Bi yardımcı olurmusunuz ?

esra_78

Guru
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2008
413
284
323
Arkadaşlarım size bşr şey sormak istiyorum.benim kızım 10 yaşında gözlük kullanıyor miyop.Doktora gittik numaraları biraz yükselmiş yeni gözlük verdi,bu gün aldık ama ya kızım takmak istemiyor heryer yamuk diyo kayıyo her taraf diyo takmıyor moralim bozuldu neden böyle olmuş olabilir, alışıcakmı yoksa bir sorun mu var.tekrarmı doktora götürsem gözlük kullananlar bana yardımcı olabilirlermi lütfen.
(Lütfen konumu kaldımazsanız sevinirim burası daha aktif diye açtım.)

Odakları yanlış ayarlanmış olabilir. Bir iki gün düzenli taksın alışmazsa tekrar doktora görürün.

Eger yamuk goruyorsa dogru olcmemiste olabilirler, yanlis numarali gozluk olabilir. odak noktasida yanlis koyulmus olabilir.

Tamam canım teşekkür ederim deniycem bakalım çok moralim bozuldu

Moral bozacak bişey yok, odak kayması çok sık olan bişey gözlüklerde. Muhtemelen optikte gözlüğü denetip ayarlarken tam oturmamıştır yüzüne. Tekrar gidip aldığınız yerde bir ayar yaptırın, muhtemelen düzelir.

bilemiyorumki canım o yüzden kullananlara sormak istedim
Bende kullaniyorum daha dogrusu kullanmam lazim ama kullanmiyorum ama benim goz numaramdan buyuk bir gozluk taktigimda bulanik goruyorum. Kizinizin sikayetini dikkate alip baska bir doktora daha götürün derim. Yoksa daha kötü olmasin ALLAH korusun

ay allahım korusunn hepimizi inş rabbim herkese şifa versin tamam götürücem yarın kızımı hemen

Sizde evde gözlük takın derecesiz falan..renkli hoşuna gidecek bir gözlük alın..çocuklar yakınlarından gördüklerine özenirler.özellikle kız çocukları annesi,ablası,arkadaşları birşey yaptığında aynısını yapar

canım zaten gözlük kullanıyordu elbette istediği gibi aldım yanları değiştirilebiliyir istediği renkler takmak ıstememesinin sebebi yamuk görüyorum diyo

canım zaten gözlük kullanıyordu elbette istediği gibi aldım yanları değiştirilebiliyir istediği renkler takmak ıstememesinin sebebi yamuk görüyorum diyo

Ha pardon konuyu yanlış okumuşum kusura bakmayın..ben ilkdefa gözlük takıcak ve takmamak için bahaneler buluyor sandım

Canim iyi bir hastaneye götür. Aks' ı yanlış hesaplanmış olabilir. Aynı sorun kardeşime de olmuştu. Mesele aks mış.

Aylarca uğraşıldı bu arada kaç Dr a gidildiģini, kaç cam değistirildigini hatırlamıyorum bile. bi özel hastanede çözmüslerdi. ölçüm cihazları çok hassasmış.
inş. kısa zamanda çozersiniz.

alısacak. ben ilk taktığımda yeri daha yüksek görüyordum merdiven çıkıyormus gibi adım atiyordum :) gözlü takma problemi varda metin Şentürkü gösterin. bende ise yaramiştı 6 yasindayken

Benim kizima oldu aynisi. 2 gunde alisir.

Numara fazla yukseldiyse ondan olabilir.
Genelde tam numarayi degil biraz dusugunu yaziyorlar o zaman sorun cikmiyor bizde.
Odak almiyorlar artik bazi yerlerde cam genelini ayarliyoruz diyorlar bu da sebep olabilir.

telaş etme benim kızımda 9 yaşında bizdede aynı sorun oldu numara yükselince yer ayağımdan kayıyo dedi fırlattı bu ne biçim gözlük diye iki güne alıştı.ben dr ye sordum normal dedi 6 saat içinde alışır dedi.hatta oğlumda da aynı sorunu yaşamadan dr uyardı böle böle olacak gözlüğü takınca otursun falan demişti bir kaç saat

6 yaşımdan beri yaklaşık gözlük kullanıyorum.
Ama benim numaralar artmadı yavaş yavaş düştü hep.
Birkaç gün düzenli takınca alışacaktır. İlk gözlük değiştiğinde öyle olur.
Birkaç gün içinde alışmıyorsa gözüne göre ayarlanmamış olabilir.

benim kızımda gözlük kullanıyor , dr gittiğimizde dr gözlük verdi başka dr tekrar götürdüm teyit ettirdim ona göre aldım

bence gecikmedne bir dr daha götürün , çocuklara güvenmemiz lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…