- 10 Şubat 2017
- 290
- 380
- 53
- Konu Sahibi Queenkingg
-
Şaka mı bu ya anlamadım kendim de asm de çalıştım böyle bir durum olması imkansız çünkü müdürlüğün en çok baskı yaptığı birimler asmlerdir bir de herkesin nüfusu vardır kimse kimsenin işini yapmak istemediği için izin kolay alınmaz benim 20 gün doktorumun iki sene 40 gün yıllık izni yandığını bilirim toplu kesinlikle mola verilmez hele ilçe ise herkes herkesi tanıdığı için hayatta olmaz siz ya öğle arasında gidiyorsunuz ya da asmniz esnek mesai ile çalışan yerdir çalışma saatlerine bakın bence esnek mesaide çalışıyorlardır geç gelip geç çıkma bazen 20:00 kadar çalıştırma durumları oluyor çünkü.
45 günlük kalça usg için yönlendirmişlerdir karıştırıyorsunuzdur.Daha bize 15 gün sonrasına gün verdiler yani bebek 45 gnlükken gelmemi istediler 1 ay 1 gun oldu aradım gelin dediler yani aramasam daha dedikleri tarihte gidecem ilk bebeğim ne zaman ne yapılması gerekir cok fazla bilgim yok doktora danısma taraftarıyım internette göre hareket etmek yerine , bugun 5 dk durdum geldim ama ilk gun gidip bekledim sonraki gun yine aynı ama 3-4 gündür aynı durum olunca demekki sağlık ocagında düzen hep boyle dedim
Orası hangi şehir?
45 günlük kalça usg için yönlendirmişlerdir karıştırıyorsunuzdur.
Siz doktorla değil ebenizle görüştünüz mü ilçe tam tersi sakin olur ben gerçekten algılamıyorum dediğiniz imkansız ben asmler kadar denetlenen oradakiler kadar izin konusunda ve mesai konusunda baskı kurulan birim görmedim yarın gidin çalışma saatlerini kontrol edin yine bulamazsanız toplum sağlığı merkezine ya da ilçe sağlığına gidebilirsiniz.Az önce tekrar aradım durumu anlatıp yarın tekrar gelicez doktor varmı dedim tıpki diğer günlerde oldugu gibi yarın izinli cuma günü gelin dediler bugün varmıydı kendisi geldik bulamadık dedim evet odasındaydı hep dedi oysaki caldık kapısını baktık yoktu.. Sanah da gittiğim oldu öğle tatilinden sonra da , malesef sadeve sağlık ocagı değil ilçemizdeki hastane de aynı şekilde aşırı derecede ilgisiz ve sorumsuz ..
Şaka mı bu ya anlamadım kendim de asm de çalıştım böyle bir durum olması imkansız çünkü müdürlüğün en çok baskı yaptığı birimler asmlerdir bir de herkesin nüfusu vardır kimse kimsenin işini yapmak istemediği için izin kolay alınmaz benim 20 gün doktorumun iki sene 40 gün yıllık izni yandığını bilirim toplu kesinlikle mola verilmez hele ilçe ise herkes herkesi tanıdığı için hayatta olmaz siz ya öğle arasında gidiyorsunuz ya da asmniz esnek mesai ile çalışan yerdir çalışma saatlerine bakın bence esnek mesaide çalışıyorlardır geç gelip geç çıkma bazen 20:00 kadar çalıştırma durumları oluyor çünkü.
Önce ki haftalarda şuan 3 aylik olan kızımı kalça ultrasonu için doktora götürdük kızım 1 aylıkken verilen randevu saat 10.10 geçe ama biz 11.30 da girebildik çünkü doktorun içeri misafiri girdi tatlı getirmiş onu yediler üstüne birde çıkıp sigara içtiler eşim 184 u aradı hiç birşey yapmadılar.Konum umarım bdv için uygun bir konudur çünkü benim için artık dert olmaya başladı. Bebeğim bir ay beş günlük , hepatit b aşısını olması gerekiyor ,1.ayın sonunda yapılan . Ama son birkaç gündür aile sağlığı merkezine gitmemize rağmen herhangi bir doktor veya ilgilenecek hemşire bulamadığımız için beş gündür aşısı gecikmiş durumda . Az önce yine gittik fakat yine kimseyi bulamadık . Ya sigara içiyorlar diyorlar ya da doktor şu an yok diyorlar elimiz boş şekilde eve dönüyoruz . Bu aşıyı vurdurmak için daha ne kadar sürem var geç vurması durumunda herhangi bir sakıncası var mı veya ben bu sorumsuzluğu nereye şikayet edebilirim. İhmal yüzünden bebeğime bir şry olmasını istemiyorum artık sabrım tükendi, yetmez gibi bir de doktoru sorunca ters bir şekilde muhattap oluyorlar sanki onları darlamısız gibi ama oysaki bir gün onceden arayıp saat alıp o saatte gidiyoruz. Gayet sakin bir şekilde soruyoruz kimseyi bulamayınca hadi yine eve . Bu arada aile hekimimiz olan doktor buraya sürgün gönderilmiş, sebebi ise daha önce bir hastanın ölümün sebep olması, tandıığımız birisi, gelişniş bi ilçed yaşıyoruz. Sinirlerim çok gerildi. Söz konusu bir bebek sonuçta ..
bekliceksiniz ozaman 5 dk bekleyip gittiyseniz bu sizin hatanız personelin hatası değil.bizimkiler de bebekti bekledi bir sorun yaşamadık şükür herkes sağlıklı.ama siz daha keyfinize göre aşı vurdurmazsanız sonucu üzücü olabilir.Evet aşı odasında kadınlar bebekler üst üsteydi aynı şekilde koridorda kalabalıktı o havasız ortamda bebeğimi bekletemedim beş dk falan durdum gelen yok zaten bizden onge gelende 1 saattir bekliyormus yani o beş dk içinde şansımıza yok değil
Evet doğal seleksiyonla ölüp gidiyorlardıAslında aşı inanılmaz zararli bir şey günümüzde yaptırmayan birçok aile var. Son 100 yıldır kullanılan birşey ondan önce de insan ırkı vardı. 3-5 gün bebeginiizn aşısı gecikirse hiçbir şey olmaz merak etmeyin bu kadar da ortalığı birbirine katmayın. Sağlık odağındaki doktorlar rahat olsun diye orada çalışıyorlar adamlar kendilerini kasmak istese tus çalışırdı zaten. Şahsen ben işyerinden belge istenmedikçe gitmiyorum.
çalışanlar enteresan siz daha da enteresansınız. Gidip doktoru bulcaksınız aşısı gecikiyo bebeğin diyceksiniz. İlla ki yapar. Bizde bekliyoruz, çoğu zaman da bahçeden ebeyi çağırdığım çok oldu. Ne münasebet yani yapmıycaklar.Beklemememizdeki sebep bizden bir saat bir bucuk saat once gelen insanında hala beklemesi, soruyoruz bir saattir burdayız kimse ilgilenmiyor diyorlar yani tek bize boyle denk gelmemiş diğerleri de saatlerdir bekliyor ve bakan yok bunu bilip bir saatte benim bebeğimle orda beklememin alemi yok cunku elim boş dönücem.kaldıki arayıp randevu oluşturup gidiyoruz yanı doktorun o saatler içinde hastalarının oldugunu biliyor
Aslında özel hastanelerdense sağlık ocağına genel aşılar taşınma ısı konusunda çok daha dikkatli taşınıyor bakanlık araçın içinde bile sürekli ısı ölçümü yapılıyor ısı artığında yada taşınma durumda bir sorun olduğunda kullanılmıyor çünkü bakanlığın sistem üzerinde hemen uyarı veriyor asmlerde de böyle dolapta oldu ki aşı sıcaklığı artı bu aşının zarar görebileceği bir duruma ulaşınca sistem uyarı veriyor yapamıyor o yüzden aile hekimleri ceza gelip maaşları kesinlmesisn diye çok dikkat ediyorlarSaglik ocagi ile neden ugrasiyorsunuz ki. Bebeginizi normalde hasta olunca hangi doktora goturucekseniz o doktora gidin orada da ucretsiz aşı vuruluyor. Sadece muayene ücreti veriyorsunuz.
Bebek olunca öncelik bebeğindir her zaman zatensansliymisim demek ki,
aile hekiminde asi icin hic beklemedim, anca birine pansuman vs yapiyorsa hemsiremiz beklemisimdir.
Aslında aşı inanılmaz zararli bir şey günümüzde yaptırmayan birçok aile var. Son 100 yıldır kullanılan birşey ondan önce de insan ırkı vardı. 3-5 gün bebeginiizn aşısı gecikirse hiçbir şey olmaz merak etmeyin bu kadar da ortalığı birbirine katmayın. Sağlık odağındaki doktorlar rahat olsun diye orada çalışıyorlar adamlar kendilerini kasmak istese tus çalışırdı zaten. Şahsen ben işyerinden belge istenmedikçe gitmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?