.

Ben bu tarz durumlari normal karsiliyorum. Esimin evinde kayinvalidem oturuyor melesa ,diğer evin kirasini da kayinvalidem aliyor. Ben zoruma gitmez. Annene para ver de derim. O onun annesi. Ben kayinvalidemi severim belki ondan oyle dusunuyorum.

Kp kendine araba aldı 1 buçuk yıl oldu. Bizim düğünümüz olmadan alınmıştı 1 hafta önce falan eşim de kendi kendine bana hiç danışmadan babasına demiş iyi bir model al ben de yardim ederim.

Şimdi yıllık 3 bine yakın bakim parasını ödüyoruz. Geçen sene kendi ödemiş babası bu yıl biz ödedik 3 yıl daha var. Ve eşim söz verdim ödücez diyor. Aylık 380 lira para.

Hamileyim Allah 'ın izniyle çocuğumuz olacak, ev kira değil, ikimiz de çalışıyoruz ama maaşlarımız öyle ahım şahım değil asgari ücretin biraz üstü. Sürekli olmasa da ayda 1 ya da 2 defa arabayı istiyoruz hava durumu kötüyse ya da acil bi şey olunca ama istediğimizde 3 biniyorsak 1 deposunu fullüyoruz gittiğimiz yol da 20 km falan avm ye gidip park edip dönüyoruz.

Onun dışında ben de istemiyordum motorumuz var bize yetiyor. Ama dediğim gibi hava durumu ve aciliyette lazım oluyor. Bi de hamileyim motor çok takır tukur, otobüsü eşim sevmiyıor. Bu bakim parasından önce hiç al demezdim arabayı. Ama şimdi içimde bir şey dürtüyor madem seni borcuna ortak ediyorlar sen de ihtiyacın olunca isteyeceksin acil bi şey olmasa da. Sonuçta bu para ikimizin kasasından çıkıyor ve bana soran olmadı bile. Eşim de onlar bu yaşa kadar beni getirdi bi söz vermişim minnet borcumu ödücem diyor. E şimdi bebeğimiz olursa onun masrafı ayrı. Evlendik evleneli bir obje almadık evimize ben zaten çalışmaya başlayalı şurda 3 ay oldu. Hemen borca soktular.

Bu araba isteme ve borç mevzusunda fikirleriniz neler? Benim ailem uzak bi faydam dokunamıyor ki benim annemin babamın durumu onlardan kat be kat sıkışık. Bi çorap akşam fayda olur ama bizim ortak keremiz ihtiyacımız var olurda birimiz işimizden olursak oyumuz buyumuz yok demeyelim kimseye diye ihtiyaçlarımızı almaya çalışıyorum. Eşime o zaman ben de kendi aileme yardim ederim diyince et o zaman tavırlı cevap veriyor.

Doğru davranış nedir sizce? Arabadan faydalanmaya devam mı edelim, yoksa bebeği öne sürüp (ayrıca benim ödenecek öğrenim kredisi borcum da var) borcu artık ödeyemeyeceğiz mi demeliyiz? Şimdiden teşekkürler, laf sokacak olan çok bilmiş bazı arkadaşlar yorum yapmasa da olur.

Çocuk olunca arabaya ihtiyacınız olacak.. Karı kışı var çocuk motorda gidemez..

Öyle bir şey olmadığını biliyor da, işi inada bildirmek istemiyorum. Meğer evlendiğimizden beri 40 -40 annesinin telf borcunu ödemiş yani ona telf almış. Dedim ben de anneme alıcam kadın kırık telefonla geziyor. Al dedi. Alıp almamakta kararsizim yılbaşı hediyesi diye aldırırm belki ayda 40-50 taksitle.

Alın tabiki. Onunki anne de sizinki karnabahar mı?

Köle derken anlamadım. Boşuna gitmiyor ki para , aileye gidiyor. Hemde beraber kullanacağız arabaya.

Isteyeceğiniz kıranın yarısını odemiyorsunuz.

Bin tl den başlıyor iyi bir yerde kiralar. 380 tl nerede bu para nerede. Biri yabancıya gidiyor, biri aileye.
Köle derken ne biliyor musun? Her gün bizde yemek yiyeceksin bizde tencere kaynatacaksın, evimin temizliğini yapacaksın, ütüsünü bulaşığını, uyanınca bize geleceksin hatta bizde de yatabilirsin, biz nereye gidersek oraya geleceksin. Bizim ihtiyaçlarımızı da göreceksin. Daha bubuzar gider. İşte bu kölelik bence. Ben kendi aile düzenimi kurdum herkes sınırını bilecek. Ben kimseye ev alın demedim zorla da oturmuyorum. Eşim ve en başta ailesinin baskısıyla yan yana dairelerde oturuyoruz . Her geleni gideninde yanında olmak zorunda değilim, benim evime zırt pırt girip çıkamaz, herkesin özeli var bu böyle uzar gider. Ben kimsenin lafını sözünü çekmeden o kirayı öderim ama keyfime bakarım huzurum yerinde olur. Kimse kimsenin borcunu ödemek zorunda değil zor durumda olmadığı halde. Sırf ailem diye kendi ihtiyacım varken onların lüksünü karşılamak zorunda değilim. Ben de anne olucam çocuğuma elimden geleni yapıcam. O Çocuk anne baba beni doğurun demedi ben onu bu dünyaya getiriyorum sorumluluğunu akıp ne gerekiyorsa yapıcam. Özgür bi insan olduğunda ben sana yaptım sen de bana bunu yapmak zorundasın dememeliyim saygı duysun beni sevsin elden ayaktan düştüğümde elimden tutsun yeter. Uzun ve karmaşık oldu ama kusura bakmayın.

Ayrıca beraber kullanacağımız araba değil, bize siz de bi araba alın diyorlar, biz çok zor durumda kalmadığımız sürece arabayı istemiyoruz istediğimizde katkımız olduğu halde ayrıca deposunu fullüyoruz. Ayda 2 kere araba alsak 100 tl depoya atsak zaten 50-50 taksiyle de giderim ben o yola. Bana oğlum araba sizin de sayılır istediğiniz zaman istediğiniz yere gidebilirsiniz demiyorsa o arabayı ben de kullanıyor olmam.

Parayı harcayacaksın. Elinde para olmayacak sıkışacak. Bebeğe lazım 3 lira olan ürün yerine lükse kaç 5 lira olanı al. En pahalı bezi al. Maddi olarak zorlasın o zaman ne yapacak.
Laf ederse bebeğim için kendimden feda ediyorum şuna ihtiyacım var buna ihtiyacım var almıyorum de tıka lafı ağzına.

Back
X