- 17 Aralık 2015
- 27.097
- 49.535
- 598
- Konu Sahibi Queenkingg
-
O zaman arkadasin ozel bir kurumda calisiyor onun yaninda biri vardir ben 24 saat 23 yatakli serviste tek basima bir personel ile calisiyorum ayrica acil de polklinik hizmeti veren bir servia birasi yani travma servisi her gece uc bes hastam geliyor cay molam yok kahve molam yok sogara molam yok siz sadece arkadasiniz bazindan aciklama yapiyorsunuz devlet kurumda bu islemiyor personeli oturtup sigara icmeye de gidebilirm ben isim aksamadigi surece sikinti yok 25 kisilik ekip hepao disardayda ben buna inanmam donusumlu cikar herkes isin icine abartma girmis bence24 saat usulu nasil oluyor bir fikrim yok. Vardiyali sistem mi? Ayni sekilde yatalak yaslilara hizmet veren ozel bir bakimevinde calisan arkadasim var, vardiyasi degisiyor ama maksimum 8 saat calisiyor. Kullanmasi icin verilen 3 mola hakki var yemek haric. Her biri 10ar dakikalik. Demek istedigim su;arkadasim bu 10 ar dklik molalarini sigara kahve icin kullanip bitirse, wc ye gitme ihtiyacinda kendine mola yaratmis olacak. Isverenlerde bunu kabul etmiyorlar, arkadasim kendine mola yarattiginda yerine bakacak kisininde isi olursa, ilgilendigi yaslilardan birinin biseye ihtiyaci olsa o an, arkadasimi beklemek zorunda kalacak ama "bence"beklemek zorunda degil.
24 saat usulu nasil oluyor bir fikrim yok. Vardiyali sistem mi? Ayni sekilde yatalak yaslilara hizmet veren ozel bir bakimevinde calisan arkadasim var, vardiyasi degisiyor ama maksimum 8 saat calisiyor. Kullanmasi icin verilen 3 mola hakki var yemek haric. Her biri 10ar dakikalik. Demek istedigim su;arkadasim bu 10 ar dklik molalarini sigara kahve icin kullanip bitirse, wc ye gitme ihtiyacinda kendine mola yaratmis olacak. Isverenlerde bunu kabul etmiyorlar, arkadasim kendine mola yarattiginda yerine bakacak kisininde isi olursa, ilgilendigi yaslilardan birinin biseye ihtiyaci olsa o an, arkadasimi beklemek zorunda kalacak ama "bence"beklemek zorunda degil.
O zaman arkadasin ozel bir kurumda calisiyor onun yaninda biri vardir ben 24 saat 23 yatakli serviste tek basima bir personel ile calisiyorum ayrica acil de polklinik hizmeti veren bir servia birasi yani travma servisi her gece uc bes hastam geliyor cay molam yok kahve molam yok sogara molam yok siz sadece arkadasiniz bazindan aciklama yapiyorsunuz devlet kurumda bu islemiyor personeli oturtup sigara icmeye de gidebilirm ben isim aksamadigi surece sikinti yok 25 kisilik ekip hepao disardayda ben buna inanmam donusumlu cikar herkes isin icine abartma girmis bence
Arkadaşınızın 10 ar dakikalık molasini istediği şekilde kullanır .İster çay kahve içer, ister bahçede hava alır, ister başka departmanda arkadaşının yanına gider vs vs ama WC durumunda ihtiyaç duyulduğu an giderilir illa molayi beklemek zorunda değil .Bu kayıp süre olarak görülemez ama bazı özel sektörler ne yazık ki insani şartlarda olmuyor .
Gelelim 24 saatlik çalışan durumuna .24 saat çalıştığım durumlarda hastaları mağdur etmeyecek şekilde, isimi aksatmayacak sekilde sigara kahve cay vs ihtiyaçlarımi karşıladım .Kimsede bu konuda bir şey demedi diyemez de.En nihayetinde 24 saat kesintisiz hizmet veriyoruz .
Ben oyle dusunmuyorum, molalarini ihtiyaclarina gore degerlendirmeli. Ama 24 saat calismak zorunda kalinmasi apayri bir konu, Kim 24 saat calisabilir aklim almiyor. Uyumuyor musunuz?
Molasini ihtiyaçlarina göre değerlendirmeli çok güzel söyledin :) ama çok mümkün olmuyor hangi ihtiyacın ne zaman olacağı belli olmuyor .24 saatte servis yoğunluğuna göre genelde uyumuyorum .Sabaha kadar çay kahve uyku açan ne varsa :) tabi ayaklarımı uzatıp dinleniyorum ama uyumak yok .
Türkiye'de 24 saat çalışmak durumunda kalan bir çok meslek grubu var .:)
Merak etmeyin, okuyorum ben. O yüzden kendimden eminim.Bu konudaki düşüncelerim yanlış değil. Okumanızı tavsiye ederim.
Doktor yok diyorlarmişşirkette bi sürü personele bu aşıyı yaptırdım ben kendi sağlık ocaklarında. yani öyle bikaç gün gittim kimse ilgilenmedi durumu bana garip geldi. sigara içiyolar demişsiniz, yerlerine geçmiyolar mı hiç?
keşke yazmasaydınız bunu.ezbere konuşanlar doluşcak şimdi.=)Aslında aşı inanılmaz zararli bir şey günümüzde yaptırmayan birçok aile var. Son 100 yıldır kullanılan birşey ondan önce de insan ırkı vardı. 3-5 gün bebeginiizn aşısı gecikirse hiçbir şey olmaz merak etmeyin bu kadar da ortalığı birbirine katmayın. Sağlık odağındaki doktorlar rahat olsun diye orada çalışıyorlar adamlar kendilerini kasmak istese tus çalışırdı zaten. Şahsen ben işyerinden belge istenmedikçe gitmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?