Bi türlü yaptıramadığımız aşı meselesi.

Az önce tekrar aradım durumu anlatıp yarın tekrar gelicez doktor varmı dedim tıpki diğer günlerde oldugu gibi yarın izinli cuma günü gelin dediler bugün varmıydı kendisi geldik bulamadık dedim evet odasındaydı hep dedi oysaki caldık kapısını baktık yoktu.. Sanah da gittiğim oldu öğle tatilinden sonra da , malesef sadeve sağlık ocagı değil ilçemizdeki hastane de aynı şekilde aşırı derecede ilgisiz ve sorumsuz ..

45 günlük kalça usg için yönlendirmişlerdir karıştırıyorsunuzdur.

45 günlük kalça usg için yönlendirmişlerdir karıştırıyorsunuzdur.

15 günlükken gittik bu kontrolden tam bir ay sonra tekrar gelin dediler , bebek 30 günlükken mi yoksa bu kontrolun üzerine 30 gün geçince mi dedim evet 30 gün geçince gel hem doktor tekrar bi kalca muanesi yapacak usg için hemde aşı kartı vericez size dedi. Ama ben bebek 30 gunlük olunca aradım yok yarın gelin dediler

Siz doktorla değil ebenizle görüştünüz mü ilçe tam tersi sakin olur ben gerçekten algılamıyorum dediğiniz imkansız ben asmler kadar denetlenen oradakiler kadar izin konusunda ve mesai konusunda baskı kurulan birim görmedim yarın gidin çalışma saatlerini kontrol edin yine bulamazsanız toplum sağlığı merkezine ya da ilçe sağlığına gidebilirsiniz.

Bu araa dun aile hekimizin esnek günüydü saat 10 dan sonra 11 de gelin dediler gittik yoktu olabilir izni uzamıstır dedik bugun yine yoktu ortalarda soruyorum telefonda eve gelince tüm gun odasındaydı diyorz , doğma buyume bursanyasıyorum yıllardır o doktorun odasını bilirim karıstırma ihtimalim 0...

Önce ki haftalarda şuan 3 aylik olan kızımı kalça ultrasonu için doktora götürdük kızım 1 aylıkken verilen randevu saat 10.10 geçe ama biz 11.30 da girebildik çünkü doktorun içeri misafiri girdi tatlı getirmiş onu yediler üstüne birde çıkıp sigara içtiler eşim 184 u aradı hiç birşey yapmadılar.

O onların dinlenme hakkıymış iyi de madem öyle niye el kadar bebekle sabahın köründe kalkıp hastaneye gidiyoruz o saate niye randevu veriliyor dedik onu biz vermiyoruz diyorlar. İstersen şikayet et ama bir şey olacağını pek sanmıyorum.

bekliceksiniz ozaman 5 dk bekleyip gittiyseniz bu sizin hatanız personelin hatası değil.bizimkiler de bebekti bekledi bir sorun yaşamadık şükür herkes sağlıklı.ama siz daha keyfinize göre aşı vurdurmazsanız sonucu üzücü olabilir.
özel hastaneye gidin yaptırın beklemek istemiyorsanız dicem de en az ordada 15 dk beklersiniz.
sadece size hizmet veren bir kurum olursa ?

Aslında aşı inanılmaz zararli bir şey günümüzde yaptırmayan birçok aile var. Son 100 yıldır kullanılan birşey ondan önce de insan ırkı vardı. 3-5 gün bebeginiizn aşısı gecikirse hiçbir şey olmaz merak etmeyin bu kadar da ortalığı birbirine katmayın. Sağlık odağındaki doktorlar rahat olsun diye orada çalışıyorlar adamlar kendilerini kasmak istese tus çalışırdı zaten. Şahsen ben işyerinden belge istenmedikçe gitmiyorum.

Aşıyo hekiminiz değil hemşireniz yapacak. Yani doktorun bulunması önemli değil. Ben aşıya gittiğimde doktora uğramadım hiç.
Ayrıca, aile sağlığı merkezlerinde bebekler için yapılan aşılar takip ediliyor ve ona göre ücret ödeniyor. Ben geciktiğimde bir keresinde hemşire aramıştı aşı geçiyor diye. Onlar sizin aşınızı takip etmek ve yapmakla yükümlü.
Dilerseniz başka bir asm’de aşınızı yaptırabilirsiniz. Yada özel bir hastanede yaptırabilirsiniz. Onlarda yapabilirler.

Evet doğal seleksiyonla ölüp gidiyorlardı

Son düzenleme:
sansliymisim demek ki,

aile hekiminde asi icin hic beklemedim, anca birine pansuman vs yapiyorsa hemsiremiz beklemisimdir.

doktora gitmeyeceksiniz zaten, direk hemsireye asi icin geldiginizi soyleyeceksiniz, ki yenidogan, sirada baskalari olsa bile size oncelik verirlerdi saniyorum ki.

bunun disinda eger ki aylik kontrole doktora gidiyorsaniz, direk o doktorunuz da yapar asiyi, hic bir oraya bir digerine goturmeyin cocugunuzu.

ben genel olarak aile hekimligindeki bebek kontrollerinden memnun kaldim bugune kadar ama, acaba merkez mi degistirseniz siz de?

Saglik ocagi ile neden ugrasiyorsunuz ki. Bebeginizi normalde hasta olunca hangi doktora goturucekseniz o doktora gidin orada da ucretsiz aşı vuruluyor. Sadece muayene ücreti veriyorsunuz.

çalışanlar enteresan siz daha da enteresansınız. Gidip doktoru bulcaksınız aşısı gecikiyo bebeğin diyceksiniz. İlla ki yapar. Bizde bekliyoruz, çoğu zaman da bahçeden ebeyi çağırdığım çok oldu. Ne münasebet yani yapmıycaklar.

Siz biraz gevşek davranıyosunuz sanki.

Saglik ocagi ile neden ugrasiyorsunuz ki. Bebeginizi normalde hasta olunca hangi doktora goturucekseniz o doktora gidin orada da ucretsiz aşı vuruluyor. Sadece muayene ücreti veriyorsunuz.
Aslında özel hastanelerdense sağlık ocağına genel aşılar taşınma ısı konusunda çok daha dikkatli taşınıyor bakanlık araçın içinde bile sürekli ısı ölçümü yapılıyor ısı artığında yada taşınma durumda bir sorun olduğunda kullanılmıyor çünkü bakanlığın sistem üzerinde hemen uyarı veriyor asmlerde de böyle dolapta oldu ki aşı sıcaklığı artı bu aşının zarar görebileceği bir duruma ulaşınca sistem uyarı veriyor yapamıyor o yüzden aile hekimleri ceza gelip maaşları kesinlmesisn diye çok dikkat ediyorlar

2000 sene önce de insan ırkı vardı. ama aşı yoktu. ortalama insan ömrü 30 seneydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…